Nasu76

Häämatkalle Portugaliin

57 posts in this topic

Onko kukaan ollut?  Kokemuksia? Lähinnä Algarven rannikko kiinnostaisi. :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Nasu76!  :)

Olen ollut joskus viitisen vuotta sitten Protugalissa, mutta en kyllä häämatkalla. Olimme Algarven rannikolla paikassa nimelta Praia da Rocha (en tiedä/muista miten se kirjoitetaan, mutta jotain tonne päin ainakin...  ;D).

Se oli aika pieni paikka, mutta eläväinen. Turisteja oli paljon, mutta ei häirinnyt. Rannat olivat upeat!  8) Rantoja kehystivät sellaiset jyrkät ja korkeat kalliot, joiden koloista saattoi löytää rapuja.  ::)

Kaupustelijoita oli rannoilla aika paljon, mutta ei niiden kanssa tarvinnut silti vängätä, vaan uskoivat yleensä heti, kun sanoi, ettei halua ostaa mitään.

Erilaisia ravintoloita oli paljon. Ei kannatakkaan mielestäni ottaa hotellilta ruokia, vaan kivempi on käydä joka ilta jossain eri paikassa syömässä. Hintataso ei ole Portugalissa kovin matala, mutta ehkä silti vähän edullisempi kuin täällä Suomessa. Tosi kivan näköisiä vaatteita ja kenkiä siellä kyllä oli.  ;)

Kävimme parilla retkellä sieltä. Esim. retki "maailman loppuun" oli ihan kiva, vaikka bussimatka olikin aika pitkä. Matkalla pysähdyttiin kyllä johonkin toiseen kaupunkiin, jossa oli vähän aikaa kierrellä. Matka oli muistaakseni varattu Tjäreborgin kautta (en ole ihan varma).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Serena!

Emme vielä ole päättäneet, minne ensi kesänä suuntaamme, mutta Portugali on kyllä yksi potentiaalinen vaihtoehto. Ehdin jo yhden matkaesitteen Algarve -esittelyyn ihastua, mutta ehkäpä odottelemme, että matkatoimistot julkaisevat ensi kesän ohjelmistonsa  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No juu, sunnuntaina palattiin häämatkalta juuri Algarven Praia da Rochasta. Voin kyllä allekirjoittaa tuon Serenan kuvauksen, erityisesti rannoista, jotka ovat jumalaiset. Hienoa, kuumaa hiekkaa, johon Atlantin aallot lyövät, aaahh (ai miten niin haluan takaisin sinne kylmän suomalaisen syksyn tieltä?). Löydettiin jopa rannalta sellanen hauska rapukin  ;D

Jos uskaltaa vuokrata auton niin pääsee kätevästi vähän laajentamaan näköaloja, koska kyllä esmes tää Praia da Rocha on aikamoinen turistirysä kuitenkin... Itse käytiin ajelemassa Monchiquen vuoristossa (nähtiin ne kauheat metsäpalotuhot omin silmin, tosi ankeeta ja vaikuttavaa) ja käytiin myös "maailmanlopussa" eli siis Euroopan mantereen lounaisimmassa kolkassa Cabo de Sao Vicentessä.

Mutta oikein hyvä paikka jos haluaa ottaa rennosti ja nauttia elämästä. (Ja juomista, viini maksaa halvimmillaan euron litra, ei sillä että me oltais mitään juotu...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuullostaa kyllä tosi ihanalta... kuumaa hiekkaa ja Atlantin aallot  8)

Kiitos tiedoista, Taina!  Portugali edelleen vahvana vaihtoehtona mielessä  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut Portugalissa pakettimatkalla keväällä 1999. Kohteena Albufeira. Sitä en kyllä voi oikein häämatkakohteeksi suositella, niin turistirysä paikka oli! :-/ Ahdistavaa kun lihapullia kaupattiin suomeksi jne.!

Teimme onneksi paljon retkiä, kävimme mm. Lissabonissa joka oli oikein kiva paikka! Jollain tavalla herttainen suurkaupunki!  :-X Porto (Lissabonista pohjoiseen) on myös kaupunki, jota monissa yhteyksissä olen kuullut kehuttavan. Itse en kuitenkaan ole käynyt.

:-X Karlotta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko kellään tuoreita kokemuksia Portugalista? Ootteko käynneet paljon mainostetuissa vesipuistoissa? Oliko ostosmahdollisuuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin tulevan mieheni kanssa Portugalissa muutama vuosi sitten. Paikka oli muistaakseni nimeltään Alvor, pieni kalastajakylä Praia da Rochan lähellä Algarvessa. Ranta oli ihana ja hotelli oli ihana, ihan rannalla. En muista nyt hotellin nimeä, mutta siisti se oli, palvelu toimi ja aamiaispöytä oli mahtava! :)

Käytiin myös Praia da Rochan puolella ja se oli kyllä enemmän turistirysä ja kaupat aika paljon turistikrääsää. Alvorissa oli enemmän paikallisia pikkupuoteja. Ruoka oli mahtavaa, tykkään kalaruoista ja siellä sai kyllä tosi hyviä kala- ja äyriäisherkkkuja! Suosittelen kyllä ennemmin tuollaista vähän pienempää paikkaa kuin Praia da Rochaa. Tietysti se on kiinni ihan siitä mistä tykkää, mutta Alvorista pääsi halvalla taksikyydillä helposti Rochaan jos sinne halusi käymään.

Upeat rantamaisemat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytiin sulhasen kanssa viime keväänä Portugalin Alvorissa. Tykättiin kyllä tosi paljon. Alvor tosiaan on pieni kalastajakylä, jossa pääsee tutustumaan myös paikalliseen elämään eli ei ole liikaa turisteja. Tosin on aika suosittu paikka brittejen keskuudessa, mutta pääasia ettei suomalaisia tule vastaan joka kadunkulmassa.

Emme käyneet siellä vesipuistossa, koska ei ollut auki vielä huhtikuun puolen välin jälkeen. Ostoksilla käytiin lähinnä Alvorista muutaman kilometrin päässä olevassa Portimaossa, jonne pääsi kätevästi busseilla. Portimao ja tuo Praia da Rocha muuten ovat aivan vierekkäin. Portiamaossa oli yksi suuri ostoskeskus ja tavaratalo, jota me täällä Suomessa ehkä kutsuisimme marketiksi (kuten Prisma yms. mutta pienempi). Kävimme myös päivän reissulla Espanjan puolella Sevillassa, jossa oli shoppailuaikaa ja todella hyvät ostoskadut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Portugali on avan ihana paikka. Algarvessa olen käynyt kaksi kertaa, viimeksi Albufeirassa, jossa idyllin lisäksi vähän iltaelämääkin. Vesipuistossa kävien edellsireissulla ja oli se kai ihan kiva. Mut niitä on kyllä lähempänäkin... Vaikka Espoossa.

Lissabon on myös hyvinkin tutustumisen arvoinen. Kävimme bussimatkalla siellä Albufeirasta käsin ja yövyimme yhden yön. Nähtävää ja koettavaa olisi ollut pidemmäksikin aikaa,  ensi kerralla suuntaamme kylläpääkaupungin läheisyyteen. Lissäbonin hintataso oli muuten halvempi kuin turistirysä-Algarven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille kommenteista... kiva kuulla muutakin kun matkaesitteiden tasapaksua hehkutusta  ;D Lisää kommentteja toki luen mielelläni!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alvorista viel sen verran, et vaikka on pieni paikka, niin kyl siellä silti iltaelämääkin on. Irkkububeja tosi paljon! Mut jos yökerhoon haluaa, niin sit pitää mennä sinne Praia da Rochaan.

Jäin kaipaamaan Portugalin ihanaa piri-piri (tulista) kanaa ja halpaa viiniä. Oli monessa ruokapaikassa paljon halvempaa kuin vesi! Eli mun paratiisi! Portugalissa oli tosi paljon kaikenlaisia ja edullisia posliiniesineitä, mut me ei niitä osteltu. Hienoja kyl olivat, mut ei ehkä mun makuuni!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin häämatkalla portugalissa. (lennettiin faroon,vuorattiin auto ja ajettiin espanjaan muutamaksi päiväksi mm. sevillaan - loppu ajaksi sitten portugaliin)

Me asuimme carvoeirossa, pienessä kaupungissa keskellä prtugalin rannikkoa. Ihana paikka, ei pahemmin suomalaisia, mutta brittejä näkyi. Paljon ihania ravintoloita ja viini virtasi  ;D

Rannat ovat tosiaan omaa luokkaansa. Portugalissa on paljon kallioisia kivimuodostelmia rannikoilla jotka kätkevät suojaansa ihania hienohiekkaisia rantoja. Niin pieniä kuin suuria, omia soppeja kuin yleisiä rantoja. Ah..

Me autoiltiin paljon. rannikko ei ole niin kauhean pitkä, olisko paria sataa kilometriä etelässä. Mentiin päästä päähän..

Suosittelen etsimään sellaisen paikan kuin Ponta de piedade!!! Sitä ei ikinä unohda. Paikalliset vanhat papat vie moottoriveneellä maksusta tutustumaan muodostelmiin vedestä käsin ja jopa vesitunneleihin sisään.. UPEETA!! Ja kommunikointi onnistuu vaikkeivat yleensä puhu sanaakaan englantia  ;D Niillä on sellainen kielitaitoinen tyyppi nappaamassa asiakkaita  8)

Rannoilla voi myös seikkailla kävellen ja kiipeillen.. ja löytää mm. merirosvojen aikoinaan kaivertamia portaita kalliosta..

Mekin käytiin capo de sao visentessä, upea paikka. Oma auto on siis aika jees juttu jos haluaa leikkiä tutkimusmatkailijaa :) Eikä paljon maksa. Me vuokrattiin etukäteen ebookersin kautta.

Rannikolla on pikkukaupunkeja ja vähän isompia mistä löytyy shoppailu mahdollisuuksia enemmänkin. Ja jos on auto niin miksette ajaisi Sevillaan, hitto, mä haluun takas tonne  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin olimme Algarvessa häämatkalla kesällä-04. Aivan upea paikka, Praia da rocha siis..Hotellimme oli nimeltään Mar a vista (se on nyt Finnmatkojen kesäesitteessä s. 319  :))  Jep, kuten muutkin ovat todenneet, hiekkaa ja lämpöä riittää. Hotellin henkilökunta oli tosi ystävällistä!!

Tämä oli meillä äkkilähtönä siis ja kuitenkin päädyttiin noin hienoon paikkaan ja hotelliin!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan ollut Monte gordossa? Lähinnä kiinnostaisi missa olisi lähimmät ostosmahdollisuuudet. Sevilla on aika kaukana. Saako portugalista nahkaa halvalla? Rannat on kuulemma hyviä! Ollaan elokuun alussa menossa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen kirjoittanut tämän johonkin toiseen Portugali-aiheiseen ketjuun, mutta lisätään vielä tähänkin:

Portugali on ihana lomakohde, vähän turhan aliarvostettu, koska useimmat tuntevat Portugalista vain etelän aurinkorannat (ja ehkä Lissabonin), mutta maasta löytyy paljon muutakin. Lisäksi siellä on melko edullista ja ihmiset ovat todella ystävällisiä. Ruoka on konstailematonta ja hyvää ja varsinkin turistikohteiden ja -katujen ulkopuolella annokset ovat valtavia, riittävät jaettavaksi.  

Vaikka kaupungit voivat olla osittain vähän rapistuneita (mielestäni romanttisella tavalla!), niissä on kuitenkin poikkeuksellisen siistiä: kadut putsataan jatkuvasti, esimerkiksi koirankakkaa ei näy missään (vrt. Pariisi!), hämmästelin myös sitä, että yleisissä vessoissa istuu työntekijä, joka putsaa tiloja jatkuvasti. Seinäkaakelit ja katukiveytykset ovat taideteoksia!

 

Lissabon on yksi suosikkikaupungeistani! Tosi kiva kaupunki, siellä kannattaa viettää aikaa. Ihana yhdistelmä vanhoja palatseja ja kauniita kujia, toisaalta huippumoderneja ostoskeskuksia ja maailmannäyttelyalue, paikallista fado-kulttuuria ja huippudiscoja. Paljon nähtävää, mutta kaupunki on helppo ottaa haltuun lyhyemmässäkin ajassa. Suosittelen kaikille!  

Lissabonin lähistöllä on Sintran kaupunki, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Kaupungissa on ihana satulinna vuorella ja muutenkin romanttista (upeita hotelleja häämatkalaisille!). Sintraan pääsee Lissabonista kätevästi junalla (n.30 min), joten se sopii myös päiväreissuksi.  

Pohjoisemmassa on Coimbran yliopistokaupunki, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Yliopisto on vuorella, sen vanhin osa on upea palatsi vuodelta 1290. Vanhassa kaupungissa on ihania pieniä sokkeloisia katuja. Ympäristössä on paljon nähtävää ja rantaretkiä voi tehdä Figueira da Fozin hiekkarannoille. Kaupungissa on paljon opiskelijoita ja nuorekasta menoa.

Itse en valitettavasti ehtinyt käydä Portossa, mutta sitä on kehuttu todella paljon, siellä kannattaa varmasti käydä.

Olen ymmärtänyt, että tiet (sekä juna- ja muut kulkuyhteydet) ovat parempia maan länsipuolella kuin itäpuolella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etelärannikon kaunein paikka mielestäni oli Tavira. Sopisi erinomaisesti myös häämätkakohteeksi eikä ole yhtä täynnä turisteja kuin muut rannikon kaupungit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olemme (luultavasti..ei olla ihan vielä päätetty ???) lähdössä ensi kesäkuussa 2006 kahdeksi viikoksi Portugaliin häämatkalle ja haluisinkin nyt kysyä siellä käyneiltä että mitä paikkaa suosittelisitte?! Ei olla kumpikaan koskaan en oltu ennen ulkomailla joten kokemusta ei löydy hirveästi matkailusta (no okei : tallinna ja ruotsi ;) ) Auttakaa siskot! ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voin yrittää SANNUCCA kertoa sulle monte gordosta täällä kunhan sieltä heinäkuun puolivälissä palaamme, jos muistaisin...  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan lähdössä ensi elo-syyskuun vaihteessa Albufeiraan häämatkalle. Varattiin vanhasta kaupungista romanttiselta vaikuttava hotelli. Onko kellään kokemuksia kyseisestä paikasta häämatkalaisina tai muuten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asuimme Portugalissa viime keväänä 2,5 kuukautta (huhti-kesä). Häämatka oli ikimuistoinen ja kohdevalinta oli onnistunut. Suosittelen lämpimästi auton vuokrausta Faron lentokentältä, josta sen saa lähes puolet halvemmalla mitä esim. Albufeirasta tai Rochalta. Samalla hilpaisee näppärästi Espanjankin puolelle.

Ehdottomasti kannattaa koluta Portugali ristiin rastiin, jos suinkin aikaa ja löpöä riittää. Itse säästimme asumalla kautta-rantain-tuttavien luona Algarven maaseudulla, eläinten keskellä.

Erityisesti Lissabonin kupeessa uinuva Sintra on jäänyt mieleen. Maisemat kuin Prinsessa Ruususesta konsanaan. Coimbran viriili yliopistokaupunki viihdyttää yöelämännälkäisiä etenkin touko-kesäkuussa kun vastavalmistuneet valtaavat kadut. Albufeira ja muut etelärannikon kaupungit ovat kivoja viikon tai kahden matkalle ja palvelevat erinomaisesti rantaa, aurinkoa, ravintoloita ja yöelämää rakastavia turisteja. Ja huom! Enemmän niissä on kulttuuria kuin yhdessäkään Kanarian saaressa.

Fatiman jokavuotinen hengellinen "konttaustapahtuma" on myös näkemisen arvoinen, jos suuremmat kulttuurielämykset kiinnostavat. Odeceixa lounais-Portugalissa on kaunis ja erikoinen paikka pulikoinnille. Meren ranta johon virtaussuuntaa vaihtava joki kuvauksellisesti yhdistyy..  Ja Maritzan konsertti kruunuksi päälle!

Maa lepää jossain siinä Espanjan- ja arabikulttuurin välimaastossa, ollen kuitenkin vahvasti itsensä näköinen. Suosittelen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Weeney!

Halusimme todella rantalomalle, mutta kanaria ei oikein innostanut. Ihastuimme Portugaliin kuvan perusteella, jossa oli rannalla ihania kalliomuodostelmia. Meillä on varattu viikon matka, koska sulho ei voi olla opintojen parista viikkoa pidempään pois. Toivottavasti viikko ei ole liian lyhyt aika... Vaikka kyllä se on, jos lähtee vähänkään kiertämään maata! No.. en malta odottaa matkaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin elokuussa -04 Albufeirassa. Kohde on keväällä ihanin ja syksyllä myös ok oppaan mukaan. Elokuu ei kyllä ollut paras kuukausi matkustaa sinne. Ihan hirveesti jengiä. Rannalla oli kyllä tilaa, kun vähän syrjemmälle meni (lähellä keskustaa kuitenkin). Maisemat eivät olleet parhaammasta päästä, kun kuumuus oli ruohikon kärtsännyt ja metsäpalot riehuneet. Keväällä on Albufeira kuulemma kauneimmillaan.

Aurinkoa piisasi ja ranta oli ihana. Nyt, jos lähtisin uudestaan, niin valitsisin ajankohdan toisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään tuoreita kokemuksia Portugalista? :) Varattiin just häämatka Portugalin Albufeiraan.  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now