• entries
    14
  • comments
    4
  • views
    26736

About this blog

Valmistelemista tärkeintä juhlaa varten kesällä 2011

Entries in this blog

Elien

Hääunia pukkaa

Oonkin nähnyt melkeen viikottain nyt hääunia, en vaan muista suurinta osaa. Jossain oli jotain kutsuihin liittyvää, pähkäilin että ompas ruma postimerkki mut olin kuitenkin laittamassa niillä kutsuja... :girl_haha:

No viime yönä näin sitten konkreettisemman, josta muistan jopa jotain. Siinä oli menossa ruokailun jälkeinen aika ja oltiin ulkona jossa ei ollut kunnollisia pöytiä vaan mun mielestä istuttiin maassa...sulhoa ei näkynyt koko unessa, vaan istuin jonkun kaverin vieressä. Musiikkina oli tosi raskasta rokkia nauhalta ja kolme vierasta päätti esittää jonkun siihen liittyvän tanssiesityksen. Mietin että hyvä että nyt alkuvaiheessa on tällasille raskaamman musan ystäville jotain ja sit myöhemmin popimpaa toisille...

No oli kakun vuoro ja kasvissyöjille tuotiin omat annokset jotka tosin oli jotain ihan kummallista, vähän kuin sokerista tehtyjä hampurilaisia. Mun kaverin kakussa oli jotain lohikastiketta jota ihmettelin. Mä kummastelin myös että missä mun -kasvissyöjän- kakku viipyy joten menin keittiöön kysymään. Siellä avasin suuni lohikastikkeesta että eihän kala ole kasvista, niin joku keittiön työntekijä sanoi että onhan kala kasvis. Mä räjähdin että eikä todellakaan ole, kalalla on tunteet jne. mutta sen mielipide ei järkkynyt vaan niiden mielestä kala on kasvis! :girl_impossible:

No en tiedä mitä siinä välissä tapahtui mutta seuraavan kerran kun menin hakemaan jotain sieltä keittiöstä niin henkilökunta oli häipynyt, lähtenyt kotiin. Mä söin jotain kakkua ja sitä meni mun mekolle, ja nuolin siitä ihan paniikissa kun mun puku oli vuokrapuku (oikeasti ei ole vaan tilasin sen netistä) ja pelkäsin sanktioita....

Että näin. :grin:

Elien

Kokeilua TAAS

Taas tuli käytyä kokeilemassa pukuja. Tai kolmea vain tällä kertaa ja kolmatta kertaa samassa paikassa, Suomen pukuvuokraamossa. Ei jäänyt mitään käteen, mutta idealamppu syttyi taas päässä. Kauheeta soutamista ja huopaamista, mutta tällasta tää on kun on kyse uudesta vaatekappaleesta jota ei noin vain osteta ja isosta määrästä rahaa useimmissa tapauksissa. Mietin just että jos olisin joskus saanut sen yhden tietyn puvun kahteensataan, niin varmaan olisin jo sen hankkinut, mutta kun se hinta oli 900€ niin tässä ollaan. Eli nyt ajattelisin, että on kaksi vaihtoehtoa: joko tilaan tuolta pukuvuokraamosta sen yhden tietyn puvun kuukauden kuluttua, kun siinä on 4kk toimitusaika, siellä kun ei ole mun kokoa ja väriä. Toinen vaihtoehto on, jota voisin jo vähän esivalmistella, että lähetän yhteen kehuttuun ja suosittuun nettifirmaan kuvan siitä mun unelmien puvusta ja kyselen voisko ne tehdä sellaisen.

Hinta olis varmaan tuossa ostamisessa halvempi kuin vuokraamisessa. Niin se menee. Päätöksen tekeminen on vaan niin himputin vaikeeta, mut kaippa mä rupean laittamaan sähköpostia sinne ulkomaille, niin se voi vaikuttaa päätökseen minkälaisia vastauksia sieltä saa. Kattoo ny taas mihin tää johtaa tällä kertaa...

Elien

Hääuni 2

:girl_haha: Näin hääpainajaisen, vai oliko se sitten vaan uni! Siinä paikkana oli paljon pienempi ja ahtaampi kuin oikea paikkamme, oikeastaan siinä oli juhlatilan lisäksi meidän entisen omakotitalon keittiö jossa mun äiti ja joku hääräs valmisteluja....? Okei...no me istuttiin sulhon kanssa siellä muiden seassa, oli kuin tavallinen ravintola jossa oli isommat pöydät sikin sokin. Ruoan jälkeen oli mennyt pitkään pelkkää hengailua ja menin sitten sanomaan keittiöön et nyt vois laittaa kohta kahvit, kello oli 17 siinä vaiheessa, niin yks mun kaveri oli jo mennyt ottamaan kahvia termoskannusta joka oli seissyt pöydällä alusta alkaen, ja karjalanpiirakoita ja makeaa piirakkaa jotka siinä oli olleet. Joku mulle sanokin että menee sanomaan että ne keittiössä noita lämmittäis, mutta sitten yhtäkkiä kaikki vaan meni ottamaan sen yhden esimerkin mukaan sieltä sitä kylmää kahvia ja seisseitä leivoksia...mun sisko tuli mun viereen lautasen kanssa joka oli täynnä karjalanpiirakoita ja mä katoin että muutkin hamstras tosi paljon niitä ja sitä makeaa, että ihmettelin että ompa ihmisillä jo nälkä.... :o

Siinä katoin kun sulho nukku istualteen, oli vähän väsy, sillä oli maha kasvanut ja sellanen ylileveä sininen kauluspaita päällä...sit katoin kun sillä repsotti se toinen tasku ja tajusin että siltähän unohtu kukka siitä rintataskusta! Ja sit tajusin että eihän mullakaan oo morsiuskimppua! Eikä me oltu käyty kuvattavinakaan!!!!! :girl_sad: Sanoin kaikkien kuullen sulholle tosta että "tajusin just kuinka me ollaan unohdettu näköjään miljoona asiaa, mun morsiuskimppu ja kuvaus...jne." Se oli sellanen hauska juttu siinä, ja mä aattelin mielessäni et ei voi mitään, kai nää juhlat menee näinkin. :grin:

Että sellasta tällä kertaa. Ja kohta häämessuille faikkaamaan! :-X

Elien

Muuta mietittävää

Se on sitten muutettu ja elämä pyörii laatikoiden täyttämässä upouudessa kodissa. <3 Sen takia en ole ehtinyt ajatustakaan uhrata häitä varten, eikä välttämättä ole tarpeellistakaan. Aikaahan on. Tammikuussa kuitenki tulee hirvee paniikki! xD

Näin kuitenkin täällä uudessa kodissa ensimmäisen hääunen. :D Siinä oli hääpäivä ja olin itse valmistellut kampauksen (= käynyt suihkussa ja laittanut sen kuin normistikin), häämekkoa unessa ei näkynyt. Mulla oli aika kiire ja paniikki kun jotenkin koko päivä oli levällään ja mä olin siinä ihan yksin.

Tajusin siinä että häät onkin vasta seuraavana päivänä vaikka olin kovasti sinä päivänä menossa alttarille. Mua kävi harmittaa ihan vietävästi se päivän muuttuminen siitä syystä että olin käynyt suihkussa ja pessyt hiukset ja mun mielestä se oli mennyt nyt ihan hukkaan kun huomenna täytyis tehdä sama homma uudestaan. Kävinkin miettimään, että jospa me mentäis sulhon kanssa tänään vihittäväksi maistraattiin ja huomenna sitten uudestaan siellä hääjuhlassa. Mutta sitten tajusin että hemmetti, tajuaahan ne vieraat että me oltiin jo päivää aiemmin käyty vihittävänä kun se "pappi" (meille ei oikeasti tule edes pappia vaan käräjäoikeuden tuomari) jotenkin sen tois kuitenkin ilmi.

x)

Elien

Musiikista

Olen mietiskellyt musiikkia siviilivihkimiseemme. Aikamoinen homma löytää ne parhaat siitä määrästä musiikkia mitä on olemassa. Käyn myös mietiskelyä nauhalta soitetun pop-musiikin ja livenä jousisoittimilla soitetun klassisen musiikin välillä. Jos pelkästään raha olisi mittari ensimmäinen voittaisi tietenkin 6-0. Pitää tietenkin ottaa huomioon myös äänen laatu ja muut seikat. Sain käsityksen että meidän juhlapaikassa on kaijuttimet sisältä ulkopuolelle tms. jolloin ääni voisi olla suht hyvä (kun vertaa että se tulisi sisältä oven kautta ulos). Mutta onko tuuli sitten petollisempi soittimella soitetulle kuin aidoille soittimille, mene ja tiedä.

Sain yhden tarjouksen duosta ja hinta oli 500€. Tuntuu aika isolta rahalta kun 5-henkinen bändi joka soittaa monta tuntia on 1200€. Sinäänsä en tiedä onko se sitten sen arvoista, jos en löydä mitään täydellisiä kappaleitakaan jotka nimenomaan haluaisin kuulla heidän soittavan. Yksi pop-biisi mulla eilen iski totaalisesti sydämeen, siitä tuli niin ihanan hyvä olo. Olin pyöritellyt sitä aiemminkin mielessäni, mutta eilen tajusin että se olisi ehkä täydellinen vihkimiseen.

No, katsotaan miten juttu etenee. Taas kerran tuntuu, että päätöksiä ei halua tehdä vielä, joten siirtää tämänkin tuonnemmaksi. Blääh. Ei voi kaikessa tehdä niin... :girl_sad:

Elien

Matkakohdeidea

Häämatkakohdetta on pohdittu, olen selannut paljon nettiä ja lueskellut suosituksia mutta ei ole mikään yksittäinen paikka sykähdyttänyt niin, että ois harkitsemassa vakavasti. Vaan tänään kolahti luukusta Finnairin asiakaslehti jossa oli juttu Singaporesta. Luettuani vakuutuin, että siinä olis mielenkiintoinen paikka vaikka häämatkaa varten, ja mainitsin miehelle, joka innostui oitis! \o/ Täytyypä alkaa selvittelemään! Siinä paikassa olis kuitenkin mahdollista kokea luksusta ja nähdä paljon kaikkea ihmeellistä, kiertää kaupunkia ja shopata, mutta sitten siinä on myös lyhyt matka rantakohteeseen, joten senkin saisi ympättyä kai mukaan?! Tykkään kiinalaisesta ruuastakin eli sekin puoli vaikuttaisi olevan plussalla tässä kohteessa.

Kuulostaa jokseenkin liian hyvältä ollakseen totta!!!

Mutta jäitä hattuun toki. Ei vielä olla mitään matkaa varaamassa. Pientä selvittelyä vaan, ja saa nähdä miten käy. :) Olis tietty kiva jos sen sais mahdollisimman pian varattua, niin olis yks huoli pois alta. Mutta ei tässä paniikkia vielä.

Elien

Projekti

Nyt on taas kerran rekkauduttu kalorilaskuriin eli tiukka vääntö alkaa kaloreiden kanssa taistellessa! Tiedän aiemmasta kokemuksesta että tulokset ei näy heti, ja tiedän sen toki muutenkin kun olen nyt esim. harrastanut 3 kertaa viikossa liikuntaa (kevään yhden kerran sijaan), joten ihan hyvä alkaa nyt jo tarkkailemaan että ehtii jotain tapahtua. Eli liikunta jatkuu, tällä hetkellä sitä on 4 harrastusta viikkoon, jumpat tosin loppuu olikohan 3 viikon päästä, niin sitten jatkuu joko 2 kertaa viikossa tai enempi, jos sais itsensä salille raahattua.

Mut tosiaan, kiinteytymisessä tai yleensä laihtumisessa kun vaan 20 % vaikuttaa liikunta, niin sen takia kalorilaskurin otin käyttöön. Tuntuu just nyt hyvältä kontrolloida itseään ja liikunta ja liikunnan jälkeiset lihaskivut tekee todella hyvää. :girl_smile: Pitää vaan jatkaa tähän malliin sinne heinäkuuhun asti, ettei ainakaan tarvi myöhemmin murehtia miksei laittanut itseään sitä tärkeää päivää varteen parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Tietty ois hienoa jos vois aina olla unelmamitoissaan, mut ei sitä aina jaksa nipottaa.

En viitsi ihan heti tilata pukua kun pelkään jos niitä tuloksia tulee, joten se jää nyt tuonnemmaksi ihan väkisin. Mutta onhan sitä aikaa onneksi vaikka helmikuussa vasta tilaa. Ja sillon saa luvan olla kiinteytystäkin tapahtunut! :grin:

Elien

Tämä on se riivattu puku joka on sekoittanut pääni. Mielialat vaihtelee näköjään päivittäin tätä pukuasiaa pohtiessa. Eilen olin aamulla vielä ihan vakuuttunut että kävelen pukuvuokraamoon ja otan sieltä parhaimman vuokralle kun sitten illalla löysin itseni repimässä hiuksia päästä koska himoitsin pukua joka oli kohtuuhintainen ainoastaan ulkomaisessa nettikaupassa ja pähkäilin kuinka saisin tilattua sieltä pomminvarmasti juuri oikean koon ja selvitettyä sisältyykö kauppaan jotain piilotettuja kuluja. Tai tuleeko kielimuuri vastaan siinä, että jätän huomioimatta jotain pukuun tosi oleellisesti kuuluvaa valintaa? Kieltämättä tulisin onnelliseksi jos saisin tuon puvun, koska sitä parempaa en ole vielä nähnyt, ja pelkona onkin jäänkö ikuisesti haikailemaan sen perään jos valitsen jonkun kustannustehokkaamman vaihtoehdon?

Vaikeaa… Mietin just että olen nyt jo ihan hermorauniona päätöksen kanssa, niin entä sitten kun olen puvun tilannut, ja joudun odottelemaan sitä kauhun sekaisin tuntein, oli se sitten nettikaupasta tai vuokraamosta? Sehän tietenkin jännittää miten kroppa venyy ja paukkuu heinäkuuhun mennessä, eikä noissa potentiaalisissa puvuissa ole nyörejä. :( No, täytyy lueskella muiden kokemuksia nettitilaamisesta ja en toki tee mitään ennen kuin olen lauantaina käynyt sovittamassa uudemman kerran niitä vuokrapukuja. Jos joku iskiskin totaalisesti. Toivossa on hyvä elää…

Elien

Puvun etsimistä

Nyt on tullut kierrettyä useampi liike ja sovitettua erilaisia pukuja niin alkaa pikkuhiljaa hahmottua mitä haluaa puvultaan. Ehkä mä olen enemmän sellainen selkeän klassisen puvun kannattaja, kuin sellaisen joka lumoaa monenlaisella kirjailu-tylli-laskos-yms. osallaan. Eli yksinkertainen on kaunista. Enkä ihan täysin pelkistetystä tykännytkään, kun sellaista kokeilin. Laahuksestakin olen alkanut sovitellessa pitämään, vaikka tiedän että se voi olla jokseenkin epäkäytännöllinen kun sulho sen päälle joka tapauksessa jossain vaiheessa astunee. :D Olen siis tyylini löytänyt kun olen katsonut jälkeenpäin sovitettuja pukuja joko itseni tai mallin päällä.

Lauantaina löysin ehkä unelmieni puvun. Ainakin sunnuntaina yhteenvetoa sovitetuista puvuista tehdessä se alkoi jotenkin tuntua täydelliseltä niin kuvassa kuin mielikuvissa. Sain myös kaasolta komppausta sitä kohtaan. Puvun ainoa huono puoli on hinta, 900 €. Ikimaailmassa en niin häähulluksi hurahda, että laittaisin sellaisen rahan yhden päivän kestävään vaatekappaleeseen. Jotain himostani kyseistä mekkoa kohtaan kertoo kuitenkin se, että en halunnut hylätä sitä hinnan takia vaan aloitin metsästää sitä netistä. Saisihan sen jostain jenkkisivuilta alle 300 dollarilla joo, mutta mitä kaikkea lisäkustannuksia siihen kuitenkin voikaan sisältyä (tullimaksut??), ja entä jos en osaa lukea sivujen kokoviidakkoa oikein? BYÄÄ, TAHDON SEN PUVUN!

No mutta sitten kun sain todettua, että ainakaan turvallisesti Suomesta ostettuna siihen ei ole ikimaailmassa tsäänssejä (olen kahlannut myös käytettyjen pukujen myyntipalstoja) tajusin, että onhan se jälleenmyyntikin melkoista hommaa, ja rahaakin menee pesetykseen. Eli mukaan tuli vuokraus-aspekti. Sovitin lauantaina yhtä pukua jonka voi vuokrata 300 eurolla. Se ei ole niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin upea kuin tämä unelma maan päällä, mutta on hieno kuitenkin. Mutta sitten: haluanko tyytyä? Äh, en tiedä. Kumpi pahempi; jälleenmyynnin tuska vai tyytyminen ja ”entä jos…”-ikuinen jossittelu? Seuraava vaihe voisi tämän nettimetsästämisen jälkeen olla kuitenkin uusi visiitti siihen paikkaan mistä niitä voi vuokrata, ja perusteellisempi kartoitus paikan pukuihin. Jos vaikka tekisi nettisivuilta listan potentiaalisista puvuista ja pyytäisi ne valmiiksi odottamaan ensi lauantaiksi…

Hassua sinäänsä, että ensimmäisen kokeilupäivän jälkeen olisin voinut ottaa muutaman kokeilemani puvun, mutta nyt kun pääsin kokeilemaan upeampia en halua niihin enää tyytyä vaikka tiedän, että nämä upeudet maksaa tuplahinnan. Vaikeaa, eikä noudata järkeä nämä mielipiteiden vaihtelut. Ai niin, sekin pointti tässä hieman hämää, että esim. se unelmapuku ei ole nyöreillä, eikä nämä vuokrapuvutkaan. Mistä hitosta mä tiedän minkä verran laihdun häihin mennessä?!? Laihtumisvaraa mun kropassa ei ole mitään älytöntä määrää enkä jaksakaan ottaa liian tosissaan, mutta jotain kapenemista toivoisin ja olen sitä varten alkanut säännöllisen liikunnan harrastamisen. Että kyllä se nyöritys pudottais paljon paineita, mutta ei kun ei…

No, täytyy vaan pähkäillä näitä. Taidan nyt kuitenki varata taas sovitusaikaa lauantaille, jos vaikka mieli olis silloin kirkas ja osaisin tehdä päätöksiä.

Elien

Varje dag

Sellasen jutun tänään vaan tajusin, että luultavasti ollaan siinä tilanteessa, että ei tule menemään yhtäkään päivää ilman että ajattelis häitä - häihin asti tästä hetkestä lähtien - tai on jo mennyt varmaan parisen viikkoakin, en ole oikeataan pistänyt merkille mistä lähtien näin on ollut. Koska joka ikinen päivä mulla tulee mieleen häät ja asiat joita en ole vielä saanut hoidettua, osaa niistä toki ei vielä voikkaan hoitaa, esim. vihkijää varata sille päivälle.

Ei mua stressaa - vielä - vaan olen lähinnä malttamaton ja innoissani ja sitä kautta hivenen harmistunut kunnes jokin asia on hoidettu, koska sitä ennen ei ole varmuutta että se menee putkeen. Esimerkiksi hääpuku. Saako sellaisen unelman, josta on lumoutunut? Saako sen kohtuuhinnalla, helposti, joutuuko teettämään, vaiko maksamaan valmiista puvusta ittensä kipeeksi?!?

Mutta ihanaa aikaa tämä kuitenkin on. :grin: Ei tule ainakaan tylsäks elämä, niin kuin tahtoi vähän olla tän vuoden alussa, kun joutui uhrautumaan töitä varten koko vapaa-aikansa mitalla...tai liikaa kuitenkin meni aikaa töihin...no nyt on asiat paremmin. :girl_smile:

Elien

Paljon kaikkea mielessä

Voi elämä tätä tehtävien asioiden listaa. Jos olis tulossa jotkut normi pyöreät syntymäpäiväkekkerit ensi kesälle, niiden suunnittelun voisi aloittaa kuukautta ennen ja miettiä vaan mitä siellä tarjotaan ja laittaa kutsut menemään. Mutta tässähän on miljoona asiaa auki ja hankittava ja päätettävä! Miehen mielestä tässä vaiheessa on liian aikaista hössöttää tai siis lähinnä ylipäätään tehdä suurta numeroa mistään. Mutta mä taas haluan saada mahdollisimman monet asiat pois to do –listalta mahdollisimman pian! Tiedän, että vaikeaksi tulee juurikin se, että ei jätä liian paljon päätöksiä viime metreille. Olen siinä [päätösten viime metreille jättämisessä] mestari, koska aina kun pitää esim. muille järkätä jotain yllätystä niin eiköhän sitä aina paria päivää ennen ole hirvee määrä ideoita päässä ja niitä vasta valitsemassa ja sit manaa kun jotain ei ehdi enää toteuttaa että miks ei tätäkään voinu aikasemmin tehdä…

No joo, mutta tosiaan pukua pitäis vissiin alkaa kattelemaan. Tavallaan oli tyrkyllä yks entisen työkaverin tuttu joka ois voinut ehkä sen tehdäkin, mutta tällä hetkellä selvittelen vasta mitkä mua kiinnostaa. Eli netistä oon kahlannut kaikki mahdolliset sivut. Löytyi yks kaunis puku joka on ainoa mikä kolahti saman tien. Se on sellasesta liikkeestä jossa vuokrataan ja laitoinkin sinne kyselyä siitä kyseisestä puvusta koska turha sinne kai on mennä jos se on ihan älyttömän kallis vuokrata tai sitä ei oo kun koossa 34. Meen ehdottomasti sovittaa sitä jos sieltä vastataan että kokoja on ja vuokra on 200. Vaikka onhan toikin aika iso hinta, mutta mitä oon kattellut niin on ne myytävät sitten omaa luokkaansa hintojen puolesta jos ei ihan mieletöntä tuuria satu.

Hääbuffetit ens vuodelle tuli meidän juhlapaikasta joten nyt sitten vaan pähkäilemään niitäkin. :) Vaikka maistamaan pääsee vasta toukokuussa ja sen takia päätös venyy loppuvaiheeseen, mutta onhan se alkumietintä hyvä tehdä jo tässä vaiheessa. Sitten laitoin kyselyä yhdelle viulistille kun oltaisiin mahdollisesti kiinnostuneita saamaan viulumusiikkia vihkimiseen. Olettaisin että se sopii paremmin kuin joku nauhalta tuleva musiikki kun ulkona luultavasti ollaan. Sitten ois vielä veneyhtiöön soittaminen jos halajaa venekuljetusta juhlapaikalle…jos tulee sairaan kalliiksi skipataan se, mutta katsotaan nyt…

Elien

Kuvaaja

Jep, kuvaajan kanssa on myös sovittu nyt että hän tulee kuvaamaan ennen häitä ja häiden ajaksi. Ihan kiva juttu kun korvauskin on kaukana ammattilaisten hinnoista, ja hyvää jälkeä näkyy kuitenkin tulevan. Luotan että saadaan hyviä kuvia. Jee! Pitäis varmaan mennä katsomaan juhlapaikan ympäristöä voiko siinä ottaa kuvia tai sitten pähkäillä jotain muuta paikkaa suoraan. Mutta kun se paikka on meren lähellä niin oishan siinäkin ihan kiva ottaa niitä kuvia. :-X

No joo, mutta onhan tässä aikaa miettiä. Ainoo että kun oon lukenut joidenkin kirjotuksia just että kaikkeen tuli sitten kuitenkin lopuksi kiire vaikka aluks ei ois niin uskonut, niin tuli vaan mieleen että pitäis varmaan itekin pistää enempi hösseliks ja päättää enemmän asioista, mutta kun ei kykene hössöttää vielä! Tässä pitäis välillä nimittäin hössöttää muuton takia ja uuden kämpän sisustamisen kanssa ja muuta vastaavaa niin...blaah. En vaan missään nimessä halua et oon sitten ihan hermoraunio häiden lähellä. Eli pitää pitää koko ajan mielessä et jotain tarttis tehä. Seuraavana vois vaikka kattella pukua. Kun olis aikaa mennä testailee, ne ei oo kauheen moneen auki ne liikkeet.

Elien

Yks asia vähemmän

Tänään otin yhteyttä bändiin joka mulla oli kiikarissa ja jonne olin jo kerran sanonut että haluaisin ne varata, ja sieltä tuli huojentava vastaus, että päivä on heillä kalenterissa ja asia sillä selvä, voidaan palata lähempänä asiaan. Jeeeee!!!! Ei tartte siitä enää ressata, vaikka aika ressaamiseksi meni, kun oli niin monta hyvää vaihtoehtoa saatavilla. Miten sattukin olla, että niin monelle hyvälle bändille oli vielä tuo meidän päivä vapaa?!? Kummallista, olin ihan varma että oon jo ihan myöhässä tässäkin asiassa, mutta toistaiseks vaikuttais että ihan hyvin ollaan ajoissa oltu paikan ja bändin suhteen, kun molemmissa saatiin paras mahdollinen meitä kiinnostava vaihtoehto. :)

Pian tulee selvyyttä kuvaaja-asiaan, kun tapaan tutun joka on häissä kuvannut. Ois tosi kiva jos se juttu onnistuis.

Elien

Tähän mennessä -asiat

Hääsuunnittelut ei ole alkaneet mun kohdalla vielä kunnolla jos joihinkin muihin vertaa, mutta eiköhän se tästä. Häät on siis 9.7.2011 ja päätös päivämäärästä tehtiin ehkä kuukausi sitten eli 11 kuukautta ennen. Tärkeintä oli varata paikka ja sen sain hoidettuakin ajattelemassani aikataulussa ja se määräsi päivämäärän. Varausmaksu on maksettu joten paikan suhteen olen saanut sielunrauhan.

Siskon häät vei vielä viime viikonloppuun asti huomiota ja resursseja mutta heti tällä viikolla aloin selvitellä bändejä ja sainkin niistä hetkellisesti stressin aikaan kun oli niin monta hyvää vielä jäljellä, joka oli todellinen yllätys! Mutta kannattaa olla siis ajoissa näköjään. Valitsin sitten bändin jonka näin tänä kesänä kaverini häissä esiintymässä. Viimemetreille oli tarjolla lähes identtinen toinen vaihtoehto samalla hinnalla, mutta kun valinta oli tehtävä, totesin että saan siitäkin sielunrauhan kun olen nähnyt bändin livenä ja tiedän henkilökohtaisesti että se saa yleisön mukaansa. Vaikka toinen on varmaan yhtä hyvä, mutta kaikki epävarmuustekijät on siis blokattu.

Kampaus ja meikki on melko suurella todennäköisyydellä hoidossa. Alustavasti tuttu ammattilainen lupautui tuolle päivälle, ja sanoi että palataan vielä keväänä asiaan. Siitä en siis taida nyt enempää stressata.

Kuvaaja on kysymysmerkki. Sain alustavan "tarjouksen" yhdeltä tutulta, ja voisin häneltä pyytää kuvanäytteitä ja vakavammin kysellä olisiko oikeasti messissä. Tämän ajattelin tehdä seuraavaksi.

Meille tulee siviilivihkiminen paikan päällä ja vihkijää ei kaiketi kannata kysellä ennen ens vuotta. Paikan päälle ei tarvitse koristeita, lähinnä kukkia. Ajattelin että jotkut valkoiset voisi sopia sinne. Muutenkin en ole tarkemmin miettinyt värimaailmaa, mutta sen pienen verran mitä olen ajatuksen tasolla käynyt, näkisin valko-hopean hyvänä värimaailmana, mutta täytyy sekin vielä miettiä tarkemmin.

Bestman on vielä epäselvä, koska sulhanen ei ole kysynyt vielä haluamaansa henkilöä. En näkisi kuitenkaan sitä ongelmana. Asia hoituu muuten sitten jos ei niin kuin ollaan ajateltu.

Miljoona asiaa on siis vielä hoitamatta näiden lisäksi, mutta ajattelin otaa yhden asian kerrallaan. Kaveri joka just pääsi naimisiin oli sanonut toiselle kaverille ettei yhtään kadehdi mua kun mulla on tää hääjärjestely edessä. No, ymmärrän kyllä että se käy raskaaksi jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä ainakin koen että IHANAA!! Ja siis ihanaa asiaa vartenhan tässä sitten stressataan, niin uskon että on todellakin kaiken sen arvoista! <3