Lila

Havaiji

94 posts in this topic

Avasin nyt Havaiji-ketjun tänne vaikka en ole käynyt siellä vielä. Omista kokemuksistani voin kertoa vasta ensi vuonna, mutta olen ottanut kovasti selvää saarista. Etenkin Big Islandista ja Kauaista, koska me suuntaamme niille saarille häämatkalle. Olen ostanut ja lukenut Lonely Planet Hawaii oppaan ja voin ehkä vastata joihinkin kysymyksiin sen pohjalta. Mutta jos jollain on jo kokemuksia ja vihjeitä tästä kohteesta, ilmanmuuta postittamaan niistä  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heip hei!

Myös me olemme lähdössä häämatkalle Havaijille ensi kesänä. Mutta me menemme Mauin ja Oahun saarille, mutta voihan olla, että lähdetään tutustumaan myös muihin saariin. Mistä ostit Havaiji oppaan? Myös minä olen kolunnut netistä erilaista tietoa Havaijin saarista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin sen Lonely Planetin nettikaupasta. Kyllä se olisi löytynyt Akateemisestakin, mutta olisi ollut kalliimpi.

Milloin teillä on matka tiedossa? Tajusin just vähän aikaa sitten, että mehän ollaan siellä heinäkuun 4. päivä, Independence Day  :)  Big Islandilla etenkin on kuulemma silloin kovasti tapahtumia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään heti häiden jälkeisenä sunnuntaina (eli heti seuraavana aamuna) eli 9.6.2002. Kotiin tullaan juhannuspäivänä. Ottakaa sitten mallia miten itsenäisyyspäivää vietetään siellä ja soveltakaa sitä sitten tänne Suomeen  Q)Q

Share this post


Link to post
Share on other sites

H-M, sä ehkä tiesit jo näistä, mutta ajattelinpa laittaa niistä viesti kuitenkin. Elikkä, siinä 8.-11. päivän tienoilla ensi vuoden kesäkuussa on King Kamehameha päivä, jota juhlitaan jokaisella saarella ja Oahulla on joku iso seremonia ja paraati.

Ja keskikesäkuussa on Mauilla Bankoh Kihoalu, joka on jonkin erityisen kitaran festivaali (???). Ja loppukuusta on Havaijin isoimpia hula kisoja, King Kamehameha Hula Competition.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia tiedoista, itse asiassa en ole vielä ehtinyt keskittyä kovin paljon Havaijiin, koska olemme lähdössä ensi viikon lauantaina reissuun ja luonnollisesti olen etsinyt tietoja ja vinkkejä tähän matkaan. Mutta tiedätkö mitään erityisen hyviä linkkejä Havaijista (vai kannattaako etsiä altavistan kautta eri hakusanoilla)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suuret kiitokset  Q)Q X(B Q)Q X(B Q)Q

Täytyypi tutustua sivustoihin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaverini kävi tässä vähän aikaa sitten Havajilla. Hän ihastui paikkaan todella paljon. Hän kierteli ympäriinsä, piti Mauista eniten. Hän ei itse käynyt Honolulussa, mutta serkkunsa, joka siellä oli käynyt vähän aikaisemmin, ei pitänyt kaupungista. Oli kuulemma liian iso. Tällä perusteella kaverini jätti sen sitten väliin. Muutenkin hän kehui pikkuisempia, ts. vähäasukkaisempia, saaria parhaimmiksi.

Pyysin kaveriani kertomaan omia pikkuvinkkejään (ja muutenkin matkakokemuksiaan), laitan tänne otteita hänen vastauksestaan, kunhan ehdin paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkä matkanjärjestäjän matkoille olette Havaijille matkaamassa vai matkaatteko aivan omin avuin ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matkaamme periaatteessa omin avuin. Hotellit otamme vanhempieni lomaosakkeiden kautta ja lennot Matkapoikien kautta. Paikan päällä sitten teemme omatoimi-retkiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tarjous SMT:lta ja Töölönmatkatoimistolta. Tarjoukset ovat räätälöityjä toiveitemme mukaan. Ei olla vielä päätetty kumpaa valitaan, molemmat kun kuulostavat todella hyviltä  ;D  Paikan päällä tehdään ihan omia retkiä.

Mietittiin pitkään, että oltaisko järkätty koko matka itse. Jenkeissä asuvat ystävät olisivat helpottaneet asian huomattavasti. Mutta päätettiin, että meillä on muutenkin niin hirveesti sälää tässä vuoden aikana, ettei energiat riitä enää tuohon. Helpompi maksaa toiselle, että järjestää  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostan tämän aiheen, jos vaikka H-M voisi kertoa kokemuksistaan? ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta kai kerron. Tänään vasta palasin töihin ja heti sitä löytää itsensä taas täältä  :D

Eli matka meni tosi hyvin ja tykättiin tosi paljon. Lennothan oli hieman pitkiä, mutta nekin meni yllättävän kivuttomasti. Olimme ensimmäisen viikon Mauin saarella ja lennot kestivät kaiken kaikkiaan 30h. Olimme vuokranneet auton jo Suomesta, koska saarella ei ole minkäänlaista bussi-verkostoa, joten liikkuminen olisi ollut ilman autoa lähes mahdotonta (ellei halunnut maksaa itseään kipeäksi takseista). Eli saavuimme saarelle klo:19 ja siellä oli jo melko pimeää, haimme auton ja lähdimme ajamaan 20 mailin matkaa kohti hotellia. Hotellimme oli aivan mahtava! Se sijaitsi noin 10 kilometrin päässä saaren suosituimmasta "lomakaupungista" Lahainasta, mutta kun oli se oma auto, niin ei se haitannut yhtään. Joka aamu lähdimme kiertelemään autolla ja etsimme uusia rantoja ja nähtävyyksiä. Aallot olivat aivan mahtavat ja oli ihanaa kellua aaltojen huipuilla. Torstai aamuna (yönä) päätimme lähteä katsomaan auringonnousua tulivuorelle (Haleakala) ja nousimme ylös klo: 02! Kolmen maissa piti jo lähteä ajamaan, jotta ehti huipulle kolmen kilometrin korkeuteen puoli kuudeksi. Kokemus oli aivan uskomaton, olimme pilvien yläpuolella ja siellä oli aivan tajuttoman kylmä!!! Jos muistan oikein niin siellä oli +3 astetta ja kaikenlisäksi jäätävä tuuli. Meilläkin oli päällä pitkät housut ja paidat sekä haimme vielä autosta pyyhkeet ympärillemme, mutta silti oli tosi kylmä. Lauantaina vaihdoimme saarta ja siirryimme Oahun saarelle. Lento kesti vain 30 minuuttia ja matka Honolulun lentokentältä vei noin 30-45 minuuttia hotellille Waikikiin. Huoneemme oli 23. kerroksessa ja meni pari päivää, ennen kuin uskalsi mennä parvekkeen reunalle  :)  Honolulu oli aivan erilainen kuin Maui. Mauilla näki paremmin Hawaijilaista elämäntyyliä ja mentaliteettiä kun taas Honolulu oli kuin mikä tahansa amerikkalainen suurkaupunki pilvenpiirtäjineen. Honolulussa emme kierrelleet sen kummemmin vaan nautimme rannasta, auringosta ja shoppailusta (siellä oli juuri alennusmyynnit). Ruoka oli molemmilla saarilla todella kallista, meillä oli molemmissa hotelleissa täys keittiöt, joten teimme paljon ruokia itse, esim. kahden desin yogurtti purkki maksoi 9 markkaa!!!

Kaiken kaikkiaan matka oli aivan mahtava ja voin suositella lämpimästi kaikille. Kaikki oli tosi ystävälllisiä ja avuliaita. Kyselkää ihmeessä, jos tulee mieleen jotain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, tultiin takaisin matkalta ja ajattelin kirjoittaa vähäsen meidän matkasta Havaijille.

Lento Frankfurtin ja San Franciscon kautta Honoluluun kesti 26 tuntia. Honolulussa oltiin sitten 2 yötä. Kävimme mm. Pearl Harborissa, mikä oli aikamoinen pettymys. Varoitus muille, U.S.S. Arizonaan menee pieni botski, mutta koko päivän liput veneeseen myydään heti aamulla. Joten ei kannata luottaa siihen, että varmasti pääsee katsomaan sitä laivaa ellei mene heti aamulla ostamaan lippua.

Honolulu oli ihan kiva kaupunki, muttei vastanut sitä mitä haettiin häämatkallemme. Sieltä siis lennettiin Big Islandille ja oltiin siellä 6 yötä Outrigger Waikoloa -hotellissa. Big Island on todella erikoinen saari. Siellä on 13 eri ilmastotyyppiä ja sen myötä todella paljon nähtävää.

Meidän hotellissa järjestetään joka keskiviikko ja sunnuntai luau, joten ostettiin liput siihen ekana iltana. Se oli mahtava tilaisuus. Juotiin mai tait auringonlaskussa, nähtiin kun porsas kaivettiin maan alta ylös, nautittiin erinomaisesta ruoasta, nähtiin Polynesialainen "muoti"show, ja nähtiin pitkä esitys erilaisista Oseanalaisista tansseista. Todella mahtava kokemus.

Seuraava päivä oli Amerikan itsenäisyyspäivä. Lähiostarilla oli sinä päivänä ohjelmaa koko päivänä ja illalla auringonlaskun jälkeen oli ilotulitusta. Seuraavana päivänä vuokrattiin auto ja lähdettiin kiertelee saarta. Käytiin melomassa erään sokeriplantaasin kastelujärjestelmää pitkin kayakeilla, nähtiin monta vesiputousta kansallispuistoissa, vierailtiin Pelen luona tulivuorella, maisteltiin paikallista viiniä Volcano Wineryssa ja hengailtiin eri värisillä biitseillä.

Seuraavaksi mentiin Kaua'in saarelle 6 yöksi Radisson Kaua'i Beach -hotelliin. Sieltä vuokrattiin heti auto ja lähdettiin kiertelee saarta. Käytiin taas tutustumassa eri vesiputouksiin, mentiin Wailua jokea pitkin saniaiskansallispuistoon, tutustuttiin Waimea Canyoniin, löydettiin upeita biitsejä,  vierailtiin lintujen suojelualueella, käveltiin Na Pali Coastia pitkin, lennettiin helikopterilla saaren ympäri, ja löhöttiin uima-altaan reunalla siemaillen cocktaileja.

Sen jälkeen oli tiedossa matka himaa kohti. Lennettiin Los Angeleksen kautta, jossa yövyttiin yhden yön verran.

Jenkeissä on viime syksyn jälkeen tiukennettu todella rajusti turvatoimet lentokentillä. Joten jos lennätte sinne suuntaan, kannattaa varatua lukuisiin turvatarkastuksiin. Niihin kyllä tottuu hyvin nopeasti.

Ihmiset Havaijilla ovat todella rentoja ja aivan käsittämättömän mukavia. Ruoka on loistavaa, vaikkakin erittäin rasvaista. Kaikissa hotelleissa saatiin paremmat huoneet kuin mistä oltiin maksettu, koska olimme häämatkalla. Outrigger hotelleissa saimme myös kuohuviiniä ja lahjoja häittemme kunniaksi.

Kaiken kaikkiaan matkamme oli aivan loistava. Otimme 35 rullaa kuvia, joten katsotaan jos saisin jossain vaiheessa aikaiseksi skannata muutaman nettiin ;D. Suosittelen erittäin lämpimästi näitä kohteita, etenkin Kaua'in saarta, joka on yhtään liioittelematta maanpäällinen paratiisi. Katsokaa vaikkapa Jurassic Park elokuvia, ne ovat kuvattu siellä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että se on sademetsä aluetta, joten siellä kyllä sataa välillä. Mutta ei se meitä ainakaan haitannut, kun lämpötila ei laskennut kuitenkaan alle +30 astetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häämatkanne kuulosti aivan satumaisen ihanalta! :-X Juuri sellaista, mitä itsekin Hawaijinmatkalta voisin toivoa... toivottavasti vielä jonain päivänä!  ;)

Big Island on todella erikoinen saari. Siellä on 13 eri ilmastotyyppiä ja sen myötä todella paljon nähtävää.

Ehkä hölmö kysymys... mitä tuo 13 ilmastotyyppiä *käytännössä* tarkoitti? Ilmenikö se parhaiten kasvuston kautta? Kuulostaa paljolta ja tietysti mielenkiintoiselta  ;D Kuinka iso saari oikein oli? (No, iso tietysti, nimestäkin päätellen... :P)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne eri ilmastot ilmenivät parhaiten kasvillisuudesta ja ilman kosteudesta. Alue, jossa meidän hotelli sijaitsi oli laavaperäistä, todella kuivaa maata. Ilma oli kuivempi, koska seillä ei satanut oikeastaan koskaan. Keskellä tätä aluetta oli sitten rakennettu luksushotellikompleksi ostareineen kaikkineen. Oli ainakin aina hyvä auringonottokeli ;D. Toisella puolella saarta taas satoi melkeinpä kerran päivässä keskimäärin. Siellä olikin sitten paljon kosteampi ilma ja oli todella vihreetä. Tulivuorialueella taas oli kuivempaa kuin meillä, muttei ihan niin "aavikkomaista". Meistä etelään oli kaupunki nimeltään Kona (jota suosittelen). Se oli ehkä paras mesta, kun siellä oli vihreämpää ja kosteampaa kuin meillä, mutta aurinko paistoi sielläkin lähes jatkuvasti. Ja sieltä löytyi parhaimmat surffausmestat. Nojoo, vähän esimerkkejä.

Big Island on samankokoinen kuin kaikki muut saaret yhteensä. Se on 150 km pitkä ja 122 km leveä. Ja se kasvaa vieläkin pinta-alaltaan, koska siellä on maailman aktiivisimpia tulivuoria, jonka laavavirta valuu mereen. Se on näinollen myös nuorin saarista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omat kokemukseni Havaijilta kuukauden takaa kohdistuvat O'ahun saarelle, jossa vietimme viikon Waikikin alueella. Lähinnä sukelsimme itä- ja länsirannikolla, mutta yhtenä päivänä vuokrasimme auton ja kävimme mm Pearl Harborissa (kuten arvata saattaa, siellä on näinä united we stand -aikoina tolkuttomasti ihmisiä). Me emme jääneet odottamaan sitä pientä botskia Arizonan hylylle, mutta museo tuli katsottua läpi.

Ilmasto tuolla oli aivan ihana, ei liian kuuma, mutta ei kosteakaan (yletön kosteus esim Fijillä meinasi tehdä mut sekopäiseksi). Asiat on tehty helpoiksi, se on amerikkalaisuuden hyvä puoli. Huono puoli on sitten se, että koska paikka on Havaiji, siellä saa rahaa kulumaan määrättömästi. Hääpareja on liikkeessä runsaasti, mutta me emme saaneet noin 3+ luokkaisessa hotellissamme mitään erityiskohtelua, toisin kuin monessa muussa matkakohteessamme. Asiaankuuluvat onnittelut respasta tietysti, mutta siihen se sitten loppuikin.

Tykkäsin sukeltaa Havaijilla. Teimme yhteensä 8 sukellusta neljänä päivänä. Missään en koskaan ole nähnyt yhtä paljon isoja (>1m) merikilpikonnia - parhaalla sukelluksella niitä tuli rauhallisesti uiden vastaan seitsemän yksilöä. Käytimme Captain Bruce -nimistä operaattoria, joka hoiti hommansa kelvollisesti, mutta vieraanvaraisempiakin tapauksia on nähty.

Sukeltaminen ei ole erityisen edullista Havaijilla, mutta mikäpä olisi..... oma erityisvinkkini Havaijille, kuten muuallekin ameriikan yhdysvaltoihin matkaavalle on lukea kaduilta, hotelleista jne löytyviä mainoslehtiä. Tukku dollareita säästyy, kun hyödyntää saatavilla olevat discount-kupongit ravintoloihin (parhaimmillaan toinen pääruoka veloituksetta).

Waikikin alueella on lisäksi kohtuuhintainen, erittäin hyvin tehty akvaario (lähellä eläintarhaa). Maksaa vaivan kävellä sitä katsomaan.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin juuri vanhemman ystäväni kanssa muutaman viikon Havaijilla. Kävimme Kauailla, Oahulla ja Big Islandilla. Honolulu oli hieno kaupunki ja siellä olleet hienoimmat hotellit vaikuttivat mukavilta. Niinku häämatkaa ajatellen. Kauai oli järkyttävä paikka, ainakin se kyläpahanen missä me olimme. Mutta jos haluaa häämatkalle aivan meren rantaan keskelle ei mitään, se oli hyvä paikka. Big Islandin Kailua-Kona oli ihan mukava pieni kaupunki perusjuttuineen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palasin vajaa viikko sitten Havaijilta ja voin vain kehua matkaa! Olimme tietyistä syistä johtuen vain Oahun saarella, aivan ihana paratiisi! Ilmasto on jotain aivan uskomatonta, yöllä voi hyvin olla uikkareissa eikä päivälläkään ole tukahduttavan tai ahdistavan kuumaa. Matkat sinne tietysti ovat pitkät ja rasittavat, mutta ainakin meidän matka oli sen arvoinen. Ja me pidimme Honolulusta, miellyttävän siisti ja ystävällinen kaupunki.

Suosittelen kyllä Havaijia matkakohteeksi, oli sitten häämatka tai "tavallinen" lomamatka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Kiitoksia kovasti matkakuvauksista  :)

Me ollaan lähdössä vuoden päästä häämatkalle, kierretään pallon ympäri aloitaen Hawaijilta (tai itseasiassa Disneylandista). Näillä näkymin ollaan menossa Kauaille, Big Islandille ja Ohaulla ainakin pistäydytään (pakollista jo lentojenkin takia). Maui on myös harkinnassa.

Suunitelmat muuttuu vielä tiuhaan. Kirjastosta oon lainannut kirjoja ja lueskellut niitä ahkerasti. Ja internetissä on tullut surffailtua. Matka-aiheisia keskusteluja olen seuraillut mm. fodors:ssa  (http://www.fodors.com/forums/). Ja matkamessuille olisi tarkoitus suunnata tammikuussa.

Lila jo mainitsikin oheisen linkin http://www.visit.hawaii.org/home.html Sieltä saa tilattua myös neliväriesitteen ilmaiseksi (Vacation Planning -> Travel Planner).

Hotellin valinta kiinnostaisi mua, olisiko jollakulla kehuja tai haukkuja. Onko kukaan varannut hotellia Internetin kautta? Toimiko/saiko halvemmalla? Kannattaako hotelli varata etukäteen vai saako sen paikan päältä halvemmalla (ollaan menossa marraskuussa, jolloin siellä ilmeisestikin on aika väljää)? Saako sieltä kohtuuhintaan ihan normaalin, siistin hotellin vai joutuuko maksamaan itsensä kipeaksi?

Entäpäs se auton vuokra sitten? Miten saisi edullisimmin? Tarvitseeko kansainvälisen ajokortin vai kelpaako tavallinen?

Entä onko joku golfannut Hawaijilla? Suosituksia kentistä? Hinnat kyllä hirvittää!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko kukaan varannut hotellia Internetin kautta? Toimiko/saiko halvemmalla? Kannattaako hotelli varata etukäteen vai saako sen paikan päältä halvemmalla (ollaan menossa marraskuussa, jolloin siellä ilmeisestikin on aika väljää)? Saako sieltä kohtuuhintaan ihan normaalin, siistin hotellin vai joutuuko maksamaan itsensä kipeaksi?

Entäpäs se auton vuokra sitten? Miten saisi edullisimmin? Tarvitseeko kansainvälisen ajokortin vai kelpaako tavallinen?

Me varasimme Waikikin hotellimme verkosta (en muista saittia nyt, mulla on nimet kotona, joten jos kiinnostaa, niin laita vaikka privaviesti mulle muistutukseksi niin kaivan sen tiedon jostain). Hotelli oli sijainniltaan hyvä ja ehkäpä ***-tasoa varustukseltaan. Hinta oli erinomaisen mainio, saimme -60% "internet-spesiaalia". Muistelisin, että maksoimme 6 yöstä kahdelle noin 200 USD veroineen. Ameriikoissa nettikaupankäynti on ihan toisessa ulottuvuudessa kuin meillä, joten suosittelen vahvasti netin selailua, kun mietitte hotellianne. Googlen avulla pääsee varmasti jo pitkälle.

Autonvuokrauksesta;

Ameriikoissa ei tarvitse kv ajokorttia. Jos sulla on vanhanmallinen kortti, varaudu näyttämään kortista "oleelliset päivämäärät", nämä tuntuvat usein aiheuttavan hämminkiä. Lisäksi heitä saattaa kiinnostaa, koska olet korttisi saanut (uusissa korteissahan ei enää ole tätä ongelmaa). Autonvuokrauksen ikäraja on useimmissa paikoissa 25 vuotta. Autonvuokraajia on joka lähtöön, joten hinnatkin vaihtelevat. Me vuokrasimme Hawaijilla Mazda Miatan päiväksi eli kaksipaikkaisen urheiluauton, emmekä joutuneet vararikkoon.

Olikohan meidän heikkouttamme, mutta onnistuimme sähläämään ajoreittimme O'ahun saarella muutamaankin kertaan. Yleensähän USA:ssa ajaminen ja suunnistaminen on todella helppoa - teiden numerot kertovat, onko kyseessä itä-länsi vai pohjoinen-etelä -suuntainen tie. Autonvuokraamoista saa aina karttoja ja ohjeita liikkumista varten.

Noin ylipäätään - mikä tuossa edellä taisikin jo tulla esiin - varatkaa melkoinen matkakassa mukaan. Havaijilla ON kallista. Me säästimme pitkän pennin ruokailukuluissa "kuponkiuutisten" avulla, joita on joka kadunkulmassa tarjolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme viettämässä 30-v synttäreitäni Kalifornia-Hawaialueella viime joulukuussa. Ensin LA:ssa pari päivää, sitten autoillen rannikkoa alas, Meksikoon pikavisiitti ja takaisin LA:siin. Lento Honoluluun, jossa Waikikilla asuimme noin viikon. Tykkäsimme todella paljon paikasta. Huomattavaa oli että, lapsiperheet olivat onneksemme vähemmistössä. Suurin osa ihmisistä aikuisia. Ostosmahdolisuude olivat mainiot. Oahun saarella pääsee lähes kaikkialle julkisilla busseilla, jotka eivät maksa "mitään". Kävimme pohjoisen lainelautailupaikoissa ja ananasplantaaseilla. Monessa muussa paikassa. Sitten lensimme Mauille, joka oli kyllä meille pettymys. Ilman autoa siellä ei pärjää. Tai jos haluaa olla paikallaa keskellä luontoa, ei liikkua.  Ostosmahdollisuuksia ainoastaa Lahanaissa. Muutoin pelkkää "aito hawaia", joten eipä juurikaan muuta kuin kaunis luonto. Itse suosittelen Oahua jos yksi saari pitää valita. Sieltä löytyy kaikki. Ainakin Mauista "vain" luonto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas miellyttävää löytää hawaijista keskustelua suomeksikin!

Me ollaan lähdössä 15.11.03 eli aivan kohta 2vk mennään naikkuun ´Mauin saarella ja ollaan lomalla loppu aika.

Autoa ei olla vuokrattu ja nyt teidan juttujen perusteella rupeaa tuntumaan että täytyisi se tehdä. Hinnat todellakin yleensä kalliita, hirvittää miten paljon rahaa loppujen lopuksi palaa... Vinkkejä auton vuokraukssta Mauilla ja muistakin asiioista siellä otetaan ilolla vastaan!

T: MSL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipp,

Olen ollut pari viikkoa Oahun saarella, Honolulussa (päivöt Waikiki beachillä), enkä voi sitä oikein suositella. Ihan turistirysä. Täynnä jenkki- ja japanituristeja. Ravintoloissa turistimenut ja kaupatkin täynnä turistikamaa. Yhtä hyvin voi säästää 20 tuntia lennoissa ja mennä vaikkapa Kanarian saarille. Meillä oli auto vuokralla koko ajan, mutta äkkiäpä saari oli kierretty. Yksi ainoa vesiputos löytyi yhdestä puistosta, jonne taisi olla sisäänpääsymaksu. Siellä oli hulahula-tanssiesitys ja paljon kauniita istutettuja kukkia ym, ei siis sekään kovin originelliä...

Toki, ranta ja ilma oli IHANA.. Havaijille haaveilen meneväni toistekin, mutta seuraavalla kerralla ehdottomasti toiselle saarelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now