Guest Marina78

Egypti

175 posts in this topic

Juups!! Ollaan tässä pohdittu talvelle 2004 häämatkaksi reissua Egyptiin, Sharm el Sheikhiin. :-X :-X

Kun ei tuolla Afrikan mantereella ole aiemmin tullut käytyä olisi kiinnostusta nyt tietää hieman asioita, eritoten siis Egyptistä.

Matkakohde Sharm el Sheikh vaikuttaa kivalta ja siistiltä paikalta ja hotellitkin näyttävät korkeatasoisilta. Mutta onko tämä nyt sitten sitä matkatoimistojen propagandaa kun kaikki näyttää niin kivalta. >:( >:( Sitä on tullu huomattua ennenkin ettei kaikki ole sitä miltä näytää. :P :P :P

Meitä kiinnostaisi eniten:

turvallisuusasiat

ruoka

mahdolliset sairaudet ja niiden varalle otettavat lääkkeet ja rokotukset

ötökät (ja muut mönkijät).....

toisin sanoen melkein kaikki mikä liittyy kyseiseen kohteeseen.

Kaikki kommentit kyseisestä paikasta (tietysti myös muusta Egyptistä) otetaan kauniilla niiauksella vastaan. ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sharm el Sheikh on Egyptin, jollei koko Afrikan suurin turistikeskus. Varmasti Afrikan suurin sukellusturismikeskus. Siellä tosiaan hotellit on ihan hyviä ja siistejä, muutenkin alue on ihan siistiä nykyään. Varmasti siis matkaesitteiden kuvat pitävät paikkaansa. Joskus vielä kymmenen vuotta sitten taso oli alhaalla, mutta nyt ei siitä voi mitään sanoa.

Turvallisuudesta ei siellä ole oikeastaan mitään sanottavaa. Se on Egyptin ylivoimaisesti tärkein tulonlähde, että siitä pidetään kyllä tiukasti vartiossa. Ennemmikin näkisin suurempana vaarana saada joltain humalaiselta sakemannilta turpaansa. Saksalaisia turisteja siellä muuten tosiaankin on paljon.

Samoin ruokaa on ihan eurooppalaista tarjolla. Saksalaisethan vaativat saada makkaransa, possunpaistinsa ulkomaillakin, eivät suostuisi syömään viikkoa mitään omituista.

Vatsatauti - ripuli siis- on aika tavallinen vaiva Egyptissä. Tosin kesällä kuuluu sitä olevan enemmän. talvella sukeltajat valittavat vain merisairaudesta. Mitään rokotuksia sinne ei oteta, tai en tiedä, mitä Suomen viranomaiset suosittelevat, mutta täältä Keski-Euroopasta, mistä sinne suuret massat menee, ei tosiaankaan mitään rokotteita oteta. Jäykkäkouristus on kuitenkin tietenkin oltava, mutta sehän nyt pitäisi olla kotipohjolassakin.

Egypti on Niilinlaaksoa lukuunottamatta aavikkoa. Siellä ei ole ötököitä mitenkään suuressa määrin, itse en ole edes mihinkään mainittaviin torakihinkaan törmännyt, jotkut kyllä sanovat nähneensä. Rottiakaan en ole nähnyt. Kulkukissoja kuitenkin on aika paljon, voiko ne laskea muihin mönkijöihin?

Mitäs muuta ::) Niilinristeily on hyvin suosittu ja pyramiideillä käynti. Tosin nykyään Sharn el Sheikh on jo niin kehittynyt, että siellä riittää kyllä tekemistä viikoksi, vaikkei edes sukeltaisi. Snorklausmahdollisuudet on siellä paremmat, kuin muissa Punaisen meren kohteissa. Tai no Eilatissa olisi myös huippu, mutta kukapa menisi Israeliin. Sheikh on kuitenkin siinä iiiihan vieressä ja tosiaan korallit on upeat myös snorkalukseen. Sukelluskurssi on myös varmasti juuri siellä kiva tehdä, kuin myös muuten laitesukeltelu sanoisinko sinne AOWD:iin (Cmas**) asti valtavan mielenkiintoista ja sitä pidemmällä olevat vain siirtyvät vähän etelämmäksi.

Enpä juuri muuta osaa sanoa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mitään rokotuksia sinne ei oteta, tai en tiedä, mitä Suomen viranomaiset suosittelevat, mutta täältä Keski-Euroopasta, mistä sinne suuret massat menee, ei tosiaankaan mitään rokotteita oteta.

Kyllä ilman A-hepatiitti rokotusta (Twinrix/Havrix) tai gammaglobuliinia on aika hurjaa tuonne lähteä. A-hepatiitti kun voi tulla ihan säädyllisenkin näköisestä ruuasta. Gammaglobuliini kustaantaa alle 10 euroa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sharm on tosiaankin ihana paikka! Turvallisen oloinen minusta, ruokaa on tarjolla pizzoista kiinalaiseen ja kaikkea siltä väliltä jne...eli ihan kuin missä tahansa Euroopankin turistikohteessa. Islamilainen kulttuuri tietty tuo oman värinsä paikkaan (esim. blondinaisille vihellellään aika estotta perään, mutta niin kai Euroopassakin...minä en moisesta tummana mitään tiedä ;D). Bubbis tuossa jo aika kattavasti kommentoikin, ja pikaisen silmäyksen perusteella samat kokemukset on itsellänikin (tosin en sukella; sen sijaan snorklailukin on todella upea kokemus Punaisessameressä!! eli ihmeessä snorklailuretkelle, jos ette sukella). Vatsataudin tapaisen sain loppuviikosta, ilmeisesti kala/äyriäisravintolasta. Tai sitten ihan vaan lämpimästä ilmanalasta ja muusta ympäristön muutoksesta. Sharmia voin kyllä suositella!!

Niin juu ja normaalit rokotukset (jäykkäkouristus ja polio) lienee syytä olla voimassa missä tahansa matkustellessa, lisäksi Sharmiin mennessä hain gammaglobuliinin.

katti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaunis Katille, Bubbikselle ja Matkaajalle!!! (ainiin ja niiaus kanssa) ;D ;D

Ihana kuulla jotain positiivista palautetta. :-X :-X Kun on silmänsä iskenyt johonkin kohteeseen, ja kun kerta kyseessä on vielä häämatka joka pitäisi olla ainutlaatuinen, on itselleni tosi tärkeää ainakin olla tietoinen mahdollisista ongelmista kohteessa.

Noiden rokotusten suhteen olimme muutenkin meinanneet ottaa Twinrixin kun matkustelemme jonkin verran. Tietysti jäykkäkouristus tarvii hieman vahvistusta. Enemmän minua huolestuttaa huonovatsaisena nuo mahataudit. Onko mitään lääkitystä jota voi ottaa ennen matkaa (vahvempaa kun maitohappobakteerit) tai paikanpäällä jos tauti pääsee iskemään  ??? ??? Kannattaako hankkia lääkkeet mukaan jo kotimaasta vai onko paikallinen lääkäri- ja lääketarjonta niin hyvä ettei moisia kannata murehtia ennen lähtöä  ??? ???

Sitten vielä vähän muuta......  ;) ;) Pystyykö kukaan suosittelemaan jotain tiettyä matkanjärjestäjää?? Niissäkin nimittäin on jos jonkunlaista sakkia. :o :o

Itse olen katsastellut Finnmatkoilta ko. matkaa koska Aurinkomatkojen tiedot ja esittelyt näyttivät hieman puutteellisemmilta kuin Finnmatkojen. :P :P

Täytynee vielä kysellä noista lämpötiloistakin.  8) 8)Matjanjärjestäjillä ei näytä olevan (täällä Suomessa aineskaan) tarjolla matkoja Egyptiin kuin talvella. Lämpötilat esitteissä näyttävät oikein kivoilta mutta olen kuullut että tuuli voi olla talviaikaan melko kova. Onko lämpötilat sellaisia että tarkenee sentään kesävaatteissa oleilla  ??? ???

Vielä yhtenä asiana tuli mieleen tämä islaminusko. Onko turistien vaatetuksella jonkinnäköistä merkitystä  ??? ???

Viimoinen utelu on nämä tarjotut retket Luxoriin ja Kairoon. Ovat aika hinnakkaita joten luultavasti on varaa vain lähteä toiseen paikkaan. Onko kenelläkkään kommentteja niiden nähtävyystarjonnasta tai mahdollisesti omakohtaista näkökulmaa kumpi on mielenkiintoisempi paikka kokea  ??? ???

Kiitos vielä kerran kaikille vastauksistanne. Niillä on ollut erittäin huojentava vaikutus. ;D :-X ;D :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kyllä ilman A-hepatiitti rokotusta (Twinrix/Havrix) tai gammaglobuliinia on aika hurjaa tuonne lähteä. A-hepatiitti kun voi tulla ihan säädyllisenkin näköisestä ruuasta. Gammaglobuliini kustaantaa alle 10 euroa.

Juu ihan totta puhut. En muistanut ottaa tätä huomioon, sillä täällä A-hepatiitti kuuluu ihan perusrokotuksiin. Minulla on muutenkin kyllä niin mahtavat rokotukset päällä ihan kestona ja uusin kaikki kalenterin mukaan, en sen, mitä matkoja on tiedossa.

Jotenkin sitten aina ajattelen, että kaikilla muillakin on  :-[

Otan tästä nyt opikseni ja jätän rokotekommentit kokonaan väliin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talviaikaan  kannattaa mielestäni varmistaa ettei Ramadan satu matkan ajankohdalle. Olimme Kairossa Ramadanin aikoihin ja ruokapaikoista ainoastaan kansainvälisten hotelliketjujen ravintolat olivat avoinna. Muutoinkin toiminta oli turhan hiljaista. Jos Egyptin menee, niin pyramideihin kannatta kyllä käydä tutustumassa. En tiedä pääseekö enään nykyään niihin sisälle, mutta aikoinaan pääsi ja fiilis oli kyllä mahtava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, vastauksia hieman...

- Itselläni on ollut ihan vain käsikauppalääkkeitä vatsapöpöön eli Imodiumia tai vastaavaa. Lisäksi voi ottaa hiiltä (sitä kuulemma saa nykyään kivoissa nieltävissä kapseleissa eikä sellaisena mustana kuraksi suussa muuttuvana töhnänä...yöks). Jos kyse on jostain ihan kunnon bakteeritartunnasta, niin siihen pitäisi olla antibiootit, joita ei kai Suomesta saa ihan vaan varoiksi (saattaa riippua tietty lääkäristä). Meidän reissulla ei kuitenkaan kellään ollut mitään pahempaa tautia. Itse nielin Imodiumia, koska se lievä vatsatauti oli juuri sopivasti paluumatkan ajan päällä. Imodium vähentää vessassaravaamista aika tehokkaasti :)

- Olin Aurinkomatkojen matkalla, voin sanoa vain hyvää. Hyvä hotelli, opas hoiti hommansa hyvin (me vieläpä matkattiin Israelin kautta, kun tuolloin ei ollut vielä suoria lentoja Sharmiin!! eli oli vähän ylimääräistä haastetta...). Yleensäkin olen suosinut Aurinkomatkoja valmismatkoilla. Ehkä hieman kalliimpi kuin joku toinen, mutta en ole katunut.

- Lämpötilat: olimme marras-joulukuun vaihteessa. Tuolloin tarkeni ottaa aurinkoa rannalla bikineissä, mutta illaksi teki mieli laittaa pitkiä hihoja ja lahkeita, tosin ihan kevyet puuvillahousut ja -neuleet riitti. Tuulesta en muista, joten ei sitten tainnut ainakaan ihan kamalan kova olla :)

- Turistien vaatetukseen ei muistaakseni puututtu tai ei annettu suosituksia. Sharm on kuitenkin turistipaikka, joten paikallisetkin ovat tottuneet näkemään ihmisiä muussakin kuin kaavussa. Toki kannattaa aina ottaa huomioon, ettei nyt ihan bikineissä kaupungilla kulje eikä muutenkaan liian paljastavissa vaatteissa. Retkille jonnekin paikallisten asumuksiin tai kaupunkeihin tms. kannattanee varautua hieman peittävämmin. Oppaat yleensä kertovat, jos pitää jotenkin erityisesti esim. peittää hartiat tai ei saa olla minihametta jossain tietyssä tilanteessa. Eli ihan niin kuin missä tahansa muuallakin päin maailmaa.

- Emme tehneet retkiä Kairoon tai Luxoriin, koska Sharmista on niin pitkä matka, että esim. Kairoon olisi pitänyt mennä lentäen ja viipyä mielellään pari päivää. Viikon lomamme aikana ei siis tullut kyseeseen.

katti

Share this post


Link to post
Share on other sites

En suosittele Egyptiä häämatkakohteeksi, ei ole kovin romanttista kouristella puolet lomasta vatsataudissa...Oppaan mukaan 80% Egyptin matkaajista saa faaraon kirouksen eli tosi ikävän vatsataudin. Vaikka itse olin tosi tarkka hygieniasta, sairastuin kolmantena lomapäivänä, puolisoni sitä seuraavana. En ole koskaan ollut yhtä kipeä: yksi yö kouristelua ja hourailua, lääkäri antoi sellaiset dopit ettei sormea pystynyt liikauttamaan, loppuloma heikkona ja vähän väliä vessassa. Lentokoneessa oli pariskunta, jonka naispuolisko oli maannut häämatkan sairaalassa letkuissa. Onneksi emme itse olleet häämatkalla...

Share this post


Link to post
Share on other sites
En suosittele Egyptiä häämatkakohteeksi.

Lentokoneessa oli pariskunta, jonka naispuolisko oli maannut häämatkan sairaalassa letkuissa. Onneksi emme itse olleet häämatkalla...

Ystäväni sai vatsataudin Turkin reissulla, on kuulema melko yleistä vatsataudit sielläkin. Tämä ystäväni makasi letkuissa muutaman tunnin ja sen jälkeen huonovointisena pari päivää. Joten kai niitä pöpöjä voi saada olipa sitten Egyptissä tai jossain muualla. Kaikesta huolimatta me mennään häämatkalle Egyptiin, vaivasi pöpöt tai ei ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joten kai niitä pöpöjä voi saada olipa sitten Egyptissä tai jossain muualla. Kaikesta huolimatta me mennään häämatkalle Egyptiin, vaivasi pöpöt tai ei ;).

Ihan samaa mieltä! Mulla on molemmilla Bulgarian matkoilla ollut koko loman ajan pakki sekaisin ja varpuset lennelleet, samoin on ollut myös miehellä mahavaivoja. Sen sijaan nyt 3 viikon Thaimaan häämatkalla ei ollut mahan kanssa mitään ongelmia vaikka ihan kaikkea syötiin. Ja eikös tuosta Thaimaastakin aina sanota, että mahapöpön saa todella helposti? Eli kyllä se mun mielestä on aika lailla tuurista kiinni. Jos ripuli on tullakseen, se tulee, missä vain!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos haluatte jotakin todella romanttista ja ainutlaatuista, menkää El Gounaan! Se on Hurghadan vieressä, aivan ihana paikka. Olimme siellä Finnmatkojen kautta viime jouluna. Ei mitään valittamista koko reissulta. Kävimme myös Kairon matkalla. Vatsatauti iski vasta viimeisenä päivänä ja tosi lievänä, onneksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastailenpa vielä kysymyksiisi, eli:

El Gouna oli ainakin mahdottoman turvallinen. Kaupunki on pieni, aidattu alue, ja sinne pääsee paikallisista vain sellaiset jotka ovat töissä siellä. Alueella ei ole normaalia asutusta. Lisäksi Egyptissä on tolkuton määrä poliiseja, mm. ihan omat turistipoliisit.

Ruoka oli ihan länsimaista, El Gounasta löytyy eurooppalaisia ravintoloita ja hotellissa ruoka oli länsimaista.

Otimme hepatiittirokotuksen ja sitten söimme maitohappobakteereja ja mitäs niitä nyt olikaan. Käsiä pitää desinfioida koko ajan, esim. setelit ovat hirmu likaisia. Meille molemmille tuli ripuli mutta tosiaan vasta lähtöpäivänä, eikä se ollut kovinkaan vakavaa.

Mitään ötököitä ei nähty koko reissulla. :)

Minulle ei muuten yhtään huudeltu perään, varsinakaan kun liikuimme koko ajan miehen kanssa kaksin.

Olimme reissussa joulun ja uudenvuoden välisen viikon, ja kelit oli just hyvät Vähän päälle 20 astetta, eli hyvin tarkeni uida muttei ollu mikään paahatava helle. Välillä oli ehkä hiukan liian kuuma, tosin. Illat pimeni tosi nopeasti ja iltaisin sai olla ihan neuletta tai päällystakkia päällä. Päivät oli aika lyhyitä, jos nukkui myöhään, ja pimeä tuli jo siinä kuuden korvilla.

Kairon reissu oli tosi mahtava ja hintansa arvoinen. Finnmatkojen opas oli aivan loistava tietopankki, ja muutenkaan ei tullut Finnmatkoille yhtään valittamista koko matkasta. Pyramidiin pääsi siälle ja Kairo kaupunkina oli elämys.

Sukellusta tai snorklaamista kannattaa ehdottomasti kokeilla.

El Gounalla on omat kotisivut www.elgouna.com ja me saimme tosi paljon tietoa myös www.maailmanympari.net ja sieltä keskustelusivu Egyptistä. Ja kannattaa katsoa myös Finnmatkojen ja muiden matkatoimistojen sivuilta.

Ainoa mitä voi pitää huonona puolena El Gounassa on se, että joidenkin mielestä se ei ole "aitoa Egyptiä". No joo, Egyptihän on kehitysmaa, että enpä haluasi mennä häämatkalle AITOON Egyptiin... El Gouna on siis mahtava lomakeidas, ehkä hieman keinotekoinen, mutta tajuttoman kaunis ja puhdas paikka. Siellä on laguuneja ja ihania puutarhoja. Ja alue on tosi mukavan pieni, vähän niinkuin kylä.

Vastailen mielelläni lisää jos joku haluaa vielä tietoa. En voi kuin suositella. Ehkä joku Mauritius vois olla tämän veroinen paikka, mutta El Gouna on ainakin edullisempi, ja jollain lailla intiimimpi. Me mentiin kihloihin heti kun tultiin sieltä Suomeen :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

El-Gouna-2.jpg

arial-2.jpg

Vähänkö tulee ikävä tuonne, kun näitä katselee :-[ Kuvat ovat www.elgouna.com -osoitteesta ja siellä on OIKEASTI tuollaista!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos haluatte jotakin todella romanttista ja ainutlaatuista, menkää El Gounaan! Se on Hurghadan vieressä, aivan ihana paikka.

Kiitos Rosa78 vinkistä :-*! Paikka näyttää upealta ja kertomuksesi mukaan on just sellainen mitä me sulhon kanssa etsimme :D. Aurinkoista kesää! 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen itse ollut sekä ihanalla Niilin risteilyllä, että toisella kerralla viikon Sharm el Sheikissä. Suosittelen lämpimästi molempia. :-X

Sharmissa (itseasiassa sijaitsee Arabian niemimaan puolella lähellä Siinain erämaata) on rauhallista ja kivaa, loistavat sukellusmahdollisuudet ja retkille voi lähteä vaikka Kairoon asti katsomaan pyramideja.

Niilin risteilyllä puolestaan tutustuin Luxoriin ja Assuaniin. Luxor on historiasta kiinnostuneen mekka kaikkine temppeleineen jne. Assuanissa puolestaan on loistavat ostosmahdollisuudet.

Itse jos saisin vapaasti valita, ottaisin kahden viikon matkan Egyptiin:

jolloin eka viikko kierreltäisiin Luxorin nähtävyyksiä yms. ja toka viikko sukelleltaisiin + levättäisiin Sharmissa.

Suosittelen Egyptiä todella lämpimästi!

:-X :-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noista Punaisen meren matkakohteista en osaa sanoa mitään, kun en ole niissä käynyt, mutta muualla Egyptiss (Kairo, Luxor, Alexandria) on sen sijaan tullut käytyä useamminkin.

Mä en ainakaan ole ikinä saanut vatsatautia Egyptissä, enkä ole edes ollut erityisen varovainen syömisen suhteen. En tiedä, onko mulla sitten tavallista kestävämpi vatsa...  ::) ...mutta ei siellä välttämättä tarvi lomaansa vessassa (tai sairaalassa) viettää.

Muistaakseni joku tässä ketjussa kyseli kannattaako mennä Kairoon vai Luxoriin, jos on aikaa vain toiselle. (Vai muistanko väärin? No, vastaan kuitenkin. ;D) Henkilökohtaisesti minuun suuremman vaikutuksen teki ehkä Luxor: Kuninkaiden laakso, Karnak, jne. (en tosin ole ihan varma, johtuuko tämä siitä että olen käynyt Luxorissa vain kerran, Kairossa sen sijaan aika monta...)  Kairossa ovat kuitenkin pyramidit ja se tosi iso museo, jotka monet haluavat ensimmäisellä Egyptin matkallaan nähdä. On Kairo ihan kaupunkinakin aika vaikuttava. Mä menin ensimmäisellä Egyptin matkallani Kairoon, ja ehkä se oli hyvä ratkaisu. Täytyyhän ne pyramidit nähdä.  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

HUI!!  :o :o Täällähän on ollut käynnissä oikein kunnon keskustelut. Ilmoituspalvelu ei tunnu taas toimivan niin olen ollut autuaan tietämätön että tännekin on tullut juttua lisää. IHANAA !!!! :-X :-X :-X

Kiitos kaikille ihanille ihmisille vastauksista ja vinkeistä. :-X :-X

Kyllä nyt siltä näyttää että häämatkalla lähdetään Sfinksejä pälyilemään. ;) ;) Retkikohteista voiton ovat vienneet Luxor ja Stars & Dinner. Jälkimmäinen on retki erämaahan illalla jossa tarjoillaan päivällinen. On myös mahdollisuus tutkia tähtiä teleskoopilla yön pimeydessä. NICE!! ;D ;D Vielä vähän snorklausta, uintia ja hyvää ruokaa niin mitä sitä muuta tarviikaan. ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kyllä nyt siltä näyttää että häämatkalla lähdetään Sfinksejä pälyilemään.

Varmasti oikein hyvä valinta ;)! Matkaa odotellessa... lämmintä, tai suorastaan helteistä kesää! Meikkis lähtee tästä parin tunnin päästä kesälaitumille 3 viikoksi ;D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HEI, taisi meidänkin häämatkakohteemme vaihtua! Sulho on ehdottanut Kanarian saaria, koska marras-joulukuun vaihteessa muissa Euroopan kohteissa on jo turhan viileää (jos ei sitten mennä laskettelemaan). Kaukomaihin ei kuulemma raskita lähteä. Mutta tuo Egypti kuulostaa hyvältä. Tänään keskustellaan...  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mutta tuo Egypti kuulostaa hyvältä. Tänään keskustellaan...  :D

Egypti ei ole kallis kohde; ihan hämmästyin itsekin koska odotin sen olevan jotain Mauritiuksen luokkaa :o.

Meillä 2 viikon matka ja all inclusive -hotelli, eli kaikki safkat ja juomat kuuluu hintaan, eikä todella maksanut paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heissuli,

Egyptin hintataso on todella edullinen. Kannattaa melkein varata mukaan ekstramatkalaukku ostoksia varten, koska ainakin minulla tarttui mukaan varmaan puoli basaaria (mausteita, teetä, kankaita, käsitöitä, kotipukuja, tuliaisia...)  8)

:-X Luxor teki minuunkin suuremman vaikutuksen kuin Kairo  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Pima!! Minuakin kiehtoo enemmän tuo Luxori tällä hetkellä. :-X :-X Eniten todellakin huolestuttaa nuo mahatautihommat (jalla-jalla, faaraon kirous tai miksi kukin sitä kutsuu). Kai se vaan on otettava riski jos haluaa kuitenkin noin ihanaa paikkaa päästä. :-/ :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin suuntaamme häämatkalle Egyptiin. Menemme viikoksi Sharm El Sheikhiin joulukuun alussa.  8) Eikä ollut paha hinta. Toivottavasti vain Arabian niemimaan levottomuudet eivät vaikuta Siinaille...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä olisi vakaa aikomus lähteä hämatkalle Niilin risteilylle. Ajankohta on vielä vähän auki, eli aivan heti häiden jälkeen emme ole lähdössä. Nyt vain mietimme mikä matkatoimisto olisi meille sopivin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now