Guest Tikru1981

Tuoliongelmat (yhdistetty)

129 posts in this topic

Meillä on sellaiset oranssit kuppituolit mutta olen ajatellut asian niin, että mä kyllä kestän ne tuolit, ne on vaan tuolit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ajattelin tehdä just tollasiin muovituoleihin sellaiset kaitaliinan malliset "huput". Tai siis kyse ei varsinaisesti ole hupuista.. Löysin yhdestä häälehdestä idean. Eli ommellaan sellaiset kaitaliinan malliset kangassuikaleet tuolin leveyden mukaan ja se laitetaan roikkumaan tuolin selkänojasta. Sivuille ommellaan sellaiset nauhat, jotta se pysyy paikallaan. Vaikea selittää.. :-/ Saitteko mitään selkoa? ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän juhlapaikassa on sellaiset vanerituolit. Ajattelin koristella pöydät niin komeiksi, ettei tuoleihin kiinnitä huomiota. Ja vieraathan peittää ne nopeasti, joten en ota siitä murhetta. Muovituolit ymmärrettävästi aiheuttaa ahdistusta. Sade_82:n kaitaliinaidea kuulostaa nätiltä. Kannattaa suunnitella sellaiset, jotka eivät irtoile paikaltaan. Voisi olla hassu häiden ohjelmanumero katsella, kun vieraat konttaa pöytien välissä korjailemassa irronneita istuinsuojuksiaan. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun pahin pelko kävi toteen,kun päästiin lopulta katsomaan juhlapaikkaa.Siellä ne nökötti...oranssit kuppituolit  :o Mistään ei saanut hankittua toisenlaisia tilalle.Enkä todellakaan oisi jaksanu ruveta 80 tuolia huputtamaan.

Kun juhlapaikka oli koristeltu pöytiä myöten,tuolit pomppasivat edelleen aika pahasti silmiin.Mutta hääpäivänä,kun vieraat istuivat pöydissä,ei tuoleja enää edes huomannut.Ihan turhaa murehdin.Hääpäivänä oli muutenkin niin paljon tohinaa,että yhdet tuolit eivät paljoa menoa haitanneet.

Mun käsittääkseni ihmiset kiinnittää enemmän huomiota koristeluihin ja tietysti itse hääpariin  ;) Tuolit ovat todennäköisesti ihan sivuseikka.Ja ne joiden mielestä tuolit tekevät juhlasta juhlan,niin terve vaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidänkin juhlapaikassa on kamalat tuolit, oranssit myös :-/  Ajattelin, että jos  jonkinlaisesta harsokankaasta tai paperisesta pukupussista sais kivat huput, ja sit tekis jonkinlaiset isot rusetit pitämään ne kiinni.  Oiskohan ollu tossa teemavärinä kulta ja helmet- ketjussa jonkin näkönen esimerkki niistä ruseteista...en muista nyt yhtään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei se kuulemma edes melkein näy se oranssi...Kaverin siskolla oli juhlat samassa paikassa kun meillä, ja sanoi, että eihän ne edes näy, kun vieraat istuu niillä vaan. Ja kai se fiilinki on se tärkein  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös muovituolit juhlapaikallamme. Tosin ne on kauniin yönsiniset ja siinä mielessä rauhallisen väriset. Ainoa asia mikä mua niissä vaivaa on se, että häämme ovat keskikesällä jolloin toivottavasti on lämmin. Muoviset tuolit hiostavat inhottavasti, vieraiden juhlavaatteet ryppyyntyvät jne. Olen itse helteillä sellaisessa tuolissa juhlissa ollut ja tiedän, että se hiostavuus on inhottavaa. Mutta minkäs teet, en taida löytää mistään 120-140 tuolia niin halvalla (edes vuokrattuna) että siihen olisi meidän budjetilla varaa. Täytyy vain hyväksyä nämä muoviset..  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä melkein toivoisin että saatais semmoset kirkkaan oranssit kuppituolit. Värit tulee olemaan keltasta, punasta ja etenki oranssia muutenki, sopis varmaan loistavasti muihin koristeisiin  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän juhlapaikassa on sellaiset pehmustetut kangaspäällysteiset tuolit, mikä sinänsä on ihan ok MUTTA ne on ihan hirvittävän näköiset! Ne on joskus muinoin ollut kermanvalkoiset mutta nyt kangas on pinttyneen harma - eli näyttävät ihan hirvittävän likaisilta - YÄKKI!! Oiskos ideoita mitä niille vois tehdä? En usko että huputtamiseen riittää aikaa...  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sisustin kahdet 50-vuotisjuhlat paikkaan jossa on ne oranssit kuppituolit.

1. juhlat (joulukuu) sisustettiin väreillä mitkä käy oranssin kanssa eli tumman vihreää, ruskeaa ja punaista. värit sointuivat hyvin yhteen ja oli tosi julavan näköinen. ihan kuin tuolit olisi varta vasten etsitty sinne.

2. juhlat (kevät) sisutettiin teemaan sopivaksi oranssilla, keltaisella ja vaalean vihreällä. Kaikki sointui taas hyvin yhteen.

Vinkki: Kannattaa katsoa juhlien väriä hieman sen mukaan mikä on suurin tila, vallitsevin värisävy jo itse tilassa ja siellä olevissa huonekaluissa jne. ne ovat kuitenkin kalleimmat rueta päällystämään ja suuritöisemmät vaihtamaan. Halvimmalla pääsee jos valitsee päävärit näiden mukaan ja etsii sen jälkeen oikean väriset ja laiset kutsut, kukat ym. Ja eri teemojahan voi tehdä erilaisilla värisävyillä ihan fiiliksen ja ideoiden mukaan. Trendit on trendejä ja jos niitä tahtoo seurata, kannattaa varata sitten senmukainen paikkakin.

Nyt olen ideoimassa kahtia häitä, ystävättäreni (talveksi 2007) ja omia syksyksi 2007. Paikkoja ei vielä ole tiedossa, joten innolla seuraan mitä täällä foorumilla keskustellaan ja samalla ideoin....

Tsemppiä kaikille suunnitteluun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hurjalta kuulostaa, etteivät juhlapaikkojen omistajat osaa ajatella, millaista vaivaa >:( oransseista muovituoleista voi morsiamille tulla. Omistajilla on tainnut oma silmä jo niin tottua niihin tuoleihin, että ovat tulleet vallan sokeiksi. ;) Tuolien huputus lienee hankalaa ja kallista, joten oranssin värin käyttäminen somistusvärinä on hyvä idea. Jos teemaväri on joku muu, pöytäkukiksi voi laittaa monivärisiä kukkia, joissa on mukana myös oranssia. Onneksi myös valokuvia otetaan yleensä silloin, kun väki istuu – ja peittää ne tuolit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vinkkinä huputukseen: sen hupun voi tehdä myös kertakäyttölakanasta tai vaikka mansikkaharsosta. Ei tarvitse ommella kun hupun voi kasata vaikka kuumaliimapyssyn avulla, sitten vaan joku rusetti koristeeksi tms. 80 tuolin huput ihan kankaasta tulee jo huimaavan kalliiksi jos ei muuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aika hurjalta kuulostaa, etteivät juhlapaikkojen omistajat osaa ajatella, millaista vaivaa >:( oransseista muovituoleista voi morsiamille tulla.

Ensinnäkin se vaiva on morsiamen asenteessa ja päässä, eikä näinollen kuulu juhlapaikan haltijan vastuualueeseen.

Toisekseen tuolit ovat juhlapaikalle iso menoerä. Jos kyseessä on esim. nuorisotalo tms, on minusta tuoleista tosissaan voliseminen tästäkin syystä jotekin vähän... noh, mänttiä. Korjaus- ja verhoiluehdotukset ovatkin sitten ihan eri asia - hyvällä mielikuvituksella varustettu morsian saattaa jopa nauttia tällaisen ongelman ratkaisemisesta. Hinnaltaan edullisessa juhlapaikassa (joita muovituolipaikat tapaavat olla) on tyydyttävä usein esteettisesti vähän toisenlaisiin ratkaisuihin, kuin esim. kartanoissa tai linnoissa. Juhlapaikan tuolitkin voi lisäksi tarkastaa etukäteen, jos tämä asia todella on jollekin kynnyskysymys.

Tekisi mieli taas muistuttaa, että häät eivät ole näytelmä, eikä hääpaikka näyttämö. Kyse on kahden ihmisen sitoutumisesta toisiinsa. Siinä kamalat tuolit ovat aika mitätön tekijä. Niistä saattaa huumorintajuisemmalle parille tulla jopa yhteisen jälkihihittelyn aihe. Lunkisti ottaminen ja tämän suuruisille "vaikeuksille" nauraminen ennustaa varmaan avioliitollekin hyvää.

Sitä paitsi oranssit muovituolit ovat retroa parhaimmillaan ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen Tirpiaisen kanssa samaa mieltä että kun juhlapaikkaa valitsee niin täytyy tietenkin valita väriä sen mukaan mitä tila antaa myöden. Itselläni on juhlapaikalla mustat tuolit joissa sininen kandas  istumakohdalla ja nojassa mutta ne ei kamalan pahat ole ja muutenkin peitän selkänojat satiinivuorikankaalla tai ruseteilla. Meille se paikka oli täydellinen mutta jos tuolit olisi olleet näitä karmeita oransseja tai muuta niin en olisi paikkaa edes ottanyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiän juhlapaikalla on ruskeat, minun mielestä aivan kammottavat tuolit.. Miten saisin ne "piilotettua"? Huput ois aivan mahtavat mutta niitä en saa koska äiti ei suostunut niitä ompelemaan ja itse en osaa käyttää ompelukonetta..  :) Onko jotain ehdotuksia siis? Teemavärinä vaaleanpunainen/pinkki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

peitä tuolit valkosella lakanalla ja sitten teet nauhat jostain noista sun teema väreistä jos ei kankasta löydy ni värjäät tota ikea lakanaa ni pääset halvalla :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

moikka itellä meni yksi päivä kun tein päälliset meidän häihin enkä osaa edes ompelukonetta käyttää eise ole niin vaikeaa kun luulis eikä kallista kunhan hermo kestää sitä kauan kestävää leikkelemistä :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now