Stiil

Sisilia, Cefalu

19 posts in this topic

Melko lailla varmaa, että häämatkalle lähdetään Sisiliaan, Cefaluun ;D Paikka näyttää ihanalta, ja täyttää sekä ranta- että kaupunkiloman kriteerit :) Matka varataan heti, kun saadaan päätettyä otetaanko pikkumies, tuolloin 1,5 v, mukaan..

Cefalu on ilmeisesti aika uusi matkakohde, ainakin matkanjärjestäjien esitteissä, mutta mikäli joku on siellä käynyt, niin kokemuksia mieluusti kuulisimme?? ::)

Vähän tunnelmaa..:

am0602_cef__02.jpg

pmocfl_5.jpg

pmocfl_4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos joku on käynyt, kertokaa ihmeessä! Saman suuntaisia suunnitelmia siis kuin Stiililla. Vaikuttaa ihanalta paikalta. Ja lämpöä ilmeisesti riittää vielä syyskuussa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä näytä kovin tuttu paikka kellekään olevan.. ::)

Noh, me kuitenkin ollaan varattu matka syyskuulle, ja vaan meille kahdelle :-X Lämmintä tosiaan kyllä pitäisi vielä siihen aikaan olla, päivällä muistaakseni jotain 25 astetta, ja yölläkin 18. Tuntuu vaan että pitäisi olla enemmän kuin viikko, koska ollaan jo nyt keksitty tekemistä joka päivälle.. Viikon pitää kuitenkin riittää, koska sekin on jo ihan liian raastava aika olla erossa pojasta.. :-/

Lisää tunnelmia:

am0502_cef__03.jpg

am0502_cef__06.jpg

am0502_cef__12.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eevi, jos ootte tulossa samaan paikkaan ja varsinkin jopa samalla viikolla, niin kerrohan ihmeessä! :D Voisi sitten matkakuumeilla yhessä ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, kerron heti kun varmistuu:)

Näillä näkymin vahvana ykkösenä tuo paikka, ihanan näköinen ja oloinen. Meillä olisi mahdollisesti tarkoitus olla kaksi viikkoa. Eivät nuo italian matkat halvimmasta päästä ole, mutta aina harvoin jonnekin lämpölomalle päästessä tuntuu viikko liian lyhyeltä. Mut nähtäväksi jää...

Minkä hotellin varasitte? Aika hyvin on muuten jo mennyt nuo matkat, täytyy nyt kiiruusti selvittää eri matkavaihtoehdot ja hinnat, ettei jää liian pitkäksi aikaa miettimään...  Nyt jo ihan matkakuumeessa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän hotelli ei nimensä perusteella kuulosta kovin luksukselta, mutta ainakin näyttää ihanalta, eli varattiin huone Hotel Touristista..! Eli turisti-hotelli vapaasti käännettynä ;D Ei ollut ihan halvimpia, mutta ei ihan kalleinkaan. Turistejahan sitä sitten ollaan..

En nyt jostain syystä saa näkymään kuvia hotellista, mutta esim Aurinkomatkojen sivuiltahan niitä näkee, ja sieltä löytyy myös hotellin oma netti-osote. Ja niitten sivuilla paljon kuvia hotellista.

Ainakin meidän mielestä hotelli on (nimestään huolimatta) tosi raikkaan ja valoisan näkönen, ja otettiin vielä merinäköalalla, niin vielä parempi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, tiedänkin hotellin, sen verran oon jo uponnut tähän eri vaihtoehtojen vertailuun:) Musta näytti oikein kivalta hotellilta. Lähellä paikkoja ja raikkaan olonen. Ja eihän sitä kuitenkaan hotellissa sisätiloissa oo tarkoitus (koko) lomaa viettää...

Lisäys: Yleensäottaen aika saman hintasia monet paikat, mitä nyt sitten joku huippuhieno kalliimpi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips,

Mekin varattiin kahden viikon matka Cefaluun. Lähdetään elokuun loppupuolella ( joo, turistikausi kai siellä mutta haluttiin lähteä heti häiden jälkeen). Olisi kiva kuulla kommentteja paikasta.

Me halusimme paikan jossa voi liikkua luonnossa( tykkäämme vaellella ym), jossa on meri lähellä ja hyvää ruokaa. Lisäksi vanhat rakennukset ovat tunnelmallisia. Ajattelimme käydä retkellä Etnalla jos mahdollista, ja minua kiinnostaa pieni retki myös manner-Italian puolelle. En tiedä miten se käytännössä onnistuu. Shoppailu olisi myös listalla mutten tiedä mitä Sisiliasta kannattaa ostaa. Yritän vähän opetella italian alkeita, jotta ruoan tilaus onnistuu;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cefalu on oikein herttainen pikkukaupunki Sisiliassa. Ystävälläni ( Sisiliaano) on kesäasunto aivan Cefalun kupeessa, Lascarin alueella. Sisilialaiset itse tulevat Cefaluun viettämään kesäpäiviään, talvisin Cefalu on hiljaisempi paikka. Meri on ihana ja ranta lähellä. Vaellus/kävely/retkeilykohteita löytyy Cefalun läheltä ja kauempaakin. Jos matkan pituus on 2 viikkoa suosittelen lähtemään myös Cefalun ulkopuolelle, esimerkiksi juuri vaikka tehdä retki Etnalle ja siinä samalla voi vierailla Catanian kaupungissa ja/tai Taorminassa, sillä suunnalla Siracusa on myös näkemisen arvoinen. Tai tehkää päiväretki Palermoon, upea sisilialainen suurkaupunki (mielestäni kivempi kuin Catania). Ihanaa matkaa Sisiliaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulin juuri lomalta (en kuitenkaan häämatkalta.. ;D)Cefalusta ja ihastuin ja rakastuin paikkaan täydellisesti..  :-*.Paikka on melko pieni, mutta sitäkin kauniimpi. Kaupunki on täynnä ihastuttavia pieniä katuja ravintoloineen ja kauniine rakennuksineen. Eikä suinkaan pidä unohtaa mahtavaa hiekkarantaa. Jos olette varanneet matkan cefaluun olette ehdottomasti tehneet oikean päätöksen!! Itse haaveilen jo uudesta matkasta, vaikka edellisestä on kulunut vasta vain viikko. Seuraavan kerran aijon kuitenkin viettää siellä mahdollisesti hiukan pitempään. Jos teillä on mahdollisesti enemmän aikaa, kannataa ehdottomasti kierrellä muuallakin...esimerkiksi Taorminassa, joka on myös äärettömän kaunis kaupunki vaikkei mielestäni vedäkään vertoja (suuren turisti määrän vuoksi) ihastuttavan idyliselle Cefaluulle. Toivottavasti teillä tulee mahtava loma!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taormina Sisiliassa on myös uskomattoman kaunis paikka. Suosittelen lämpimästi. Itse rakastuin siihen tänä kesänä ja aion mennä uudelleen (ja myös muualle Italiaan). Ruoka, ihmiset, maisemat, sää, hotelli, kaupunki, liikenneyhteydet kaikki 10+

Ja kun Etnasta oli puhe aiemmissa viesteissä, myös Taorminasta tehdään sinne retkiä ja sinne pääsee helposti autolla/bussilla. Ajoaika muistaakseni tunnin verran. Myös Cefaluun ja muualle Sisiliaan pääsee Taorminasta kätevästi busseilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kans viikon päästä Sisiliaan, yksi yöpyminen Roomassa ja sitten saarelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan varattu häämatka syyskuun ekaksi viikoksi Cefaluun, hotellimme on Alberi del Paradiso. Onko kellään kokemuksia siitä? Myös kaikenlaisia suosituksia otetaan vastaan: (romanttisia :-X ) ruokapaikkoja, vaellusreittejä, harrasteita, nähtävyyksiä, matkaoppaita... Tavoitteenamme on lomailla varsin rauhallisesti eikä varsinaisia aktiviteettejä ole edes vielä mietitty. Joissain kaupunkikohteissa olisi tarkoitus käydä (Palermo, Syracusa, Taormina). Syrakusasta ollaan otettu jo aika paljon selvää, kun tarkoituksenamme oli ensin mennä kokonaan sinne lomailemaan. Valitsimme kuitenkin Cefalun rantojen ja rauhallisuuden vuoksi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos teille näistä kommenteista!! :give_rose:

Ajateltiin miehen kanssa ensin mennä Cataniaan, mutta kun tän ketjun löysin niin oli pakko tutustua Cefaluun vähän tarkemmin.. Ja sitten satuin kattomaan Finnmatkojen reissuja ens kesälle ja siellä oli tarjolla 15pv reissun bungalow-majotuksessa kohteeseen niin ei enää muut vaihtoehdot kiinnostanut tippaakaan :girl_haha:

11kk päästä vasta reissu ja ei malteta kumpikaan odottaa.. Oma rauha, just sitä mitä kaivataan :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lomailin Cefalussa vuosi pari sitten. Voin suositella paikkaa, varsin monipuolinen matkakohde.

Itse Cefalu on mukava pieni kaupunki, jossa on mukava ranta, tunnelmallinen vanha kaupunki sekä mahtavia ravintoloita; ruoka (ja uskomattoman hyvä jäätelö) kuuluvat ehdottomasti Italian parhaisiin puoliin. Cefalusta pääsee helposti kiertämään koko Sisiliaa; pääkaupunkiin Palemroon, Tarominaan ja Ednalle - sekä moniin muihin paikkoihin. Esimerkiksi junalla pääsee helposti matkustamaan, kunhan muistaa italialaisten mentaliteetin - itse olen lakon seurauksena viettänyt pitkän aikaa juna-asemalla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matka olisi varattuna CEFALUHUN heinäkuussa 2010. Aikaisempaa kokemusta ei ole! Joten hyvät vinkit olisi tarpeen, mihin mennä ja mitä tehdä? Hotellimme sijaitsee 2,5 km:n päässä bungaloweissa meren rannalla. Mihin kannattaa suunnistaa 1 vk lomalla CEFALUSTA ?

T. Ensi kertalainen Italiassa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan menossa häämatkalle cefaluun syyskuussa. Meidän hotellissa on käytössä bungalowit, jonka takia se varattiinkin! Hotellia on kehuttu kovasti! Cefalussa matkanneet, onko vinkkejä??????? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin matka kohdistuu Cefaluun; lähtö viikon päästä!! Kaikki vinkit häämatkaa varten tervetulleita. :) Majoitus myös tuossa bungalowi-hotellissa. Siitä olisi mielenkiintoista kuulla matkalaisten kokemuksia... Erilainen se ainakin on!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cefalù on tosi kiva pieni kaupunki. Olen ollut Sisiliassa muuten vaan lomailemassa ja Cefalùssa käynyt päiväreissun, eli hotelleista siellä ei ole kokemusta. Kaupungissa on ihana rantamaisema ja vuorelta upeat näkymät alas kaupunkiin. Muutenkin Sisilia on mielestäni kiva kohde: etäisyydet kohtuullisia, joten on helppo käydä katsomassa muitakin paikkakuntia. Sisiliassa on ihania vuoristokaupunkeja, ja itse tykkäsin myös Palermosta. Saari on myös melko edullinen hintatasoltaan ja ruoka on hyvää, kuten muuallakin Italiassa. Kivan kohteen olette valinneet! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now