Jump to content
Naimisiin.info

Roslin

Rouva
  • Viestit

    21580
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Saarivaltio

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2351 profiilin katselua

Roslin's Achievements

VIP

VIP (5/5)

  1. Roslin

    Saunominen häissä

    Meillä oli saunabileet häitä seuraavana päivänä eri paikassa kuin juhlapaikka (lähellä tosin). Sinne oli kutsuttu sisaruksemme ja ystävämme. Aloitettiin klo. 15, ja viimeiset meistä poistui paikalta n. klo. 05. Häissä saunominen ei olisi onnistunut jo juhlapaikasta johtuen. Me haluttiin myös se perinteinen hääyö.
  2. ^Joo, maistraattien kohdalla asia on just nain. On tullut useasti selvaksi miten kaytannot vaihtelevat maistraatista, virkailijasta ja planeettojen asennosta riippuen.
  3. Mulle aikanaan kerrottiin (siis vuonna 2013) Turun maistraatista, etta periaatteessa olisi pitanyt menna Suomen UK suurlahetystoon vannomaan (), etta en ole taalla mennyt naimisiin, ja siten olisin saanut todistuksen sivilisaadysta. Taalla registry office ei tee esteiden tutkintaa ulkomaalaiselle, ei ainakaan meidan councilissa. Mutta siis mulle maistraatti paatti olla niin armollinen, etta vaikka olin taalla asunut jo lahes vuosikymmenen, sain tehda esteiden tutkinnan normaalisti Suomessa. Paikallinen council sen sijaan ihan suoraan sanoi, etta eivat tutki minun osaltani.
  4. Ilmottakaa poliisille naista jutuista. Vaikka aikaakin olisi jo kulunut. Tallaset tyypit jatkaa tata kaytosta ja ansaitsevat joutua vastuuseen. Ei ole teissa vikaa, etta joku tekee tallaista <3
  5. ^Esteettomyystodistus on Suomessa aina voimassa vain nelja kuukautta, joten sita ei voi sen enempaa etukateen toimittaa. Englannissa tosiaan ei samalla tavalla joko kuuluta kirkkoon tai olla kuulumatta. Meilla oli siviilivihkiminen, joten omaa kokemusta ei ole, mutta olen ymmartanyt, etta tassakin asiassa kaytannot vaihtelee seurakunnasta ja tapauksesta toiseen. Eli kannattanee kysya tulevalta vihkipapilta tai seurakunnasta, jonka kirkossa aiottee avioon.
  6. Se 'naimaluvanhaku' nimenomaan on takalainen esteiden tutkinta. Siina yhteydessa siis rekisteroitte aikeenne menna naimisiin, ja miehesi joutuu haastateltavaksi. Sitten aikeenne avioitua laitetaan joksikin aikaaa kaupunging talon ilmoitustaululle, ja muistaakseni 21 pvan paasta mies saa esteettomyystodistuksen (certificate of no impediment). Sun sen sijaan pitaa hankkia esteettomyystodistus Suomesta. Sullakin lain mukaan tulee se olla.
  7. Tuolta alakerrasta yhdesta toisesta ketjusta bongasin sellaisen vinkin, etta laittaa suihkutettavaa deodoranttia reisiin. Kuulemma estaa hyvin hankautumista.
  8. ^Muistaakseni esteiden tutkimisen yhteydessa ilmoitetaan kummankin sukunimi avioitumisen jalkeen. Eli siina kaavakkeessa, joka taytetaan, on sarake tulevalle/olevalle nimelle.
  9. ^No makin itkin, ennen kuin paastiin asiaan- kun piti ottaa morsiuspuku pois Ma vaan niin tykkasin pitaa sita, ja tiesin etten enaa koskaan saa uudestaan sita pitaa. Tai onhan se tuolla kaapissa, mut vaikka sovittaisin, ei se ole sama asia. Tama taitaa olla nolo tunnustus...
  10. Me kaytimme GettingMarried.co.uk -sivustoa. Tykkasimme, ja oli ihan toimiva. Aika moni ilmoittautui sivujen kautta, loput sitten s-postilla tai tekstarilla. Tuo on toki britti sivusto, mutta meille tulikin kaikki tiedot seka englanniksi etta suomeksi. Edit. sivusto oli siksikin kiva, etta en saanut ensin vihkipaikan karttaa oikein, kun sivusto ei tunnistanut suomalaista osoitetta. Pyysin sapolla apua, ja yllapito korjasi asian nopeasti.
  11. Meilla luki lopulta infossa haanettisivuilla nain: huomioittehan ystavallisesti, etta kutsu koskee vain kuoressa mainittuja henkiloita. Meillahan lopulta oli pari lasta vieraiden joukossa, ja muutamia teini-ikaisia, ihan kutsuttuina siis. Vain yksi henkilo meinasi ilmoittaa itsensa lisaksi kaksi lastaan, ei ollut ilmeisesti tuota huomannut nettisivuilla. Asiasta ei kuitenkaan mitaan ongelmaa koitunut, kun selitin asian hanelle ystavallisessa hengessa. Eli hyvin meni
  12. ^En tieda mita pikkupullot maksaa maissa Tallinnassa, mutta laivalla olivat viime kesana todella suolaisen hintaisia, joten meilla jai kylla ostamatta. Oli myos suunnitteilla ostaa vieraille pikkupullot, mutta ne maksoivat 4-5 euroa kappale Tallinkilla, ja se oli ihan liikaa meille.
  13. Toi STD-lyhennys on aina hairinnyt mua tavattomasti, etenkin kun mun arkikieli on paaasiassa englanti, niin ton lyhenteen englanninkielinen merkitys on aika vahvasti mielessa
  14. Tätä mä en ymmärrä, että halutaan se perinteinen osuus valkosista kirkkohäistä, mutta ei sitten kuitenkaan uskota palaakaan siitä, mitä kirkollinen vihkiminen edustaa. Ma kylla ymmarran tosi hyvin, etta monet haluaa ne valkoiset kirkkohaat, vaikka ei olekaan uskossa. Kirkkohaihin liittyy niin vahvasti tiettyja mielikuvia, ja ovat todella iso osa lansimaista haaperinnetta, etta ymmarran monien halun saada ne samat puitteet, jotka on tottunut haihin liittamaan. Itsekin olen silti sita mielta, etta sen itse seremonian pitaisi olla sellainen, jota haapari voi kokonaisuudessaan pitaa merkityksellisena. Tasta syysta en itse mennyt enka menisi kirkossa naimisiin.
×
×
  • Create New...