cisu

Vihkiminen ulkona - somistus!

171 posts in this topic

Hei, onko kellään kokemusta n. 80 hengen puutarhahäistä? Kesäsää kun on niin arvaamaton, pitäisi saada jostain teltta, johon mahtuisi pöydät yms. ja jossa olisi myös lattia. Mitähän sellaiset teltat maksaa Helsingin seudulla? ??? Entäs kalusteet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voin vain varoittaa, että teltat maksavat PALJON. Oyysin stopteltoilta tarjouksen, valkoinen teltta 130 hengelle, lattiat, pieni esiintymislava bändille, kalusteet (pöydät, tuolit, tuolihuput)ja pystytys. 16 000 €!!!!! meinasin pyörtyä. Toisia tarjouksia odotellaan, ja hienouksista joutuisi luopumaan. Toisaalta ihmettelen vähän tuota Stop telta tarjousta, miehiä pystyttämään tarvittaisiin kuulemma 4, ja tekisivät töitä 2pvää. Ja Lainapeitteen sivuilla sanotaan että partyteltan pystyttää helposti itsekin muutamassa tunnissa. Uskomatonta. Varmasti saa jostain vaatimattomamman teltan PALJON halvemmalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilla oli grillaushaat 7.8.04 mokkimme pihassa ita-Suomessa. Ihmisia paikalla oli vajaat 70. Me vuokrattiin teltta jostain kylayhdistykselta ja se maksoi 140 euroa (kai)/viikonloppu. Se ei ollut ihan maailman helpoin nakki pystyttaa, mutta parissa tunnissa se lopulta pystyyn saatiin. Lattiaa meilla ei muuten ollut. Mutta ei ollut niin valiksikaan, kun meilla oli rennot haat ja ihmiset kylla tiesivat etta tulevat mokille ja kutsussakin painotettiin tata, niin etta kellaan ei ollut piikkikorkoja tai muita, jotka olisivat olleet hankalat nurmikolla.

Kalusteet vuokrattiin (kai) siita samasta paikasta. En naita valitettavasti muista hirvean hyvin, kun aitini teki kovan tyon naiden jarjastamisien takia, koska ulkosuomalaisena en itse pystynyt. Maksettiin kalusteista jotain 100 euroa (kai). Miten ma en nyt tan tarkempaan muista, vaikka aidilta tossa marraskuussa naita kyselin, kun yksi toinen naikkari naita tietoja myos kyseli? ::) Kalusteet olivat puupoydat pirttituoleilla.

Vuokrattiin myos astiat jostain toisesta kyla-yhdistyksesta, joista maksettiin 20-30 euroa ja tahan hintaan kuului kaikki aseet, lautaset, kahvikupit, paljon tarjoulukulhoja yms.  

Saasta sen verran, etta kannattaa olla ajoissa liikkeella  ;D. Me tilattiin 8kk aikaisemmin aurinkoinen saa haapaivaksi ja seka elokuun alku se haaviikonloppumme taisikin sitten olla koko kesan lampimin ja aurinkoisin viikko.

Kaikki hinnat oli varmaankin paljon halvempia ita-Suomessa, kuin paakaupunki seudulla. Me (lue aiti) kylla tehtiin jonkin verran tutkimusta, etta mista kannattaa mikakin vuokrata. Eli hinnoissa oli isoja eroja. Ma suosittelisin kyselemaan Helsingin lahikuntien kyla-yhdistyksilta ja martoilta. Naista saa varmasti edullisemmin kuin jostain yksityisilta.

Hauskoja haiden jarjastamisia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa ehdottomasti otta yhteyttä seurakuntiin ja eri yhdistyksiin. Nyt oon muutamastakin suunnasta kuullut yli tuhansien eurojen hintaerosta telttojen vuokrissa. Tottahan niissä on varmasti erojanki, mutta suht pienellä vaivalla voi saada aikaan huikean säästön.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös ensi kesänä puutarhahäät ja tähän tietoon saadaan tutun kautta järjetymään hyvä ja tilava teltta kohtuulliseen hintaan (n. 1500).

Sen verran pitää muistuttaa, että jos teltan lisäksi ei ole muita "sisä"tiloja sateen varalle, niin katsoo sitten rakenteiltaan kestävän ja tarpeeksi tilavan teltan. Olin viime kesänä häissä, joissa tila oli koottu useasta pienemmästä teltasta ja kun vettä tuli ihan kiitettävästi se uhkasi tulla vähän väliä vieraiden niskaan kerääntyessään "pusseiksi" katolle. Eli jos ei tälläistä ylimääräistä ohjelmanumeroa halua, niin ihan yhtenäinen suurempi teltta on hyvä. Toinen asia on tietysti teltan lattiaratkaisu, eli onko rakenteet sellaiset että niiden yli täytyy hyppiä, vai onko siihen rakennettu lattia tms.

Toivotaan tietysti, että ensi kesänä on huikean hienot ja kuivat kelit, jottei tällasista tarvitsisi murehtia  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi, kiitoksia kaikista vinkeistä. Telttoja löytyy aika moneltakin firmalta ja yhdistykseltä, mutta tahtovat usein olla pieniä, joita pitäisi sitten yhdistellä toisiinsa. Isommat teltat ovat aika kalliita, 1000€ ei musta ole kovin edullinen kun siihen pitää hankkia kaikkea muutakin kuin vaan se katto ja seinät. Kalusteet ollaan kuitenkin jo saatu tutun kautta aika edullisesti, ja erilaisia lattiavaihtoehtojakin harkittu. Toivottavasti tosiaan ilmat suosisivat, kun meillä ei ole oikeestaan mitään Plan B sisätilaa varattuna. Onneksi tässä on vielä vähän aikaa  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin tulossa puutarhahäät. Nostetaan vähän tätä ketjua, jos saatais lisää kommentteja miel. onnistuneista telttajuhlista!

Itsekin kauhistuin kyllä telttojen vuokrahintoja. Tarjouksia olen lähetellyt jo ihan joka paikkaan, minne olen keksinyt...

No, jospa kustannuksissa pystyisi edes hiukan säästämään ruokatarjoulun osalta, joka hoidetaan pääosin itse suvun voimin yhden emännän avulla....

Huom! Kalusteita kannattaa kysellä lainaan kouluilta! Me saadaan lainata pöydät ja tuolit/penkit ihan ilmatteeks  ;D

"Omat" juhlatilat kivat siinä mielessä, ettei ole sidottu mihinkään pitopalveluun, eikä ole aikarajoituksia...Voi hipata vaikka aamuun saakka, eikä siivouksellakaan niin kamalaa hoppua ole.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme viime kesänä vieraina puutarhahäissä, jotka olivat oikein onnistuneet  :)

Teltta oli aika suuri, vierasmäärä n.60 hlö (muistaakseni) ja teltta oli vuokrattu paikalliselta helluntaiseurakunnalta huikeaan 100€ hintaan  ;)

Kalusteet taisi olla samasta paikasta, ei kovin kaukaa ainakaan, ja myös huokeaan hintaan saatu.

Teltta oli kauniisti koristeltu sisältä luonnonkukilta, joka toisaalta houkutteli myös ampiaisia paikalle  :-/ Ruokailu ja hääohjelma tapahtui myös teltassa, häävalssi ulkopuolella.

Kattoon ja sivustoille oli ripustettu lyhtyjä, sekä värillisiä sähkölyhtyjä että tuikkulyhtyjä. Nämä  oli tosi nätin näköisiä ja loivat kivaa tunnelmaa kun ilta alkoi jo hämärtää.

Tuossa kyseisessä teltassa oli hyvä puoli se, että vaikka siinä oli seinät ja katto, sai toisenkin päädyn auki. Näin saatiin "tuuletettua" välillä ja kulkukin helpottui hieman.

Ainoa negatiivinen pointti taisi olla välillä yllättänyt rankkasade, joka tietysti muutti ruohikon kosteaksi ja teltan sisällä maa tallautui paikoitellen mullalle asti.

Suosittelisinkin laittamaan ruohikon päälle jonkinsortin mattoa. Mun kengät oli noiden juhlien jälkeen entiset.

Voin siis noiden juhlien perusteella sanoa, että puutarhahäätkin voivat olla todella onnistuneet, ja jopa pienellä budjetilla.

Omista kengistä viis, ne olikin vanhat jo  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille myös tulossa puutarhahäät.Varasin teltan 40 ihmiselle(telttaan mahtuisi jopa 80henkilöä)niin tuli viikonlopun vuokraus maksamaan 330e Siihen kalusteet samaisesta paikasta n.50e pintaan.Niin ei tuo minun mielestäni niin kauheasti ole.Hiukan vaan pelottaa tuon meidän nurmikon puolesta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin yhtenä vaihtoehtona puutarhahäät teltassa.  :-X :-X

Oisi tosi kiva tietää, miltä paikkakunnilta/mistä päin Suomea noi edulliset teltat on saatu?

Entä kuinka paljon ennen häitä olette tiedustelleet ja varailleet telttoja?

Miten muuten teltoissa toimii valaistus? Entä voiko niihin asentaa jotain lämpöpuhaltimia tms. jos on viileä ilta?

Olipa kysymyksiä... Kiitoksia kovasti, jos joku jaksaa vastailla

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me myös pidämme juhlat kotona ja tilanahtautta ehkäisemään vuokraamme yhden 4x8 metrin teltan (viikonloppu 150 €) Ylöjärveltä ja samasta paikasta saamme vuokrata myös penkit ja pöydät (pöytä+kaksi

penkkiä yhteensä 9 €). Koska juhlat ovat syyskuussa, yritämme viritellä telttaan ns. terassipuhaltimen, jotta siellä tarkenee olla. Valaisemiseen voisi olla kivat esim. värilliset lamput "roikkana" kattoon, pitää niitäkin pikkuhiljaa alkaa metsästää.

Jos jollakulla on tietoa/kokemusta, mistä noita terassipuhaltimia voisi vuokrata, olisi kiva kuulla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me varaamme 100 hengen pihajuhliin 2 telttaa,

jotka on ihan tarpeelliset vaikka ei vettä sataisikaan

(ainakin vanhemmat ihmiset haluavat olla varjossa jos sattuu tulemaan kuuma päivä)

pöytiä laitamme pitkin pihaa, oli vain muutamat telttojen alle, mutta tarvittaessa sinne mahtuu kaikki istumaan jos nyt tulee se vesisade. Sisätiloja ei juuri ole käytettävissä, ainoat on pieni mökki joka melkein on varattu sitten ruualaitolle ja niille tarvikkeille, sekä lato, missä pidämme tanssit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa puutarhahäät ja olin ystävien puutarhahäissä viime vuonna. Yksi asia mikä korostui viime kesän häissä oli vessat eli talossa oli tasan yksi vessa mikä oli aivan liian vähän 100 vieraalle, onneksi miehille oli rakennettu omat teltta lavuaari systeemi ja samalla oli vuokrattu pari bajamajaa.

Sitten kannattaa miettiä missä ja miten ruoka tarjotaan, kokki sanoi että jos on todella kuuma ei ruoka säily kovin kauaa ulkona. Viime kesän häissä oli buffee pöytä laitettu varsinaisen juhlateltan viereen oman pikkuteltan alle.

Itse aion varautua siihen että vettä tulee ja kunnolla eli kaikki vieraat mahtuvat syömään ja olemaan teltassa kivuttomasti. Ja vessoja on 4 naisille ja 3 miehille. Samoin jos on satanut kauan maa ei välttämättä kestä 100 vieraan tallomista, joten me vuokraamme ainakin tanssilattian ehkä koko teltan kattavan lattian. Kallista on mutta luulen ettei tässä kannata säästää, toisaalta laitan jos kutsuun viestin että häitä juhlitaan ulkona jotta vieraat pukeutuisivat sään mukaan ja jalkaan ei ehkä tosiaan niitä kaikista hienoinpia kenkiä  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me vuokraamme teltan ja roippeet täältä www. kolumbus.fi/rent.tent

Muistaakseni oli tuo osoite.googlettamalla ainakin löytyy ;D

Paitsi että nyt oli jyskissä myytävänä samanlaisia telttoja 155e kpl :D(siis vuokrattavan teltan koko on 4,6x9m ja tuon myytävänä olavan 3x9m)Ja niitä kun ostaisi 2kpl niin sais jopa isomman tilan ja vielä halvemmalla ja ikiomaks.Mut tiedä sitten kuinka kestäviä on ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häät pidetään vanhempieni kotona ja koska olen maalta kotoisin pihamme on V A L T A V A :o Elikkäs sinne mahtuu isompikin teltta pystyyn ;D Ajattelimme että ostaisimme biltemasta tai jostain noita 3mX3m telttoja tai sitten sellainen 3mX6m!! Maksoi biltemassa muistaakseni jotain 40€ pienempi ja 80€ suurempi ::) ::) Tietenkin se lattia jää vielä mietintään ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me  mennään mieheni kanssa naimisiin kirkossa, sen jälkeen vanhempieni puutarhassa on juhlat. Teltan saimme paikalliselta torimyyjältä jolla siis torilla on telttakahvila. Hinta oli tosi edullinen, jotain alle sata euroa tulee maksamaan teltta, jonne sisälle mahtuu hyvin istumaan noin 50 henkeä, sekä myös tanssilattia. Kannattaa kysellä!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten toteuttaa vihkiminen ulkona? Ideoita kuvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuvat on kovin kauniita, mutta hyvin jenkkityylisiä palmuineen, katoksineen, mahtavine merenrantoineen ja mielettömine kukka-asetelmineen. Olis kiva saada vähän semmosia suomalaisempia kuvia. Vähän realistisempia tavotteita  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now