Jump to content
Naimisiin.info

USA...Ensin naimisiin ja sitten vasta...


Guest Bastet

Recommended Posts

^ Miehesi pitää osoittaa pystyvänsä elättämään sinut, joten tarvitsevat tiedot tuloista. Jos on opiskelija, ei varmaankaan riitä. Ovat ilmeisesti erittäin tarkkoja tämän asian kanssa. Silloin voitte tietysti yritää hankkia ns. co-sponsorin eli esim. miehen vanhemmat.

Täällä lisätietoja: http://www.visajourney.com/forums/index.ph...mp;page=support

Asutteko te Suomessa? Silloin haluavat tietoja miehesi vahvistetusta verotuksesta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei,

Meillä siis K-1 visa haussa. Nyt mennyt 81 päivää NOA1:stä.

Yritin ottaa yhteyttä käännös firmaan ja siellä sanottiin olevan 3-4 viikon jonot. Onko täällä kenelläkään tietoa edullisesta ja nopeasta käännös firmasta.

Aika kovat on hinnat 40-60 euroa sivu.

Koulu ja työtodistuksia kun sattuu olemaan 17 kpl:tta, niin hintaa tulee aika hyvin.

Yritin jo kouluista ja muista saada englannin kielisinä todistuksia, muttei onnistu.

No semmosta. :hysteric:

Marleena

Link to comment
Share on other sites

Tasta on nyt useampi vuosi kun K1 hain mutta emme me mitaan kaannattaneet. Mihin niita tyo- ja opiskelutodistuksia tarvitsee? Ihan pikaisesti katsoin lapi K1-pakettimme kun se on meilla tietokoneen arkistoissa, eika siella mitaan tuollaisia todistuksia minulla ollut.

Link to comment
Share on other sites

Joo ei tarvi käännättää ei.

Soitin suurlähetystöön ja kysyin siitä toissapäivänä.

Mulla on varmaan menny sekaisin työviisumi papereitten kanssa mun tiedot.

Meinasin silloin alkujaan hakea viisumia työpaikan kautta, mutta käännyttiin kuitenkin fiancee visan kannalle.

No siis ei hätää ja ihan kuin olisin voittanut n.700 euroa kun ei tarvinnutkaan niitä käännöksiä.:)

Tottahan jotkut paperit täytyy kuitenkin käännättää jossain vaiheessa, mutta ei tarvi välttämättä olla niitä virallisella leimalla olevia.

Joo o, nyt on sitten 85 päivää NOA1:stä.

Toivottavasti kohta tulisi jo jotain tietoa, no väkisinhän sitä tulee.

On tää välillä niin turhauttavaa, toiset päivät menee ihan hyvin ja ilman huolia. Toisina päivinä taas on niin epätoivoinen olo.

Siitä on nyt 8 kuukautta kun viimeksi nähtiin.

Webbikamerassa onneksi päästään juttelemaan melkein joka päivä.

Marleena

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Moikka kaikki,

Hei olen miettinyt sellaista vaihtoehtoa että onko mahdollista että Jenkeissä menisi naimisiin tuon Visa Waiverin kanssa sen 3 kuukauden aikana jonka on maassa mut ihan normaalisti palaisi sitten SUomeen. Paperit jättäisi kuitenkin heti tuon häiden menon jälkeen jenkeissä ja ja tällöin voisi olla yhdessä edes sen pari kuukautta siitä viisumihakuprosessista..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Moikka kaikki,

Hei olen miettinyt sellaista vaihtoehtoa että onko mahdollista että Jenkeissä menisi naimisiin tuon Visa Waiverin kanssa sen 3 kuukauden aikana jonka on maassa mut ihan normaalisti palaisi sitten SUomeen. Paperit jättäisi kuitenkin heti tuon häiden menon jälkeen jenkeissä ja ja tällöin voisi olla yhdessä edes sen pari kuukautta siitä viisumihakuprosessista..

tottakai voitte mennä naimisiin visa waiverilla ja sit palaat takasin suomeen sen 90pv sisälllä. Mä tulin just 2,5kk jenkki reissulta takasin, käytiin sielä juttelemassa maahanmuuttolakimiehen kanssa. hän kehotti meitä menemään jenkeissä naimisiin heti sillä reissulla ja olisin sit samalla voinu jäädä sinne suoraan, hän kutsu sitä one step. lakimiehen mukaan paperissa on menny keskmäärin 3kk (tammikuussa)ja AP(advance parole) mikä mua kiinnosti niin 90pv, joka jälkeen sit sais taas matkustella normaalisti. Siis periaatteessa jos teillä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia mennä naimisiin sun jenkkireissulla ja yhtäkkiä päätättekin mennä naimisiin ni sä voit jäädä sinne ja saada kaikki paperit hoidettua sielä. Mut toisaalta kun teillä taitaa olla suunnitelmissa mennä naimisiin niin en tiiä miten se sit teijän kohdalla toimisi.

Monet on sanonu tälläisillä keskustelupalstoilla et ei kannata tuhlata rahoja lakimieheen mut mun mielestä meillä ei menny rahat hukkaan. Käytiin n tunnin mittasella "neuvonanto" juttusilla ja saatiin paljon hyviä neuvoja ja vinkkejä. Kannattaa tietenkin tarkistaa että lakimies on sellanen joka tuntee asian hyvin. me päädyttiin kuitenkin menemään DCF reittiä ja me hoidetaan kaikki paperihommat sit tääl suomessa ja muutto jenkkeihin joskus vuoden vaihteen tienoilla.

Link to comment
Share on other sites

Mena: Joo sitä me mietittiin mut kun meillä on suunnitelmissa mennä kuitenkin naimisiin niin sillon en saa varmaankaan jäädä maahan koska oisin käyttäny väärin sitä visa waiveria ja sillon jos ne päättelis et se ois ollu suunniteltu juttu niin edessä vois olla vaikka 5 vuoden kielto sinne. Aateltiin kuitenkin että aikaa sais voitettua edes sillä että juuri menis siellä naimisii ja mä vaan palaisin Suomeen ja sitten elokuussa pidettäis meijän hääjuhla. Vaikka siis oltaiski naimisissa jo.

Koska jos vaikka menis toukokuussa naimisiin niin ois ehtinyt olla jo sen 3 kuukautta naimisissa niin sehän ois melkeen jo puolet siitä normaali viisumiodottelu ajasta. Nää asiat on niin syvältä ja ei haluta tehä mitään "väärää" et tulis mitään ongelmia. Ja mekin puhuttiin tutun lakimiehen kanssa ja hänkin sanoi et menkää seuraavalla reissulla naimisiin. Hänkään ei kuitenkaan kertonut mistään ongelmista ja mitä olen nyt netistä etsinyt niin kukaan ei suosittele menemään visa waiverilla naimisiin ja jäämään suoraan maahan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heippa!

Ihanaa että joku on viittinyt pistää tämän palstan pystyyn.

Mun poikaystävä on tulossa syyskuussa mun luo Suomeen ja aiotaan mennä naimisiin. Voidaanko tehdä se heti kun hän tulee suomeen? Ja miten sitten mun viisumin kanssa.. Ilmeisesti hänen pitäisi hakea sitä sitten jenkkien päästä eikö?

Oon koittanu ettiä netistä tietoa tästä prosessista mutta oon kyllä ihan pihalla niitten kaikkien eri viisumien kanssa, joten ois tosi ihanaa jos joku teistä vois antaa neuvoja..

Link to comment
Share on other sites

Hei vaan...olen myos menossa naimisiin taalla Suomessa USAlaisen miesystavani kanssa. Ajankohtana tama kesa :-) Kuka tietaa miten prosessi etenee ja kuinka kauan koko puuha kestaa? Olin 10 paivaa yliaikaa visa waiverilla ja en saa siis matkustaa USAhan ilman viisumia muutenkaan, joten pitaa taalla odotella kiltisti...maahantuloviranomainen USAn paassa sanoi etta tuolla 10 paivan ylityksella ei ole vaikutusta tuleviin USA matkoihini, kunhan minulla on viisumi tai greencard USAhan saapuessani :-)

Link to comment
Share on other sites

Voidaanko tehdä se heti kun hän tulee suomeen?

Vastaan nyt sitten vielä tähänkin ketjuun. Voitte mennä naimisiin kunhan esteidentutkinta on tehty ja se täytyy tehdä viimeistään viikkoa ennen vihkimistä. Eli jos haette esteidentutkintaa samana päivänä kun poikaystäväsi tulee Suomeen, voitte avioitua siitä viikon kuluttua.

Muuten suosittelen aloittamaan lukemalla huolellisesti koko tämän ketjun ja usein täälläkin mainitun VisaJourneyn sivut.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Heippa!

Eli meillä oli tarkotus mennä mun poikaystävän kans naimisiin Suomessa nyt syksyllä mutta kun hän ei töitten takia pääsekkään tulemaan suomeen.. Niin meenkin sitten ite jenkkeihin.. Meinaan olla siellä sen 3kk turistiviisumilla.. Voijaanko mennä siellä naimisiin kun oon turistiviisumilla? Tarvinko esteettömyystodistuksen mukaan jo Suomesta?

Link to comment
Share on other sites

Suomessa vai USAssa?

Lahetysto (USAn) pitaisi auttaa USAlaista Suomessa pain, Suomesta taas USAan mennessa voisi olla hyva tilata esteettomyystutkimus maistraatista englanniksi etukateen. Ainakin Helsingin maistraatista saa pyydettaessa englanniksi kaikki paperit.

-- tai ei ehka esteettomyystodistus MUTTA joku paperi josta kay ilmi etta et ole naimisissa ja etta ei ole mitaan syyta etta et voi menna naimisiin rakastamasi henkilon kanssa.

Muokattu: , käyttäjä: tx
Link to comment
Share on other sites

Namahan vaihtelee osavaltiosta toiseen mutta yleensa vaaditaan nama asiat:

Yhdysvaltain kansalaiselta:

Ajokortti/Passi/todistettu syntymatodistus - joku naista tai useampi

Sosiaaliturvatunnus

(jos on ollut aiemmin naimisissa niin avioerotodistus [divorce degree]/todistus puolison kuolemasta/annulment)

Ulkomaan kansalaiselta:

Passi

Taalta saa alustavia tietoja eri osavaltioiden kaytannoista, sitten on paras myos kayda katsomassa sen osavaltion missa menee naimisiin virallisilta sivuilta oikeat tiedot. Joissain osavaltioissa joutuu kaymaan verikokeissa (tai voi olla vanhaa tietoa) ja odottamaan jopa kuukauden.

http://marriage.about.com/cs/marriagelicenses/a/usmarlaws.htm

Link to comment
Share on other sites

Mina lahetin jonkin rahtifirman kautta oliko se 6-7 laatikkoa, astioita, kirjoja, ym. Se rahtifirma oli siella Helsinki-Vantaan kentalla, ei kuitenkaan Finnairin. Muistaakseni jotkut ovat kayttaneet Finnairin rahtifirmaa myos onnistuneesti. Jonkinverranhan se maksoi mutta minulle oli tarkeaa saada astiani ja lempikirjani mukaan, + kaikki cd ja dvd:t. Niista kylla jatin kannet Suomeen niin menivat pariin kansioon.

Perunaharja kannattaa hankkia Suomesta silla taalta en ole moista loytanyt. :girl_sigh: Mutta tuollaiset ovat mita voi sitten vierailuilla hankkia tai vieraat tuoda mukanaan.

Ja minulla on viela nelisen laatikollista kirjoja Suomessa sailossa. Niita aina kuka tanne on tulossa niin raahaa mukanaan. Ja muistaakseni sinulla on 10 vuotta aikaa tuoda omia tavaroita tanne ilman tullivelvollisuutta.

Link to comment
Share on other sites

Ma katoin aikanaan naita kaikkia rahtisysteemeja tanne muuttaessani mutta ne olivat Irlannista tanne eika Suomesta. Hinnat taisivat olla lahes samat.

Noin vuosi sitten siis tutkinnan tuloksena siella

- posti oli edullisin jos oli alle 100 kg tavaraa jonka voi lahetta postitse. hinta oli Irlannista halvimmillaan vajaa 6 e/kg ja laatikot sai olla max 20 kg kpl, mutta tuolla se tulikin sitten ovelle asti.

- mediaposti eli kirjojen lahetys oli halvinta postissa, 5 kg taisi olla 15 tai 20 e. Mutta lahes kaikki kirjat jaivat eli annoin pois, liian kallista

- lentoyhtiosta riippuen voi vaihdella sallitut tavaramaarat lennolla seka paljonko on ylipaino. Meilla oli vain mun tavarat tulossa, ja 2 lentolipulla (mies tuli 'hakemaan' mut) meilla oli siis ne 1 x 23 kg max laukku kummallakin, ja AA:lla sai toisen samanpainoisen laukun $ 50:lla loppuun asti. Eli 4 x 23 kg asti tuli tuolla perille

- isommat rahdit olivat paljon kalliimpia. koska olisi ollut kuitenkin max 200 kg tavaraa eli ei mitaan koko taloa tai huonekaluja mukaan, UPS ja Fedex oli postin jalkeen vaihtoehtoina. 100 kg olisi ollut lahes 600 e ovelle asti eli hintaahan oli. 50 kg olisi ollut 460 e eli posti oli halvempi - nuo olivat siis hitaammalla ja halvemmalla kuljetuskeinolla

- muiden kuriirien etsintaan kaytin tuota http://www.azfreight.com/cfm/azsearch.cfm ja kyelin eri yrityksilta. Muutamat vastasivat mutta silti hinta olisi ollut hirvittava eri satoja euroja tuollaiselle kilomaaralle, joten paadyin siihen etta kaveri tuo taalla kaydessaan, ja teemme ehka matkan marraskuussa hakemaan lopputavarat kavereita moikatessa.

Isommat rahdit olivat sitten paljon yli 1000 e kategoriassa, mutta tietenkin jos saa koko kollin tai osan kollia tuotua niin voi olla erilaisia alennuksia niille sitten.

Tavarat sai siis kutistettua tuohon maaraan niin etta huonekalut pois, kirjat kiertoon paaosin, vaatteista vain ne mista pidan paljon JA jotka sopivat tanne ilmastoon eli riippuen mihin osavaltioon olet menossa voi olla ettet tarvitse talvivaatetta tms muuhun kuin muissa maissa vierailuihin.

Ja tunnearvot peliin.. "onko tama esine mulle vahintaan 6 e/kg arvoinen?" jos vastaus ei ollut ehdoton yes niin ei lahtenyt mukaan.

Ystavia, sukulaisia tms jotka saattavat tulla kaymaan kannattaa kanssa pyytaa tuomaan mukana laukullinen tavaroita jos sen voi jarjestaa.

Eccu, minne pain taalla olitkaan muuttamasa?

Link to comment
Share on other sites

Täällä myös yksi Suomi-Usa pari. Olen taas lähdössä sinne lokakuussa kolmeksi kuukaudeksi. Tätä matkaa ennen olen ollut siellä kahteen kertaan viimeisen vuoden sisällä. Ensin kaksi viikkoa ja toisella kerralla kolme. Nyt minua alkoi pelottamaan se, että voivatko maahanmuuttoviranomaiset tosiaan ihan mielivaltaisesti näilläkin perusteilla estää maahantulon.

Naimisiin olemme myös menossa, mutta aikataulusta ei ole vielä tietoa. Mieheni kyllä pyysi minua hankkimaan jo virkatodistuksen ja ottamaan sen mukanani, samoin kuin käännetyt työtodistukset. Nyt olen vaan alkanut miettimään että olisiko kuitenkin viisaampaa esim. postittaa paperit sinne. Jos jään niistä kiinni, niin minua on helppo epäillä laittomista aikeista jäädä maahan.

Neuvokaa kiltit viisaammat. Rehellisesti voin tietenkin vastata maahantullessani, ettei minulla ole tietääkseni aikeita mennä matkan aikana naimisiin, mutta kannattaako riskata yhdessäolo 8 kuukauden eron jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...