Guest bridezilla90

Turun kirkot

8 posts in this topic

Hei, menemme naimisiin 31.8.2013 Turussa. Hääpaikka on jo varattu, mutta kirkon saa varata vasta tasan vuosi etukäteen?? Ehdoton ykköstoiveemme olisi Turun tuomiokirkko ja vihkimiskellonaika jokin klo 15-17 välillä, kertokaa omista kokemuksistanne, onko haluamaansa kirkkoa vaikeaa saada sille päivälle mille haluaa?? Onko se vuotta ennen oleva päivä hirveää morsianten taistoa ja puhelinten soimista kun sitä kirkkoa varataan, jotenkin stressaa ettei saada kirkkoa tuohon kellonaikaan. Siis nimenomaan tota tuomiokirkkoa. Entä muut kirkot, missä muissa kirkoissa olette astelleet vihille Turussa ja oliko vaikea saada haluamanne aika ja päivä????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös Turun Tuomiokirkko, meillä kävi vaan sellanen moka ettei tajuttu et se vuoden määräaika on niin tärkee, työkiireiden takia soittelin asiasta vasta muutaman päivän päästä.. Itse asiassa me oltais alun perin haluttu Kakskerran kirkko jossa oli tossa vaiheessa jäljellä enää aikoja n. klo 18 eteenpäin. Päädyttiin sit Tuomiokirkkoon mikä on näin jälkeenpäin ajatellen paljon parempi vaihtoehto meille. :) Mut siis sillon kun soittelin asiasta muutama päivä "myöhässä" niin Tuomiokirkosta oli menny vasta yksi aika. Ja kun oli kyseessä vielä oma seurakunta niin siellä on kaksi ylimäärästä aikaa ennen sitä virallista 15.30. Turussa suosituimpia taitaa olla Mikaelin ja Kakskerran kirkot (korjatkaa jos oon ihan väärässä), niitä varten tarvis kai ottaa vapaapäivä töistä ja mennä aamulla jonottamaan viraston eteen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellani ei ole asiasta kokemusta, mutta ystavani meni Mikaelin kirkossa naimisiin, ja sanoi etta oli alkanut soittaa tasan vuotta ennen haapaivaa aamulla, kun virasto oli auennut ja puhelin oli ollut pitkaan varattu. Siina vaiheessa kun oli viimein paassyt lapi, oli jaljella enaa aikoja 17.45 eteenpain.

Olen myoskin ymmartanyt, etta Mikaelin ja Kakskerran kirkot ovat suosituimmat. Kuulemani perusteella suosittelen silti soittamaan heti sina paivana tasan vuosi ennen haita, jos vain suinkin kykenee. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kirkkona Tuomiokirkko. Varasimme kirkon syyskuussa, ja saimme ajan ensimmäiseen ehdottamaani päivään toukokuulle 2012. (oli muutama vaihtoehto varoilla, jos emme olisi siihen saaneet) Kellonajankin saimme valita, sillä muita varauksia päivälle ei ollut vielä. Kehottaisin olemaan ajoissa liikkeellä, jos päivämäärä tärkeä. Etenkin, jos aika on kesä-heinä-elokuulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidät vihittiin Kakskerran kirkossa ja soitin tasan vuotta ennen, kun kyseessä oli suosittu kuukausi eli elokuu. Asutaan ulkomailla, niin jonotus ei tullut kyseeseen. Päästiin heti läpi ja olimme ensimmäiset soittajat, joten saatiin valita haluamamme aika.

Sellainen vinkki Kakskerran kirkosta, että siellä ei ole sellaista sakastia, jossa morsian voisi odottaa vihkimistä, eli morsiamen tulee odottaa joko autossa tai kellotapulin takana. Tästä syystä aika moni meidän vieraista näki minut, mutta eipä tuo enää siinä kohtaan mitenkään harmittanut, sillä jännitys oli aikamoinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei, kiva tietää ettei ole täysin mahdoton tehtävä :) miettisin tota meidän päivämäärääkin että mahtaako olla kovin suosittu... mutta toivottavasti saatais tosiaan se tuomiokirkko jollain ihmeen kaupalla. Pari muutakin varteenotettavaa vaihtoehtoa toki on, mutta eiköhän ensisijaisesti lähdetä tota yrittämään, huom ainakin yrittämään:D Kiitos vastauksista ja lisää saa antaa jos tulee mieleen omia kokemuksia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kirkkona tuo Mikaelin kirkko, ja sulhanen hoiti tuota kirkon varaamista tasan vuosi ennen hääpäivää, eli just silloin kun sitä kirkkoa sai alkaa varata.

Ymmärtääkseni mitään ongelmia ei ollut saada kirkkoa sille päivälle ja vihkiminenkin saatiin 15:30 alkaen. Sulhaseni tuntien hän ei tasan ole kyllä sinne heti aamukahdeksalta soittanut, vaan vasta "kun jaksaa". :girl_wink: Mutta meilläpä onkin talvihäät, joka selittänee vähäisemmän kysynnän kuin kesällä.

Edited by Sweetie^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elokuu on tällä hetkellä suosituin vihkikuukausi. Koska kirkkohäiden suosio on aika tavalla laskenut, muita kuin elokuun aikoja on yleensä aika helppo saada. Talviaikaan on paljon lauantaipäiviä ilman vihkimisiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now