Jump to content
Naimisiin.info

Menun kirjoittaminen


Guest Vieras_janette_*

Recommended Posts

tollo ja mielikuvitukseton haluaa tietää miten menu kirjoitetaan. Missä järjestyksessä ruoat, laitetaanko juomat, leivät ym?

siis kehyksiin laitettava meny kyseessä:)

Link to comment
Share on other sites

Tosi monissa menuissa on olleet pelkät ruuat ja ensin kylmät ja sitten kuumat ruuat. Leipiä ei musta tarvii erikseen mainita, ellei nyt tahdo tai ole joku erikoisuus, samoin juotavat. Iltapalaakaan ei oo koskaan merkitty, siis niissä bileissä, joissa oon ollut. En tiä, onko oikeaa tai väärää tapaa, nykyään jokainen tuntuu tekevän niinkuin parhaaksi näkee. :)

Link to comment
Share on other sites

Me laitettiin juuri noin, pelkät ruuat. Ensin alkuruuat, sitten lämpimät ruuat ja lopuksi vielä kakku ja kahvit oli mainittu menussa. Juomia ei erikseen mainittu. Leipäkori ja levite laitettiin, koska se oli myös pitopalvelun menuvahvistuksessa.

Nyt aloin miettiä että olisko ruokien perään pitänyt laittaa lyhentein laktoositon, gluteiiniton jne. kuten ravintolan menuissa? Todennäköisesti pitopalvelu kyllä laittaa näistä maininnan ruokien yhteyteen…

Link to comment
Share on other sites

Voishan siellä ruokalajin lopussa mainita koodilla laktoosittomuudesta yms. silloin erityisruokavaliota noudattavan on helppo jo etukäteen katsoa mitä voi omalle lautaselleen ottaa eikä jono turhaan seiso paikallaan jos jonkun täytyy lukea tarkasti lappuja ruokalajien vieressä. Mutta kyllä aina kaikki ruokaa saa, ei ne koodit niin välttämättömiä ole! :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä laitetaan juhlaohjeeseen jo ruokien vähälaktoosillisuus-merkintä, mutta ehkä myös menun alalaitaan pienellä. Itse laktoosikkona oon joutunut mielestäni noloihin tilanteisiin kun joudun kysymään erikseen, mitä voin syödä..

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Useita allergikkoja kun tulee juhliin, niin pitäisi ehdottomasti esim menun alalaidassa mainita, että kaikki ovat ähälaktoosisia tms, tai sit kunkin ruuan kohdalle merkintä. On se noloa sit kun ei tiedä mitä voi syödää tai ottaaki sellasta mistä tulee vaikka

kauheet oireet nin sit joutuu loppupäivän ravaa vaikka vessassa..

Tai jos pöytään tulee ruokien kohdallle laput, niin niihin voi myös laittaa koodeilla VL, GL jne..

Link to comment
Share on other sites

Ihan sivuhuomautuksena mainittakoot, että laktoosittomalla ruokavaliolla elävät ovat useimitten viisaita, ja ottavat mukaan tabletit, joiden avulla vältytään ikäviltä seurauksilta ;) Kuulun kyseisiin henkilöihin ja meille tulee pääosin laktoositonta ruokaa. Tosin, esimerkiksi kakku yms. tehdään normaalina, mutta lisäksi on erikseen laktoositon kakku.

Noutopöydässä olevaan menulappuun kirjoitettiin ihan vain ruokien nimet ja mainittiin myös leivät. Siihen ei laitettu minkäänlaista mainintaa erityisruokavalioista. Meillä tosin on häälehti, johon on kirjoitettu menu -sivun alareunaan maininta, että allergisten ruuat on samassa pöydässä kuin muidenkin.. Tarkoitus on siis erotella lapuilla, että mikä on gluteenitonta, laktoositonta jne.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

En äkkiseltään löytänyt täältä apua ongelmaani, joten avasin uuden topicin. Eli kaipaisin jeesiä menukorttien tekoon. Miten ruoat ja viinit merkataan? Laitetaanko kaikki ruoat syöntijärjestyksessä ensin ja sitten viinit juontijärjestyksessä, vai ensin alkuruoka + viini, sitten pääruoka + viini jne? Entäs laitetaanko alkumaljaa (kuoharia) korttiin lainkaan? Meillä järjestykseen pitäisi saada seuraavat.

Alkuruoka + viini

Pääruoka + viini

Kahvi avec + kakku

Miten te, arvoisat kanssafoorumistit, olette nämä laittaneet?

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni menukorttiin merkitään ainoastaan ruoat järjestyksessä

Alkuruoka

Pääruoka

Jälkiruoka

Tai jos on pitopöytä, niin voi mainta esim.

Kalapöytä

Lihapöytä

jne.

Juomat mainitaan kai alhaalla erikseen, esim. "juomana tarjotaan ...viiniä ... .. ". Kahvit voi toki mainita jälkiruoan yhteydessä koska kahvi on itsessään jälkiruoka.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei!

Voipi olla jo myöhässä vastaus, mutta kirjoittelen kuitenkin.

Mitä koulussa olen oppinut voi menun kirjoittaa esim seuraavanlaisesti

Alkuruoka (jos lautasella tai tarjoillaan pöytään)

Viini

* * *

Pääruoka, tai jos on seisova pöytä voi jättää alkuruoat pois ja kirjoittaa mitä kaikkea pöydässä on. Aloittaa kalasta koska se on vähän niin kuin alkupalaa ja siitä pitopöytä usein alkaa.

Viini

* * *

Hääkakku

Kahvi avec (tai kirjoittaa suoraan konjakki/likööri, siihen voi jopa mainita mitä merkkiä ainakin likööristä)

Sampanjaa ei yleensä kirjoiteta jos se ei kuulu ruokaan. Yleensä sillä skoolataan kun hääpari saapuu juhlapaikalle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...