Jump to content
Naimisiin.info

Panama


hippie

Recommended Posts

Onko kukaan käynyt kyseisellä paikalla? Ei kai varmaan... AM järjestää sinne ensi talvena ja eilen tuli kaukomatkojen myynti... Me saatiin hyvällä tuurilla matkan sinne... Jännitimme kamalasti koko aamun, et päästäänkö sinne ollenkaan vai ei, kunnes sitten toimistosta ilmoitettiin, et matka on varattu meille tiettynä lähtöpäivänä...

Tosi mahtavaa! Edelliset kolmesta kohteista ei tullut mitään... Oli vähän ärsy olo, et minne nyt suunnataan, kunnes tuleva mieheni bongasi AM esitteestä Panaman yhdistelmäloma... Ja se kiinnostaa hirveästi!!! Ja nyt se sitten onnistui ja odotellaan sitten tulevaa häämatkaa!

Panaman yhdistelmäloma myytiin eilen loppuun, mut on toisaalta kaksi viikko rantaloma Costa Blancassa ja käydä sieltä käsin Panama Cityssä... Tosin en tiedä onko vapaakaan...

Nyt on tää varaus stressi toisaalta ohi ja keskittyä sit vaan tulevaan!!!  :-X  ;D

Link to comment
Share on other sites

Mun mieheni on käynyt. Mun piti lähteä mukaan, mutta en kuulema missannut mitään. Cityssä on vaarallista liikkua illemmalla ja hotelleissakin oli tiedotettu heti alkujaan ulkonaliikkumiskiellosta. En tiedä, oliko poikkeustilanne vai ihan normikäytäntö. Käsittääkseni Panama ei ole mikään maailman turvallisin valtio, varsinkin kun on Kolumbia rajanaapurina. Etenkin kuulema kehotetaan välttämään näitä maiden rajaseutuja. Mieheni ei pitänyt maasta, mutta asusti vain Cityssä, ja kävi muistaakseni yhdellä retkellä jossain padolla tai vastaavalla, joten kokonaiskuva jäi ehkä yksipuoliseksi.    

Link to comment
Share on other sites

Pilvenpiirtäjiä, sademetsiä ja paratiisirantoja

Tällä matkalla kaupunki- ja rantaloman elämyksiin yhdistyy seikkailu eläimistöltään ja kasvistoltaan

maailman rikkaimpiin kuuluvassa Gamboan sademetsässä.

Espanjalaisten valloittajien intiaanikylän paikalle vuonna 1519 perustama Panamá ihastuttaa huikeilla pilvenpiirtäjillään ja vauraudellaan. Tarjolla on tunnelmallisen, Unescon maailmanperintökohteeseen kuuluvan Vanhankaupungin, Casco Viejon, värikästä historiaa, erinomaisia ostosmahdollisuuksia, kulinaarisia elämyksiä ja huvittelumahdollisuuksia maailman metropolien tapaan. Panamá on lomailijan paratiisi myös hinnoiltaan.

Sieltä matka Gamboaan taittuu yhden maailman kiehtovimmista nähtävyyksistä; Panaman kanavan

kautta. Gamboassa näet ja koet elävästä intiaanikulttuuristaan kuulua Panamaa, sademetsän

ainutlaatuisia elämyksiä ja luonnonrauhaa.

Lomasi toisen viikon vietät tasokkaassa all inclusive -hotellissa Costa Blancassa, Tyynen valtameren valkohiekkaisilla rannoilla.

Otettu ote AM sivulta... Retkitarjontaa on todella mielenkiintoista, ettei niitä kannata missata, ku kerran sinne mennään... AM ei olisi niin typerä, jos järjestää matkan turvattomaan paikkaan... Toki maalaisjärjellä täytyy käyttää, miten itse kukin käyttäytyy.. Ei kukaan tahdo kylmäpäinä lähteä hortoilemaan minnekään...  ;D  ;D

Link to comment
Share on other sites

Me lähdetään myös häämatkalle just tonne yhdistelmälomalle joulukuun 7. Pientä taistelua matkasta käytiin, mutta sulho kulta sai kun saikin varattua toiseksi mieluisimman vaihtoehdon hotelli-yhdistelmistä. Ainakin vielä olen ihan innoissani ja onnessani moisesta matkasta :)

Link to comment
Share on other sites

Myös me ollan lähdössä Panamaan 7.12. tuolle yhdistelmälömalle Panama-Gamboa-Costa Blanca. Oltaisiin haluttu loma jo marraskuulle, mutta noin puolituntia varaussysteemin aukeamisesta lähtö oli loppuunmyyty. Onneksi saatiin edes tämä.

Tuosta Panaman turvallisuudesta...

Kävin jo ennen matkan varausta katsomassa ulkoministeriön sivuilta (www.formin.fi) Panaman matkustustiedotteen. Ei ehkä ole kaikkein turvallisin paikka, muttei varmaan vaarallisinkaan. Ensilukemalta tuli vähän HUI-fiilis, mutta kun vertaa tietoja vaikkapa Thaimaan vastaaviin, niin eipä niissä juuri eroa ole. Itse olen tuntenut oloni ainakin Thaimaassa turvalliseksi, niin miksei sitten Panamassakin. Ja vielä tuosta ulkonaliikkumiskiellosta... Panama Cityssä on öinen ulkonaliikkumiskieto alaikäisille klo 21:00-05:00. Itseäni henk. koht. eniten hirvittää pitkä lentomatka. Miten ihmeessä pystyn pysymään paikoillani siinä pienessä istuimessa 15 h 20 min. Varmaan tietää perille päästyään istuneensa.

Netistä löytyy muuten ihan hyvin tietoa noista Panaman kohteista ja kävijöiden kommentteja ja hotelliarvosteluja ko. paikoista englanniksi. Joten ei muuta kun haaveilemaan kaukaisista rannoista ja sademetsistä.

Link to comment
Share on other sites

Itseäni henk. koht. eniten hirvittää pitkä lentomatka. Miten ihmeessä pystyn pysymään paikoillani siinä pienessä istuimessa 15 h 20 min. Varmaan tietää perille päästyään istuneensa.

Et varmaan mitenkään kun minäkin vielä olen samassa koneessa ;D

Mitkä hotellit teillä on? Olaanko ihan samanlaisille lomalle lähdössä? Meillä on se Radisson ja Decameron ja tietty se Rainforest.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me matkaamme Panamaan 3 kohteen matkalle 21.12. Emme silloin matkamyynnin alkaessa saaneet matkaa, kun kaikki matkat oli jo puolen tunnin päästä menneet ko. lähtöpäivällä. Siinä sitten melkein itkua väännettiin (tai lähinnä minä), kun tahdoin niiiin paljon tuonne. Onneksi tuo toinen puolisko oli aktiivinen ja onnistui tällä viikolla nappaamaan peruutuspaikan ko. päiville, ei saatu Radisson jne. hotelleja, mutta eiköhän se crowne plaza jne. hotellit ole ihan hyvät. Tahtoo niin paljon matkalle!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heips,

mekin ollaan Panamaan lähdössä  ;D

Lähdetään 27.11.. saatiin mekin jännittää matkan saamista! Onnistuttiin kuitenkin :-X

Ollaan tosi innoissaan Panamasta! Matkaoppaassa oli juttu Panamasta ja siinä sanottiin, että se on turvallisimpia kohteita Etelä/Väli -Amerikassa ja muutenkin kaikki kuulosti hienolta! Ja ainahan se on niin, että jotkut tykkää ja jotkut ei! Riippuu ihan siitä miten itse matkaan suhtautuu ja mitä siltä odottaa!

Mukavaa matkan odotusta kaikille  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Hei!!!

Kyselisin siitä, että mitä rokotetta olette ottaneet? Meinaatteko popsia malarian estolääkettä?

Me ollaan saatu A- ja B -hepatiitti sekä jäykkäkouristusrokotteen ja sit meidän tarkoitus myös popsia malarian estolääkettä...

Meidän kohde siis panama city-gamboa-costa blanca...

Vauvahaave tyrii tuon malarialääkkeen takia sivulle...  :-/

Link to comment
Share on other sites

Meillä on perusrokotteiden lisäksi otettuna A-hepatiitti- ja keltakuumerokotteet. Keltakuumerokotus on Panamaan kait aika tärkeä, ainakin kansanterveyslaitoksen nettisivujen ja meidän kylän terpparin mukaan. Malarialääkitystä ei aiota syödä, koska malariaa ei juuri esiinny noissa maakunnissa joihin ollaan menossa. Sitäpaitsi tähänastiset malarialääkkeiden syönnit on aiheuttaneet ei niin mukavia haittavaikutuksia. Meidän kohde on siis myös Panama city-Gamboa-Costa blanca.

...Ja mikä parasta lähtö tällä viikolla...pääsee pois täältä pimeästä ja kurasta. ;D

Link to comment
Share on other sites

Ohoh... Ette siis meinaa malariaa ottaa... Tuo kyllä antaa lisäpohtimista, ku et ole ainoa, joka ei aio ottaa malarian estolääkettä... Oon nimittäin muissa keskustelupalstalla kysynyt heidän tilannettaan...

Meidän siis pitää kääntyä uudelleen terkkarin puolel ja kysyä siitä keltakuumerokotteesta ja, ettei kuulemma ole pakko malariaa popsia... hmm.. Katsotaan mitä sanoo...

Oikein mukavaa reissua sinne ja pliis kerrothan miten siellä on mennyt.. Eli siis millainen sää ja ruuat ovat ja millainen siel yleensäkin on... Tsemppii ja nauttikaa reissusta!  8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heido!!!

Matkaan on alle 2kk ja lähtöpäivä 1.3.

Ne jotka ovat jo käyneet, pliis kertokaa kokemuksestanne? Millainen sää oli ollut ja millaista ruokaa oli? Oliko teidän matkavarauksessa pantu ylös honeymooners? Meidän on, onko jotain vaikutusta matkassanne?

Matkaa odotellaan sekopäisenä  :o  :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Panamasta ennen joulua palannut, ja täysin (tai ainakin osin) sydämensä latinalaiseen amerikkaan menettänyt yrittää vähän valottaa matkaansa...

-Ruoka oli hyvää, ei kovin mausteista. Ravintoloissa pöytiin tuotiin salsaa, josta sai lisämakua halutessaan. Kala ja äyriäistarjonta laajaa ja meielstäni tasokasta.

-Säät suosivat meitä kyllä. vähän ripsi parina päivänä, ja Gamboassa saimme maistaa sädemetsän kaatosateitakin. Teidän matkan aikaan siellä on tosin kuivakausi, että ehkä ei sada sitten senkään vertaa. Lämpöä noin 30 astetta, ympäri vuoden.

-Meillä oli honymooners-merkintä, ja Gamboassa huoneeseen oli tuotu kuohuviiniä, samoin Costa Blancalla (ilmeisesti oppaiden aloitteesta). Costa Blancalla olisimme saaneet myös kuohuviini-illallilisen, muttemme jaksaneet sitä järkkäillä, kun ruoat ja juomat (tosin ei kuohuviini) kuului hintaan enivei.

-Oppaat oli kohteessa ihania, etenkin Susan (joka olikin meidän varsinainen opas). Anu oli vähän kökkö, nuori ja kokemattoman oloinen, mutta muuten oikein loistavia oppaita!

Mitkäköhän hotellit teillä Hippie on? Meillä oli Radisson Decapolis, Gamboa Rainforest Resort ja Decameron. Niistä voin siis kertoa lisää, jos kiinnostaa. Kerron mielelläni myös muusta, kunhan kyselet :)

Link to comment
Share on other sites

Voi ihanuus Persoona!  :D

Vihdoinkin joku vastasi... Meillä on juuri täsmälleen samat hotellit kuin teidän... Mutta Costa Blancalla hotelli on huvilan puolella ei rannanpuoleisella (johon me oltaisiin haluttu alunperin, mut oli täynnä)...

Millainen lento oli ollut? Mitä lennossa tarjottiin, vain yksi lämmin ateria ei muuta? Poistuitteko Kanadassa? Miten pitkäksi aikaa? Mihin menitte? Näyttikö mitään elokuvia? Paluumatka sama juttu...

Kun olitte Panama Cityllä ja Gamboassa, missä kävitte syömässä? Omassa hotellissanne vai jossain? Mikä on hintahaarukka ruokien suhteen (dollareissa)?

Kävitteko kaupungin retkel ja panaman kanavan risteilyllä? Minä päivänä järjestettiin ja mihin aikaa retket alkoi ja loppui? Oliko mielenkiintoisia?

Hyvä tietää persoona tuota honeymooners juttua! Kiitos tuota, johan auttoi kummasti...  ;D

Millainen se radisson vaikutti ja tuntui? Monessako kerroksessa olitte? Näkyikö hyvin kauas?

Rusketuitteko aika lailla? Miten eka vko sujui? Menittekö ulos koko päiväksi vai kuinka? Costa Blancalla, se ei tuu ongelmaa jos ottaa huomioon, että rannalle pääsee... Minne vaelsitte? Turvallista kulkea? Liian kuumaa vai sopivaa? Hyönteisiä?

No tässä kai tämä tärkeimmät... Toivottavasti jaksat vastata...  ;)

Link to comment
Share on other sites

Yritänpä nyt sitten vastailla...

Meilläkin oli huone huviloiden puolella, ja olihan ne ehkä vähän kaukana, mutta toisaalta ihan hyvä. Kun mättää ruokaa sisuksiinsa koko ajan, niin ihan hyvä, että tulee edes vähän käveltyä. Meillä matkaa oli varsinaiselle hotellialueelle noin 300 metriä, ja joskus kuljimme väliä golfautokyydeillä (jotka liikennöivät noin vartin välein), mutta emme sentään jääneet kyytiä koskaan odottelemaan!

Lento oli kamala, mutta mennessä meillä oli onneksi hätäuloskäytävä paikat. Mennessä tarjoiltiin kai kaksi ruokaa ja sitten myytiin pientä purtavaa. Leffoja näytettiin joo, mutten oikein muista mitä (ei olleet kaksisia... Saippuaprinssi nyt ainakin, mutta leffathan on saattanu jo muuttua kun te meette...). Turha siitä lennosta on niin hirveästi stressiä ottaa. Ikävää se on, mutta taatusti matkan arvoista! Kanadassa poistuttiin koneesta (kaikki tavarat piti ottaa mukaan). Välilasku kesti noin tunnin ja tämä aika vietettiin sellaisessa kopperossa, jossa oli vessat ja tarjoilua (tosin tarjoilut rohmuttiin kaikki mun vessareissun aikana... Suomalaiset ;)). Tai kopperossa ja kopperossa, ihan avara tila se oli, mutta kuitenkin rajattu.

Paluumatkalla tarjoiltiin vain yksi ruoka, ja myyntiäkin oli niukalti, joten nälkä oli hirmuinen kotiin päästyä. Kannattaa ehkä pakata vähän jotein keksintynkää mukaan, jos lentoajat on samat. Bermudan välilasku taisi olla myöskin noin tunnin, ja se vietettiin ihan Bermudan lentokentällä samoillen (ja sieltä olisi sitten tietysti voinut ostella Bermuda-matkamuistoja ;)).

Panama Cityssä söimme hotellinen läheisissä ravintoloissa. Reilulla kymmenenllä dollarilla saimme ruoat molemmille ja vielä oluen. Ei mitään maata mullistavaa ruokaa, mutta ihan hyvää kuitenkin. Yhden kerran kävimme syömässä vähän hienomassakin paikassa äyriäisiä, ja kahdelle hengelle tämä äyriäisjuttu maksoin 30 dollaria, ei paha sekään.

Toivottavsti osaatte edes vähän espanjaa. Matkaoppaan teidoista poiketen, englantia ei ymmärretä kovin kaksisesti Panama Cityssäkään. Hotellissa toki, mutta esimerkiksi tuossa hienossa ravintolassa he eivät ymmärtäneet edes sanaa "vesi" englanniksi :D Me ei kyllä osattu YHTÄÄN MITÄÄN sinne mennessä, ja silti pärjättiin, avoimella mielellä. Siihen on kuitenkin ehkä ihan hyvä varautua :)

Gamboassa ei ollut oikein muita vaihtoehtoja kuin syödä hotellin omassa ravintolassa. Siellä tarjoiltiin hienoa buffeeta hintaan 22 dollaria ja listalta sai ruokaa kymmenestä dollarista ylöspäin. Ravintolan takaosassa olisi ollut "hienopi" puoli, johon toivottiin vähän pukeutumista, mutta siellä emme käyneet hintoja ihmettelemässä. Melko lähellä jokivarressa olisi ollut myös parina päivänä avoinna ravintola, muttemme saaneet aikaiseksi lähteä sinne. Hintataso siellä kai aika samaa kuin Resortillakin.

Kaupunkikierros oli heti tuloa seuraavana päivänä, ja se oli ihan kiva. Tuli nähtyä kaupunkia ja käytiin valtavassa ostoskeskuksessakin. Oliskohan kaupunkikierros loppunut joskus noin yhden-kahden aikaan sinne kauppakeskukseen, johon jäimme shoppailemaan, ja tulimme sitten itseksemme taksilla takaisin.

Kanavareissun päivää en nyt muista, mutta teimme sen kuitenkin Panamasta. Kanavalla taisi mennä aika hyvin koko päivä, retki oli paikoin hieman tylsä, mutta kun Panamaan saakka menee, niin onhan se nähtävä. Kanavaretken kesto voi vaihdella paljonkin, koska ei voi yhtään tietää kuinka livakasti siellä kanavassa pääsee kulkemaan.

Radissoni oli kyllä hieno ja moderni, muttei "majesteettinen" kuten jotkut viidetähden hotelleista on. Meillä oli huone kerroksessa 14, mutta joillakin oli vain kerroksessa 5. Ihan mukavat oli näkymät ikkunasta kaupungin ylle. Aaminen oli loistava! Iahani hedelmiä valmiiksi pikottuina (söin itseni ähkyyn jokaikinen aamu!).

Ensimmäinen viikko oli oikein mahtava, etenkin Gamboa. Se on aivan sanoinkuvaamattoman upea paikka! Sen tajuaa vasta kun näkee... Rusketusta tuli jo ensimmäisellä viikola ihan kivasti (paloin heti ensimmäisenä päivänä, muistakaa siis käyttää aurinkorasvoja myös kaupungissa!), ja lisää rusketusta tuli toisella viikolla. Parissa viikossa saatu rusketus vaan valitettavsti haihtuukin melkoisen nopeasti... Enää ei olla ruskeita ollenkaan :(

Panama oli mielestäni oikein turvallisen oloinen paikka, ei pelottanut tai ahdistanut kertaakaan. Ensimmäisenä päivänä kuumuus tuntui lamaannuttavalta, mutta kun vain hyväksyy, että hiki virtaa 24/7, niin kyllä se siitä ;D

Link to comment
Share on other sites

Kiitti hirveesti isosta infosta!

Auttoi todella paljon ja saa kokonaisuudesta sellaisen kuvan, millainen matka tulisi ehkä olemaan...

Lennosta ei tarvi olla huolissaan, sillä mä pidän lentämisestä, harvoin ku koneella ollaan, niin mitäpä sitä valittamaan... Olenkin käynyt Kanarialla ja Välimeren maissa, mut tää on eka kaukokohde minne mennään... Lennon ruokapuoli oli hyvä tietää ja ihme, et paluumatkalla tarjotaan vain kerran.. No jo kumma! Hyvä vinkki ottaa jonkinsortin keksit koneeseen...

Ruuan ei tarvisekaan olla glamouria, mut syötävää sentään, että uskaltaisi popsia...  ;)

Hotellista vielä se Radisson juttu... Toivomme tosiaan, että päästään ainakin mahdollisimman korkealle kerrokselle, olisi järkky jos huoneemme olisi ihan maantasolla... Lienee kai sattumanvarainen huoneenjako...  :-/

Kirjoituksesi oli pakko suorastaan ahmia jokaista tietoa... Erityisesti me odotamme, et matkasta tulee hyvin onnistuneita ja eniten se, että millainen sääolo suhde meitä siellä odottaa ja miten reagoimme siihen, ku tullaan ulos koneesta... Me ku ei koskaan oltu missään tropiikissa, joten on vaikea kuvitella... Sanotaan, että kuumaa on, mut millainen kuuma? Samantapainen kuin saunassa olisi vai?

Kiitti hirveesti, ku jaksoit vastata!  :)

Link to comment
Share on other sites

Täällä toinen joulukuussa Panamasta palannut eli samalla matkalla Persoonan kanssa oltiin, mutta kirjoitanpa vielä muutaman vinkin ja mielipiteen.

Eli ensiksi vaikka retkistä. Panama Citystä kannattaa mennä mielestäni ehdottomasti kaupunki kierrokselle ja kanavaa katsomaan. Kanava ihan sen vuoksi, ettei tarvitse sanoa käyneensä Panamassa, muttei nähnyt kanavaa. Kaupunki kierros taas antaa hyvän kuvan Panama Cityn osista, joihin ei ehkä muuten tulisi lähdettyä, koska ne ovat aika kaukana hotellilta.

Gamboassa kannattaa lähteä viidakkoretkelle ja yöajelulle katselemaan eläimiä. Jälkimmäinen on ilmainen ja ainakin me nähtiin ajelulla monia eläimiä, kaimaaneja, opossumeja, kabivaroja ym. Rantakohteesta ei sitten retkiä kannata tehdäkään. Oltiin toisella rantakohteen retkistä eikä se juuri kirvoittanut hurraa-huutoja retkibussissa.

Matkakohde vaikutti turvalliselta, mutta tiedän että se on osaksi harha. Poliiseja oli Panama Cityssä paljon ja ainakin moottoripyöröpoliiseilla oli rynnäkkökiväärit selässä. Toiseksi esim. Panama Cityssä hotellin vieressä olevassa äyriäisravintolassa on kalterit ikkunassa, ovet lukossa (summerilla pääsee sisään) ja vartija pihalla. Ruoka oli silti tosi hyvää kannattaa kokeilla. Toinen ruokapaikka Panama Cityssä, jota voin suositella, on Hard Rock -cafe. Ei kovin eksoottinen, mutta ruoka loistavaa. Panama Cityn hotellissa kuuluu tietty määrä drinkki-rahaa hintaan. Hyvä ylläri! Jos ette keksi mitä niillä tilaisitte, niin kokeilkaapa Pina Coladaa, en ole kuunaan niin hyvää drinksua juonut. Johtuu varmaan tuoreista, paikallisista raaka-aineista.

Meillä oli siis myös hotellit Radisson Decapolis, Gamboa Rainforest Resort ja Decameron ja kaikissa oli puolensa. Radisson Decapolis oli kaikkiaan hyvä mm. aamiainen loistava. Gamboan hotelli oli ympäröivän luonnon vuoksi ainutlaatuinen, mutta paikan ruoka ei kyllä saa kehuja. Buffet ruoka hmm... en ole huonommassa seisovassapöydässä syönyt. Kannattaa muuten ostaa Panama Citystä muutama litra vettä mukaan Gamboan hotelliin, niin tyhmältä kun se kuulostaakin. Muuten voi tulla jano. Gamboan hotellin ainoa veden hankinta vaihtoehto on 1/2 litran kalliit, siis oikeesti kalliit vesipullot paikan pikkuputiikista. Rantakohteessa vatsansa saa takuuvarmasti täyteen, mutta ruoka ei kuitenkaan ollut niin hyvää kuin odotin. Italialainen ja Japanilainen ravintola olivat mielestäni ehdottomasti parhaat. Buffet-ruokailut rannalla olivat oikein massaruokintatapahtumia, joten suosittelen A la carte-ravintoloiden varaamista. Aamupala oli rantahotellissakin hyvä ja runsas. Meillä oli myös huone huviloissa, mitä pidin alkujärkytyksestä selvittyäni todella loistavana vaihtoehtona. Rantakohteeseen saavuttuamme tuntui, että meidät majoitetaan johonkin jumalan selän taa, muttei se niin kaukana ollutkaan. Lisäksi jos rauhaa ja lepoa kaipaa huvilat on ihan must äänekkään ilta/yö-ohjelmankin vuoksi.

Ruokahygienian täytyy olla Panamassa todella hyvä, sillä söin ihan kaikkea mitä tarjolla oli mm. majoneesia ja etanoita, eikä merkkiäkään mahataudista. Siis minulla, jonka vatsa kääntyy ympäri aina Suomen rajojen ulkopuolella vaikka olisin kuinka varovainen.

Ja sitten vielä lentämisestä... Mukavaa Hippie, että pidät lentämisestä. Toivottavasti pidät siitä vielä tämän matkan jälkeenkin. Matka on oikeasti pitkä ja kone pieni! Jos vielä Halifaksissa tuntuu mukavalta, ole huoleti se menee kyllä ohi. Voin luvata, että kaksi viimeistä tuntia on kidutusta, ainakin jos ei ole varauloskäyntipaikkoja.

Hippie kyseli vielä tuosta kuumuudesta... Eli rasvaa nahkaan kertoimella 25-30, niin et pala. Pilvisellä säällä on turha luulla ettei aurinko polta. Kyllä se polttaa, ja puolessa tunnissa tällaisen kalpeanaaman ilman rasvaa. Onneksi vahingosta viisastuneena tämä matka sujui ihan ilman palamista.

Panama oli kaikkiaan käymisen arvoinen paikka. Jotenkin tuli kuitenkin sellainen tunne, että se on kerralla nähty. Eli tosi kiva oli käydä, mutta en sijoittaisi kuitenkaan matkakohteideni eliittiin.

Mukavaa matkaa teille kaikille joilla matka on vielä edessä.

Link to comment
Share on other sites

En minäkään ehkä nimenomaan Panamaan lähtisi uudelleen (niin kuin en mihinkään ikinä niin kauan, kun on joku muukin paikka maailmassa vielä näkemättä ;)), mutta latinalainen Amerikka on kyllä syönyt pienen palan sydäntäni... :)

Gamboan vedestä... Siellä vesijohtovesikin on periaatteessa juomakelpoista, ja me joimme sitä ilman mitään ongelmia (vähänkin pullossa/lasissa seisottuaan vesi tosin maistui pahalle, eikä "tuoreenakaan" ollut mitään herkkua).

Minäkin vielä suosittelen tuota Gamboan yöajelua! Me ei meinattu mennä sille ollenkaan, mutta sitten lähdettiinkin ihan vikana iltana kuitenkin, ja sateen jälkeen näimme paljon eläimiä, se oli tosi kiva (eikä siis edes maksanut mitään).

Me söimme Gamboassa yhtenä iltana buffeen, ja se oli kyllä sinä iltana oikein hyvä ja maukas (tosin 22 dollaria oli silti melko kova hinta muuhun hintatasoon nähden). A la carte:n ruoat eivät olleet kaksisia, eli Gamboan heikko lenkki todella oli ruoat.

Minä en pettynyt ratakohteessa niinkään ruokiin, kun huoneiden tasoon. Olihan kysymyksessä kuitenki viiden tähden hotelli... Ihan siisti ja viihtyisä se huone oli, mutta ei jotenkin viiden tähden loistoa sentään. Nyt voi sitten Hippien varautua kaikkeen ;D Huonoon ruokaan ja huonoon huoneeseen (okei, huono on ehkä turhan voimakas sana :D).

Link to comment
Share on other sites

Guest Atia(Guest)

morjens vaan.

Täällä myös eräät just ennen joulua kotiin palanneet.Me ei oltu panama-gampoa-costa blanca matkalla vaan oltiin costa blancassa 2 viikkoa hotelli decameronissa.Saatiin matka äkkilähtönä 980 euroa per nenä kun ilmeisesti joku ryhmä oli peruutanut menonsa.

Lentomatka oli kyllä puuduttava mut edellisissä viesteissä asiasta jo kaikki mainittava on kerrottukin.

Panama oli kyllä kaunis maa. Vehreää oli kaikkialla (tietty kun suurin osa on sademetsää)ja lämmintä sekä

aurinkoa piisasi, vaikka vettä aina iltapäivisin ripsauttikin.

Koska me säästettiin matkassa niin käytiin sit retkillä ja kierrettiin muutenkin lähiseuduilla.

Aurinkomatkojen kanavaristeilyllä käytiin ja me päästiin kyllä niistä kolmesta sulusta läpi

aika sutjakkaasti. Matkahan menee Gatun järveltä panamaan läpi kolmen sulun ja riippuu ihan

muusta laivaliikenteestä kauanko matka kestää. Kuitenkin näkemisen arvoinen reissu.

Toinen reissu mikä oli hyvä oli se embra intiaani retki. kanootilla pörpöttely ja sit intiaanien

tapaaminen. Toivottavasti heimon poppamien Miguel on paikalla. siinä vallan mainio persoona(omistaa kultahampaat nimikirjaimin).

Jos ei aurinkomatkojen retkille halua mennä suosittelen vaikka porukalla taksin ottamista sit sillä liikenteeseen.

Hotellilta ilmastoitu minibussi tais maksaa alle 200 dollaria koko päivä. Sillä sit gamboaan ja panamaan ostoksille.

Kannataa kysyä respasta tai oppailta.Jenni ainakin osaa auttaa.

oppaat oli kyllä ihan kivoja kaikki. ja eikö se Anukin ollut vasta just sillon ekaa viikkoa siellä oppaana.

Meillä oli myös decameronissa huvilassa majoitus ja tosiaankin alussa kun pimeällä paikalle saavuttiin oli ajatus että

minne sitä nyt jouduttiin. Kuitenkin huviloilta on tosi lyhyt kävelymatka hotellille ja iltahuvina kun palaa illalla huvilalle

voi bongata sammakoita. niitä oli nimittäin tosi paljon nurmikoilla. Huvila missä me oltiin oli siisti ja hiljainen.

Sitten yleisesti hotellista. Hotelli oli kaikenkaikkiaan siisti ja allas alueet isot. myös ranta on hyvä ja pitkä mutta vuorovesivaihtelun takia aallokko on aika kova. myös laskuveden aikaan rantavedessä olevia rauskuja kannattaa varoa.

Ravintoloiden buffetit oli aika huonot.lihat ja kanat oli yleensä niin luisia ettei niissä ollut paljoakaan syötävää. ala carte ravintoloissakin taso vaihteli kovasti paikasta ja päivästä riippuen. kun joku kehui esim. pihviravintolaa ja T-luupihviä miten murea ja mehukas se on, niin seuraavana päivänä pihvi oli kuin satula.

Henkilökuntaa on paljon, jopa liian paljon. Tarjoilijolla ei ole minkäänlaista pelisilmää vaan kaikki hortoilee holtitomana ja sitten kukaan ei palvele ketään.

Baareissa palvelu on hidasta. tarjoilijat touhuaa omiaan ja palvelu kestää. Espanjankielen avulla voi saada palvelua mutta muuten ei oikein tahdo saada.hotelli kun on täynnä espanjankielisiä turisteja väli ja eteläamerikasta.(Kanadalaisia on myös paljon.)

Aamupala oli hyvä ja mikä parasta tuoreita hedelmiä on paljon saatavilla!!

Hotellista jäi aika vaisu maku. liekö siksi kun matkailu on vielä kohtalaisen tuoretta siellä. Myös tuo latinalaisamerikkalainen

palvelualttius on sitä mitä on.Kuuluu tietty kulttuuriin mihin me ei olla totuttu.

Tuli kuitenkin sellainen olo että kaikessa mennään mistä aita on matalin. Drinkit tarjoillaan valkoisista kertakäyttö mukeista ja

muutenkin kaikki vaikuttaa halvalta vaikka pitäisi olla laadukas hotelli.

Tulipahan vuodatusta.

kuitenkin Panama oli mukava maa ja ihmiset ystävällisiä.

Itse en toiste menisi mutta suosittelen silti panamassa käymistä.

Ainakin siellä oli vaatteet halpoja !!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oli kiva kuulla muiden kuulumisia...

Miten se ötökkä puoli? Oletan, että te ette ottaneet malarian estolääkettä... Oliko paljon ötököitä? Missä vaiheessa niitä tuli paljon? Yöllä? Oliko teillä jonkinlaiset hyttyskarkotteet vai kuinka? Olivatko ne malariasääskiä vai muu laji?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Terveisiä terveisiä ihanalta Panamalta!!! Olemme siis viimeiset ryhmät sieltä, ku kaikki oppaat tulivat meidän kanssamme samaan koneeseen... Tulimme Suomeen viime perjantaina 16.3.

Täällä kuulemma on ollut oikein keväisen lämmin.. Meiltä jäi kevät pois, ku lunta jo tuli ku tulimme... Kaikki hokee, et ihan totta on ollut lämmintä ja aurinkoista.. Nmmh joo... heh heh..

Mut joo se Panama... Lentoreissu menomatka meni kröhöm niistellessä ja "köhiessä" ja korvat meinas mennä tukkoon laskus ja nousus ja silmät hieman vetis, mutta mutta jo pari päivän oleskelun jälkeen nuha ja köhä oli tipotiessä ja sain nauttia lomasta kunnolla, sillä seurauksella, että nilkka ja jalanpohjat saivat kärsiä... Ja nyt paluumatkan aikana ja jälkeen alahuuli turpos ja puhkes mikälie kumma rakkuloita ja hiiiirveen kipuja, jonka parastaikaan olen antibioottikuurilla... No, se on sivuseikka...  :P

Panamaan ku saavuttiin ja poistuttiin koneesta, niin vastaan tuli hirveän kuumuus, josta oletimme sen olevan lähtöisin koneesta tms... Mut se jatkui ja jatkui, mietimme olisiko se ihan oikeasti tuo ulkona lähtöisin kuumuus, me ku kuljimme käytävä"tunnelis"... Sisätila sitten olikin normaali ilma... Mutta sit ku tulimme ulos, niin jo totesimme, että se olikin tämä ilma... Sitä oli ihmeteltävä, ai tätä se tämmöinen on... Ohoh... Pari päivää totuttelimme sikäläiseen ilmaan, ja loppuaika oli jo tottunut lämpötilaan, että jo huomaa muutamasta asteesta eron, onko nyt jotain 31-32 vai 34-35... Hassua!!

Pilvistä siellä kyllä valitettavasti on, mutta ei ole ollenkaan samanlaista pilvisyyttä kuin mitä kuvitellaan... Se on sellainen pehmeän harsopilvistä, että aurinko paistaa sen läpi ja aika kirkkaasti muutenkin... Suurinosa kuvista huomaa, että on koko ajan pilvistä, mut ei se niin mene... On toki ollut kirkas sinistä taivasta...

Radisson Decapolis oli hieno hotelli. Majouduimme 9. kerrokseen, mutta pääsimme tutustumaan yhden hotellin työntekijän kanssa ylimpään 29. kerrokseen... Uskomattoman hieno näköala ja kaikkialle näki hyvin ja pilvenpiirtäjät olivat upeita... Wau! Olimme uimakerrostasanteella yhteen aikaan, ja kappas vain samaan aikaan siellä oli Melrose Place näyttelijä Billy Campbell eli Andrew Shue.. Pyysimme nimmarin ja yhteiskuvan... Sen jälkeen ei olla nähty sitä.. Oltiin oikeassa paikassa oikeaan aikaan...

Panaman kanava risteily oli mielenkiintoinen kokemus... Pidimme siitä ja paikallinen opas, kuvasi koko sektion ajan ja saimme onneksemme ostaa dvd:n muistoksi koko risteilyn tapahtumista... Kaupungin kierros oli mielenkiintoinen nähtävä... Oikeastaan koko Panama City oli katseltavaa joka suuntaa ja sitä on jännää kuulla kaupungin tarinaa ja historiasta...

Gamboaan siirryimme sitten kaupungin jälkeen... Upeat maisemat... Meidän huoneisto oli hotellin päädyssä, ja valitettavasti juuri viereises tontis rakenntettaan ilmeisesti uutta hotellihuoneistoa ja kuului paukutusta ja hakkaamista, mutta onneksi olemme kuuroja, joten emme ole siitä moksiskaan... Gamboan retki sademetsän aarteet oli kiva retki.. Meidän opas Susan oli tosi mahtava ja hallitsi tuon ja useita retkiä... Ei ollut mitään sellaista avuton tai välinpitämätön opas...

Costa Blancassa kaikki oli ihan luksusta ja löhöilyä ja rentoutumista... Oltiin suurimmanosan ajasta NegaNega -altaalla ja siellä oli oikein mukava pyyhetyttö, jonka nimi oli Otzeida mikäli muistan oikein... Mukavaa oli...

Ruokapuolesta vielä... Söimme suurimman osan ajasta pastaruokia, mutta mukaan mahtui, pihviruokia ja paellaa ja pari kahdessa eri paikassa hampurilais-ranskalaisperuna -ruokaa... Hedelmät olivat hyviä.. Suurinta herkkua oli ananas ei siis mitään ananaspurkista vaan ihan aito ananashedelmää... Niitä söin lähestulkoon päivittäin... Naminami... Decameronissa meillä oli kolmena iltana viikossa a la carte -ruokaa ja loput buffet.. eli joka toinen ilta oli buffet ja joka toinen a la carte... Siinä hyvä vaihtelu... Gamboassa kävimme jokirannan ravintolassa ja se oli tosi hieno paikka syödä.. Joessa näki runsaasti vesikilpikonnia ja samoin kaimaaneja..

Meidän huoneisto oli golfkentän laidalla, mutta ei oo järkyttävän pitkä matka Lobby ykköselle... Eli me joko kävellään tai sattumalta samalla suunnalla tuleva "taksi" kyytiin...

Kaikkea tapahtui hirveästi, mutta samalla rennosti... Panama on eksoottinen maa kokonaisuudessa ja onkin hieno maa... Me kyllä pidimme siitä!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Moikka,

Olisiko täällä kenelläkään kokemuksia Panaman matkailusta? Vakavasti harkitsemme Panamaa häämatkakohteeksemme ensi talvelle. Siellä yhdistyisi 3 asiaa jota matkalta toivomme : edullisuus, shoppailu ja rantalomailu. Thaimaassahan nämä kaikki asiat löytyisi mutta ollaan siellä nyt pari kertaa jo käyty, kai häämatkalla pitäisi olla jotain uutta <_< Ainoa asia mikä mietityttää hieman on turvallisuus, onko siellä turvallista? Olisi kiva kuulla kokemuksianne..

-Emily

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...