Guest Vieras_Suvi_*

Hima & Sali (Helsinki)

20 posts in this topic

Onko kukaan viettänyt häitä Kaapelitehtaalla sijaitsevassa ravintolassa Hima & Sali. Meillä se on tällä hetkellä ykkösenä, kysellyt olen alustavasti, mutta tarjouspyyntöä en ole vielä pyytänyt. Suunnitelmissa on talvihäät. Kertokaahan kokemuksia ja vinkkejä. Myös menuehdotuksia otetaan innolla vastaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuonne Helsinki-ketjuun olenkin jotain aikaisemmin kirjoitellut. Häät on siis vasta tulossa.

Valittiin paikka lähinnä hinnan (oikein kohtuullinen), palvelun ja menun takia. Paikkahan on arkiasussaan vähän ruokalamainen, mutta toisaalta moderni, valoisa ja korkea. Ja valkoiset pöytäliinat ja kattaus ja koristeet tekee tietty tilan kuin tilan juhlavammaksi. Ruokaa on mulle kehuttu, itse en ole ollut siellä missään juhlissa, joten toivotaan että se on edelleen hyvää häissämme. Sähköposteihin vastaavat heti ja tosi ystävällisesti ja tuli semmoinen tunne että joustavuutta löytyy, joten toivottavasti palvelu ja yhteydenpito jatkuu samaan malliin. :curtsey:

Menuista otettiin Välimerifiilis, mutta vaihdettiin muutamat alkuruoat, kun mies ei tykkää sienistä tai kesäkurpitsasta. Pääruokaa ei olla vielä päätetty eikä hääkakkua. Jälkiruoaksi tulee siis kakku eikä kumpikaan listassa olevista. Ja vaikeaa tulee olemaan kakun kanssa, kun sanoivat että voivat tehdä melkein mitä vain. Tietty pitää katsoa vähän hintaa sitten... Mutta mun käsittääkseni noi menut on uusittu tänä kesänä, koska kun heinäkuussa pyysin tarjouksen, nettisivuilla oli vielä eri menut. Että en tiedä onko monellakaan vielä kokemusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa,

onko teillä kummallakaan tai jollain muulla tähän mennessä jo häät Hima&Salissa takana päin? Jos haluatte jakaa kokemuksianne niin kuulen niistä mielelläni :)

Lotta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyselin tarjousta Hima & Sali -ravintolaan n. 100 hengen häille, jotka ovat helmikuussa 2011. Vastasitvat tarjouskyselyyn alle vuorokaudessa.

Laitan tarjouksesta hintoja näkyviin, jos joku toinen on kiinnostunut siitä missä hintaluokassa mennään noin suunnilleen.

Eivät peri erillistä tilavuokraa, sillä ruuat ja juomat tulevat kaikki heiltä.

Esimerkkinä olleen buffetmenun hinta oli 34.50 eur/hlö (100 hengelle)

(Pääruuaksi joko luomulampaanviulua tai savustettua lohitournedosta)

Hintaan sisältyy:

Alv 13 / 23%

Henkilökunta

Astiat, aterimet, lasit

Paperiset lautasliinat

Tilavuokra

Hintaan EI sisältynyt hääkakku, joka olisi maksanut alkaen 3 eur/hlö.

Lisäveloituksesta tarjoavat:

Kangasservetit 1,20 eur /hlö

Dunilin (kertakäyttöinen kangasservetti) 0,50 eur /hlö

Kangaspöytäliinat 1,20 eur /hlö

Äänentoisto 50 eur /ilta (puhe- ja dj-käyttöön)

Esiintymislava 120 eur /ilta

EDIT. Juomapuolesta sen verran, että viinit olivat n. 25 eur/pullo, avecit n. 5-7 eur kpl.

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jo kokemuksia häistä omista tai muiden häistä tuolla paikassa :)? Kiinnostaa kuulla. Me ollaan tehty varaus ensi vuodeksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ylihuomenna :girl_sigh: , laitan sitten kokonaisuudesta kokemuksia. Toistaiseksi kaikki mennyt niin hyvin kuin vaan voi. Yhteydenpito pelaa täydellisesti, kaikki pyyntömme ovat olleet ok (tosin ei olla pyydetty mahdottomia), henkilökunta paikan päällä on tosi ystävällistä, aina järjestyy käyminen yms. Saamme juuri toivomamme hääkakun ja auttavat koristeluissa kun kaaso ei ehdi tarpeeksi aikaisin paikalle. Täytyy sanoa että on vähentänyt stressiä ihan mielettömästi kun ravintolan kanssa menee näin hyvin. Nyt vaan toivotaan että ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi! :curtsey:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cranberry kerro kokemuksistasi :) teillä ainakin oli mitä loistavin sää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, häämatkastakin jotenkuten selvitty. Raflan kanssa meni kaikki täydellisesti. Rafla laittoi meidän puolesta kaitaliinat ja kukat, kun kaasolle olisi muuten tullut mahdoton aikataulu, eivätkä mielestäni edes laskuttaneet siitä vaikka vähän varoittelivat. Ruoka oli todella, todella hyvää ja sitä oli riittävästi eli ihan liikaa. Saatiin hääkakusta ylijäämät mukaan vaikka pyydettiin sitä vasta kesken juhlan. Tarjoilijoita oli vaan kaksi, mutta hoitivat tosi sujuvasti ja hyvin. Lisää vettä kaadettiin koko ajan jne. Itse saatiin hoitaa musavehkeitä, kun meillä oli CD:illä musat. Laskutuksessa ei ollut mitään ongelmaa ja eräpäivä oli laitettu häämatkan jälkeen kuten sovittiin. Lasku oli n. 300€ pienempi kuin ennakoitiin, kun kaikki eivät ottaneet kaikkia viinikaatoja. Ja meillä oli siis vihkiminen ennen ruokailua ja suostuivat siihenkin oitis.

Mitähän vielä... Ainoa mikä saattaa haitata, on että meren puoleisen sisäänkäynnin vieressä on Merikaapelihallin ulko-ovi ja jos siellä on joku tapahtuma, sitä jengiä saattaa eksyä Hima&salin "terassille" eli niihin muutamaan pöytään mitä siinä ulkona on. Mitään portsaria heillä ei ole, mutta ainakin meillä yksityistilaisuus-lappu ovella riitti ihan hyvin.

Kokonaisuutena suosittelemme siis todella lämpimästi, oli ihan mahtavat juhlat ja vieraatkin ovat vain kiitelleet! Kyselkää jos haluatte tietää lisää. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana kuulla et sujui hyvin :) toivottavasti myös häämatka oli upea!!!

En osaa vielä tässä vaiheessa kauheasti kysellä, mutta katotaan jos myöhemmin tulee kysymyksiä paikalla jo juhlineille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Haluaisin kysellä, että mihin asti tilassa saa juhlia ja perivätkö he tarjoilijoista lisämaksua? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Saimme vastaukseksi, että juhlia voi 2 asti ja tarjoilijoiden hinnat sisältyy menuihin. Juhlien aloitusaika vaikuttaa viimeiseen mahdolliseen juhlien lopetusaikaan :) Et ole taitanut pyytää tarjousta vielä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaverini juhli häitään Kaapelitehtaan Hima&Sali ravintolassa. Hinnasta en tiedä tai muista käytännön järjestelyistä, mutta ruoka oli hyvää, palvelu oli hyvää ja tila oli minusta ainakin ihan ok. Sen kummempia koristeluja ei ollut kuin mitä pöydillä oli (servetit, kukat yms.). Vessoja oli paljon, mikä on aina plussaa :grin: kovin lapsiystävällinen paikka ei välttämättä ole, sillä ulko-ovella on rappuset ja sitten pieni parkkipaikka + meri.

Viereisessä Merikaapelihallissa oli samaan aikaan jokin tilaisuus, mutta ei se tuntunut haittaavan mitenkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vietimme häitämme viime lauantaina Hima & Salissa. Olemme olleet koko ajan äärimmäisen tyytyväisiä ravintolan toimintaan ja suunnittelun sujuvuuteen. Kaikki pyydetty hoitui todella sujuvasti niin ennen juhlia kuin juhlien aikaan. Asiaa myös helpotti se, että tuli asioitua yhden kontaktin kanssa juhlapaikalla. Kysymyksiin saatiin aina vastaukset nopeasti.

Meillä oli omat liinat, servetit ja kaitaliinat. Nämä oli laitettu talon puolesta paikalle ennen kuin meidän väki koristeli paikan lauantaina aamulla. Koristeita laitoimme ainoastaan pöytiin ja lahjapöydälle. Noin suuressa tilassa pienet jutut näyttää vähän epämääräisiltä. Musiikki oli hoidettu meillä iPodilta ja toimi mainiosti. Saimme myös lainata valkokangasta historiikin näyttöä varten. Meidän juhlissa oli 50 vierasta ja kyllä olisi reilusti enemmänkin paikalle mahtunut.

Ruoka oli maistuvaa ja sitä oli riittävästi. Tarjoiluista saatiin kiitosta myös vierailta. Viinin kaato hoitui henkilökunnan puolesta hyvin, kun emme halunneet pulloja pöytiin ja viinitkin oli muuten hyviä! Saatiin järjestettyä myös kivaksi hääparin tarjoamat juomat laareihin baaritiskille ja oli kiva saada tarjolle yhtä meidän lempparisiideriä Magnersia :)

Meidän kokemuksien pohjalta voin lämpimästi suositella paikkaa häihin tai muihin juhliin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisikohan kellään uusia kokemuksia Hima & Salista, harkitsemme paikkaa 2012 keväälle. Nopea aikataulu, tiedän, mutta heillä tuntuisi olevan vielä muutamia vapaita päiviä. Olemme sen verran myöhään liikkeellä, että Helsingin suosituimmat paikat täytyy rajata suosiolla pois, mutta toisaalta Hima & Sali olisi muutenkin enemmän tyyliämme. Lisäksi nopean laskemisen perusteella vaikuttaa siltä että Hima & Sali on myös hinnaltaan ok.

Suurin ongelma tuleekin siitä, että näillä näkymin meille tulee vihkiminen juhlapaikalla. En tiedä onko tila siihen mitenkään sopiva, ravintolan ulkopuolella ainakin on aika karua eikä kevätsäistä koskaan tiedä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ystäväni häät oli siellä vuosi sitten. Paikka on vähän karu, mutta jos tunnelma on hyvä niin ei sitä edes huomaa! Ruoka ja palvelu oli erinomaista. Hääpari kehui myös järjestämisen helppoutta tuossa paikassa ja olivat tyytyväisiä paikkaan kaikin puolin.

Mun mielestä siellä on kyllä tilaa pitää vihkiminen. Vähän riippuu, että paljon on vieraita yms eli paljon pöydät vie tilaa. Kantsis varmaan rohkeasti soitella sinne vaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan varattu Hima & Sali helmikuulle 2014. Halutaan pitää häät pääkaupunkiseudulla mahdollisimman pienellä budjetilla, mutta ei kuitenkaan missään työvöentalo-tyyppisessä paikassa. Kriteereinä oli edukkuuden lisäksi se, että kaikki vieraat (n.100) mahtuvat samaan isoon tilaan ja hyvät kulkuyhteydet. Omien juomien tuominen olis ollu plussa, mutta se ei nyt täyty.
Paikka miellytää omaa silmää, eikä vaadi paljon koristeluja ollakseen juhlava. Tähän mennessä kaikki kommunikointi on sujunut erittäin hyvin, palvelu on joustavaa ja nopeaa. Lisäksi tarjoilijat voivat kuulemma auttaa kattamisen lisäksi esim. paikkakorttien asettelussa. Fiilis paikasta on tosi hyvä, toivottavasti kaikki sujuu jatkossakin yhtä jouhevasti.
Voin lähettää hintatietoja yksärillä, mikäli kiinnostaa. :)

Edited by Zita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

 

Onko kenelläkään tuoreita kokemuksia Hima & Salista? Etenkin kiinnostaa miten cateringin kanssa on sujunut jossakin muussa juhlapaikassa kuin heidän omassa ravintolassaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuoreempaa tietoa kun kyseltiin, niin rohkenen vastata. Tänäkesänä olin hääjuhlissa vieraana Hima & Salissa, tosin kaason kunniatehtävissä, joten sikäli vähän enemmän inside-tietoa koen saaneeni paikasta kun perushäävieras, joskaan en tietenkään kaikkea, kuten tarkkaa hintaa juhlille.

 

Tila: Mielestäni käytännöllinen, valoisa, juhlava, tykkäsin ihan hirveesti, kuvaisin sitä sanalla "industrial". Pidän muutenkin vanhoista tehtaista. Edes se, että etualan lounasravintola ("Hima"?) oli auki juhlan aluksi, ei haitannut menoa. Vessakoreja ei tosin uskaltanut pitää.

 

Ympäristö: Luin ketjun läpi ja tätä joku dissasi. Minusta meri ja satama ovat oikein komea tausta. Eri asia tietysti, jos pelkää, että lapset juoksevat alas laiturilta. Kiva oli ottaa ryhmäkuvia ulkosalla. Pieni terassi on plussaa hyvillä säillä. Ja minusta Kaapelitehdas itsessään on ihan älyttömän hieno miljöö. Tämä nimenomaan sopii niille, jotka eivät haaveile maalaisromanttisista häistä seurantaloilla ja kartanoilla koivujen katveessa.

 

Ruoka: Olin todella tyytyväinen ainakin omaan kasvisruokavaihtoehtooni. Myös liharuuan olivat valinneet maistelun perusteella, sen verran kulinaristia oli hääparissa, että en usko, että olisivat ihan huonoa sapuskaa valinneet. Hintakin oli morsiamen mukaan kilpailukykyinen, esim. iltapala oli kai puolet siitä, mitä muualla.

 

Palvelu: Myös tähän hääpari oli tyytyväisiä. He pääsivät kerta toisensa jälkeen tarkistelemaan tilaa ja aina oli joku ystävällinen paikkaa esittelemässä (suunniteluvaiheessa, esittely kaasolle ym. avustajille). Hääpäivänä henkilökunta laittoi kaiken valmiiksi, tämä säästi kaasoakin. Ja kun vieraat ymmärsivät lahjapöydän paikan väärin ja aloin siirrellä lahjoja oikeaan paikkaan, henkilökunta riensi kysymättä apuun ja teki tämänkin puolesta. Tosi hyvä kuva jäi koko hommasta.

 

Olipas aika kritiikitön vastaus (: Makunsa kullakin, ja minä olin kyllä tyytyväinen em. paikkaan ja voinen siten suositella kaikille, joihin se vetoaa tyylinsä puolesta (ja joille paikka A-oikeuksilla ei ole kynnyskysymys).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häät Hima&Salissa tänä kesänä. Mielettömän upea paikka, suosittelen lämpimästi! Ruoka oli hyvää ja kaikki hoitui sujuvasti. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka paljon häät Hima&Salissa maksaa suurinpiirtein?. Meillä häät vuoden päästä ja vieraita olisi tulossa noin 50kpl?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now