nourahia

Naimisiin Thaimaassa?

113 posts in this topic

Moi,

Sattuuko kukaan tietämään, että onko kahden suomalaisen mahdollista mennä naimisiin ulkomailla ilman hirvittävää paperisotaa? Olen yrittänyt etsiä tietoa netistä, mutta mitään tarkkaa en ole löytänyt, vain yleisiä viittauksia ulkomailla vihkimiseen...

Tarkoituksena oli lähteä häämatkalle Thaimaaseen, mutta nyt ruvettiin miettimään, että josko menisikin naimisiin siellä...

Eli jos tiedätte jotain, niin antakaa neuvoja, miten pitää toimia. Esteettömyystodistus on tietysti hankittava täältä etukäteen ja senhän saa monikielisenä, mutta riittääkö se Thaimaassa? Ja tarvitaanko jotain muita lupia? Mistä löytää sopivan viranomaisen vihkimään (haluamme siis siviilivihkimisen)? Ja missä sen voi suorittaa? Matkakohteiksi suunnitteilla Bangkok ja Hua Hin.

Ja hyviä ideoitakin saa laittaa, jos sellaisia löytyy. Ja ennenkaikkea kokemuksia  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ota yhteyttä matkatoimistoon. Täältä Englannista ainakin järjestetään valmiita hääpaketteja moniin eksoottisiin maihin. Niiden ideana on toisaan se, että asiakas vain tilaa ja maksaa matkan ja matkatoimisto hoitaa kaikki paperit. Tässä on tietoja Kuoni nimisen matkatoimiston järjestämistä häämatkoista ja mm. Thaimaa on yksi heidän kohdemaa. Ehkä Suomessakin joku tarjoaa vastaavia matkoja? http://www.kuoni.co.uk/Weddings/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

THAIMAA Jyrki Markkanen

[email protected] SLS

Ota yhteyttä häneen. Hänellä on vihkimisoikeus Thaimaassa ja häneltä saat tarkat tiedot mitä papereita tarvitsette mukaanne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heissan! Kyselin asiaa tsaulta ja sain seuraavanlaisen vastauksen:

Kyllä. Kaksi suomalaista voi mennä naimisiin Thaimaassa.

Tarvitsette mukaan ainakin esteettömyystodistuksen (myös englanniksi).

Jos olette luterilaisia, teillä täytyy olla kohdemaassa

protestanttinen/luterilainen

pappi. Ota yhteyttä omaan seurakuntaasi ja esim. Merimieskirkkoon. He osaavat

varmasti

auttaa. (Merimieskirkko, Keskustoimisto, Albertinkatu 2B, 00150 Helsinki puh:

(09) 6962

450, www.merimieskirkko.fi)

Yhtään matkatoimistoa joka hoitaisi kyseisen paperihässäkän en ole löytänyt.

Toivottavasti auttaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmana on siviilivihkiminen Thaimaassa. Tietääkö kukaan, mitä papereita siihen vaaditaan, mistä aloittaa paperisotkun selvittelyn? En ole löytänyt edes Thaimaan suurlähetystöä Suomesta. Onneksi aikataulu on löysä, vuosi aikaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avioituminen Thaimaassa.

siviilivihkimistä varten tarvittavat dokumentit suomesta:

-monikielinen esteettöyystodistus "todistus Suomen kansalaisen oikeudesta mennä avioliittoon ulkomaan viranomaisen edessä". todistuksen saa maistraatista taikka seurakunnasta.

-palkkatodistus/uusin verotodistus

-suositus kahdelta Suomessa asuvalta henkilöltä,pelkät nimet ja osoitteet riittävät.

-passit ja kopiot.

-eronneet tarvitsevat lisäksi virka- tai erotodistuksen,jossa ilmenee eropäivä ja paikka, virkatodistuksessa tulee myös olla ilmi alle 18-vuotiaat lapset.

avioitumisen jälkeen pitää vihkitodistus kääntää englanniksi ja legalisoitava thaimaan ulkoministeriössä, sen jälkeen toimitatte sen suurlähetystöön ja täytätte väestörekisteri-ilmoituksen,joka lähetetään suomeen väestönrekisteriin, ja tämän jälkeen avioliitto on virallinen myös suomessa.

ai niin todistus maksaa tällä hetkellä 1400bahtia.

itellä häät tulevana kesänä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elikkäs vihkiminen olisi keväällä bangkokissa.Jospa jollain kokemuksia sieltä, ja vinkkejä kaipaisin paketeista , firman nimistä josta saisin jo etukäteen hoidettua kaiken eli jonkinlaista assaria.

Vihkimisen jälkeen tarkoitus yöpyä bangkokissa josta suuntaamme kolmeksi viikoksi reissuun..kaikki kokemus otetaan vastaan.  

edit* Yhdistin kaikki thaimaa-keskustelut samaan ketjuun. -Trio-

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samat suunnitelmat täälläkin. Tarkoitus olis maaliskuussa suunnata Bangkokiin vihittäväksi. Ollaan oltu yhteydessä siellä olevaan suomalaiseen pappiin, jotta saadaan samantien liitto Suomen lakeja vastaavaksi. Ajateltiin, että niin on kaikkein yksinkertaisinta.

Nyt siis vain malttamattomina ootellaan kevättä ja koneen lähtöä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saittekos muuten papilta , oliko Markkanen? kuinka pian 100% vqahvistuksen päivästä? Meille lupasi varmistaa vuodenvaihteeseen mennessä, mutta maaliskuun ensimmäinen viikko. Ilmeisesti vihkii muitakin suomalaisia pareja silloin.

Asiasta toiseen millaista budjettia olette häihin ajatellut?

niin ja mitenkäs teillä sulho pukeutuu, kun puku päällä voi hiostaa ja ihan shortseissa ei viitsisi kirkkoon astella..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole meillekään vielä varmistanut vihkimispäivää, se vähän kauhistuttaakin...muttta maaliskuun tokaviikolla muistaakseni ollaan siellä.

Tuo puku juttu on ihan auki, molempien osalta oikeastaan. Varmaan aika rennon tyylikäs kokonaisuus ois herralle tarkoitus löytää, ei pukua. Itsellenikään en halua perinteistä hääpukua, tosin en tiedä millaisen sitten...

Budjettia ei olla mietitty sen kummemmin. Mies lupas maksaa mitä vain, kunhan ei tarvitse viettää häitä Suomessa suvun läsnäollessa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nyt lento maaliskuun ensimmäisenä viikkona.

Ja luottavaisesti uskon että pappi saa puristettua meille sen pienen hetken. ( rippikoulun aloitin juuri)  

Ja kun kuitenkin tarkoitus olisi viipyä maassa vajaan kuukauden niin sitten "hätä" tapauksessa siviili vihkiminen.

Tuolta thairy.net sivuilta löytyi paketti n.400e johon sisältyi :

-limusiini koko päiväksi

-hääassari

-valokuvaaja

-jokiristeily

-4-5 meikkaaja ja kampaajaa

-illallinen

-ja papille maksu n.2000thb ja kirkkoon 1000.

Itse teetän suomessa puvun, ostetaan sormukset täältä, sitten matkalaukkuun hammasharja ja muutama pari alusvaatteita, hääpuku ja sormukset.

Ja näillänäkymin todistajat tulevat (ystävät) tulevat phuketista.

Muutama päivä bangkokissa ja sitten reissuun.

Budjetti noin.4500e

Odottaa kovasti pääsehän ihan kahdestaan, (lapsi jää mummolaan)

Ilmoitteletkos kun teille tulee papilta varmistus..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ootteko jo olleet yhteyksissä tuohon paketin tarjoajaan? Tuollainen vois olla ihan kätevä, sais todistajat autokuskista ja kuvaajasta samalla.

Millaisen puvun oot itelle aatellu? Mulla ihan hukassa edelleen koko ajatus..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ymmärsin että kun varaat hotellin , kannattaa ilmoittaa naimisiin meno suunnitelmat ja samalla pyytää mitä haluaa, hotellin puolesta yleensä hoituu.

Me ilmoitamme etukäteen, mutta paikan päällä vasta hoidetaan kaikki. Ja meillä on etuna kun miehen ystävä on jo thaimaassa.

Hääpuvun miksaan stilissiman lyhyestä mallista, niin että muutetaan yläosa halterneckiksi, maanantaina käyn sovittelemassa. Haluan kuitenkin puvun jota voin myöhemminkin sitten käyttää, ja varmasti vetäsen puvun vielä päälle phuketissa kun pidetään pienet juhlat ja grillaillaan.

Aijotteko muuten jatkaa matkaa bangkokista johonkin?

Lisäänkin vielä että Aruco desing on se firma joka hoitaa järjestelyjä etukäteen ja vasta paikan päällä.

Tänään sitten matkat varmistettu ja lähtö olisi 6.3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olemme Bangkokissa vain neljä päivää, eli hieman jännittää, että löytyykö papilta aikaa vihkiä meidän, sieltä jatkamme viikoksi Pattayalle. Eli aika lyhyt loma on tiedossa, mutta pitempään ei ehdi...

Lisäksi kauhistuttaa kertoa vanhemmille näistä suunnitelmista, vielä ei olla mainittu mitään; tiedän kuitenkin, että omat vanhempani odottavat suuria häitä, eli ei tiedä, millainen vastaanotto on tiedossa siltä suunnalta, mutta kai ne siitä toipuu, kunhan sais vaan kerrottua!

Pitääpä mainita sulholle, että ilmottelis hotellille päin tarkemmin suunnitelmista, mitä halutaan. Täytyy myöntää, ettei oo vielä kauheasti ehtiny edes suunnitteleen mitään, kun oikeastaan aika vasta päätettiin koko jutusta, aiemmin suunniteltiin matkaa vasta ensi kesäksi ja aivan eri paikkaan, muttei sitten maltettukaan odottaa!

Mutta sormusta kuiteski ollaan eilen käyty katottamassa, ja kai se on teetettävä, kun ei aivan mieleistä löytyny!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kyllä ollaan kerrottu osalle vanhemmista. Ja tänään löytyi sitten sormukset ja ne lähti tilaukseen ja pukukin löytyi, tai oikeastaan se millainen puvusta tulee.Mutta tilattu se nyt on.

Eikä millään jaksaisi odottaa maaliskuulle..

Miehen asussa tultiin siihen tulokseen että puvun housut, joku vilponen pellava paita ja varmaan ihan skeittilenkkarit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites vanhemmat suhtautu siihen, että karkaatte vihille? Entäs miten kerroitte? Aattelin, että pitäis keksiä jokin kiva tapa kertoa suunnitelmistamme... ois kiva viedä ne vaikka syömään thairuokaa, mutta niiden kotipaikkakunnalla ei sellaista taida olla...

Ei siis viitsis vaan paukattaa, että me sit mennään Bangkokissa naimisiin.. ??? ??? Eli toikin on mietinnän alla, kuten kaikki muutkin paitsi itse matkalle lähtö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan iloisesti nuo suhtautui. Isä sanoi että saattaa sitten ajatuksissa alttarille. meinasi tulla itku.

Kerrottiin ihan että mennään naimisiin ja melkein samaan hengenvetoon niin että bangkokissa. Eli paukautettiin. heh.. no varmaan ne kyllä jo jotain aavisteli, kun käyn tässä kovaa vauhtia rippikoulua....joulukuussa sitten ripille pääsy

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.phuket-discovery.com/wedding_package.htm

Tosta linkistä löytyy vaikka mitä kivaa. meidän oli kans alun perin tarkoitus mennä naimisiin Thaimaassa mutta suunitelmat muuttuivat. Tota firmaa silloin kattelin siihen tarkoitukseen.

Jos ei muuta, niin kivoja kuvia sieltä ainakin löytyy. Tosi kivan näköstä musta jos miehellä on esim. vaaleet pellavahousut. Ja siistit shortsit yhdistettynä vlkoseen kauluspaitaan ja kukkavieheeseen näyttää kans tosi kivalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nourahia ja Peta kuinka nopeeta Markkanen vastasi teille ja onko hän nyt varmistanut vihkimispäivän teille? Meillä on yx vaihtoehto tämä Bangkok, Markkaselta vain odotan vastausta et ehtiskö meidät vihkiä tässä kevään aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä ei ole tullut vahvistusta.Lupasi tammikuun alkuun ilmoittaa.

Meillä kuitenkin on vara suunnitelmana vielä toinen pappi ja thaimaassahan myös voi vihkiä muu kuin suomenpappi.

Silloin vain englanniksi tuo vihkiminen on.

Kolmas vaihtoehto ja viimeinen on sitten siviilivihkiminen bangkokissa, vaatii hieman enemmän työtä mutta infoa on paljon.Siunaamisen voi sen jälkeen sitten vaikka suorittaa thai menoin.

Odotellaan nyt kuitenkin ja toivotaan parasta.

Eli me olemme nyt odotelleet 2,5kk vastausta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Meillä peruuntuu Thaimaaseen lähtö iloisen perheen lisäyksen vuoksi. Sain tietää olevani raskaana melkein heti sen jälkeen, kun matkat oli varattu. Koska en halua mennä naimisiin raskaana ollesani (maaliskuussa näkyis jo todella selvästi) enkä myöskään usko nauttivani pitkästä lentomatkasta ja kuumuudesta tässä olotilassa, niin päädyimme perumaan matkan. Ja näin onnellisen asian takia ei harmitakaan naimisiin menon lykkääntyminen! Nyt siis hääsuunnitelmien sijaan keskitytään uuden asunnon ostoon, jossa olis tilaa uudelle tulokkaalle, ja muutenkin valmistaudutaan kauan haaveillun pienokaisen syntymään.

Mutta toivottavasti Markkanen ottaa teihin pian yhteyttä ja häämatkastanne tulee ainutlaatuinen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Peta!!!

Onneksi olkoon perheenlisäyksen johdosta, täälä kans haaveillaan pienokaisesta!  :) Laitoin tänään Markkaselle mailia ja siltä tuli autoreply et se on kuukauden sairaslomalla ja kaikki vihkimiset jotka on sovittu tammikuulle peruuntuu! Päätettiin sit et toi on liian epävarmaa jos sielä ei sit pääsekään vihille niin varattiin just kotiseurakunnasta kirkko ja lähdetään sieltä sit suoraan Thaimaaseen häämatkalle.  

-jovita-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin juur toiselle papille kysymyksiä liudan ja kolmas varasuunnitelma on sitten otettava käyttöön, että hääassari maksuun joka saa hoitaa kaikki paperiasiat ja sitten paikan päällä vihkiminen luonnistuu paikallisin menoin.

Aikoo tulla rouvana takaisin

Share this post


Link to post
Share on other sites

olemme ajatelleet mennä joulukuussa, thaimaan matkallamme naimisiin.

paperisota vaan mietityttää, onko vaikeaa.

lähinnä kuitenkin kiinnostaa miten häät ovat sujuneet thaimaassa??

ihan mitä vaan sanottavaa häistä otetaan vastaan

kiitos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now