Sign in to follow this  
Followers 0
Snazu

Mallorca

12 posts in this topic

En löytänyt mistään Mallorcaa... Eikö kukaan aio lähteä/ole ollut siellä häämatkalla? Sulho oli siellä kolmisen vuotta sitten ja piti paikasta niin paljon, että ajattelimme mennä sinne. Ja minä haluan suht varman matkan, eli tietää jo etukäteen mistä saa hyvää ruokaa. missä paras ranta ja missä halvimmat hinnat, koska en ikinä ole astunut Suomen rajojen ulkopuolelle.

Mutta kokemuksia ja odotuksia Mallorcasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäpä rustailen jotain aikani kuluks.  :)

Olen ollut Mallorcalla 2 kertaa. Eka matka oli v2003 elokuun 2 viimeistä viikkoa. Tuo oli oppaiden mukaan helteisin kesä saarella vuosikymmeniin ja sen huomas  ::) Onneks huoneessa oli ilmastointi..hotellimme tuolloin oli Barcelo Torrenova, joka sijaitsi Magalufin ja Palma Novan välissä korkean mäen päällä. Hotelli oli ihan ok keskitasoa, allasalue oli kiva, ja sijainti hyvä. Tosin molemmista suunnista tullessa piti kiivetä se hervoton mäki päästäkseen hotellille. Onneks taksit kulkee  ;)

Toinen matka oli tän vuoden elo-syyskuun vaihteessa. Keli oli tälläkin kertaa kyllä helteinen, mutta ei liian  :)

Asuimme Ponent Mar hotellissa, joka on sitten taas Palma Novan toisessa päässä. Hotelli oli aivan mahtava  :D Huone tosin oli aika perus, mutta muuten sijainti, ympäristö, kaikki oli upeeta. Söimme muutamana iltana hotellin buffetissa, ja ruoka oli joka kerta todella hyvää. Hintaan sisältyi vielä pullo viiniä/2 hlöä  ;)

Palma Novan ympäristöstä löytyy vähän kaikille kaikkea. Rannat on siistejä ja niitä on useampia peräjälkeen. Rantakadun varrella on myös paaaaljon ravintoloita. Valitettavasti en osaa suositella mitään yksittäistä ravintolaa, koska kokeilimme ainoastaan paria, eikä ne olleet mitään valtavia kulinaristisia elämyksiä  ::) Paras ruoka oli ehdottomasti tuolla Ponent Marin buffassa  ;)

Shoppailua varten kannattaa matkata pääkaupunki Palmaan. Bussilla pääsee, mutta taksikaan ei maksa kuin parikymppiä. Kävimme tällä jälkimmäisellä reissulla siellä pari kertaa (ekalla matkalla oli siis niin kuuma, että ei tehty mitään..) Pyysimme taksikuskia ajamaan kadulle, joka on täynnä kenkäkauppoja  ;D Olin lukenut hotellikansiosta vinkkejä shoppailuun. Katu oli muistaakseni Jaime jotain.. Toki kadun varrella oli muitakin putiikkeja, kuin vaan kenkäkauppoja. Toisella kerralla sanottiin kuskille "Porto Pi", eli ostoskeskus, joka on Palman alkupäässä Palma Novasta tullessa. Siellä oli sitten kauppoja taas joka lähtöön.  :) Hintataso vaate- yms. kaupoissa oli hieman alle suomen tason. Toki hyviä löytöjäkin saattaa tehdä.

Palma Novan rantakadun liikkeissä hintataso on edullinen, mutta tuotteiden laatu ja valikoima vähän heikompi.

Sellasta.  :) Kysele lisää, mitä mieleen tulee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on häämatka varattu, mennään Alcudiaan ja hotelli on Orquidea Playa. Saatiin ihan vika huone  ;D

Eikö kukaan oikeasti mee häämatkalle Mallorcalle??

Kävitkö Terppis katsomassa niitä tippukiviluolia? Mietitään jo mitä mennään katsomaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei käyty tippukiviluolilla. Ainoa "retki" jolle jaksettiin vääntäytyä, oli tuo shoppailureissu Palmaan  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häämatka varattu Mallorcalle Alcúdiaan ja hotellina Blue Star Viva Blue Finnmatkoilta. Onko uusia kokemuksia paikasta ja hotellista? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemuksia em. hotellista kaivataan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen Mallorcaa. Tuoreampia kokemuksia kenelläkään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Me oltiin elokuussa Mallorcalla, kohteena oli Cala Bona itärannikolla. Perusturistimesta, kauheesti brittejä. Paikka itsessään oli nähty parissa päivässä.

Autonvuokrausta suosittelen ehdottomasti jos tuonne matkaa :) Meillä oli kahtena päivänä auto, käytiin Palmassa ja ajeltiin pitkin etelä- ja itärannikkoa, aivan upeita paikkoja. Samoin Cap de Formentor ja pohjoisen vuoristot oli upeita! Julkinen liikenne oli kanssa ihan toimiva ja halpa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miltä vaikuttaa Camp de Mar? Kommenttien perusteella alueen pitäisi olla rauhallisempi kuin muut perusrysät (tosin ajankohtamme on parhaan sesongin ulkopuolella).

Lisäksi, kokemuksia Shuttle Directin toiminnasta, oletteko varanneet lentokenttäkuljetuksia tuota kautta?

Edit: Camp de Mar osoittautui rauhalliseksi kohteeksi, hyvä pariskuntamatkailuun (elokuu saattaa olla tosin poikkeus, veikkaan). Syys-lokakuun vaihteessa lämpötila oli jatkuvasti +25 C tai yli ja aurinkoa riitti pienen sadekauden jälkeen. Shuttle Direct on hyvä vaihtoehto, jos haluaa selvitä halvalla, eikä bussimatkan kesto haittaa (kestää pienen ikuisuuden kiertäessään eri hotellilähiöitä). Hotellina oli Lido Palace, josta mm. hieno pääsy ranta-alueelle, heti takapihalla.

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään tuoreita kokemuksia Mallorcasta?

Meidän häämatka suuntautuu syyskuussa tuonne, hotelliin, joka suhteellisen lähellä Palman kaupunkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime kesänä käväsin päivän verran Palmassa Välimeren risteilyn lomassa. Sitä ennen olin 2012 elokuussa Cala Mayorissa, joka on aivan palma kupeessa. 

 

Palma on viehättävä kaupunki, jota on helppo kierrellä Hop on Hop Of bussilla. Nähtävyyksille pääsee bussilla näppärästi. 

 

Vuoristossa on erittäin viehättäviä pieniä kyliä esim. Valldemossa ja Söller. Porto Cristossa käydessä kävimme samalla Hamssin tippukiviluolilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0