lingonberry

Mitä maksatte kirkossa kahden kappaleen soittajille?

11 posts in this topic

Yritin etsiä aiheesta ketjua, mutta en löytänyt. Saa liittää siihen, jos sellainen on. :girl_smile: Eli meillä on sellainen tilanne, että kirkkoon olisi tulossa soittamaan pianisti ja viulisti sisääntulo-ja poistumismusiikit. Toisen kappaleen he joutuisivat opettelamaan, mutta sama hinta olisi, jos he soittaisivat toisenkin heidän ohjelmistoonsa kuuluvan kappaleen. Eli hinta näiden kahden kappaleen soittamiselle olisi 480e. Soittajat ovat ammattilaisia. Jos teillä on vain parin kappaleen soittajia, niin mitä olette maksaneet?

Edited by lingonberry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitää muistaa että muusikot tienaavat ainoat palkkansa usein näillä hääkeikoilla kesällä. Mitäpä muutakaan esim. soitonopettajat tai orkesterimuusikot tekevät kesällä kun kausi on yleensä elo-toukokuu. Sitten kun miettii että näitä keikkoja saattaa viikossa olla 0-3 joilla pitää ruoka ja eläminen maksaa, ja verotkin tuosta summasta menee niin eipä siitä hirveästi käteen jää. Jos muusikko saa 240€ keikasta ja verojen jälkeen käteen jää n. 200€ josta pitää maksaa yleensä vielä matkat keikkapaikalle itse (ja ne kirkot voivat olla hyvinkin hankalan matkan päässä jos ei ole omaa autoa) niin harjoittelulle ja itse soittotunnille jää aika vähän tuntipalkkaa. Uuden kappaleen harjoitteluun menee helposti useita tunteja kappaleesta ja soittajista riippuen ja aina ne nuotitkaan eivät ole kovin helposti saatavilla ja ne joudutaan tilaamaan esim. ulkomailta jolloin arvokas harjoitteluaika taas hupenee nuottien matkatessa postissa. Joskus ne kappaleet pitää sovittaa ja nuotintaa ihan itse ja se se vasta aikaa viekin. Hyvin moni asia sisältyy tuohon keikkapalkkioon, ja valitettavasti sitä ei yleensä tajuta vaan ajatellaan että "No eihän se nyt paljoa voi maksaa jos ne vaan tulee paikalle ja vähän soittaa." Kun se ei tosiaan ihan niin ole.

Laadusta pitää vähän maksaa. ;)

Edited by Yvory

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oon miettinyt samaa, ja tarkoitus on pyytää tarjouksia myöhemmin keväällä. Voin kirjoittaa sitten kokemuksia tänne. Mutta mielenkiinnolla itsekin kuulisin minkälaisia tarjouksia olette saaneet :) 480 euroa tuntuu musta isolta summalta mutta toisaalta sitä osaa musta kyllä odottaa. Näin musta tuntuu -pohjalta heittäisin että maksaisin erittäin tyytyväisenä kaikki alle 400 euron summat mutta sen ylimenevät alkavat tuntua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yvory: Kiitos viestistäsi :girl_smile: haluamme todellakin maksaa laadusta ja ymmärrämme hinnan. Tuolla päiväkirjan puolella vain useampi ihmetteli "korkeaa" hintaa ja halusin vielä muutamia mielipiteitä. Ilmeisesti tuo hinta verrattuna esim. bändin koko illan soittamiseen voi ihmetyttää joitain.

Kultajoki: Kerro ihmeessä kokemuksia sitten :girl_smile:

Lisää vaan siis kokemuksia. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

musiikin ammattilaisena kuittaan että ei tuo kovin paljoa mene ohi omista hinnoista, varsinkin jos tuosta otetaan vielä verot ja työnantajamaksut pois. (Tarkemmat numerot voin laittaa referenssinä privalla).

Me olemme laskeneet tietyn minimilaskutushinnan jonka otamme aina. Silloin hinta on sama vaikka tulisimme soittamaan ainoastaan yhden kappaleen. Toisaalta hintaan sisältyy hääparin niin toivoessa musiikkia 30min asti: odottelumusiikki, häämarssit sekä 1-2 musiikkiesitystä. Kappaleista 1-2 voidaan tarvittaessa sovittaa ja opetella tilaisuutta varten. Meille sillä ei ole kovin suurta eroa paljonko soitamme kun kerran paikalle tulemme, vihkimisestä kun ei kuitenkaan voi lähteä keskenkään pois. ;) Eli teemme mieluiten sitten töitä "koko rahan edestä", tietenkin hääparin omien toiveiden mukaan. :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikkelis, joo muusikon näkökulmasta tosta jos laskee, että 10% menee yleisiin kuluihin (palkanmaksu, laskutus, markkinointi, kalusto) eli jää n. 430e, joka jaettuna kahdelle 215e, josta lakisääteiset maksut, työnantajamaksut n. 25% pois jää noin 160e/hlö, josta sit lähtee muusikon henkilökohtainen veroprosentti, about 15-20% (ku tuskin kovin suuri on, vuositulot ei yleensä päätä huimaa..) niin jää n. 130e/hlö elämiseen. Että tällaista byrokratian viidakossa. Ja tosiaan edellä sanottu, jos on alku- ja loppumarssi sekä välikappale, niin mielellään hääparia palvellaan hyvin :)

Kannattaa varmaan puhelimitse keskustella ja tiedustella aina palveluntarjoajalta, mitä hinta sisältää. Ja mitä tingata jaksaa, sitä ei tarvitse maksaa, mutta kannattaa myös opetella arvostamaan vuosien ja vuosien taiteellisen työn uurastajia. Siinä on kuitenkin valmistautumisaika yhteydenpidosta teihin (ja mitä enempi säätää hääpari juttujaan, sitä enempi menee muusikon työaikaa myös), treenaamisesta, pukeutumisesta, meikkaamista (siis ennakkovalmistautuminen vie paitsi aikaa ja myös rahaa hankkia vaatteet, meikit, nuottimateriaali, soittimet jne.), kulkemista juhlapaikalle, itse soitto/laulu + odottelu ennen ja jälkeen soiton sekä sit kotimatka, joten tuntipalkka vois olla 130e/4=32e tai 130e/5 =26e. Vastaa kyllä alan työkorvausta eikä siinä ole viikonlopputyön lisää edes :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Tuolla päiväkirjan puolella vain useampi ihmetteli "korkeaa" hintaa ja halusin vielä muutamia mielipiteitä. Ilmeisesti tuo hinta verrattuna esim. bändin koko illan soittamiseen voi ihmetyttää joitain. "

sanoit Vakkari. No yleensä kirkkoon tulevat soittajat ovat korkeasti koulutettuja ja tekevät enempi uniikilla meiningillä todella korkeatasoista taidetta. Sitten bändit vetää suht samaa rivisettiä ja usein pimeästi. Laskutushinta on eri kuin harmaa hinta kellaribändiltä, vaikka bändi oiski hyvä soittaan. Ja jos meinaatte kysellä keväämmällä muita, niin muistakaa, että sopimus on sopimus eikä sitä noin vain pureta ilman kuluja, jos nyt teette sopimuksen jo ja yritätte metsästää alennusmyyntiä pitkin kevättä... ;) Ja toisaalta noi kesäkuukausien lauantait on tosi kysyttyjä, joten kannattaa panostaa hyvissä ajoin elämänsä ainutlaatuisiin juhliin. Ja oletteko kysyneet hinta-arvioita vai tinganneet puhelimitse viimeisimmän hinnan tai kertoneet oman budjettinne tyyliin 200-300e tai 400-600e? Kannattais varmaan nostaa luuri korvalle ja keskustella henkilökohtaisesti, yleensä hyvä ratkaisu löytyy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia vastauksista! Olemmekin jo varanneet tuon setin ja lisäksi vielä muutakin heiltä :girl_smile: Emme vain tienneet mitä hintaluokkaa tällaiset yleensä ovat, joten kaipasimme mielipiteitä. Ja kun tosiaan muutama tuolla muualla ihmetteli hintaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa jousikvartetti paikallisesta musiikkiopistosta. Soittajat ovat n. 14-15-vuotiaita tyttöjä, osaavat (opiston rehtorin mukaan) soittaa hyvin toivomamme vihkimarssit. Ottavat kahden kappaleen soittamisesta 200 €/4 = 50 €. Ollaan todella tyytyväisiä hintaan, sillä siihen kuuluu myös erillinen kirkkoharjoitus, kappaleiden harjoittelu ja matkakulut! Tällainen keikka antaa lisäksi opiskelijoille todella hyvää kokemusta. Suosittelen siis kyselemään musiikkiopistoista tai konservatorioista, jos haluaa päästä vähän halvemmalla :)

Kyseltiin aiemmin myös ammattilaissoittajia, he olisivat ottaneet samasta keikasta 400 €. Hintaeron ymmärrämme hyvin, tottakai, ja olisimmekin ottaneet nämä ammattilaiset ellemme olisi keksineet kysellä opiskelijoita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, löysin aiheesta googlettamalla nämä viimevuodelta olevat keskustelut. Asiallista keskustelua. Ise soitan pianoa. Ja kun olen soittaja, niin pyyntöjä tulee välillä aika paljon. Alussa se oli mukavaa, mutta nyt kolmenkymmenen vuoden jälkeen ei jaksa innostua niin kuin nuorempana, yksinkertaisesti ei ole energiaa aivan kaikkeen, täytyy rajoittaa.

Tuossa tuli hyviä näkemyksiä esim. harjoitteluun menevästä ajasta ja kulkemisesta, ne on huomioitava. Muita huomioitavia ovat: kuinka hyvin soittaa, kuinka paljon kokemuta (ei tarkoita että on automaattisesti hyvä jos on soittanut kauan ja aina huonosti), saako yleisön KOKEMAAN ja tuntemaan? Soitto- ja esiintymistaidon hankkimiseen on kulunut vuosikymmeniä monella. Jos vain tilataan "joku vaan" niin sitten voi yrittää löytää halvan.

Eli kyse on siitä, mitä hakee? Jos kaverit tulevat soittamaan kirkkoon, kannattaa heidät kutsua soittamaan muutama, esim kymmenen biisiä myös hääjuhlaan, silloin päästään järkevään tuntihintaan, koska soittajalla on "jo päivä pilalla" kuitenkin :) eikä se hinta siitä enää juuri nouse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse yllätyin vähän hintatasosta täällä Suomessa, mutta toisaalta toisen työtä pitää myös arvostaa. Me kuitenkin päästään tosi halvalla ja saadaan kaksi ammattilaista viiden kappaleen verran soittamaan viulua ja selloa. Maksamme tästä 100e Puolassa. Siellä se on kuitenkin iso raha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now