Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Ei ne hirmu tarkasti sitä syntymätodistusta katsoneet, mutta se pitäisi olla mukana. Soita sinne USCIS:n numeroon, joka on haastattelukutsussa ja kysy, että miten toimia, kun lähetitte vahingossa alkuperäisen.

Ja sen verran walk-ineista, että näytti mun silmiin siltä, että kaikki siellä toimistolla mun biometrics-päivänä oli nimenomaan kyseistä toimenpidettä varten siellä, joten pieni riski on, ettei onnistu. Kannattanee siis mielummin soittaa kuin tehdä turhaa reissua.

Seattlen suunnalla on 10-20cm lunta. Täyskaaos, kun kaikki ajaa sileillä kesärenkailla. Mä kävelin suosiolla kunnonkohotuksen nimissä meidän lähikaupalle, kun meidän auto ei pärjää ylämäissä. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Juu niinhän se on, jokaisella toimistolla on eri käytäntöjä, joten otin selvää miten juuri Alexandrian toimistolla tehdään. Siellä kuulemma useasti saa koko homman tehtyä (ovesta sisään -- ovesta ulos) alle puolessa tunnissa :D

Pabe, ei taida voida mitään muuta kun soittaa USCIS:lle ja kysyä josko niillä olisi sun miehen syntymätodistus siellä tallessa. Hmm, kelpaisko niille haastatteluun kopio, jos teiltä löytyis syntymätodistuksen kopsu jostain?

Penny, katoin just uutisista PNW:n lumikaaosta ja ihmisiä laskemassa pulkkamäkeä Seattlen kaduilla :lol:

Link to comment
Share on other sites

Tuolla Ulkosuomalaisten tarinat ja jorinat-ketjussa oli jotain säähän liittyvää. Ihan totaalinen kaaos, ja pöhköjä paikallisia. Pari kaveria on tosiaan täysin juntturassa omalla asuinalueellaan, kun täkäläiset ei auraa teitä, kun yleensä lumi sulaa yön yli. Nyt ulkona on pakkaskeli, eli ei tule sulamaan. Mieheni julisti, että hän kävelee sen vajaan mailin työmatkansa toimistolle huomenna, joten se ei saa lumipäivää, mutta käytännössä koko seutu on hyytynyt sään takia. :)

Link to comment
Share on other sites

Hmm, yritin mennä sun laittamasta linkistä tuonne keskusteluun Penny, mutta sain herjan ettei mulla ole oikeuksia nähdä keskustelua. Onko tuo joku suljettu forumi vai onkohan mulla profiiliasetukset sekasin..? Yritin käydä etsiskelemässä forumin ylemmältä tasolta ja haulla, mutten löytänyt kyseistä keskustelua.. help!

Link to comment
Share on other sites

Jei! Onneks olkoon, Pabe! Mä oon tänään menossa Biometrics-käynnille, siis early walk-in. Toivottavasti menee hyvin! Saan kaverilta kyydin kun on menossa samalle suunnalle hoitamaan asioita, niin mennään samalla lounaalle juoruskelemaan :P

Eikös sulla nyt sit mennyt vaan parisen viikkoa Biometricsistä että sait noi luvat?

Ai niin, menin viime viikolla DMV:lle Joshin kanssa, tarkotuksena käydä anomassa mulle ajokorttia ja Joshin autolle hakemassa parkkilupatarra meidän zonelle. Olin kuullut niin paljon kauhutarinoita DMV:stä ja Joshkin pelotteli, otin kirjan mukaan ja sillä oli kone ja duunit mukana - AVOT herra oli valmis parkkihommansa kanssa vartissa! Mulla meni pitempään, kun yllättäen ne pistikin heti tekemään teoriatestin... Arvatkaa vaan menikö läpi, kun en ollut vilkassutkaan mitään DC:n ajosääntömanuaalia. Noh, nyt pitää siis opiskellakin hieman ja sitten käydä tekemässä uusi yritys. Onneks lähimmän DMV:n vieressä on kaks-kerroksinen Anthropologie - yhdistän siis käynnin shoppailuun :girl_dance:

Link to comment
Share on other sites

Kiitos :) Juu biometrics oli mulla 4.1. eli vähän reilu kaks viikkoa kun kortti tuli. Täytyy sanoa että tuntui hyvälle saada yks henkkari edes nykyisellä nimellä. Se ei varmaan ns. virallinen henkkari ole mutta kun siinä on kuva, allekirjoitus ja sormenjälkikin niin kai se jossain hyväksytään. Viime viikolla lääkärikäynnillä nimittäin halusivat väkisin käyttää vanhaa sukunimeäni kun henkkarit oli sillä nimellä, toivottavasti ei nyt sitten vakuutustoimisto laita laskua koska se kortti taas on uudella nimellä.

Minähän yritin silloin heti tänne tultuani jo käydä DMV:llä mutta eivät päästäneet mua edes ovesta sisälle asti koska ei ole paikallista henkkaria. Sitten luin sieltä niitten sivuilta että hyväksyvät työlupakortin henkkareista eli nyt vois mennä koittamaan mutta en ole vielä lukenut ollenkaan sitä manuaalia. Oletan että sama kohtalo olis mulla :girl_haha: ainakin kun vilkaisin kerran sitä kirjasta. Sanaston kanssa ainkin muutama pikku ongelma. Kysymys Eve kun kerran kokeilit sitä kirjallista testiä; oliko mukana kompakysymyksiä kuten Suomessa?

Tsemppiä biometricsiin.. toivotaan että saat sen tehtyä niin on yks etappi taas takana!

Link to comment
Share on other sites

Kyllä sa kuulemma kelpaa virallisena henkkarina. Ja mulle tulee viikon, parin sisään postitse uus Suomen passi. :)

Erikoislääkärillä käydessä (mulla on veren hyytymisongelma; välillä täysin normiarvot, välillä tuplasti yli sallitunmaksimin, kukaan täyspäinen kirurgi ei koske potilaaseen ennen tota lausuntoa...) niitten henkkari"ongelma" oli ajokorttikokoinen skanneri. Annoin niille EU-ajokortin, ja näytin vihkitodistuksen (ottivat kopion), ja hoitivat sitten kaiken naimanimellä. Sama hammasklinikalla. :)

Link to comment
Share on other sites

Biometricsissä meni about vartti - siis oikeesti, KORKEINTAAN vartti siitä kun menin ovesta sisään siihen kun menin ovesta ulos. Tää sisältää myös yhden vessakäynnin sekä sen lomakkeen täyttämisen. Helppoo kun heinänteko :curtsey:

DC:ssä on niin paljon ulkkiksia, että täällä on varmaan tehty vähän helpommaks ajokortin saanti - esim. Virginian puolella joutuu kanssa odottelemaan että saa joko Green Cardin taikka vastaavan. Mulla piti olla passi, Green Cardin NOA1, ja todiste DC:ssä asumisesta. Lisäksi, jos on voimassaoleva ulkomainen ajokortti niin mikäli se ei ole englanninkielinen ja toimittaa siitä sertifioidun käännöksen, niin ei netin mukaan tarvi mennä ajokokeeseen. Mä en tosin päässy niin pitkälle kun natsas heti siitä teoriakokeesta :blink: Ei musta ollu kompakyssäreitä, kaikki on multiple choice. Tosin oli sellasia joissa vimppa vaihtoehto oli All the above ja ne oli pikkasen kieroja. Nippelijuttuja kysyivät, eli kuinka monta jalkaa pitää olla sinun ja ajossa olevan paloauton välissä, kuinka monta jalkaa sinun ja fillaroitsijan välissä kun ohitat sen ja ajatte samaan suuntaan (ja vastaus oli KOLME!?!?!??!! siis WTF, metri muka riittää? Mä olen monesti Helsingissä meinannu mennä kumoon kun autot ohittanu niin läheltä vauhti päällä), sit tietty niitä punaisissa valoissa oikeelle kääntymisiä ja keillä kaikilla pitää autossa olla turvavyöt (toikin laki on eri osavaltiosta toiseen, mulle aina nauretaan kun pistän takapenkillä automaattisesti turviksen, mut kappas keppos sehän onkin DC:ssä ihan laki, hah). Osa oli ihan maalaisjärjellä pääteltäviä ja osa oli tosiaan noita numerojuttuja joita ei voi mitenkään tietää ellei opiskele. Josh sano että hänkin ois reputtanut - oli siis 25 kyssäriä joista 20 piti olla oikein.

Mulla on lähtölaskenta meidän Hawaijin lomalle, ens viikon sunnuntaina lähdetään! Kauhee laihdutus ja kuntokuuri pitäis muka vielä pinnistää, mut päätin (taas), että syön tänään jäätelöä ja alotan hmna, krhm :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

^Onneksi meilläpäin on laki: "Click it or Ticket!"-tienvarsikylttien perusteella sama kuin DC:ssä. :girl_haha:

Mies ottaa perjantain vapaata, joten pyörähdetään sossussa hankkimassa mulle se SSN-kortti uudella nimellä, käydään ostoksilla Bellevuessa (vieläkin on keittiötarvikeliikkeen häälahjakortissa satanen, joka pitää käyttää jossain välissä), ja yritettään ehtiä meidän DMV-toimistolle Lynnwoodiin järkkäämään ajokorttia (päinvastaisessa suunnassa meiltä katsottuna).

Helpottaisi todella, jos saisi noi hoidettua.

Ja sitten mä muistutan tämmöisestä: Veroilmoitus! Meillä olen "dependant", eli miehen veroprosentti laskee kun olen elätettävä, ja tulee palautuksia. Ja hyvä kun vaimo ja anoppi puhuu raha-asioista miehen "selän takana" (siis samassa huoneessa, mutta mies ei vaan kuunnellut), kun miehen osakemarkkinatoilailut, eli hävityt noin 7500 taalaa on verovähennyskelpoisia kategoriassa "capital losses". Mä vielä tutkin piruttaan, jos on jotain, mitä mies ei tiedä, kuten jotain työmatkalyhennys-juttuja tms. Eli jos ilmoitatte verot yhteisesti koko talouden puolesta, ja on vaimoja/lapsia kotona, niin se vaikuttaa veroihin. Huhtikuun 15. on vika päivä kun noi voi jättää, ellei telkkarin mainonnasta jo ilmennyt. ;)

Link to comment
Share on other sites

Penny, jos me ilmoitetaan yhdessä ja mä olen dependant, niin se siis vaikuttaa koko viime kalenterivuoden tuloihin vähennyskelposena? Eikö tähän vaikuta se, kuinka paljon mä olen tienannut (vaikkakin toisessa maassa)? Entäs jos meni vasta loppuvuodesta naimisiin niinkun me tehtiin? Toihan ois tosi hyvä jos mekin pystytään noin tekemään! T. Kyselyikäinen Eve

Link to comment
Share on other sites

Mun käsittääkseni aviopuolisot menee siis virallisesti kategoriassa "Married Filing Jointly", ja sitten pistetään elätettävän puolison tulot-kohtaan USAssa tienatut tulot. Eli mun tapauksessa $0.00 :)

Lapset on sitten erikseen "dependant". Aikarajoituksia tossa ei ole, mutta ainakin hääpäivästä saa päivämäärän, jos semmoisen tarttee tonne lykätä aloituspäiväksi. Ja vaikka raskaana oleva puoliso ei ole "wife + dependant", niin jos lääkärikulujen omavastuun pistää sinne veroilmoitukseen tyyliin "prenatal exam" yms, niin voi olla mahdollista, että siitäkin saa veroalea. Lapsen synnyttyä tulee "child tax credit"-tyyppiset jutut peliin mukaan. Pabelle erityisesti tää voi olla hyödyllinen linkki: http://answers.yahoo...07221158AALIEv6

Mä suosittelisin lukemaan vaikka tämän artikkelin: http://taxipay.blogs...or-married.html

Sieltä löysin myös juttua siitä, miten citizen + non-resident-avioliitot vaikuttaa. Eli ulkomaiden tuloilla näkyisi olevan hieman merkitystä (olin työtön helmikuusta 2011 lähtien, joten ei hirveästi taida hetkauttaa toi osa-aikaisena tienattu 2400€ viime vuonna, mutta sille löytyy omat lomakkeensa kanssa.)

Moni firma, jotka mainostaa telkkarissa nyt, kuten H&R BLOCK, tekevät yksinkertaisempia veroilmoituksia ilmaiseksi uusille asiakkaille. Me varmaan mennään tota kautta taas, ja toivotaan, että osaavat auttaa asiassa. :)

Muokattu: , käyttäjä: PennyV
Link to comment
Share on other sites

Näin mä jotenkin muistelinkin, kun VJ:ssä jossain vaiheessa luin ohimennen noita verojuttuja. Hemmetti, mä jo melkeen innostuin että saatais kunnon verohelpotuksia, mutta meidän ei kyllä kannata ilmottaa mun Suomen tienestejä - mähän ehdin tekemään täysmittasesti töitä elokuun loppuun asti. Liikaa vaivaa, kun ei edes olis varmaa että tulisko siitä meille mitään plussaa.. no voi pöh.

Penny, sä kun olet orgaanisen ruoanlaiton guru, oisko sulla herkullisia ohjeita avokado-pohjaiselle smoothielle? Mä tein yks päivä omena-avokado-pinaatti -smoothien ja se oli aikasta hyvä, mut jouduin lisäämään siihen hunajaa jotta sain tarpeeks makua (ja makeutta) :)

Link to comment
Share on other sites

Hmmm... mä en käytä avokaadoa niin usein, kun mies ei syö sitä mielellään... Avokadoa kannattaa kohdella ruoanlaitossa hieman kuten "rasvaryhmää". Hyppysellinen suolaa sekaan voisi auttaa jo makua, kun suola tuo esiin muiden ruokien aromit. Voisit kanssa kokeilla vihreän smoothien virkistykseksi kiwi-hedelmää, niin ei tartte välttämättä lisätä hunajaa, ja pieni kourallinen pakastemustikoita pitää värin vielä "vihreänä", mutta tarjoaa sopivasti makeutta, ja antioksidantteja. ;)

Ja kait se sun avokadosi on kypsä? Raa'assa avokadossa kun ei ole makua sen enempää kuin kumipallossa.

Mun aamupala oli tämmöinen, chia korvattu kauraleseillä, ja seassa pari mintunoksaa raikastamassa makua: http://www.branappetit.com/2011/04/20/blueberry-muffin-smoothie/ :D

Edit: Ja tosiaan, veroilmoituksen helppoudesta... mies teki eilen H&R Block-firman verkkosivun kautta, tällä viikolla tulee tilille palautuksia $5,217... Ei paha. :grin: Sillä lyhennetään jo pois loput miehen vanhasta luottokortista, ja maksetaan mun hammaskirurgi.

Ja sitten odotellaan, että miehen firma vihdoin maksaisi miehelle bonukset, niin oltaisiin toivottavasti velattomia, ja voitaisiin keskittää miehen palkat johonkin muuhun. Kuten loman suunnitteluun. ;)

Muokattu: , käyttäjä: PennyV
Link to comment
Share on other sites

Me taas ollaan kumpikin mielettömiä avocado-faneja - ihanaa, kun täällä saa aina kypsiä avocadoja kaupasta eikä tarvi itse kypsyttää niitä omenoiden kanssa pussissa jos on tarjolla pelkkiä raakoja! Ja siis juu, on mun avocadot kypsiä, musta on tullu aika haka juuri täydellisen kypsien tunnistamisessa. Suomessa söin avocadoa ihan pelkältään ja just kuten sanoitkin, lisäsin mausteeksi vaan pikkasen aromisuolaa (paljon paremman makuista kun normisuola, kelpaa musta minkä vaan ja kaiken maustamiseen - se on se valkosipuli veikkaan ma :grin: ).

Hei vitsi toihan kuulosti ihan mieltsin hyvältä toi kauralesesmoothie! Ai että alko heti tehdä mieli kokeilla sitä - suurkiitos vinkistä! Mikään, mikä maistuu muffinsilta, ei voi olla pahaa :D

Onnittelut palautuksista, toi on kieltämättä kiva lisäsuma napsahtaa tilille, JEI! Kysäsen Joshilta josko meilläkin ois mahdollisuuksia palautuksiin, mutta mä jotenkin epäilen että se on asian jo tarkistanut tuloksena plusmiinus nolla tai jotain sen lähellä. Noh, ehkä ens vuonna sitten, jos en tee paljoa töitä (tai huonopalkkasta tai osa-aikasta sellasta) tänä vuonna.

Link to comment
Share on other sites

Aromisuolassa on sitten usein "taika-ainesosana" se monosodiumglutamaatti, eli MSG, joka voi laukaista herkissä (lapsissa, ja allekirjoittaneella) ADHD-tyyppisiä oireita. Täällä USAssa niitten ei tartte edes aina merkata kaikkia lisäaineita, saati sitä, onko tuote valmistettu geenimuunnellusta kasvista tai lihasta, plus hormonit ja torjunta-ainejäämät on ihan kammottavia verrattuna suomen arvoihin. Siksi ostetaan ne "dirty dozen"-tyyppiset tuotteet aina luomuna. Samaten maitotuotteet, liha, ja viljatuotteet pyritään hankkimaan luomuna, tai paikallisesti kasvatettuina. Soija, maissi, rypsi ("canola") ja puuvilla on ne isot pahat, mutta tomaatit kannattaa kanssa syynätä oikein epäluuloisesti. Me ostetaan luomuna roma-tomaatit, kun ne menee alennukseen just ennen kun pamahtavat ylikypsiksi. Jos samana päivänä pilkkoo ja säilöö, niin siitä saa upeaa kotitekoista tomaattisäilykettä! :grin:

Paikallisilla pikkutiloilla ei ole yleensä varaa maksaa lisenssimaksuja geenimuunnellusta tavarasta, joten niiden tuotteet on turvallisempia.

Ei me millään päästä eroon koko listasta (toi on siis viitteellinen, eli varmistetusti GMO-tuotteita, muita voi olla), ellei tehdä ruokia itse luomusta tai oman puutarhan tuotteista, mutta vaihdetaan keskimäärin kerran kuussa aina joku tuote luomuun, ja ostetaan alennusmyynneistä esim. meidän ruokakaupassa myytävää "Full Circle"-brändin luomua, kun nyt on -25% alet päällä niitten poistaessa vanhentuvia tuotteita myynnistä.

Pabelle tää tulee ajankohtaiseksi, mutta kannattaa pitää mielessä: Äidinmaidonkorvikkeet tällä mantereella sisältää lähes poikkeuksetta geenimuunneltuja soijatuotteita, ja käyttämättömän soijan (unfermented soy) kasviestrogeenithän kuulemma voivat vaikuttaa lapsen kasvukehitykseen, joten voi olla, että kannattaa vältellä, tai ostaa nimenomaan vauvanruoat luomuna.

Mua oikeasti pännii, että on niin paljon tuotteita, joissa ei sisällysluettelossa sanota mitään siitä, mistä raaka-aineet on kotoisin. Tulee olo, että meitä hemmoteltiin piloille Suomessa... <_<

Non-GMO-brändilistaa voi katsoa vaikka täältä: http://nourishedkitchen.com/gmo-free-food/

Muokattu: , käyttäjä: PennyV
Link to comment
Share on other sites

^ mies aina ihmetteli, miksi tilasin luomu-vauvanruuat netin kautta, mutta tuossa siis syy. Meidan alueen kaupoissa (ja tuskinpa paljon muuallakaan Nebraskassa, paitsi ehka Omahassa) ei ollut kamalasti noita vauvojen luomu-tuotteita. Onneksi Amazon.comilla on se subscribe and save ohjelma, josta tuli lasti vauvanruokaa suoraan kotiin saannollisesti ja viela alennuksen kanssa :)

Link to comment
Share on other sites

No hitsi, kiitos näistä neuvoista. Mä olen jo pidempään mietiskellyt näitä samoja asioita ja olen myös luomutuotteiden kannattaja. Onnekseni en täällä Kaliforniassa ole ainoa vaan luomukauppoja ja -tuotteita löytyy suht helposti. Tämä vauvan ruoka -asia on tietty mulle ihan uutta, kuten kaikki muukin äitiyteen liittyvä vielä, joten hyvä että kerroitte. Muutenkin olen jo visusti päättänyt että teen vauvan ruoat mahdollisimman paljon itse sitten kun alkaa syömään kiinteämpää ruokaa mutta nyt ainakin tulen olemaan tosi tarkka noiden korvikkeiden kanssa.

Aikoinani täällä lomaillessa ihmettelin kovasti että miten nuorilla teinitytöillä täällä on niin valtavat rinnat suomalaisiin verrattuna kunnes sitten kerran luin että asiaa on tutkittu ja se johtuisi juuri näistä ruokiin lisätyistä hormoneista :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

^Ja kaliforniassa voi myös johtua "lahjatisseistä", eli ihan suoraan kirurgin vastaanotolta hankittuja. :girl_haha:

Mä tosiaan aika mielelläni teen itse ruoat nollista, jo senkin takia, että jos katsoo, mitä valmisruokasekoitukset ja maustepaketit sisältää, on niissä aina ei-toivottuja ylläreitä. Eli mun maustekaapista tursuaa luomuna ostettuja mausteita joka makuun, kun avaa oven. Tänään väsäsin intialaista kana-linssipataa jääkaapista löytyvistä vajaista "jämistä" (sipulinpuolikas, tomaattipyree, pari kanankoipea jne), ja ihan nollista. En kasvattanut kanaa itse, mutta tein ruoan päälle smetanan tapaan iskemäni jogurtin itse omassa keittiössä. :grin:

Ja jos jotain erityisesti vauvanruokaan liittyvää vimpainta päätät hankkia, suosittelen sauvasekoitinta tms, jolla saa itse höyrytettyjä vihanneksia soseutettua lapselle, kun tulee aika kiinteille ruoille. Kaiken maailman "baby bullet"-blenderit on ihan turhia. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Joo.. toivottavasti ei kuitenkaan lahjatissit ihan niin nuorilla :girl_impossible: vaikka kaikki on mahdollista.

Mä kanssa kokkaan kyllä alusta saakka yleensä itse ja tykkään kotiruoasta. Täällä on myös mukavaa kokeilla kokata esim. aasialaista ym. kotona kun tarvikkeita on niin paljon helpommin saatavissa kuin Suomessa. Hassua että nyt kun olen raskaana mulla ei ole ollut sellaisia mielihaluja niin kuin aina naisilla kerrotaan olevan, mutta halajan kauheasti "oikeaa" kotiruokaa ja olen syönyt ennätysmäärän hedelmiä viime aikoina. Selvästi joku vietti kehottaa entistä terveellisempään ruokaan nyt. Sainkin juuri hyviä neuvoja vauvan ruoista että voi tehdä kasvis- ja lihasoseita myös pakkaseen sellaisiin jääpala-astioihin niin ei tarvi joka aamu esim. lihaa keittää erikseen pikkuselle... kunhan pääsee siihen vaiheeseen tässä hommassa.

Mua on mietityttänyt tässä yksi passin hankintaan liittyvä asia.Olen suunnitellut että tuossa pääsiäisen tienoilla menisin käymään Suomessa ja anoisin sillä matkalla uuden passin. Nythän kuitenkin kun varaa lentolippuja netistä niin siinä jos jonkilaista ukaasia että liput pitää olla prikulleen sillä nimellä mitä passi sanoo. Niin että mullahan on sitten sinne mennessä vanha passi tyttönimellä ja tullessa uusi passi nykyisellä nimellä, niin millä nimellä mä varaan sen lipun? :girl_sigh: Että varmasti pääsen sitten myös takaisin reissulta... koska kahta yhdensuuntaista erillistä lippuahan ei missään nimessä kannata varata sillä hinnat nousee pilviin. Hmm.. lienee varminta soittaa lentoyhtiöön ja kysyä hyväksyykö ne mut kyytiin jos mulla on marriage certificate mukana kun lippu on jo uudella nimellä.

Link to comment
Share on other sites

Mina vaihdoin Suomen reissulla passin. Mina ostin lentoliput joita pystyi muuttamaan maksamalla pienen summan ja muutin nimen niihin siella Suomessa kun sain uuden passin. Olen kylla kuullut joidenkin paasseen kotiin vaikka oli eri nimi passissa ja lipuissa mutta itse en uskaltanut.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...