Jump to content
Naimisiin.info

Kynttilät juomalaseissa


Guest himpul@

Recommended Posts

  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tuikut on muuten aseteltava vähintään viiden senttimetrin ja mielellään jopa kymmenen senttimetrin etäisyydelle toisistaan, jottei synny roihahdusta tai allaspaloa. Itse suosin juuri tästä syystä erillisiä tuikkulyhtyjä ja -laseja, vaikka ne tulevakin kalliimmiksi kuin peilinpalat tai isot maljat.

Link to comment
Share on other sites

Löytyisikö Ikeasta halvempia vaihtoehtoja?

Itse kyllä varmaan lähtisin mieluummin tukemaan pöytää ettei heilahda niin pahasti että juomalasit ja kynttilät on vaarassa jos joku sattuu tönäisemään. Kannattaa myös varata pöytien ympärille tilaa kunnolla, se jo ehkäisee sitä ettei kukaan kävele niin pahasti pöytää päin.

Link to comment
Share on other sites

Noita Silkkiuikun mainitsemia Ikean Galej-tuikkukeppoja mäkin suosittelen.

29990_PE117777_S3.jpg

Maksaa tosiaan alle 25snt kappaleelta, joten ei ole hinnalla pilattu. Ja jopa halvemmalla saattaa saada jos pitää silmät auki täällä naikkarien myynti-osastolla...

Ikean Galej-sarjaan kuuluu muuten myös jalallinen malli, esim. mitä jos laittaisit noita tavallisia ja näitä jalallisia sekaisin?!

66966_PE180442_S3.jpg

Mitään omia "virityksiä" en suosittele, mm. Piltti-purkkeihin ei saa laittaa tuikkuja kun ne voi poksahtaa, eikä mitään tuikkukeppoja kannata koristella paperilla tai muulla syttyvällä.

En tiedä minkä tyyliset häät teille on tulossa, mutta tuikku-asetelmia (kunhan muistaa sen turvallisen etäisyyden) voi tehdä vaikka ison lautasen, laudanpätkien, valokuva- tai taulukehysten yms päälle. Mahdollisuuksia on rajattomasti!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Tiimarihan on pullollaan ton paksuisia pöytäkynttilöitä, joten kysymys kuuluu, kuinka pitkiä mahdat kaipailla...? ;)

No ei meidän tiimarissa ollut muita kuin basicantiikki-ja kruunukynttilöitä ja sitten todella paksuja pöytäkynttilöitä.... Mutta täytynee lähteä sitten jonnekin toiseen Tiimariin, jos näin todella on!!!

Link to comment
Share on other sites

Riippuu, mitä haluaa :).

Eli itse olen tehnyt semmosia varsin eläväpintaisia (tulee siis aika semmosia röpyliäisiä, ei sileitä) pitkiä kynttilöitä kastamalla tuota lankaa siihen nesteeseen. Saa ihan niin paksuja kuin haluaa.

Toinen vaihtoehto on, että valaa eli kaataa sitä nestettä johonkin kippoon suoraan. Itse en ole kokeillut, mutta olen kuullut, että tuota seosta voisi kaataa myös erilaisiin muotteihin, joista se kovettunut kynttilä lähtee irtikin, jos haluaa siis sileää pintaa ja irrallisia kynttilöitä eikä polta niitä suoraan siinä valukipossa.

Materiaaleja tuohon massaan saa Sinellistä ainakin. Aika monta kiloa ja muutaman euron maksaa.

Suurin vaiva on varmaan tuon massan sulattaminen nesteeksi. Vanha kattila on paras.

Link to comment
Share on other sites

Kynttilöiden tekeminen on yllättävän helppoa: sulatetaan steariini ja kaadetaan muotteihin. Olen itse tehnyt kynttilöitä useamman kerran, ja hyviä on tullut. En ole tosin käyttänyt irrotettavia muotteja, mutta olisikohan silikoni siihen hyvä materiaali?

Ai niin, ei kannata käyttää muoviastioita! Nimim. muutaman kauhan sulattanut... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...