Juhlimaan

Hämeenlinna

11 viestiä aiheessa

Hei

onko kellään kokemuksia Hämeenlinnan siviilivihkimisestä Hämeenlinnan maistraatissa?

Kiitos jo etukäteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei vielä sen suurempia kokemuksia, koska meidät vihitään vasta 4.1.2008.  ;) Mutta tulevat juhlapaikalle vihkimään ja puhelimessa sopiminen oli helppoa ja palvelu hyvää. Alustavasti on siis tosi hyvät kokemukset, katsotaan kunhan vielä päästään asian kanssa pidemmälle...  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostan tämänkin.

Eli tarkoitus meillä olisi siviilivihkiminen Forssassa, joka käsittääkseni kuuluu Hämeenlinnan maistraatin piiriin. Ja juhlapaikalla siis vihkiminen. En ole vielä kysellyt itse maistraatista (häihin aikaa reilusti), mutta olisi kiva kuulla kokemuksia, miten homma toimi, oliko hyvä vihkijä jne...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin kuulutaan tänne, ja tuo maitraattihan on auki vaan ma-pe, mitäs jos se päivä milloin halutaan naimisiin onkin lauantai tai sunnuntai? Voiko ne vihkiä niinäkin päivinä, jos ihan välttämättä halutaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä he vihkivät myös la ja su, mut silloin se maksaa 200e + matkakulut. Meillä on maistraattivihkiminen 16.5. Henkilö, joka meidät vihkii, ei suostu puhumaan mutua kuin pakolliset...(edellinen ihminen tässä virassa oli rennomman oloinen, mutta ehti vaihtaa työpaikkaa ennen meidän häitä). Meinattiin soittaa käräjäoikeuteen, että olisi saatu parempi vihkijä, mutta ei sitten soitettu. Eli jos haluaa, että vihkijä puhuu muutakin kuin ne muutamat rivit niin suosittelen soittamaan Käräjäoikeuteen, siellä samat taksat kuin maistraatissa. Reilun viikon päästä voin sitten kertoa kokemuksia lisää, miten käytännössä sujui maistraatin henkilön kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vihkimistilaisuus meni ihan ok. Vihkijä suostui sanomaan pakolliseen kaavaan noin 5 riviä ylimääräistä, muut lisäykset luki minun isäni sekä ystäväni. Juhlatilassa olisi ollut syytä käyttää mikkiä, jota kaikki muut paitsi vihkijä käyttivätkin. VIhkijän puheesta ei varmaan kukaan muu kuullut sanaakaan kuin me ja muutamat lähellä olleet ihmiset. Muuten palvelu oli ystävällistä ja asiallista. Vähän harmitti tuo, että vihkijä ie suostunut ylimääräisiä puhumaan ja ottamaan mikkiä, mutta kaikin puolin oli ihana päivä ja naimisiin päästiin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koetanpa nostaa tän ketjun kuluvalle vuosikymmenelle:

Onko kenelläkään tuoreempia kokemuksia Hämeenlinnan maistraatista ja sen työntekijöistä? Meillä olis tarkoitus myös pitää vihkiminen lauantaina, n. 1,5 km päässä itse maistraatista. Eihän virkamiehen työnkuvaan ensisijaisesti kuulu juhlakansojen viihdyttäminen, joten tajuan kyllä että kaikki eivät ole yhtä innokkaita, enkä tuomitse. Olis kuitenkin kiva jos vihkijä vähän eläytyisi iloiseen tapahtumaan ja olis valmis vähän lisäilemäänkin vihkikaavaan. Lisäksi luin jossain siitäkin että voisi olla mahdollista esim. jättää pois virallisen siviilivihkikaavan osuus avioliiton tarkoituksesta yhteiskunnan säilyttämiseksi, jos vihkijä siihen suostuu.

Onko siis viimeaikaisia kokemuksia? Vai kannattaako varmuuden vuoksi pyytää vihkijä Hyvinkäältä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin ystäväni kaasona ja he juuri Hämeenlinnan maistraatissa kuukausi takaperin vihittiin. Vihkijä oli aluksi hieman ujon oloinen mies mutta kaikki sujui ongelmitta ja perus maistraatti tapaan nopeasti. Tämä vihkijä jopa lisäsi loppuun "voitte suudella morsianta" ihan oma-aloitteisesti hymysuin, joka oli minusta ihana lisä. Vuosi sitten samaisessa paikassa ollessani, vihkijä, joka tosin oli eri, ei tätä sanonut ja tuli parille hieman sellainen epäselvä olo, että mitä nyt tehdään.

Itse siis tykkäsin kyllä molemmista. Kannattaa varmasti vaan etukäteen kertoa mitä vihkijältä haluttaisiin. Varmasti osaavat sanoa jos ei miellytä/ eivät halu :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei Jenelika, kiitos! Kiva kuulla vähän kokemuksia etukäteen, ehkä kohta kehtaa kysellä jo maistraatistakin kun enää 8kk aikaa jäljellä. ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tuli lopulta vihkijä Hämeenlinnan käräjäoikeudesta. Notaari Anna Soininen oli kaikin puolin aivan mainio, suosittelen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään