Jump to content
Naimisiin.info

Onko kukaan ollut Lefkasilla Kreikassa?


Ruut

Recommended Posts

Oltiin viime kesänä, ei kylläkään häämatkalla, muuten vain reissussa. Minä/Me voidaan ainakin todella lämpimästi suositella paikkaa. Paikka (sikäli menette Nidriin) on aika tosi rauhallinen, mutta niin kai sen pitää ollakkin.

Paikallinen viini Vertzamo on todella hyvää. Kannattaa myös ehdottomasti käydä jollain veneretkellä, kiertää lähi saaria ja Onassiksen paikan. Ei välttämättä kannata ottaa matkatoimiston veneretkeä, koska niillä on tosi kalliit hinnat verrattuna "paikallisiin". Me oltiin ihan paikallisella ja oli oikein hyvä.

Ja käykää ehdottomasti vesiputouksilla ja vuorella Dimitriksen ravintolassa. Vesiputouksille on opasteet ja muistaakseni Dimitrikseenkin. Dimitris on oikein kunnon kreikkalainen paikka, ei mikään turistirysä tai ei ainakaan vielä viime kesänä ollut. Muutenkaan siellä ei ollut paljoa suomalaisia, mutta en tiedä nyt sitten, kun Aurinkomatkat tekee sinne matkoja..

Mutta voin sanoa, että loistava valinta, jos ette kaipaa yökerhoja yms, koska niitä ei ole kuin yksi.

Link to comment
Share on other sites

Siitä on jo monen monta vuotta aikaa kun Nidrissä olin, mutta sen muistan että paikka oli todella ihana. Rauhallista ja leppoisaa meininkiä. Eli hyvä paikka häämatkalle.  ;)

Ranta ei siellä kovin kummoinen ollut, kiveä ja melkoisen kapea. Muualta sitten löytyy hienoja hiekkarantoja, esim. Vassilikin kylässä etelärannikolla on hieno hiekkaranta.

Vuoristokylät ovat aina yhtä idyllisiä, niin myös Lefkaksella. Kannattaa kierrellä.

Nidristä pääsee laivalla muille saarille helposti. Jos kyllästytte Nidriin, suositan suuresti reissua Kefaloniaan (Kapteeni Corellin mandoliini -leffahan sijoittuu tänne). Koko saari on aivan upea, ja Argostoli todella kaunis kaupunki.

Vesiputouksesta sen verran, että olin nähnyt siitä kuvia ennen matkaa. Kun pääsimme putoukselle (olimme matkalla joskus kesäkuun alussa), ihmettelimme missä se oikein on. Oli niin kuivaa että vettä oli vain pieni lätäkkö eikä putousta laisinkaan.  ::) Oli naurussa pitelemistä..

Link to comment
Share on other sites

Olimme Lefkasissa myös toissa kesänä ja tykkäsin tosi paljon. Ruoka oli hyvää ja tarjontaa löytyi eri ravintoloista pariksi viikoksi joka päivälle eri.

Kefaloniassa tosiaan kannattaa käydä veneretkellä, olimme siellä muutama vuosi sitten ja on tosi hieno italialais-kreikkalaistyylinen pieni saari. Kävimme Lefkasista retkellä Ateenassa (taisi olla Aurinkomatkojen retki) se oli myös ihan kiva reissu, tosin enemmän meni aikaa matkustamiseen kuin paikan päällä oloon, mutta onhan siellä matkallakin paljon nähtävää.  Ja pääsi shoppailuhimoja sinne purkamaan, lefkas kun ei ole sitä varten.

Kivan kohteen olette valinneet! Muita suomalaisia oli muuten samaan aikaan vain max 20, plussaa sekin :).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Tänään pitäisi mennä illemmalla käymään Aurinkomatkoilla varaamaan häämatka (2 vko) Lefkakselle Nidriin ensi elokuuksi. Olisiko kenelläkään hieman tuoreempia kokemuksia yms. juttuja kyseisestä paikasta? Vesiputouksen (vai pitääkö sanoa "vesiputous"?) bongasimmekin kartasta, siellä pitää käydä.

Varmaan muutenkin/muuallakin käymme pyöräilemässä ja veneretkiä pitää kokeilla. Onko ne venereissut paljon (reilusti) halvempia, jos menee ihan itse joltain paikalliselta kipparilta kyselemään kyytiä, kuin jos varais Aurinkomatkojen veneretken?

Link to comment
Share on other sites

Me olimme Lefkaksen saarella viime elokuussa viikon. Paikka oli aivan ihana ja rauhallinen. Muut turistit tuohon aikaan olivat pääasiassa italialaisia. Asuimme hotelli Lefkossa, jota ei voi kuin kehua. Olimme kyllä kovasti liikkeellä koko loman, joten hotellin altaalla (ja allasbaarilla  ;D) tuli notkuttua vain parina iltana pitkän skootterireissun jälkeen elpymässä.

Pyöräilyä en Lefkaksella suosittelisi, ellei ole varsinainen sportti-ihme. Maasto on todella mäkistä ja mäet ovat pitkiä ja jyrkkiä. Saaren keskellä oleva vuoristo nousee muistaakseni vähän yli 1000 metriä merenpinnasta, korkein paikka missä kävimme oli n. 750 metriä. Ajoimme skootterilla saaren pariin kertaan ympäri ja näkymät serpentiiniteiltä ovat kyllä päätä huimaavia!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heissan vaan!

Piti vaan mainita, että sama kohde meilläkin häämatkalla - lähtö 23.8.04 Ihastuin Lefkakseen heti ja samoin tuleva aviomies. Kiva hotelli löytyi sekä Tjäreltä että Aurinkomatkoilta eli Ionian Blue. Hinta oli vaan Aurinkomatkoilla jopa lähes 200 euroa/hlö/viikko edullisempi. Kiva kuulla hyviä kokemuksia saaresta - halutaan juuri tällaista, rauhallista aurinkosaarta, jossa hyvä ruoka ym. Kreikka nyt on muutekin minun sydämeni vienyt jo vuosi sitten - varma kohde!  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
Guest wiivi ja wagner

Meillä olisi tarkoitus lähteä just nyt syyskuussa 5.9.2005 häämatkalle Lefkakselle tai toinen vaihtoehto olisi Karpathos. Onko Lefkaksella millainen takuu-aurinko siihenaikaan kahdeksi viikoksi, meille kun se aurinko on niin mahdottoman tärkeää, nyt kesällä ei ole lomia ollenkaan. Paikka kyllä vaikuttaa mielettömän hurmaavalta ja rauhalliselta. Onhan siellä tarjolla hyvää ruokaa - mikä hintataso ? Mitä sieltä kannattaisi ostaa, kenkiä, laukkuja ?? Entä millaisia ne välimatkat ovat ihan käytännössä, esim hotelleista hyville rannoille ja kaupungeista toiseen vuokra-vempaimella, miten kauan menee aikaa ? Lähisaariin kohdistuvat edulliset laiva-reissut paikkallisten veneillä kyllä houkuttelee ja onhan kahdessa viikossa päiviä ihmetellä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest Fru(Guest)

Täällä kaivataan tuoreita kokemuksia ja vinkkejä esim. tältä vuodelta. Millainen hintataso? Tietääkö joku pääseekö Nidristä suoraan Agios Nikitakseen bussilla vai pitääkö mennä Lefkadan kaupungin kautta?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Vietimme Lefkaksella juuri viikon. Nidrin kylä, jonne Aurinkomatkat ja Tjäreborg tekevät matkoja, on suhteellisen paljon turisteille suunnattu, mutta ei se meitä häirinnyt. Parhaat rannat tosiaan auto/bussi/venematkan päässä, mutta kyllä Nidrin rantakin oli ihan jees. Elokuussa muut turistit lähinnä Italiasta, Kreikasta ja Englannista. Retki tehtiin omatoimisesti Nidri Star I - aluksella (Porto Katsikin ranta-Kefalonia/Fiskardo-Ithaka-Megassinin saaren luola-Scorpios), uintimahdollisuudet Porto Katsikin ja Scorpiosin kohdalla. Kesti koko päivän klo 10-19 ja maksoi 20eur/hlö. Paikalliset pääruuat maksoivat rantakadun tavernoissa jotain 8 euron luokkaa, Mythos-olut n. 2 euroa. Majoituimme Aurinkomatkojen G.George-hotelliin, jota voin suositella lämpimästi. Sijaitsee sivukadulla, johon ei liikenteen melu kuulu, piha-alue uima-altaineen ja kasveineen hyvinhoidettu ja siisti, samoin huoneet siistit ja toimivat (vaikkei valtavan isot). Henkilökunta aivan ihanan ystävällistä. Vaikkemme itse häämatkalla olletkaan, Lefkas on mielestäni myös oiva häämatkakohde.

Link to comment
Share on other sites

Vietimme itse häämatkamme Lefkaksella Nidrissä tänä kesänä ja olimme hyvin tyytyväisiä.

Itsekin seilailimme paikallisten veneretkellä hintaan 15 e/hlö, aluksella nimeltä Nidri Star.

Yrittäjiä on enemmäkin, joten valinnanvaraa löytyy.

Ainakaan Nidri Starista ei itselläni ole valittamista.

Lisäksi vuokrasimme Avikselta moottoriveneen hintaan 30e/päivä. Veneillen voi helposti käydä etsimässä "ihan oman rantapoukaman", mikä tietysti häämatkalaisille on mieleen.

Kaikenlaista vesiurheiluakin pääsee halutessaan Nidrin rannoilla harrastamaan.

Hotellimme Eva Beach oli aivan ihana, suosittelen.

Merinäköalasta kannattaa maksaa 30 e ekstraa ja liikenteen melu ei häiritse. Rantaan 0 metriä...

Itse olimme Tjäreborin matkalla ja ainoat suomalaiset hotellissamme (meille tämä oli plussaa)

Ravintolaan saimme illallisella kulumaan yleensä noin 25 e/hlö, mikäli söimme alkupalat, pääruuan ja jälkiruuan ja otimme vielä viiniä ruuan kanssa.

Joka kerta olimme ruokaan tyytyväisiä.

Nidristä löytyy ihania ravintoloita ja kahviloita, mutta mikään biletysmesta se ei ole.

Mutta mielestäni ei häämatkakohteen pidäkään olla.

Suosittelen tunnelman puolesta rantabulevardin ravintoloita, joita ei liikenne häiritse.

Ja ravintoloita löytyy aivan rantahiekaltakin.

Mikäs sen romanttisempaa kun kuunnella kynttiläillallisella aaltojen kohinaa...?

Shoppailu onnistuu, mutta mikäli on merkkituotteiden perään suosittelen ottamaan bussin tai taksin pääkaupunkiin.

Nidrin rannat eivät ole saaren parhaita, mutta kelpaavat kyllä ja muille rannoille pääsee tosiaan helposti. Porto Katsiki on ehdottomasti näkemisen arvoinen. (Paikallisten risteilyillä käydään lähes poikkeuksetta tällä rannalla)

Skorpios-saaren ihanille poukamille pyrähtää moottoriveneellä 10 minuutissa.

Varmasti kohde, johon vielä palaamme...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 year later...

Nostellaanpas tätä. Matkakohteeksemme valikoitui pitkän arpomisen jälkeen Lefkas ja siellä Nidri. Kaikki tuoreet ja vähän vanhemmatkin kokemukset tervetulleita!

Auto olisi tarkoitus vuokrata ainakin pariksi päiväksi. Vinkkejä?

Hotellimme on Captain Stavros (4* hotelli), Apollomatkojen kautta mennään.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me oltiin viime kesänä Lefkaksella Nidrissä,ei tosin häämatkalla.Paikka oli sopivan rauhallinen ja vaikka turisteja paljon olikin oli myös paikallisten elämää,eli ei pelkkä lomakylä.Ihmisest olivat ystävällisiä ja ruoka hyvää.Mamma mia oli yksi tosi hyvä ravintola,löytyy kun kävelee rantakatua tarpeeksi pitkästi.Me ainakin ihastuttiin paikkaan ja mennään sinne toistekkin,tänä vuonna tosin Samokselle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...