Karyna

Malesia

270 posts in this topic

Onko kellään kokemuksia Malesiasta? Sataako kesällä paljon? Olen käynyt Thaimaassa, ja oletan, että Malesia on aika lailla samanlainen kohde. Mitä kautta matkat kannattaisi varata (edullisesti)? Helin Matkat, Olympia, Kohdematkat, ebookers, Kilroy...? Tarkoitus olisi käydä useammassa paikassa 2-3 viikon aikana, ja asua hyvätasoisissa mutta ei välttämättä luxus-luokan hotelleissa/bungaloweissa. Miten islamin usko näkyy Malesiassa? Onko Malesiassa yhtä "rento" ilmapiiri kuin Thaimaassa?

Kiitos avustanne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sainkin jo itse selville, että Malesiassa sadekausia on lähinnä marras-helmikuussa, toukokuussa ja syyskuussa riippuen sijainnista. Toki trooppisessa ilmastossa voi sadella muutenkin, mutta ei häiritsevästi. Lämpöä on joka tapauksessa + 30 ympäri vuoden. Aikomuksenamme on siis mennä häämatkalle Malesiaan. Jos ei kerran muilla ole kokemuksia, niin ehkä voin kertoa niistä matkan jälkeen! Vinkkejä otan kuitenkin mielelläni vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa Karyna!

Tosi hienon matkakohteen olette  valinneet! Aurinkoa, rantoja ja ystävällisiä ihmisiä riittää! Me kävimme sulhaseni kanssa Malesiassa vuonna -99 ja nyt lähdemme toukokuun lopulla häämatkalle Thaimaaseen. Eli just toisin päin kun sulla!  ;)

Malesian matkallamme vietimme 2 viikkoa Langkawilla ja 2 yötä Kuala Lumpurissa ja näitä paikkoja suosittelen lämpimästi. Varsinkin Langkawi oli tosi ihana saari, niin äärettömän rauhallinen ja kaunis. Iltaelämää sieltä saa todella hakea. Eli jos hermolomaa kaipaa niin sinne! Sehän on lisäksi täysin verovapaa saari, joten ostoksilla ei juuri tule pennejä (eiku centtejä) laskettua! Tosin saaren pienuudesta johtuen siellä ei hirveesti ostettavaakaan ole.

Kuala Lumpur kannattaa myös nähdä ja kokea. Ja vaikka edullinen hintataso ja valtavat ostoskeskukset houkkuttelevatkin kovasti, suosittelen myös nähtävyyksien katselua! Kuala Lumpur on ihmeellisen pienen ja turvallisen tuntuinen suurkaupunki.

Matkan varaamisen suhteen suosittelen ehdottomasti Helin Matkoja!!! Ja tarkemmin sanottuna Jaana Nyströmiä Helin matkoilta! Jaana on huippuammattilainen ja tuntee Thaimaan ja Malesian kohteet kuin omat taskunsa. Hänellä on myös hyvät suhteet paikallisiin hotelleihin, joten hinnat ovat ihan omaa luokkaansa. Me emme enää muiden matkanjärjestäjien kanssa asioikaan!

Ei muuta kun heti varaamaan matkaa, siitä tulee varmasti iki-muistoinen! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkoitus olisi olla pari päivää Kuala Lumpurissa, ja sen jälkeen mennä Langkawin sijasta Pangkorille. Sekin on kai ihana saari. Koska aikaa on 3 viikkoa, voimme käydä useassa kohteessa, ja muita ei ole vielä lukkoon lyöty. Haluaisin käydä jossain luonnonpuistossa sademetsässä. Yksi vaihtoehto olisi Taman Negara, jonne pääsee bussilla ja veneellä Kuala Lumpurista. Tai sitten voisimme lentää Borneon saarelle Kutchingiin tai Kota Kinabaluun. Haluaisimme kokeilla myös raftingia eli koskenlaskua.

Mitä kannattaisi käydä katsomassa Kuala Lumpurissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katso mitä vastasin viestiin Langkawi. MAlesia on upea paikka!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin olemme varaamassa sitä Malesian matkaa, tosin edelleen se hotelli puuttuu koska emme osaa päättää. Lennot on jo varattu.

Suosittelen lämpimästi todella tuota Helin matkojen Jaana, on hoitanut hommat todella reippaalla otteella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme Malesiassa 1 kk tammi-helmikuussa 2002. Lensimme aluksi Borneoon Kota Kinabaluun. Vietimme 2 vkoa Sabahissa. Kiipesimme Mount Kinabaluulle, olimme Poring Hot Springseillä, Uncle Tan:in villieläinleirillä, sukeltamassa Sipadanilla ja Orankien "kuntoutuskeskuksessa". Lisäksi tietysti Kota Kinabalun kaupungissa ja sen edustalla olevalla Tunku Abdul Rahman luonnopuistosaarilla. Uskomattoman upea kokemus. Varsinkin sukeltaminen ja snorklaaminen Sipadanilla. Loppuajan vietimme manner Malesiassa. Ensin Kuala Lumpurissa (hieno arkkitehtuuri, todella kuuma ja paljon ostoskeskuksia). Kävimme myös Cameron Highlandseilla (viileämpää, hienot maisemat, mukava pikkukylä) ja Pankorin saarella. Pankor on pieni saari, ihanat rannat, hyvää kalaruokaa, kannattaa vuokrata mopo, mutta korallit ei niin hienoja kuin Borneossa. Mukava paikka joka tapauksessa. Malesia oli turvallinen maa matkustaa ominpäin (olimme reppulomalla). Suosittelen Lonely Planetin lukemista, menette minnepäin maailmaa tahansa. Niin ja meidän lentomme oli varattu Malesian Airlinelta. Lentoyhtiö oli todella hyvä ja kaikki toimi moitteettomasti. Ainakin Helinmatkat välittää ko. lentoja ja samaan hintaan kuin suoraan lentoyhtiön edustajalta tilaamalla. Kannattaa kysyä sisäisten lentojen paketteja, jos aiotte siirtyä paikasta toiseen.

Suosittelen Malesiaa todella paljon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolme viikkoa Malesiassa juuri takana! Lensimme ensin Kuala Lumpuriin, jossa olimme kolme yötä, sitten sieltä Kuchingiin Borneoon viideksi päiväksi,  ja sieltä lento takaisin KL:iin. Sen jälkeen piti päästä Tiomanin saarelle itärannikolle, ja tarkoitus oli mennä bussilla. Bussit kulkivat kuitenkin vain aamulla ja yöllä, joten emme halunneet viettää taas päivää Kuala Lumpurissa, joten lensimme Subangin lentokentältä (vanha kenttä) suoraan Tiomanille. Siellä vietimme noin 5 päivää. Tiomanilta lensimme taas Kuala Lumpuriin, josta otimme lennon suoraan Penangille. Georgetownissa kuluikin sitten viimeinen viikko.

Lennot ja osa hotelleista oli varattu Matkantekijöiden kautta, Tiomanin majapaikan olin varannut itse, ja Georgetownissa vain menimme suoraan kentällä esitteistä valitsemaamme hotelliin. Osan sisäisistä lennoista ostimme itse paikan päällä.

Jos on kysyttävää, kerron mielelläni tarkemmin kokemuksistamme!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muita joilla on kokemusta Kuchingista tai Kuala Terengganusta ( tai Pulau Perhentianin saarista?) Ollaan menossa sinne häämatkalle kuukauden päästä (elokuun lopusta reiluksi kahdeksi viikoksi) ja olisi kiva kuulla siellä käyneiltä kokemuksia.

Ollaan varattu matkat Matkantekijöiltä ja onko jollakulla kokemuksia heidän Stopover retkistään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pulau Perhentian, mahtava paikka! Sieltä kyllä kannattaa varata majoitus etukäteen. Me ei meinattu löytää ollenkaan yösijaa vaikka aamun ensimmäisellä veneellä sinne mentiin.  :o Onneksi kuitenkin yksi vapaa huone löytyi ja vieläpä todella mukavasta "hotellista". Eli siellä on, ainankin kesäaikaan, todella paljon ihmisiä.

Snorklausta kannattaa ehdottomasti kokeilla, mutta ottakaa sitten ihmeessä t-paita mukaan.  :) Itse kiireessä en älynnyt ottaa, en onneksi kauheasti palanut.  ??? Auringonlaskut ovat siellä mahtavia. Oltiin pienellä Perhentian saarella ja käveltiin yksi ilta saaren toiselle puolelle (n. 15 min muistaakseni) katsomaan ja... WAU!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostanpa ylöspäin, kun lisää kokemuksia kaivataan :) Malesiaan olisi nimittäin tarkoitus lähteä hanimuunia viettämään ens syyskuussa :-X Ilmeisesti itärannikolla ei silloin vielä sadekausi olisi alkanut, joten erityisesti sen puolen kohteet kiinnostavat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka! Määkin oon tosi kiinnostunu paikasta. Kertokaa ihmeessä!!! Paljonko matka maksoi, kauanko olitte, missä kannattaa käydä, keltä matka, millanen sää, erityisesti elokuun alussa! kertokaa, kiltit ihmiset, joilla kokemusta! Oon lukenu muutamia matkasepustuksia, ja oon kuullu vaan positiivista!

Laittakaa vaikka privaattina, jos ette halua kaikkea kertoa muille! Toi hinta ois tosi tärkee!!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malaysian Airlines:lliä on sellane "kestotarjous", jossa kun lentää pitkän lennon esim Suomesta sinne, saa yhdet ilmaiset lennot Malesian sisällä. Me lensimme Kuala Lumpuriin ja kävimme siitä sitten Borneon saarella.

Islam ei varsinaisesti näy missään, mutta mun mielestä Malesia ei ollut ehkä ihan niin "rento" paikka kuin Thaimaa. Mutta sillä ei oikeasti ollut mitään merkitystä. Ihana maa ja kivoja ihmisiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vietin syyskuu-lokakuu-1998 viisi viikkoa Malesiassa kierrellen ja tykästyin kovasti, käytiin Borneon saarella ja manner-Malesiassa, kertakaikkisen upea paikka. Jos syyskuussa meinaa lähetä, itäpuolelta Etelä-Kiinan mereltä löytyvät Perhentian-saaret, joista varsinkin Perhentian Kecil (pienempi) oli aivan ihana. Majoitus oli helppo löytää, syyskuu ei enää mikään sesonki. Suosittelen D`Lagoon-nimistä majapaikkaa (ei mikään luksus), edullinen ja ihastuttava, sai olla biitsillä kaksin. Ja käykäähän ihmeessä kattomassa joku aamu toisella puolella saarta ennen klo 8 kun paikallinen riuttahaijengi käy rannassa, oli muuten makein snorklauskokemus koskaan!!! Suosittelen Perhentian Keciliä sukellusta harrastaville, ja jos ei dyykkaus innosta, niin ihastuttavan intiimi rantalomakohde. Long Beachillä meno vähän vauhdikkaampaa, mutta jos rauhallinen iltaelämä innostaa, menkää D`Lagooniin.  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Borneon saarelta tehtiin muuten ihana yliyön retki kilpikonnien suojelualueelle, jossa ensin seurattiin kun kilppariäiti kävi laskemassa munat rannalle, josta ne siirrettiin hautumaan turvalliseen paikkaan ja sitten laskettiin sinä yönä hiekasta kaivautuneet poikaset mereen....Se oli kerrassaan liikuttava kokemus---ja sillä reissulla minuu kosittiin rannalla! (Tosin nyt olemme jo eronneet, mutta muistot ilahduttavat mieltä!  ;D )  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuota Langawia olemme aatelleet... kai, onko siitä kokemuksia? Voishan sitä olla viikon muualla ja toisen viikon jossain toisessa paikassa, Onko vedet muuten kirkkaita, kun jossakin esitteessä luki, että vesi on sameaa?!?! Kiitos jo etukäteen tiedoista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme Langkawilla pari viikkoa sitten ja vesi on todellakin sameaa. Itse en halunnut edes mennä veteen, kun ei pohjaa nähnyt. Malesiassa kannattaa mennä ehdottomasti itärannikolle, siellä on kirkasta vettä ja muutenkin mukavampaa. Itärannikon kausi alkaa maaliskuun tienoilla ja päättyy lokakuussa, jolloin siellä alkaa monsuunikausi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos opossumi!

Tein tässä erään ratkaisevan päätöksen nyt hanimuunista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaan, josko vieläkin löytyisi kokemuksia... :) Erityisesti itärannikon ja Borneon kokemukset kiinnostavat :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin mietimme Malesiaa. Selvää on, että haluamme Kuala Lumpuriin  :-X, mutta minne sieltä? Olen huono tekemään päätöksiä ja vaihtoehtoja ja ihania kohteita on niin monia. Olemme myös miettineet, jos lentäisimme Kuala Lumpurista Thaimaahan. Mutta myös Penang ja Borneo kiinnostavat. Joten kokemuksia Penangista otetaan kiinnostuneena vastaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Christine!

Penang on mukava paikka olla muutaman päivän. Keskusta on kuin suuren suuri Chinatown, toki siirtomaa-ajan rakennuksiakin löytyy ja Little India. Siirtomaa-ajan rakennukset on kaupungin koillisosassa, todella hienoja rakennuksia, kirkkoja ja ihania museoita. Maailmakuulu Eastern and Oriental -hotelli on kunnostettu vimpan päälle (Lonelyplanetissa vanhentunutta tietoa asiasta) ja on nyt viiden tähden luksushotelli. Kävimme siellä illallisbuffetissa ja kyllä kannatti! Huone maksaa n. 90-150euroa tarjouksesta riippuen, kaikki huoneet ovat sviittejä. Jos ei huonetta ota, illallinen kannattaa ehdottomasti! Palvelu on jotain aivan uskomatonta! Buffet maksoi muistaakseni n. 16e/hlö, ja siihen hintaan sai rajoituksetta myös olutta, boolia ja viiniä! Pukeutumiskoodia ei ole, ainakaan mitään tiukkaa. Jotkut olivat ihan farkuissa, meillä sentään vähän siistimmät vaatteet.

Tässä kuva facil_pool02.jpg

Hotelli on samaa ketjua Singaporen Rafflesin kanssa. Siirtomaa-ajan historia on vahvasti esillä. Todella ihana paikka varsinkin historiafriikeille.

Rannat Penangilla on vieläkin kurjemmat kuin Langkawilla. Vesi on todella sameaa ja luultavastti likaistakin, koska Penangilla on edelleen vilkas satama. Melakanlahti on vilkkaasti liikennöity ja lisäksi mangrovemetsistä liukenee meriveteen jotain. Mutta jos rantahotelliin menee, suosittelen ehdottomasti Shangri-La'ta.

Penang Hill on kuulemma vaikuttava. Sinne pääsee itse kiipeämällä (rankkaa) tai kaapelivaunulla (cable car). Penangista mieleeni jäi erityisesti sellainen hieman surumielinen, jännä tunnelma, jota ei KL:ssa ollut. Jotenkin historia on siellä käsinkosketeltavaa, olihan Penang ensimmäisiä siirtomaa-alueita siellä. Jonkin verran vaikuttaa myös vanha kunnon opium varmaan. Penang oli aikoinaan myös opiumkeskus, ja merkkejä siitä on vielä havaittavissa. Ostosmahdollisuudet eivät yllä tietysti lähellekään KL:n tasoa, mutta ihan ok silti. Kannattaa ehdottomasti käydä!  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Opossumi vastauksestasi! Kuala Lumpur on pidempiaikainen haaveeni, mutta vaikeutena on nyt yhdistää siihen sopiva honeymoon -kohde!  :-X

Luin juuri jostain, että Malesian länsirannikolla on sadekausi heinä-syyskuussa, mutta itärannikolla sadekausi alkaa vasta loka-marraskuussa. Joten se ehkä helpottaa valintaa! Tai voimmehan ottaa useampia Malesian sisäisiä lentoja ja käydä sekä Penangissa että Borneolla! Saa nähdä, mitä sulho tykkää, kun mieleni muuttuu päivittäin  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luin juuri jostain, että Malesian länsirannikolla on sadekausi heinä-syyskuussa, mutta itärannikolla sadekausi alkaa vasta loka-marraskuussa. Joten se ehkä helpottaa valintaa! Tai voimmehan ottaa useampia Malesian sisäisiä lentoja ja käydä sekä Penangissa että Borneolla! Saa nähä, mitä sulho tykkää, kun mieleni muuttuu päivittäin  ::)

Kyllä, juuri näin! Itärannikolla on muuten muutama todella hieno saari, esim. Redang ja Perhentian. Siellä vesi on todella kirkasta ja puhdasta. Tioman on sitten vähän suurempi ja enemmän kärsinyt turismista, mutta kiva paikka sekin kuulemma.  

Me olimme Borneolla joulukuussa, ja silloin oli sadekausi. Vettä satoi joka päivä, ja tämän vuoksi esim. viidakkoretket eivät olleet kovin mukavia  ;). Elokuussa Kuchingissa oli kuulemma oikein aurinkoista, kun kaverimme kävivät siellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kyllä, juuri näin! Itärannikolla on muuten muutama todella hieno saari, esim. Redang ja Perhentian. Siellä vesi on todella kirkasta ja puhdasta. Tioman on sitten vähän suurempi ja enemmän kärsinyt turismista, mutta kiva paikka sekin kuulemma.  

Me olimme Borneolla joulukuussa, ja silloin oli sadekausi. Vettä satoi joka päivä, ja tämän vuoksi esim. viidakkoretket eivät olleet kovin mukavia  ;). Elokuussa Kuchingissa oli kuulemma oikein aurinkoista, kun kaverimme kävivät siellä.

Hei vielä Opossumi! Olitteko Malesiassa omatoimisesti vai jonkun matkatoimiston kautta? Mitä kaikkea teitte ja näitte Borneolla? Olen lueskellut ja hakenut Sabahista tietoa ja se vaikuttaa ihanan eksoottiselta! :)Ilmeisesti siellä ei mitään suurempia turvallisuusriskejä ole. Söittekö te Malaria-lääkitystä tai otitteko rokotteita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme maassa ihan asumassa ja tietenkin reissasimme ympäriinsä. Borneolla olimme Sarawakin puolella, Kuchingissa. Siellä on hieno luonnonpuisto, mahdollisuudet jokisafareihin, vierailut long houseihin, orangit, maailman suurin kukka, etc. Borneolla on oikeastaan tarjottavanaan paljon luontoon liittyvää toimintaa. Patikointia, viidakkoretkiä, delfiinibongausta... Sabahissa on sitten se vuori, Mount Kinabalu, jonne kiipeäminen on kuulemma hieno kokemus. Kota Kinabalu kaupunkina ei ainakaan kuulemani mukaan ole mikään viehättävä. Sukelluskohteet ovat Sabahissa, juuri siellä main, missä suomalaiset siepattiin panttivangeiksi. Turvatoimet ovat nykyään mittavat, mutta esim. syksyllä Kuala Lumpurissa ollessamme sieltä alueelta siepattiin jälleen ihmisiä.

Emme syöneet malarialääkkeitä Kuchingissa. Kysyimme paikallisten mielipidettä, ja he sanoivat, ettei kannata. Sabahissa tilanne on toinen, ja siellä lääkkeet kannattaa ilmeisesti syödä. Meillä oli hepatiitti- (A ja B) sekä Japanin aivokuumerokotteet. Turistille riittää A-hepatiittirokote.

Olimme Kuchingissa neljä päivää, joista kaksi meni kaupungissa, yksi Bako National Parkissa ja yksi orankeja katsomassa. Kuching on niin hiljainen ja unelias kaupunki, että yksi tai korkeintaan kaksi päivää riittää sen näkemiseen hyvin. Monet työkaverini kehuivat kovasti kahden päivän retkeä Iban-heimon long houseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now