lindaw

Rouva
 • Content count

  3420
 • Joined

 • Last visited

About lindaw

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1654 profile views
 1. Jos haluatte luonnon helmaan, tuo Kaisankoti taitaa olla paras vaihtoehto.
 2. Kirkko kyllä vihkii pareja arkisinkin, se ei ole ongelma. Tiedän muutaman arkipäivänä kirkossa naimisiin menneen parin, toiset menivät salaa (morsian ainakin oli aamupäivänkin töissä) ihan parin todistajan läsnäollessa ja toiset pitivät perinteiset häät. Jälkimmäisten hääpäivä oli tosin perjantai, ja sijainti sellainen että puolet vieraista joutui joka tapauksessa matkustamaan pidemmälle ja olisivat siis ehkä joutuneet ottamaan lomaa töistä vaikka päivä olisikin ollut lauantai. Täytyy kyllä sanoa, että itseäni ärsyttäisi joutua anomaan keskellä viikkoa päivää vapaaksi töistä vain siksi, että hääpari välttämättä haluaa mennä juuri tiettynä päivänä naimisiin. Ihan kauhean monen ihmisen häiden takia en edes ottaisi töistä vapaata. Kannattaa huomioida myös se, että moni vieras voi olla menossa seuraavaksi aamuksi töihin, eikä siten juhli kovin myöhään. Enkä nyt tarkoita sitä, että seuraava päivä täytyy pyhittää krapulalle, vaan ihan sitä että arkipäivänä täytyy olla aikaisemmin nukkumassa. Eli ymmärrän kyllä sulhasesi mielipiteen hääpäivästä. Johonkin kompromissiin teidän tietysti täytyy päästä ja saada keskusteluyhteys auki, koska teidän molempien hääthän ne on. Entä jos menette kirkossa naimisiin perhepiirissä tuolloin 1.8. ja pidätte isommat juhlat seuraavana lauantaina? Mites 18.8.2018? Se olisi lauantai. Vaikka hääpäivä ei olisikaan tärkeä päivämäärä ennen häitä, siitä tulee sellainen häiden jälkeen. Jos lapsia kerta haluatte, niin ainakin mun mielestä on kivaa kun on erikseen hääpäivä ja vuosipäivä, eli enemmän hyviä syitä laittaa lapset hoitoon ja päästä treffeille puolison kanssa. Kuinka myöhäiselle kellonajalle voi muuten saada vihkimisen? Jos teillä olisi esim. klo 15.30 vihkiminen ja juhlat siitä heti perään, monen vieraan ei ehkä tarvitsisi edes ottaa vapaata töistä kuin iltapäivän verran. Sellainen järjestely voisi ehkä toimiakin.
 3. Serkkuni häihin tuli kutsu isälleni ja hänen vaimolleen. Sain tietää että minutkin oli kutsuttu samalla kutsulla vasta noin viikkoa ennen häitä. Selkeintä ja loogisinta olisi kutsua eri taloudessa asuvat henkilöt omalla kutsullaan.
 4. ^Polttareiden järjestäminen onnistuu ihan hyvin matkankin takaa, siitä ei kannata huolehtia. Minä kutsuisin tuon raskaana olevan ja pienen vauvan äidin. Voi olla, että he haluavat kuitenkin osallistua edes johonkin osaan päivästä. Itse pahoittaisin mieleni, jos minua ei kutsuttaisi polttareihin. Eihän se kutsu ole mikään osallistumisvaatimus, kyllä he varmasti osaavat aikuisina ihmisinä itse päättää, osallistuvatko vai eivät. Minulla ei ole lasta, mutta voisin kuvitella, että pienen vauvan äidille kaverin polttarit voi olla ihan tervetullutkin syy jättää lapsi isälleen ja lähteä itse vähän tuulettumaan. Nuo velvollisuudesta kutsuttavat, miksi ylipäänsä haluat kutsua heidät häihinne? Tekstistäsi saa sellaisen kuvan, että et oikein enää pidä kyseisistä ihmisistä. Itse olisin kyllä ihmeissäni, jos minut kutsuttaisiin kaverini häihin, mutta ei polttareihin. Miespuolinen osallistuja osaa varmasti itsekin päättää, viihtyisikö hän polttareissasi. Oman mieheni polttareissa oli yksi nainen mukana, ja ihan hyvin hän kuulemma viihtyi. Sen sijaan erään ystäväni polttareihin kutsuttu ainoa miespuolinen osallistuja ei halunnut tulla paikalle ainoana miehenä.
 5. Tuossa pari viestiä ylempänä on oma viestini mieheni sormuskammosta. Ollaan oltu nyt reilu vuosi naimisissa, ja mies käyttää sormusta jatkuvasti. Mieli voi siis muuttua.
 6. Mun häämekko oli Karen Millenin Delicate Embroidery Dress, joka löytyi melkein sattumalta Karen Millenin alesta. Tykkäsin siitä kovasti, ja se sopi hyvin meidän rentoihin häihin.
 7. Myös muuten esteidentutkintalomakkeessa puhutaan kihlakumppaneista.
 8. Todistajat saavat olla lähisukulaisia.
 9. Olen ollut järkkäämässä kaksia "rouvapolttareita", ihan hyvin voi siis viettää polttarit ennen virallisen osion jälkeen ennen juhlia. Ainakaan minun korviini (olin kaasona molemmissa) ei kuulunut mitään valitusta keneltäkään vieraista. Toisissa polttareissa vieraat tosin tiesivät parin olevan jo naimisissa.
 10. ^Mulle taas sanottiin, että sormukset voi ihan hyvin olla eri karaattisia. Tästä taitaa olla aika ristiriitaista tietoa. Käsittääkseni kulta on aika pehmeä metalli, jolloin vähempi karaattinen kulta olisi lujempaa. Wikipedian mukaan kultaan lisätään seosaineita nimenomaan metalliseoksen lujittamiseksi ja hinnan laskemiseksi.
 11. Kihlassa on yhteensä 0,72 ct (2 x 0,23 ct, 1 x 0,26 ct), vihkissä ei ole timantteja.
 12. Me järjestetään tosi pienet häät kotona. Järjestetään erilliset juhlat kavereille ja perheille, perhejuhlaan on tulossa maksimissaan 15 henkeä ja kaveribileisiin 27. Voin sitten myöhemmin tulla kertomaan, miten meni. Emme halua tuhlata kauheasti rahaa yksiin juhliin tai stressata isojen juhlien järjestämisestä ja keskipisteenä olemisesta. Siksi emme kutsu koko sukua. Pelkästään minun suvustani voisi kutsua 50 henkeä, mikä on ihan liian iso määrä meille. Ravintoloista saa tosiaan vuokrattua kabinetteja ja nuo mökitkin kuulostavat hyvältä idealta.
 13. Otan sormuksen pois ainakin nukkuessa, urheillessa, tiskatessa, ottaessa pyykkejä koneesta, usein ruokaa laittaessa, suihkuun mennessä sekä aamulla meikatessa ja hiuksia laittaessa.
 14. Me emme mene varsinaisesti salaa maistraatissa naimisiin, mutta juhlat ovat eri päivänä kuin vihkiminen. Juhliin kutsuimme tekstillä N.N. ja N.N. kutsuvat juhlistamaan avioliittoaan. Erään ystäväni kutsussa luki muistaakseni "olemme kaikessa hiljaisuudessa virallistaneet suhteemme avioliitoksi" tms.
 15. ^Vegaaniliiton sivuilla on luettelo sopivista viineistä.