Sign in to follow this  
Followers 0
Amina

Kokemuksia Tallinnasta tai Pärnusta?

44 posts in this topic

Mielemme halajaa edulliselle häämatkalle lahden tuolle puolen. Onko kokemuksia Tallinnasta tai Pärnusta matkakohteena? Hotellit, nähtävyydet, kaupat ja torit jne. Miljöö kiehtoo kovasti!!!

Laittakaa mielipiteenne!!!!

Amina *Odottaa toiveikkaasti*  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites ois esim. kylpyläloma Viimsissä (ja onhan niitä paljon muitakin noilla korkeuksilla)? Useat kaverit on kehuneet Viimsin kylpylälomaa mahtavaksi. Ja edullinenkin se on  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa Amina!

Itse ihastuin pari kesää sitten suunnattomasti Saaremaahan, kun pyöräilimme siellä kaverini kanssa. Saarta on ihana kiertää pyörällä ja miksei autollakin, mutta pyörällä saa tuntuman upeaan luontoon paremmin, tai sitten voi majoittua saaren ihastuttavaan pääkaupunkiin Kuressaareen. Me teimme muutaman päivän pyöräilyretken saarella ja majoituimme mennen tullen Kuressaaressa. Pyörät vuokrasimme Kuressaaresta.

Viivyimme ennen pyöräretkelle lähtöämme yhden yön Annika ja Rein Nettan vierashuoneessa aivan kaupungin sydämessä. Huone on yli sata vuotta vanhassa rakennuksessa ja sistus on todella ihana. Käy vilasemassa:

http://hot.ee/wagabond/kontakt.html

Takasin tultuamme yövyimme yön Lossi hotellissa, joka sijaitsee Kuressaaren linnan vallihautojen sisäpuolella. Ihastuttava pieni hotelli. Kuressaaressa on myös pari kylpylää, mutten osaa niistä mitään sanoa.

Saariretkellä yksi mieleen jäänyt majapaikka oli aivan Saaremaan luoteisosassa Neemessä ollut Pühassoo. Nukuimme yömme vanhassa aitassa. Aluksi pelkäsimme, että majapaikka on liian kostea ja ettemme saa nukuttua, mutta paksun vällyn alla uni maistui todella hyvältä eikä kosteus häirinnyt ollenkaan. Pieni paikka keskellä ei mitään. Majapaikasta voi tehdä mukavia kävelylenkkejä merenrannalle. http://www.tt.ee/pyhassoo/ Yöpyminen tuolla on hyvin mielenpainuva kokemus.

Lumandassa on uskomattoman hyvä ravintola. En muista sen nimeä, mutta paikka on niin pieni että ravintolan löytää helposti. Rehellisesti sanottuna en ole koskaan enkä missään syönyt ruokaa, joka olisi maistunut niin hyvältä. Toki pitkä pyöräily alla vaikutti asiaan, mutta luomuruoka maistui aidosti mahtavalta.

Ja se oli todella halpaa.

Mun anoppi on useaan otteeseen yöpynyt ystäväporukkansa kanssa Tallinnassa jossain huoneistossa vanhassa kaupungissa. Niiden hinnat eivät ole kovat ja ne on kiva vaihtoehto hotelleille, jotka ovat useimmiten suomalaisturistien valoittamia. Mutta mukava hotelli Tallinnassa on ainakin Scandicin St Barbara http://www.scandic-hotels.ee/h_barbara.asp. Pieni ja viihtyisiä hotelli vanhan kaupungin kupeessa. Itse haaveilen joskus viettäväni yöni Tallinnassa Hotelli Schlösslessä, joka sijaitsee vanhassa 1600-luvulla rakennetussa talossa aivan vanhan kaupungin sydämessä. http://www.schlossle-hotels.com/schlossle/index.php. Tallinnan vanhakaupunki on todella ihana paikka. Tuli hinku päästä käymään! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuttavapariskunta kehui Pärnua Välimeren lomakohteiden veroiseksi. Sanoivat myös että Pärnu on myös selkeästi Tallinnaa halvempi, siellä paikalliset rahastavat suomalaisia poroja ihan säälimättä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pärnu on aivan ihanan kesäkaupunki. Oon ollu siellä kaks kertaa enkä oo vielä saanu tarpeekseni. Ihana hiekkaranta, ihana, laaja puistoalue merenrannan tuntumassa ja mukavia pikku ruokapaikkoja, jotka on huomattavasti halvempia kuin Tallinnassa. Suosittelen, sinne vaan!

Tallinan linja-autoasemalta ostettuna bussilippu Pärnuun n. 3-5 euroo, busseja menee 1-2 kertaa tunnissa ja bussit oli hyväkuntoisia. Se mikä oli outoa oli, että bussilipuissa oli paikkanumerot. Matkaa kestää about kaks tuntii.Tässä nyt tuli vähän muuta tietoa kuin mitä kysyttiin, mutta ei se varmaan haittaa. =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amina kiittää ja kuittaa... :-X:-*

Matkakuume nousee jo nyt vaikka aikaa  "määränpäähän" on yli vuosi!!

Menen heti tutustumaan  miirun antamiin osotteisiin!!!

Hessulle kiitos kylpylävinkistä-enpä olis itse tullu ajatelleeksi!

Ja kiitos Maricken ja Susie Pärnu-vinkeistä - tutustun asiaan itsekin paremmin - erityisesti halpuus kiinnitti huomioni! ;D

Matkakuumeinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tallinan vanhassa kaupungissa on todella suosittu keskiaikaistyylinen ravintola Olde Hansa. Ruoka on hyvää ja palvelu loistavaa, suosittelen. Kannattaa mennä sisätiloihin (ylös) ruokailemaan, valaistus on kynttilöiden varassa ja tarjoilijatkin puettu ajan tyyliin. Ruoka tarjoillaan vanhanmallisista astioista, joita voi myös ostaa muistoksi ravintolasta.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Pärnussa firman pikkujouluissa parisen vuotta sitten. Sillon vannottiin työkaverin kanssa, että tänne täytyy päästä keväällä tai kesällä uusiks. Eipä ole tullut vielä lähdettyä, mutta paikka vaikutti kivalta. Majoituimme paikassa nimeltä Ammande Villa. Löysin vielä heidän kotisivunsakin, linkki alla. Kannattaa ehdottomasti käydä vilkaisemassa linkkiä, sillä hotelli on aivan uskomattoman kaunis ja varmasti sopisi todella loistavasti häämatkakohteeksi. Hotelli sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Hinnasta en osaa sanoa, koska olimme yrityksen kustantamina paikalla.

http://www.ammende.ee/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Pearlfishille todella upeesta vinkistä!!! :-* Kävin heti tsekkaamassa sivut ja ihastuttiin sulhon kanssa paikkaan. Taidamme löytää itsemme sieltä häämatkallamme!!

Amina

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kiitos Pearlfishille todella upeesta vinkistä!!! :-* Kävin heti tsekkaamassa sivut ja ihastuttiin sulhon kanssa paikkaan. Taidamme löytää itsemme sieltä häämatkallamme!!

Amina

Eipä kestä ;)!!!

Jonkun aikaa meni surffaillessa, ennenkuin onnistuin löytämään nuo kotisivut, mutta arvasin että saattais olla sen arvoista! Kiva kun voin olla avuksi :)!

Ainiin ja mainittakoon vielä, että nuo halvemmat huoneet, jotka sijaitsee "Gardeners House", tarkoittavat pihalla olevaa sivurakennusta. Eli jos haluatte yöpyä päärakennuksessa, niin valkatkaa joku noista muista huonetyypeistä. Me yövyimme päärakennuksessa, joten en tiedä minkälaisia nuo piharakennuksen huoneet ovat päätalon huoneisiin verrattuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voin kyllä suositella Tallinnaa, paljon hyviä ruokapaikkoja ja tekemisvaihtoehtoja. Viime kesänä kun olimme siellä ostimme sellaiset Tallin Cardit, jolla sai paljon etuja eri paikoista. Kolmen päivän kortit maksoivat muistaakseni noin 20 euroa kappale ja sillä hinnalla sai matkustaa rajoituksetta julkisella liikenteellä ja muun muassa kaikkii museoihin pääsi ilmaiseksi. Lisäksi oli paljon paljon muita etuja, itse kävimme mm. soutelemassa Pirita-joella, eläintarhassa, keilaamassa, TV-tornissa... ja kaikki nämä ilman lisämaksuja.

Ruokapaikoista voin suositella mm. Vene-kadulla sijaitsevaa Intialaista ravintolaa nimeltä Elevant. Olde Hansa on ihan hyvä, mutta hinnoissa taitaa olla turistilisää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tallinnasta voin suositella aivan vanhan kaupungin ytimessä sijaitsevaa hotelli Domina Citya. Löytyy ainakin Tallinkin ja Eckerö Linen listoilta. Aivan ihana ihana hotelli, olimme siellä juhlimassa 1-v hääpäiväämme :-X :-X. Jos Tallinnaan menette, kannattaa ehdottomasti käydä baletissa. Estonia Teater on todella upea :).

Nyt kannattaa vaihtoehdoksi Tallinnalle ottaa myös Riika. Ryanairin kautta pääsee lentämään niin edullisesti, että muutaman päivän matka ei tule sen kalliimmaksi kuin Tallinnan reissukaan. Riika on upea kaupunki 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hotelli Three Sisters vanhassa kaupungissa (Pikk-kadulla) on aivan upea! Suosittelen kuhertelijoiden majapaikaksi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tallinan vanha kaupunki on kyllä todella idyllinen  :-X. Tallinan hotelleissa on mahdollista saada tällaisia "honeymoon paketteja", joihin kuuluu aina jotain kivaa hemmottelua ja romantiikkaa (esim. kuohari, mansikoita, poreamme ym.). Kannattaa kysellä hotelleista. Törmäsin näihin paketteihin selaillessamme tietoja netistä Tallinan hotelleista. Minä suosittelen myös yhtä ravintolaa vanhassa kaupungissa. Ravintolan nimi on Kolme konnaa. Se sijaitsee Olde hansan vastapäätä. Ravintolassa oli hyvä ruoka ja hyvä palvelu. Ravintola myös todella tunnelmallinen. Rakennettu luolamaiseksi ja kynttilät palavat pöytien luona. Tarjoilijat pukeutuneet vanhanaikaisiin asuihin, kuten Olde Hansassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nosto!

Emme ole häämatkalle menossa mutta muuten kylläkin  :D Ihanan näköinen vanhakaupunki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pärnu on aivan ihana, rauhallinen kesäkaupunki. Pienet idylliset huvilahotellit rannan tuntumassa ovat meidän makuumme ja  tuo Villa Ammende on kyllä myös upea jos yleellisempää kaipaa, itse olen käynyt siellä vain kuohuviinillä :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tallinnan hotelleista suosittelen myös kohtuuhintaista Meriton Old Townia Vanhassakaupungissa. Hotelli on pieni ja ihana.  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hotelleista suosittelen ehdottomasti SAS:in hotellia. Laadukas, hyvä palvelu ja hyvät ja siistit huoneet.

Viimeksi huoneemme oli 19 kerroksessa ja sieltähän oli hulppeat maisemat yli kaupungin. Hotellissa oli myös erittäin hyvä aamiaispöytä. Ja mikä ihaninta, kahvi tuotiin suoraan pöytään  :D

Mukavat ravintolat löytyvät vanhasta kaupungista.

Liityn täällä kehuttujen mukaan eli Olde Hansa,

Peppersak.

Ja miinusta. Jos kauneushoitolaan haluaa mennä niin en suosittele Viru hotellin kauneushoitolaa. Tyly palvelu ja hutiloiden tehty työ  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan yöpynyt Hotel Baronsissa tai Vana Wirussa? Kommenteja?

Tallinnan ruokapaikoista suosittelen Oliver-nimistä paikkaa Virulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nosto! Lisää suosituksia Tallinnasta! Erityisesti ravintoloita ja nähtävyyksiä kaivataan, hotelli on jo varattu...

Muokkaus: kirojitusvirheitä  8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pärnussa olimme lasten kanssa edellisenä kesänä ja me kyllä ihastuttiin kaupunkiin. :D  Aivan ihana hiekkaranta, todella paljon valinnanvaraa ruokapaikkoihin ja muitakin kauppoja. Rauhallinen kaupunki. Olimme hotelli Strandissa kolme yötä ja hotellikin oli aivan mukava. Itse kävin käsi-ja jalkahoidoissa sekä hieronnassa hotellimme kauneushoitolassa. Viime kesänä olimme Saarenmaalla ja todella mukava paikka on sekin. Siellä olimme kylpylähotellissa kolme päivää. Pieni rauhallinen kaupunki mutta ei ehkä niin paljon tarjontaa ruokapaikoissa kuin oli Pärnuussa. Tuulimylly ruokapaikka aivan ihana keskiaikainen paikka. Molempiin paikkoihin lähtisin uudestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pärnussa on rannalla uusi kylpylä-vesipuisto-hotelli Tervise Paradiis joka sopii niille jotka haluavat "täyden palvelun talon". Hotellista löytyy nettisivujen mukaan kuntosali, aerobicsali, casino, useita ravintoloita jne. Itse pidämme enemmän pienemmistä ja intiimeistä hotelleista, mutta toki käydään tuohon uuteen hotelliin tutustumassa heinäkuussa kun Pärnuun mennään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UP!

Onko joku kokeillut Santa Barbara hotellia?

Share this post


Link to post
Share on other sites
UP!

Onko joku kokeillut Santa Barbara hotellia?

Olen ollut hotellissa yhden yön, en tosin häämatkalla. Mielestäni hotelli oli tosi ihana. Huone oli tosi siisti ja valoisa (allergiahuone) ja hotellin baijerilaistyylisessä ravintolassa tarjoiltiin ihana aamupala. Mutta mikään luksushan tuo hotelli ei ole, mutta sijainniltaan loistava ja muutenkin hyvä. Suosittelen kyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0