kultanen

Rouva
 • Content count

  479
 • Joined

 • Last visited

About kultanen

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  pk-seutu

Recent Profile Visitors

846 profile views
 1. Haluaisin ottaaa geelikynnet ja nyt olisi hakusessa ammattitaitoinen tekijä Hakaniemi-keskusta-akselilta Helsingissä. HInnalla ei niin väliä, jos tekijä tosiaan osaa hommansa. Ottaisinkin mielelläni suosituksia vastaan joko täällä tai sitten yksärillä.
 2. Samanlaisia kokemuksia itselläni monista häistä. Myöskään ne, ketkä yleensä tanssivat (minä ja mieheni ) eivät tanssineet valssien jälkeen. Toisaalta, jos porukka on sellaista, etteivät muutenkaan tanssi, niin cd on ihan ok idea. Jos ihmiset kuitenkin tykkäävät muuten tanssia, niin kannattaa satsata bändiin.
 3. Valitsisin a:n, koska olisi kiva, että kaikki voisivat osallistua ja tehdä yhdessä. Polttareissa on vieraana aika tylsää, jos monen tunnin ohjelmaan voi osallistua ainoastaan morsian. Tuo kysymyksenasettelu oli kyllä sellainen, että vaikuttaa siltä, että kirjoittajan mielestä b on parempi. Kyllähän a:han voi myös panostaa esim. panostamalla kasvonaamion laatuun yms.
 4. Meillä muistettiin häissä muutama päivä aiemmin kuollutta miehen mummoa niin, että meidän pöydässä oli kunttilä ja mummon kuva ja nätti tuno vieressä. Miehen sukulaiset arvostivat kovasti. Tietysti muistopiste voi sijaista myös esim. sivupöydällä.
 5. Komppaan koko tekstiäsi täysin siinä mielessä, että se antaa vähän uutta äkökulmaa keskusteluun. Varsinkin, kun täällä ovat kaikki menossa naimisiin, niin tuntuu varmasti siltä, että suhde kestää loputtomiin. Varsinkin tuo töitten tekeminen parisuhteen eteen vaikuttaa monissa suhteissa olevan se rankin osa. Ystäväni meni naimisiin tunnettuaan miehensä vähän alle vuoden verran. Ulkopuolisena ja uskottuna seurattuani heidän suhdettansa sivusta, täytyy sanoa, että ystäväni ansaitsee tuosta työn tekemisestä suhteen eteen kyllä hatunnoston. Ystävälleni alkoi selvitä naimisiinmenon jälkeen, että hänellä ja miehellänsä on perustavanlaatusisa mielipide-eroja elämän isoissa asioissa, ystäväni on ollut aika rankoilla miehen arvostellessa häntä, mies ei ole osallistunut lapsen hoitoon paljoakaan yms. Itse en olisi todennäköisesti jaksanut enää yrittämisen jälkeen yrittää, kuten ystäväni teki ja tekee edelleen. Ystäväni oli naimisiin mennessä juuri tuo vajaa 30 lasissa ja hän halusi nopeasti lapsia. Hän on sittemmin todennut, etttä olisi ollut parempi mennä rauhassa ja tutustua ensin toiseen. On kuulemma ollut aika rankkaa, mutta toisaalta ei hän halua erotakaan, kun on lapsi ja töitä tekemällä liitto on suht. onnellinen.
 6. Meillä on samalla lailla, kuten monilla muillakin omat tilit ja yksi yhteinen. Yhteistä tiliä käytetään ainoastaan asuntolainan ja vastikkeen maksuun. Muut menot maksaa se, kummalla on rahaa. Käytännössä kaikki rahat on yhteisiä, vaikka on omat tilit, mutta kyllä silti maksetaan kaikki menot suunnilleen puoliksi. Saatetaan mennä ostoksille niin, että vain toinen maksaa molempien ostokset.
 7. Oltiin vähän aikaa sitten häissä, jossa istuimme siinä pöydässä, jossa saa viimeisenä ruokaa. Siinä vaiheessa, kun pääsimme viimein ottamaan ruokaa, ei kaikkia lajeja ollut enää jäljellä. Sama juttu jälkiruoan kanssa. Jälkiruoka vielä siirrettiin eri paikkaan, kun pöytää alettiin siivoamaan samalla, kun otimme jälkiruokaa. Hyvä, etteivät alkaneet imuroida siinä vieressä. Koko tilanne oli todella huonosti järjestetty ja sai meidät tuntemaan itsemme vähemmän tärkeiksi vieraiksi, kun meidän kohdalla ei enää viitsitty satsata koko touhuun.
 8. Samaa mieltä. Tässä iässä voi hyvinkin olla 3-5 häät kesässä ja tulisi aika kalliiksi, jos antaisimme kaikille sen 100€. Luultavasti joutuisimme jättämään juhlia väliin, koska emme pystyisi laittamaan noin paljon rahaa "ylimääräiseen", vaikka työssä käymmekin. Omissa häissä tärkeintä oli, että vieraat tulivat paikalle ja plussaa oli se, jos muistivat meitä jotenkin esim. rahallisesti tai lahjalla. Ei vieraiden tule kattaa hääkustannuksia, kun eivät voi niihin itse vaikuttaa. Nykyajan häät vedetään aika usein ihan överiksi ja rahaa palaa. Jos vieraiden odotetaan osallistuvan hääkustannuksiin rahalahjan muodossa, niin jokin tässä mättää. Eikö tärkeintä ole juhlia avioliittoa ja hääpari haluaa tarjota juhlat sukulaisilleen ja ystävilleen. Ja tuntuu tosiaan aika ahneelta, jos loukkaannutaan alle 100€:n lahjasta...
 9. Mä vaihdoin aika harvinaisen sukunimeni ihaan perus -nen-päätteiseen sukunimeen. Mulle on jotenkin aina ollut itsestään selvää, että otan naimisiin mennessä miehen nimen. Yksi syy on se, että olen aika perinteinen, joten perinteiden nojalla "naisen kuuluu ottaa miehen nimi" (vaikka ei mua haittaa, vaikka muut ei niin tekisikään). Toinen syy on se, että aiomme (jos mahdollista) hankkia lapsia ja haluan, että koko perheellä on sama nimi. Tämä siksi, että on paljon helpompaa varata esim. matka "järvisille" kuin lapsi ja aikuinen järviselle ja lapsi ja aikuinen von bachille (joo, ei ollut ihan noin hieno oma nimi ). Muutenkin tuntuu, että on helpompaa, kun on sama sukunimi, niin ei tarvitse selitellä kenellekään, että miksi vaimo ei ottanut miehen nimeä ja oveenkin mahtuu paremmin yksi sukunimi kuin kaksi nimeä.
 10. ^en tarkoittanutkaan, että pitäisi olla strippari tms, varsinkaan jos morsian ei halua, mutta varsin usein morsiamen mielipiteitä ei kuunnella tai sitten stripparista ei kerrota morsiammelle. Tällaista olen ainakin huomannut miesten polttareissa. Olen kyllä siinä samaa mieltä, että stripparit on vähän "kulunut" juttu, eikä niitä tarvitsisi yhdistää polttareihin, vaan kaikilla, mukaanlukien sulhanen, olisi kivempaa, jos sen sijaan tehtäisiin jotain oikeasti kivaa tai sitten asiaa ironisoitaisiin, kuten joku täällä mainitsi, että miehen polttareissa kaksi miespuolista kaveria strippasi. Avasin muuten parisuhdepuolelle asiasta yleisen keskustelun.
 11. Totta kai on jokaisen oma asia, että haluaako stripparin vai ei. En ehkä sanoisi, että on parin oma asia, koska parin osapuolet voivat olla asiasta eri mieltä. Mutta mitä polttareihin tulee, ei morsian tai sulhanen yleensä itse päätä siitä, mitä polttareissa on ohjelmassa ja monen miehen kaverit haluavat yhä järjestää sulhaselle "ikimuistoisen" illan. Monet eivät halua kieltäytyä kavereitten järjestämästä stripparista, koska siitä aiheutuisi ainoastaan turhaa polemiikkia. PIenempi vaiva on mennä katsomaan stripparia, vaikka sulhanen olisikin vähän vaivaantunut. Toisaalta en ihan vieläkään ymmärrä, että miksi strippari on niin hirveän paha, kun vertaa esim. siihen, että monet katsovat pornoa. Siinähän mennään vielä pidemmälle. Hyväksyisittekö stripparin, jos miehenne toivoisi sitä?
 12. ^Meillä oli sama paikka ja hyvää jälkeä tuli
 13. Mä en kylläkään hääaskartele, mutta aion tehdä saippuaa. Ajattelin tehdä lipeällä, jotta öljyt saa valita itse. Tarkoitus olisi tilailla öljyjä pienesta tuoksukaupasta ja tehdä saippuat joskus tammikuun lopulla. Tänään hain kirjastosta sen Kuan kirjan, joten loppuillan aion lukea sitä
 14. Mitenkään kohdistamatta tätä kirjoitusta kenellekään ja toivon, ettei kukaan luokkaannu, mutta kaikkea ei kannata ottaa niin vakavasti. Ei myöskään ole tarkoitus vähätellä kenenkään tunteita, mutta tämä varmasti herättää ajattelemisen aihetta. On ihan pakko tulla kertomaan, että minun miehelleni oli järjestetty polttareissa strippari, ja mies kertoi siitä kyllä heti polttareitten jälkeen. Sanoi, että oli kulemma ollut vähän vaivaantunut ja suurimman osan ajasta vaan jutellut naisen kanssa. Miehillä (ja miksei naisillakin) on suuri harhaluulo, että kaikki miehet haluavat stripparin polttareihinsa, vaikka monet eivät oikeasti edes halua. Se, että mieheni polttareissa oli strippari ei vaikuta meidän väleihimme millään tavalla, eikä asia ole tullut mieleeni tapatuman jälkeen. Miksi tulevan vaimon pitää syyllistää miestään, jos kaverit vievät miehen katsomaan stripparia ja mies ei ole toivonut sitä erityisesti. Ei se mies teidän kanssa naimisiin menisi, jos haluaisin mieluummin katsella muita alastomia naisia. Totta kai meitä on joka lähtöön, mutta ihan vinkkinä, ettei kannata olla liian mustasukkainen, sillä se ei ainakaan auta muodostamaan luottamukseen perustuvaa ja tervettä parisuhdetta, jossa toisen tekemisiä ei kytätä koko aikaa. Edit: ja niin tosiaan mies on 28, joten osataan kummatkin suhtautua asiaan, vaikka toisaalta tuntuu, että niillä on jossain väärin poikaporakalla vieläkin "teinimeininkiä", vaikka monet jo kohta yli 30.
 15. Meillä oli sitten sekä polttareissa, että häissa mukana 3 kk ikäinen vauva. Meni kaikki tosi hyvin, eikä esim. polttareissa kaasoa häirinnyt, vaikka muut oli vähän humalassa. Myös häissä niin pieni meni ihan hyvin, vaikka meillä olikin lapsivapaat häät. Tuli siis muutama lapsi kuitenkin paikalle.