Magia

Karibian risteily

322 posts in this topic

Kertokaahan ideoita te, jotka olette olleet Karibialla risteilemässä. Olemme suunnittelemassa sinne matkaa toukokuussa. Millaiset siis ovat kelit ja mikä matkareitti on parhain, siis läntinen, itäinen vai eteläinen matkareitti? Kaikki kokemukset laivoista, hyteistä, illallisista, viihteestä, pysähdyksistä jne. tervetulleita!  Netistä olen selaillut jo ison kasan sivuja koskien Royal Caribbean Cruisea ja vaikuttaa ihan hyvältä, kokemuksia siis kertokaa!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

kuulin just pariskunnasta joka oli karibian risteilyllä ja ne kehui kovasti. Itse luulin että väki olisi varttunutta mutta he kertoivat että oikestaan enemmän nuorenpaa. Hinta taso on kuulemma korkea....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipä hei!

Olen lähdössä ensi viikon lauantaina (8.9) kahden viikon matkalle "rapakon taakse".  Q)Q

Ensimmäisen viikon lomailemme Orlandossa ja toisen viikon olemme risteilemme Karibialla Voyager of the Sea-laivalla (Royal Caribbean Cruise Linen laiva).

Matkareittimme on läntinen Karibia (eli Miami-Haiti-Jamaika-Cayman saaret-Mexiko-Miami). Itse olen löytänyt paljon tietoa risteilyistä (mm.arvosteluja) altavistan kautta. Voin kertoa matkastamme enemmän palattuamme takaisin kotoSuomeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkä hintaisia risteilyt Karibialle ovat? Mihin aikaan vuodesta parhaimmillaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Risteilyhinnat vaihtelevat sen mukaan, minkä reitin valitsee. Esimerkiksi reitti voi olla itäinen, läntinen tai eteläinen Karibia, jossa risteillään. Risteilyjen pituudet vaihtelevat 5 vuorokaudesta, 7 vuorokauteen sekä 10 vuorokauteen normaalisti. Hinta riippuu siis ihan matkan pituudesta. Yleensä risteilypakettiin kuuluvat lennot kotimaasta sekä mahdollisesti ensimmäisen yön majoitus jossakin maissa, esim. lento Miamiin, josta lähtee laiva seuraavana päivänä. Hintaan sisältyy myös tietty risteily ja kaikki muu suurinpiirtein laivalla paitsi ei juomat ja omat ostokset. Illalliset sun muut kuuluvat siis jo paketin hintaan. Laivasta lähdettäessä yleensä maksetaan henkilökunnalle palveluraha, joka riippuu laivasta ja matkan pituudesta jne. mutta keskihinta noin 400 FIM per hytti. Matkan kokonaishinnaksi muodostuu kai lähemmäs

15 000 markkaa, halvimmillaan matkaan kai pääsee jollakin noin 10 000 markalla per henkilö. Ns. high season aika osuu ehkä tammikuusta-huhtikuuhun eli jos menee sinne muuna aikana esim. marraskuussa tai toukokuussa hinta on halvempi. Kesällä Karibialle ei kantsi mennä, toukokuu ja kesäkuun alku on ehkä paras aika jos kesäaikaan haluaa. Syksyllä sitten jo marraskuu on ihan hyvä kuukausi matkustaa. Suomen kesän aikaan Karibialle ei varmaan kannata mennä.   :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun avomieheni on ollut tekemässä Voyager of the Seas laivaa Turussa ja "joutui" n. 1,5 vuotta sitten (helmikuussa) laivalle duuniin viikoksi. Takaisin työmatkalta tuli kullanruskea kultani. Töiden lomassa oli nimittäin päässyt snorklailemaan Jamaikalle ja hiekkarannalle Cozumelissa Mexicossa. Lisäksi oli iltaisin nauttinut suunnattomasti erilaisista show-esityksistä, mm. Beatles-show ja joku cowboy-ilottelu. Ruoka oli ollut mahtavaa, kaikki muu kuuluu risteilyn hintaan paitsi alkoholijuomat.

Olemme itse menossa naimisiin vajaan kahden viikon kuluttua ja ajatuksissa on tehdä risteilymatka helmikuussa jollain suomalaisten rakentamalla risteilyaluksella (mm. Voyager, Explorer ja Adventures of the Seas). Keväällä on kuulemma paremmat ilmat ja vähemmän todennäköistä joutua myrskytuuliin...

Toivottavasti matkanne on antoisa, jos sen päätätte tehdä!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli nyt jos saisin kerrottua teille jotain meidän syyskuisesta Karibian risteilystä.

Ensimmäisen viikon (8.9.-15.9) olimme siis Orlannossa ja kaikki meni onneksi ihan kivasti, eikä terroristi-isku vaikuttanut meihin. Tosin meidät evakuoitiin yhdestä Disney-puistosta, mutta kaikki sujui hyvin. Samalle viikolle osui myös tornado-vaara Orlandoon, joten tapahtumaa kyllä riitti.

No itse risteilyyn. Laivamme oli siis Royal Caribbean Cruise Line:n Voyager of the Seas ja risteilyajankohtamme oli 16.9.-23.9 ja matkareittimme: Miami-Haiti-Jamaila-Cayman saaret-Meksiko-Miami.

Laiva oli aivan mahtava!!! Ei ollut tylsää hetkeä ja aina kyllä keksi jotain tekemistä. Maanantain olimme merellä, joten oli aikaa tutustua laivaan kunnolla. Siellä oli kolme uima-allasta ja kuusi poreallasta. Koripallokenttä, kiipeilyseinä, rullaluistinrata sekä minigolf-rata olivat yläkannella. Baareja ja ravintoloita oli varmaankin 15-20 kpl (tuntui, että joka päivä löysi yhden uuden ravintolan, jota ei ollut aikaisemmin nähnyt). Lisäksi laivalta löytyi kasino, valtava teatterisali, jääareena ja kuntosali.

Kaikki ruoka sisältyi risteilyhintaan, ainoastaan juomista joutui maksamaan. Joka ilta oli illallinen hienossa ravintolassa (kahtena iltana oli iltapuku suositus), jossa ruoka oli aivan mahtavaa. Oli useita alkupaloja, salaatteja, pääruokia sekä jälkiruokia.

Kaikki saaret olivat omanlaisiaan. Haitilla pysähdyspaikkamme oli varsinaisesti laivayhtiön omistuksessa oleva kylä/niemen kärki, jonne oli valittu tietyt paikalliset myymään tekemiään matkamuistoja. Päivä meni oikeastaan kierrellessä kojuja ja löhöillessä rannalla.

Jamaikalle mennessämme meitä varoitettiin aggressiivisista myyjistä, mutta todellisuudessa paikalliset olivat varsin ystävällisiä (Tunisiassa törmäsimme paaaaljon pahempaan tyrkytys-myyntiin). Kaupunkikuva ei ollut mikään ihmeellinen, siellä oli aika likaista ja muutamat vastaantulijat olivat aivan omissa maailmoissaan.

Jamaikan jälkeen pysähdyimme Cayman saarille, mikä oli täysi vastakohta Jamaikalle. Missään ei näkynyt roskan roskaa ja kaupunkikuva oli varsin idyllinen. Täällä osallistuimme rausku snorklailu-retkelle. Matkasimme veneellä kauan merelle, jossa  oli hiekkasärkkiä ja vesi ylettyi vain kainaloihin saakka. Aluksi valtavat rauskut olivat pelottavia, mutta niihin tottui pian. Kokemus oli aivan mahtava, vesi oli todella kirkasta, aivan kun olisi uinut uima-altaassa.

Lähdettyämme kohti Meksikoa alkoi taas tapahtua. Illalla yhdeksän maissa kapteeni kuulutti, että yksi mies oli ollut kaksi päivää merihädässä ja sinä päivänä hänestä oli tehty näköhavainto lentokoneella. Me olimme lähin laiva, joten meidän täytyi lähteä etsimään pientä moottorivenettä suuresta merestä. Yhdentoista maissa kapteeni kuulutti jälleen, että jos teillä ei ole mitään muuta tekemistä, niin menkää kansille ja parvekkeille ja yrittäkää katsella ja kuunnella. Tehtävä tuntui mahdottomalta, olihan siellä aivan pilkko pimeätä ja meri tuntui varsin suurelta. Luovutimme parin tunnin jälkeen ja lähdimme nukkunmaan, aamulla kuulimme, että vene ja mies oli löytynyt 5.30 hengissä.

Tämän tapahtuman vuoksi olimme sitten myöhässä Meksikosta, mutta eipä se menoa haitannut. Kiertelimme kaupat ja pari baaria ja palasimme takaisin laivaan illalla. Viimeinen päivä oli taas meripäivä ja oli kyllä kiva levätä ja ottaa rennosti viimeinen päivä.

Miamiin saavuttuamme meitä hieman jännitti, että lähteekö lentomme Pariisiin, mutta onneksi kaikki sujui hyvin. Turvatarkastukset oli ehkä hieman tiukemmat ja huomasimme, että lentokoneessa veitsi oli vaihdettu muoviveitseen (haarukka ja lusikka olivat edelleen terästä).

Matka oli ikimuistoinen ja toivon vielä joku päivä pääseväni uudelleen Karibian risteilylle, tosin eri reitille. Voin suositella matkaa kaikille, laivan henkilökunta oli ystävällistä, muttei liian tungettelevaa. Ja oli lähinnä huvittavaa, että koko henkilökunta tiesi Suomen ja Turun (laiva oli valmistettu siellä), kaikki olivat itse asiassa käyneet Suomessa silloin pari vuotta sitten hakemassa alusta telakalta.

Tarinasta tuli aika pitkä ja paikoitellen sekava, mutta toivottavasti edes joku jaksoi lukea sen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen ollut suomalaisvalmisteisella Carnivalin  hienolla risteilijällä ja sitten pienemmällä "paatilla" Floridan Ft. Lauderdalesta nyt viime jouluna. Olen ollut Ecstasylla (Carnival Cruises) noin viisi vuotta sitten Bahaman risteilyllä (lyhyt, vain 3 pvää) Miamista. Karibian risteilynhän voi etsiä myös pituuden mukaan, eli 3 päivästä n. viikkoon pariin, tai vaihtoehtoisesti reitin mukaan (itä. etelä. länsi, jne.). Tässä saattaa tulla joitain samoja pointteja kuin aikaisemmilla on ollut, mutta kirjoitan nyt siihen malliin kun sanottavaa tulee.

Yleisesti ottaen Karibian risteilyt noudattelee aika samaa kaavaa. Monilla laivayhtiöillä on käytössä ns. "aikaisen varaajan etu", eli mitä aikaisemmin varaa, niin sitä halvemmalla risteilyn saa - toisin kuin Suomessa, jossa on paljon "nopeita lähtöjä". Useat laivayhtiöt tarjoavat erikoishintoja myös opiskelijoille- aina kannattaa kysyä.

Eli Karibian risteilyhintoihin kuuluu matkan lisäksi ruoat ja satamaverot. Laivoilla toimitaan usein luottokortti-periaatteella niin, että käteistä ei käytetä ostoksiin ja juomiin (mitkä eivät sisälly matkan hintoihin ja ovat yleensä paljon hintavampia kuin maissa), vaan matkan päätteeksi voitte antaa maksujen mennä luottokortiltanne tai maksaa aivan lopuksi laskunne ennen laivasta lähtöä käteisellä. Kaikkiin laivaostoksiin (myös juomiin) tulee alv päälle. Palveluraha (eli siivoojien, tarjoilijoiden ja muun laivahenkilökunnan tipit) on kiinteä summa, joka maksetaan myös erikseen laivayhtiölle.

Koska ruoka on laivoilla ilmaista, niin sitä myös on paljon! Yhdellä laivalla on yleensä monta ravintolaa, joista saa kovin erilaisia ruokia (pizzabuffet, a la carteja, jätskibuffet, hedelmäbuffet, jne). Ruoka on mahtavan hyvää (varsinkin ne kaikki tuoreet hedelmät), että laivalla tulee helposti syötyä vähän enemmän kuin tarvitsisi...;) (Kokemusta on). Tiettyinä iltoina on ns.iltapukukattaukset, jolloin voi pynttäytyä niin hienoksi kuin haluaa ja silti olla tuntematta itseään ylipukeutuneeksi (laivalla tätä varten kauneussalonkeja, joissa voi laitattaa hiukset/meikin/ihonpuhdistuksen). Kapteenin vastaanotolla kätellään laivan kapteenia, juodaan shamppanjaa, syödään pikkuhyvää ja kuunnellaa kapteenin puhe.

Laivalla tekemisen puute ei vaivaa. On musaa, kilpailuja, muuta tekemistä... viralliset valokuvaajat toimivat laivalla ja ottavat kuvia esim. iltapukuillallisten yhteydessä (kuvat sikakalliita, mutta hyviä). Urheiluun on myös mahdollisuus, koska useilla laivoilla on omat kuntosalit ja sitten siellä järjestetään kävelytuokioita kansilla (erittäin amerikkalainen juttu). Kilpailuista mulle ainakin jäi hyvin mieleen "laivan karvaisin mies-"kilpailu, jossa esille onnistuttiin kaivamaan tosiaankin se karvaisin mies, jonka olen eläissäni nähnyt ;).

Laivat pysähtyvät perinteisissä turistipaikoissa, eli yleensä perillä on tungosta/monia risteilijöitä matkustajineen. Bahamaan en mitenkään ihmeesti ihastunut - liian kaupallinen ja turistisuuntautunut paikka minun mieleeni, näkemistä ei ole paljon muuta niiden kauniiden hiekkarantojen ja laguunien lisäksi ellei rakasta sitä turistisoppailua. Nassaussa on t-paitakauppoja yksi jos toinenkin - timantit ja kulta ovat suosittuja ostoksia (halvempia kuin USA:n puolella, mutta dollarin korkean arvon takia eivät niin halpoja enää suomalaiselle).

Muutaman vuoden kuluttua mies ja minä aiotaan mennä läntiselle reissulle Miamista, joka menee Meksikoon niin, että päästään katselemaan vähän intiaanikulttuuria ja tutustumaan historiallisiin paikkoihin.

Carnivalin laivat ovat tosi hienoja eikä vieraanvaraisuudessa säästellä. Risteily on kyllä suositeltava kokemus jo itsessään! (vähän eri juttu kun nämä ruotsinristeilyt:)). Meri on niin uskomattoman kaunis siellä päin turkooseine aaltoineen ja upeine hiekkarantoineen - siellä kyllä silmä lepää...

Netistä löytyy hirmuisesti eri saitteja näistä risteilyistä, (hakusanoilla 'cruises' tai 'caribbean cruises') esim. www.carnival.com, www.cruises.com ja vaikka mitä muita... esim. Carnivalin sivuilta kannattaa lukea artikkelin "first time cruiserin" alta - täällä kerrotaan kaikenlaista oleellista risteilystä ja niitä asioita, jotka poikkeavat esim. meidän suomalaisten tottumuksista.

Kannattaa vertailla laivoja ja hintoja. Monilla sivuilla on matkustajien kokemuksia laivoista ja risteilyistä, arvosanoja matkoista, jne, jotka voivat olla mielenkiintoisia luettavia. Jotkut sivut luokittelevat Karibianlaivoja, jotka soveltuvat erityisen hyvin honeymoonilaisille, nuoremmalle porukalle, perheille, jne. Luokitusta saa myös budget-luokan matkustajalle, de luxe-luokan matkustajalle, luxury-matkustajille, jne. kun vain jaksaa etsiä. Itse noita sivuja tuli selailtua harva se päivä ennen joulua ennen kuin menimme Floridaan ja sieltä risteilylle. Juhlapäivät (joulu, kiitospäivä, uusi vuosi, jne.) ovat sesonkiaikaa, joten hinnat voivat helposti olla pari-kolme sataa dollaria normaaleita risteilyhintoja kalliimpia. Ei-sesonkiaikaan hinnat ovat mielestäni tosi huokeita - en sitten tiedä mihin hintaan ne tulevat jos tilaa esim. suomalaisen matkatoimiston kautta, mutta on-line varaukset suoraan laivayhtiön kautta ovat kyllä edullisia.

Suosittelen Karibian risteilyä lämpimästi kaikille nautiskelijoille!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkä matkatoimiston kautta olette risteilylle lähteneet vai järjestittekö reissun itse?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Järjestettiin itse.

Laivayhtiö oli Royal Caribbean Cruise Line.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaatko sanoa saitteko risteilyn edullisemmin kuin matkatoimiston kautta? Eli yhdistittekö siihen oleskelun esim Miamissa vai lensittekö suoraan paikan päälle jne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saatiin edullisemmin itse järjestettynä, kuin matkatoimiston kautta. Olimme ensin viikon Orlannossa, otimme kuitenkin lennot Hki-Miami-Hki ja ajoimme Miamista Orlandoon ja vastaavasti takaisin.

Meillä kävi hyvä tuuri, kun olimme ennen risteilyä jo jenkeissä, koska risteilyä edeltävällä viikolla oli tämä 11.syyskuuta, eli terroristi-iskut. Tuhat risteilymatkustajaa ei päässyt risteilylle, koska he eivät päässeet Miamiin (tuolloin ei vielä yksikään kansainvälinen lento tullut Miamiin).

Koko kahden viikon matka kuudelta aikuiselta (sisältäen kaiken, kuten autonvuokran, ruoat yms.) tuli maksamaan noin 60 000mk eli noin 10 000mk per/hlö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips kaikki!!

Kiva kuulla henk. koht. kommenttia Karibian risteilystä. Itselläkin se on ollut haaveissa häämatkaksi. Minulla on vaan pikkuriikkinen ongelma joten ajattelin kysyä jos joku tietäisi kommentoida siihen jotenkin.

Tulen erittäin helposti merisairaaksi  :( Pieni keikutus ei tunnu missään mutta kaikki mikä kohoaa 10 m/s yläpuolelle rupeaa jo mukavasti heikottamaan. Kyllähän näitä matkapahoinvointi lääkkeitä löytyy ja kyllähän ne auttaakin mutta pistää aika paljon väsyttämään. Haluisin siis tietää milloin kaikista vähinten on kovan tuulen mahdollisuus ja tuntuuko se edes noin isoissa paateissa miltään???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tulen erittäin helposti merisairaaksi  :( Pieni keikutus ei tunnu missään mutta kaikki mikä kohoaa 10 m/s yläpuolelle rupeaa jo mukavasti heikottamaan. Kyllähän näitä matkapahoinvointi lääkkeitä löytyy ja kyllähän ne auttaakin mutta pistää aika paljon väsyttämään. Haluisin siis tietää milloin kaikista vähinten on kovan tuulen mahdollisuus ja tuntuuko se edes noin isoissa paateissa miltään???

Hei Marina! Itärannikolla hurrikaanikausi, joka pitää usein sisällään myös tornadoja ja kovia tuulia/sateita, ajoittuu yleensä touko-lokakuuhun. Itse olen matkustellut Floridassa ympäri vuotta, ja tuulisimmat kaudet ovat yleensä olleet juuri loppukesästä/alkusyksystä, vuodesta riippuen. Itse teimme molemmat risteilyt jouluaikaan eikä tuulesta ollut nimeksikään haittaa, mutta kyllä aina niitäkin ihmisiä näkee jotka tulevat merisairaaksi jo *hyvin* pienestä keikutuksesta. Isolla laivalla (esim. Carnivalilla) pieni aallokko tuntuu mielestäni paljon vähemmän kuin pienemmällä.

Hurrikaanikauden ulkopuolella on paljon tyynempää ainakin itärannikolla, länsirannikolta lähtevistä risteilyistä/allokosta ei ole kokemuksia. Noita laivojahan lähtee Miamin lisäksi myös esim. Teksasista ja Los Angelesista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin voin pahoin välillä näillä Tallinnan risteilyillä, mutta tuolla Karibian risteilyllä ei alus edes tuntunut liikkuvan. Ja samaan aikaan oli itse asiassa hurrikaani aika lähellä (tai siis siinä Karibian merellä) eikä kyllä heiluttanut ollenkaan. Meidän laiva oli kyllä paaaaljon suurenpi kuin Tallinnan laivat.

Voi kun itsekin pääsisi vielä uudestaan....oli se niin ihanaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elokuisen aasiaan suuntautuneen häämatkamme jälkeen tuli fiilis että matkaillessa nälkä kasvaa syödessä; reissuun olisi taas päästävä, ja pitkälle. Olemme ajatelleet seuraavaksi suunnata Karibialle ja sieltä Costa Rican kautta Equadoriin. Ajatuksenamme oli myös liittää matkaan Karibian-risteily jollain isommalla laivalla. Mutta osaako kukaan noilla risteilyillä ollut sanoa voiko risteilystä ottaa vain pätkän, eli nousta laivaan vaikkapa Miamissa ja jäädä kyydistä jossain päin Karibiaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itaisella ja lantisella Karibialla on tullut seilattua Celebrity Cruise Linesilla joulun aikoihin molempina kertoina. Taas olisi vahan mietinnassa menna koska olemme todenneet sen sulhon kanssa olevan ehka paras tapa lomailla kun ei tarvitse huolehtia mistaan, nauttia vaan kaikesta luksuksesta.  :)

Halvimmat hinnat taitaa olla juuri ennen Joulua ja sen jalkeen, omien vertailujen/kokemusten perusteella...  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan vain mielenkiinnosta, kuinka suuria nuo risteilijät ovat? Siis verrattuna esimerkiksi ruotsinlaivoihin? Joku mainitsi, että ravintoloita oli yli kaksikymmentä, eli isoja taitavat olla :) Ruotsinlaivalla kun on ravintoloita kai vaan kaksi tai kolme...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ihan vain mielenkiinnosta, kuinka suuria nuo risteilijät ovat? Siis verrattuna esimerkiksi ruotsinlaivoihin?

Ruotsin-laivat tuntuvat melkein "soutuveneiltä" verrattuna noihin isoimpiin laivoihin  :P Esim. Royal Caribbeanin "Voyager of the Seas"-laiva (joka oli vielä muutama vuosi sitten muistaakseni maailman suurin risteilijä) sisuksista löytyy tosiaankin ravintolaa jos minkälaista, ja jopa rullaluistelurata! :o

Täältä voi katsella näitä jättiläismäisiä laivoja:

www.royalcaribbean.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hauskaa kuulla etta joku muukin on kiinnostunut lahtemaan Celebrityn laivoilla!

Me olemme olleet Millennium ja Century laivoilla, Millenium on isompi ja uudempi, Century on vahan vanhempi (tosin se ei nay missaan!)ja hiukan pienempi. Centurylla kavimme lansi Karibialla (Fort Lauderdale-Jamaika- Cayman Island-Cozumel-Key West). Millennium oli (Fort Lauderdale-Puerto Rico-Dominikaaninen, pieni yksityinen saari, lahinna rantalohoilypaikka -St.Thomas -Bahamas) Molemmat risteilyt olivat 7 paivaa kestavat ja molemmissa risteilyissa oli 2 meripaivaa, se on lahes vakio. En osaa sanoa kumpi reitti oli kivempi, molemmissa oli omat hyvat ja huonot puolensa. Jamaika oli omasta mielesta liian turistirysamainen, kauppiaat hyokkaavia ja toykeita, ja samoin oikeastaan myos Bahamaksella. Lempparisaariksi osoittautui St. Thomas shoppailun ja luonnon takia, ja Cayman siisteyden ja upean snorklauksen vuoksi. Mutta jos nyt olisi ihan pakko valita niin reitin vuoksi ehka valitsisin lansi Karibian reitin, siina kun paasi poikkeamaan Meksikossakin ja Cayman saarella oli niiiin ihanaa uida isojen rauskujen kanssa. Niin ja koska Bahamas vaikutti vahan tylsalle turistirysalle myos ja Dominikaanisessa  ei oikeastaan voinut muuta kun olla rannalla, ei se valttamatta kohteidensa takia ole se mielenkiintoisin reitti... Ai niin, ja Key West on todella kaunis paikka.

Mutta sitten taas jo pitaa verrata laivoja, tykkasin enemman Millenniumista, ihan vaan koska oli isompi ja hienompi spa. Eli laivan kannalta Millennium.

::)Sori kun on toi selostus erittain sekaista...

Me paadyimme Celebrity laivoihin sen luksus maineen vuoksi, siella siis kohdellaan matkustajaa kuin julkkista! Shampanja ensimmaisena kateen kun saavut laivaan jne. Eli on Karibian risteilylaivoillakin eroja, esim Carnival Cruiselines on omasta mielestani se halvin perheille ja nuorille tarkoitettu laiva ja me kun halusimme jotain vahan enemman paadyimme sitten Celebrity laivoihin. Ruuat olivat parempaa ja upeampaa kuin olisin ikina osannut edes kuvitella, upeaa!

2 iltana oli iltapuku/miehilla tummapuku, smokki "pakko" , eli 2 formal iltaa, 2 semi-formal iltaa ja loput casual iltoja. Lahinna niilla pukukoodeilla on merkitysta jos haluaa illallistaa paaillallissalissa. Ikahaarukka : enemmisto 35 ja yli pariskuntia ja perheita ja loput honeymoonilaisia :-X.

Retkista viela, ne on hintavia mutta yleensa hintansa arvoisia. Niihinhan ei ole pakko menna, itsekseenkin voi aina kierrella ja laivallakin saa olla kokoajan jos haluaa.

Eipa nyt tule muuta mieleen ::), mutta voin suositella Celebritya se on ehdottomasti hintansa arvoinen, tulette tuntemaan olonne vahintaankin kuninkaalliseksi, voin taata!

Muista laivayhtioista ei ole kokemusta, mutta Celebrity kylla on luokiteltu sinne parhaimpien joukkoon!

Heita viela kysymyksia jos niita tulee niin yritan sitten vastailla, tassa tulikin jo pieni romaani kirjoitettua. ;D

P.S. Kannattaa kayda Celebrityn kotisivuilla katselemassa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei taas Cindy! :)

Tilasimme matkamme netista Cruisequick.com sivuilta, olivat omien vertailujemme perusteella halvin paikka hankkia liput. Muuten, nettisivu jolla on todella hyvin infoa laivoista ja missa pystyy niita vertailemaan on Cruisecritic.com sivu, kannattaa ehdottomasti kayda! Siella on laitettu kaikki paremmuusjarjestykseenkin, esim. missa laivassa parhaat ruuat, palvelu, maissa retket jne. Kay ihmeessa katsomassa!

Ja sukeltelu ei ole mikaan ongelma, kaipaavat niille retkille vain jonkun todisteen etta on sukellustaitoinen, eli jokin sertifikaatti mukaan!

Omasta mielestani varmaan paras paikka sukellella olisi Cayman saarella, sen pitaisi olla yksi maailman kirkas vesisimmista paikoista ja kuulemma monen sukeltajan unelmapaikka, nain olen ainakin kaikkialta aina kuullut ja lukenut (itseasiassa Celebrityn retkioppaassa sanotaan myos etta Cayman luokiteltu yhdeksi maailman parhaista sukelluspaikoista.)

Toinen vaihtoehto olisi Cozumel joka on myos monen sukeltajan lempipaikkoja...

Ja hinta tietoa: 2002 Celebrityn retkioppaassa 3 tunnin sukellusreissu varusteineen, paitsi markapuku, Caymanilla $98, Cozumelissa 4 tunnin reissu saman verran.

Jep, halpaahan tuo risteileminen ei siis ole, mutta sitakin helpompaa! :-X

Toivottavasti oli taas vahan apua.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi Cindy!Niin ja muutkin lukijat... ;D

En loytanyt Celebrityn oppaasta mitaa infoa markapuvuista, mutta olen aika varma etta jostain niita aina saa vuokrattua, koska niita retkia kerran tarjotaankin! Niin ja detaljeista, no problem, kuhan vain loydan vastaukset! ;D

Meidan lansi Karibian risteilylla meilla oli ikkuna ja ita Karibian risteilylla parveke. Parveke oli kylla ihana koska siina sai illalla katsella merta ja laskevaa aurinkoa yhdessa  shampanjaa nauttiessa...aaahhhhh... :-X :-X :-X, Haluaa takaisin sinne!

No niin, sori kun ajatukset paasivat vahan lipsumaan, mutta jos mahdollista kannattaa ottaa parveke, on se niin ihanaa aamulla ensimmaisena menna parvekkeelle ihailemaan merimaisemaa ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta.

'Must' parveke ei mielestani ole, paaseehan sita aina kannelle. Parveke vain on taas naita pienia ylimaaraisia "luksus" juttuja, ja jos ei muuta hyotya parvekkeesta niin saa ainakin kivasti tuuletettua huonetta  ;)

T. Minneli :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipa kiva löytää tämmönen Karibian risteily viestiketju. Tosi kiva lukee muiden kokemuksista ym. Me ollaan kans lähössä häämatkalle Royal Caribean Cruises yhtiön kautta ens kesänä. Häät on 5.6.04 ja lähtö matkalle ois 10.6.04. Pari viikkoo sit varattiin matka ja siihen kuuluu pari yötä Miamissa ja sitten tää 7 vrk läntisen karibian risteily Explorer of the Seas laivalla ( se on yks näit Voyager class laivoi et kai suurimmasta päästä) Haluttiin ehdottomasti tommonen parvekkeellinen hytti. Aateltiin et jos kerran elämäs tämmösen matkan saa tehtyy ni sit pitää tehä kunnolla  ;) Tilattiin matka Kohdematkojen kautta ja hintaa taitaa matkalle kertyy yhteensä noin 5000€ Et kaurapuurolinjalla ollaan sit seuraavat puol vuotta ..heh...  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan lähdössä häämatkalle läntiselle Karibialle ensi talvena. Kertokaapa Royal Caribbean isoilla laivoilla (esim. Navigator tai Voyager) olleet, mitä sinne kannattaa ottaa mukaan ja mitä ei kannata (esim. minkä tyyppisiä vaatteita...)?!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipä hei taas kaikki naikkarit ja terveiset Karibian lämmöstä!!!!

Me vietimme ikimuistoisen häämatkamme Explorer of the Seas laivalla, parvekkeellisessa hytissä, 18-25.10 kuluvaa vuotta. Ennen risteilyä vietimme yhden yön Miami Beachillä olevassa hotellissa.

SUOSITTELEN EHDOTTOMASTI

Matkaan lähdettiin perjantaina 17.10 ja kotimaahan paluu oli 26.10. Matkatoimistona käytimme Suomen Matkatoimistoa, jolloin matkalle tuli hintaa 1890 e/hlö. Siihen sisältyi lennot Helsingistä Frankfurtin kautta Miamiin, hotelli risteily, ruoat sekä palvelurahat tarjoilijalle, aputarjoilijalle sekä hyttipalvelijalle.

Sydän jäi alukselle ja varmasti palaamme kunhan siihen vain tulee mahdollisuus. Viikon aikana ei edes ehtinyt nähdä kaikkea mitä laivalla oli ja risteilyn aikana tapasimmekin pariskuntia, jotka jatkoivat itäisen reitin jälkeen toisen viikon läntiselle reitille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now