Sign in to follow this  
Followers 0
Pearlfish

Teemana auringonkukka

59 posts in this topic

Aika monella tuntuu olevan teemana auringonkukka. Näin on myös meidän suunnitelmissa (ainakin tällähetkellä ;)).

Voitaisiin kerätä tänne kaikenlaisia vinkkejä tähän teemaan liittyen. Mistä olette löytäneet kaikkea aiheeseen sopivaa?

Onko jollain tarkempaa tietoa, milloin omalla pihalla kasvatetut auringonkukat kukkivat (elo-syys vaihteessa?)? Kuinka kauan ne kestävät maljakoissa? (Mulla olis mahdollisuus saada ilmaiseksi käyttöön suuri määrä tekoauringonkukkia ja nekin on kyllä kivan näköisiä, mutta mielummin haluaisin kyllä tuoreita noihin vieraiden pöytiin. Muualle sopivat kyllä nuo tekokukatkin koristuksiksi...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auringonkukka on meilläkin ainoana koristeena.

Jo kutsuihin liimattiin auringonkukat (kynttilämanseteista). Minun hääkimpukseni tulee yksi ainoa auringonkukka (vähän jotain vihreää sille kaveriksi). Olisimme halunneet sulholle vieheeksi miniauringonkukan, mutta se ei sitten onnistunut, joten hänelle (samoin kuin BM:lle ja kaasolle) tulee sitten mahdollisimman samansävyinen keltainen gerbera. Juhlapaikan koristeeksi olemme tilanneet 100 auringonkukkaa, aiomme sijoittaa niitä pöytiin niin, että varret leikataan irti ja kukinnot pannaan jälkiruokamaljoihin (eivät sitten haittaa näkyvyyttä). Ulko-oven molemmin puolin panemme auringonkukkia sinkkiämpäreihin (tai vastaaviin).

Teema näkyy myös muissa koristeluissa. Pitopalvelu on luvannut hankkia servietit, uskoisin että hankkivat yksivärisiä keltaisia, mutta eihän sitä tiedä vaikka löytäisivät kivoja auringonkukka-aiheisiakin. Jopa hääkakkumme (hyytelökakku) päällinen sävytetään auringonkukan väriin.

Niin, ja saman linjan mukaisesti vihkiseremoniassamme lauletaan "Auringon lapset".

Auringonkukat sopivat mielestäni meille ja rentoon, lämminhenkiseen juhlaamme erinomaisesti - eivät ole hienostelevia mutta kuitenkin veikeitä ja jotenkin "lämpimiä".  ;D Ja aurinkohan ylipäätään symboloi (ainakin minulle) koko elämää, lämpöä ja valoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko jollain tarkempaa tietoa, milloin omalla pihalla kasvatetut auringonkukat kukkivat (elo-syys vaihteessa?)? Kuinka kauan ne kestävät maljakoissa?

Meillä ei kyllä ole auringonkukka teemana (ei oikein istu lokakuisiin häihin...), mutta vastaanpa kuitenkin tuohon kukkimiskysymykseen. Eräs tuttavani meni naimisiin auringonkukka-teemalla pari vuotta sitten, häät pidettiin elokuun puolessavälissä (olisikohan ollut 13. päivä?) ja auringonkukat kukkivat juuri silloin täysillä. Hääpaikalla oli pöydissä auringonkukkia vaaseissa ja ne kestivät ihan fresheinä koko pitkän illan (ne oli poimittu samana aamuna aikaisin ja aseteltu maljakoihin aamupäivällä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on teeman auringonkukka ja meillä teema näkyy kutsua myöten, eli leimasin kermanväriselle käsitehdylle paperille auringonkukan, jonka väritin kimalleväreillä. Tämä paperi leikattiin kuviosaksilla ja liimattiin kutsun kanteen. Hääkarkkipurnukoitten kanteen liimataan tekoauringonkukka, eli filmikotelon kanteen ja itse kotelo on päällystetty satiininauhalla.

Juhlapaikassa seisovaan pöytään tulee suuri auringonkukka-asetelma, eli auringonkukat on sidottu yhteen, niin että asetelma näyttää kerroskakulta (sekava selitys  ;D). Pihalle tulee peltiämpäreihin auringonkukkia (luultavasti koivunoksien kera) ja itse pöytiin tulee joko maljakkoon yksi auringonkukka tai sitten samalla tekniikalla kuin Bunniella.

Tienviitat tulevat olemaan auringonkukan mallisia (jos saan toteutettua jollakin tavalla).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin tahtoisin auringonkukkia kimppuun, mutta kukkakaupasta sanottiin, ettei näin aikaisessa vaiheessa vielä tiedä, että onko elokuun lopussa enää auringonkukkia saatavilla kotimaasta. Ulkomailta tilattuna ovat sitten aika tyyriitä.

Isä on istuttanut auringonkukkia kasvamaan (useampaa lajia, vähän eri aikoihin) ja nyt ei auta kun toivoa, että kukkivat oikeaan aikaan. Muuten pitää keksiä jotain muuta. Mitenkään muuten meillä ei ole erikoista auringonkukkateemaa - tai mitään muutakaan teemaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös on käytetty/käytetään paljon auringonkukkaa, voisi kai sanoa, että se on sitten se teema.. Ajatus lähti oikeastaan siitä, kun hääjuhla pidetään maalla, peltojen ympäröimässä paikassa, niin tykkäsimme, että se on siihen paikkaan sopiva kukka.

Auringonkukka oli koristeena kutsuissamme, jotka tilasimme netistä, sellaisesta osoitteesta kuin www.johannaswedding.dk. (Käykääpä tutustumassa - suosittelen!) Malli oli mielestämme tosi kaunis ja sitä onkin meille kovasti kehuttu.

Toiseksi sitten auringonkukkia tulee kimppuuni tietenkin, hieman murattia ympärillä sekä valkeita ruusuja. Valkeita ruusuja ihan sen takia, että auringonkukka ei tosiaan oikein hyvin sovi sulholle vieheeksi... Niinpä kaikki vieheet ovat valkoisia ruusuja, sulholla ruusun kera on vihreä lehti ja vähän harsokukkaa. Lisäksi kaasolle tulee oma pieni kimppu valkoisia ruusuja.

Samoista kukista mitä kimpussanikin on, tulee sitten myös asetelma seisovaan pöytään. Ja pöytiin tulee myös auringonkukkia siten, että ne ladotaan pöydän keskellä kulkevaksi "köynnökseksi" niin, että kukkia ja koivunoksia tulee lomittain. Lisäksi juhlasalin seinustoille ja ovenpieliin laitetaan koivuja seisomaan vanhoihin maitotonkkiin. Muutenkin olemme yrittäneet tehdä mahdollisimman kelta-vihreitä valintoja...sulholla on bonjour-puvun alla oleva liivi ja huivi keltaista kangasta, joka on kullan sävyisellä langalla kirjailtu. Ja seisovaan pöytään tulee vihreä alusliina... :)

Niin, ja mekin olemme aikoneet tehdä auringonkukan muotoiset tienviitat..  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miten meinasitte nuo auringonkukan malliset tien viitat toteuttaa?

Meillä on kaksi vaihtoehtoa mietittynä, eli jos vain onnistuu niin vanerista sahalla auringonkukan ääriviivat ja sitten maalilla itse kukka (luultavasti nimet ja pvämäärä tulee valkoisella tai muulla selvemmin näkyvällä värillä). Kukka sitten naulataan tikun nokkaan ja tikku sopivaan paikkaan juhlapaikan tienoolle.

Toinen vaihtoehto on sahata ympyrä vanerista ja naulata siihen päälle laminoitu auringonkukka (eli tulostan paperille auringonkukan kuvan, leikkaan sen muotoon ja laminoin). Tietty jos löydän sellaisen puutyöniittarin, niin sillä onnistuu tuo kiinnitys paremmin. Ja samalla tekniikalla tikun nokkaan ja esille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me luultavasti teemme niin, että teemme auringonkukan keltaisesta ja ruskeasta kartongista ja liimaamme sen tikun päähän. Tekstiä emme laita ollenkaan, vaan bestman ilmoittaa kirkon pihalla vieraille, että seuraavat auringonkukkia. Lisäksi vierailla on kartat, jotka lähetimme kutsujen yhteydessä. Joten eivätköhän perille löydä!!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

:o

Jos joku kaipaa vielä auringonkukkateemaan sopivaa häävalssia, niin minulla olisi sellainen.

Kappale löytyy viimeisimmältä pitkäsoittolevyltäni Yksi Helmi (ainakin kaukolainana saa kirjastoihin) ja nuotitkin löytyy minulta.

Itse pidän valssista kovasti. Kotisivuiltamme löytyy siihen sanat:

http://personal.inet.fi/koti/poikkeus/estrados.htm

sieltä sitten osa Estradoksen soittamista kappaleista ja sieltä häävalssit.

Kukat auringon on valssin nimi ja nimessä on linkki sanoihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miten meinasitte nuo auringonkukan malliset tien viitat toteuttaa?

Meillä nuo viitat toteutettiin seuraavasti:

Appiukko otti digikameralla kuvan tarjottimeen painetusta auringonkukasta. Kukan keskelle lisättiin tietokoneella nimikirjaimemme ja koko komeus laminoitiin. Leikattiin kukkien ulkoviivoja myöten ja nidottiin rimaan. Niitä sitten lyötiin la-aamuna matkalle kirkosta juhlapaikkaan ja kerättiin sunnuntaiaamuna pois.

Meillä tuo auringonkukka oli oikeastaan käytössä vain noissa kylteissä ja juhlapaikan kukkakoristeissa (hääpäiväkertomuksesta näkee kuvia). Mielestäni tässä oli riittävästi.

Kukat/asetelmat ostettiin torilta ja ulkoämpäreihin keräättiin osa Kaupungin pellosta (Ruissalo). Anoppi istutti kyllä auringonkukkia, mutta eivät tuohon elokuun alkuun ihan ehtineet.

Niin juu, ja yöpala syötiin kertakäyttölautasilta, joissa oli keskellä auringonkukan kuva. Sattuivat tukussa silmään ja sopivat tilaisuuteen hyvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt kun aloin tätä auringonkukkatienviitta asiaa pohtimaan, niin meinasin toteuttaa niin, että otan clipartin auringonkukan (ei löydy ihan perusversiosta ilmeisesti) ja siihen päälle saa laitettua nimet ja sen sitten printtaan väritulostimella A3 kokoon ja leikkaan ja joku pahvi taakse tukemaan ja varmaan kontaktimuovia päälle, jos sattuu satamaan. Niin ja joku tikku tietysti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin tänä kesänä auringonkukat kukkivat jo nyt. Ainakin tässä lähiseudullani, niitä on istuteltu muutamiin peltoihin ja ne ovat nyt kauneimmillaan, ehkä osa jo vähän kuivahtaneita..

Kävin eilen pellolta keräämässä omaksi ilokseni kotiin, en siis häätarkoitukseen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko tähän väliin kertoa, että meillä oli pieni riidanpoikanen (ei todellakaan mitään vakavaa) ja kun eilen menin töistä kotiin, niin siellä odotti maljakossa yksi hieno auringonkukka ;D ja mansikoita. Kyllä piti heti antaa anteeksi, kun oli noin kivan lepyttelykeinon keksinyt...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hääkarkkipurnukoitten kanteen liimataan tekoauringonkukka, eli filmikotelon kanteen ja itse kotelo on päällystetty satiininauhalla.

Mistä ostit noita tekoauringonkukkia? Mitä maksoivat ja minkälaisissa erissä niitä myytiin? Mitä materiaalia ne ovat ja minkäkokoisia ne ovat (halkaisia cm)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mistä ostit noita tekoauringonkukkia? Mitä maksoivat ja minkälaisissa erissä niitä myytiin? Mitä materiaalia ne ovat ja minkäkokoisia ne ovat (halkaisia cm)?

Ostettiin ne Kaisaniemen Hobby Pointista, maksoi 14 euroa/100kpl. Halkaisijaltaan kukat ovat noin 3cm. Kukan terälehden ovat kangasta ja se ruskea osa keskellä jotain hieman pörräistä matskua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut tänä kesänä auringonkukkia kasvamassa (istutettu joskus toukokuussa) ja kun viime viikonloppuna kävin viljelmää katsomassa, niin yksi oli kukassa, muut eivät. Elän edelleen toivossa, että josko niistä joku vielä kuukauden päästä kukkisi!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miten meinasitte nuo auringonkukan malliset tien viitat toteuttaa?

Viime viikonloppuna oli jollain hääparilla tuollaiset auringonkukan malliset tienviitat Porissa. Koska itsekin pidän auringonkukista, niin tarkastelin niitä hiukan tarkemmin  ::). Eli nämä viitat oli tehty jostain vanerista, leikattu auringonkukan muotoon ja sitten maalattu ruskealla(?) keskusta ja keltaisella terälehdet. Tummaan keskustaan oli vaalealla maalilla kirjoitettu parin etunimien alkukirjaimet (P & J). Myös parkkipaikka-aluetta osoittava viitta oli auringonkukan muotoinen ja siinä oli valkoisella iso P kirjain ja kukan alla nuoli parkkipaikan suuntaan. Nuo vaneriset kukkaset oltiin kiinnitetty keppeihin, en katsonut niin tarkkaan, että osaisin sanoa, millä olivat kiinnitetyt  ???.

Toivottavasti saatte auringonkukan malliset viittanne toteutettua, ainakin nämä olivat ihan kivan näköisiä.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://images.google.com/images?q=tbn:UdtL...kukka_pieni.jpg

Aurinkoista päivää ja iltaa kaikille!!

http://www.turun-kasvisravintola.fi/ruoka/...kaleipaset.html

Toi nyt ei oikein kuulu tänne mutta auringonkukka on aiheena...

Noita auringonkukkia voi tilata netistäkin ainakin osoitteesta http://www.ohoi.net

Ja lisää noita ihania auringonkukan kuvia löytyypi googlesta hakusanalla auringonkukka ja sitten ottaa sen kuvaosuuden auki.

Auringonkukkateemaa voi käyttää esim.

Kukkapurkeissa ja vaaseissa ( ihan tavallisen saviruukun päälle sprayaa ensin hiekkamaalia ja sen päälle maalaa sitten kukan, vanhat bona ja pilttipurkit muuntautuvat pikkumaljakoiksi kun maalaa lasimaalilla kukkasen kylkeen...)

Remonttiliikkeistä löytyy paljon esim. tapetteja, kaakelikoristeita, kaakeleita jne joisa on auringonkukkia. Noitahan voi sitten käyttää monin eri tavoin askartelussa.

Kangaskaupasta saa aika halvalla puuvillakangasta jossa on auringonkukkia ( esim. pöydälle)

Auringonkukkatarroja saa ainakin suurimmista askartelu- ja paperikaupoista ja nehän voi vaika liimata kartongille, päälle laminointi tai kontaktimuovia ja tikun nokassa tien syrjään.

Jos haluaa kynttilöitä juhlapaikalle niin voipi tehdä vaikka geelikynttilöitä itse ja laittaa sinne joukkoon vaikka pienen kankaisen auringonkukan tai tehdä sen kynttilä maalattuun pilttipurkkiin. Ja joskus tiimarissa oli auringonkukkakynttilöitä kellumallina ja sitten ihan pöytämallina.

Ja jos oikein viitsii niin huopakankaasta saa tehtyä vaikka kuinka hienoja ja isoja auringonkukkia. Voisivat olla koristeina aika veikeitä.

Tässä nyt vähän ensi alkuun. Jos joku kaipailee jotain muuta vinkkiä niin multa voi ainakin kysyä. Askartelu on intohimoni värityskirjojen ohella. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin kukkakaupan kautta saa syyskuussa tilattua auringonkukkia ulkomailta, mutta ovat kalliita. Itse voi yrittää kasvattaa, siis laittaa eri aikoihin kasvamaan ja toivoa, että osa kukkii vasta syyskuussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma kans hain internetista ideoita ja nain kivoja auringonkukan mallisia lasin alustoja...eri asia on tottakai se onko niilla kayttoo haissa. Mut toisaaalta voishan niita kayttaa lasinalusta/paikkakorttina...hei siinahan on ideaa ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävinpä tänään keräilemässä auringonkukkia Espoon Olarinluoman pellolta! Huomasin pari päivää sitten autolla ohi ajaessani tämän kyseisen pellon täynnä AURINGONKUKKIA!!! Ihan pakko oli tänään pysähtyä autolla kohdalle ja käydä tutkailemassa lähempänä olisiko kyseessä jokin yleinen pelto, josta saa omaksi iloksi poimia kukkia. Reunalla oli kyltti, jossa kerrottiin että kukat on istuttanut joku poika isänsä kanssa ja niitä saa sieltä poimia ja jättää rahaa pikkulippaaseen (tai vaihtoehtoisesti pankkitilille). Sopivaksi hinnaksi ilmoitettiin 1euro/5kukkaa. Ei paha hinta! Rahat menivät johonkin hyvää tarkoitukseen, (en nyt muista mihin, olisko ollut jotain nuorten urheiluun liittyvää??). Tuossa niitä nyt isossa kukkamaljakossa komeilee ;D... Että osaakin olla ihania!!! :-X :-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips auringonkukkateemaa pohtivat! :)

Tuli eilen illalla tämä ketju mieleen, kun huomasin läheisellä kasvimaalla parin auringonkukan kukkivan... Asustelen täällä vähän pohjoisemmassa Suomessa, ja auringonkukkia näyttää löytyvän. Kesä on ollut lämmin täälläkin, nuo pari kukkaa jotka huomasin on siis kasvatettu ihan kasvimaalla, ja ovat sellaisia jättikokoisia. Kukkaan ovat puhjenneet tässä ihan parin päivän sisällä, kun en ole aiemmin niitä huomannut. Eli jos säät noudattelevat tätä linjaa ensi kesänäkin, luulisi noita auringonkukkia koto-Suomestakin näin myöhäänkin löytyvän. Jos ei mikään pohjoisempi puutarha kasvata, niin ehkä joku sukulainen täältä periferiasta lupautuu viljelyspuuhiin...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunniteltiin viikonloppuna meidan kukkasia mun miehen mummon kanssa. Se tulee tekemaan mun kimppuni ja kaikki muut kukkalaitteet meidan haihin. Hanelta sain esimerkiksi sellaisen vinkin etta jos kasvattaa auringonkukkia itse, niin siemenia kannattaa hankkia 3 kertaa niin paljon kun haluat itse kukkia (eli jos haluat 3 kukkaa niin kayta 9 siementa...sori en osaa oikein selittaa tata), En tieda onko tama ihan yleinen saanto kukkien kasvatuksessa mutta mina en ainakaan tasta tiennyt yhtaan mitaan.

Ja loysin myos yhden kimpun mallin netista, eipa siella paljon auringonkukkakimppuja nayta olevan, tarvitsee kai suunnitella itse.

http://www.wiggyflowers.com/BridewithSunflowerBouquet.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taalta loytyy ideoita myoskin.

www.auringonkukka.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0