Dow

Rouva
 • Content count

  295
 • Joined

 • Last visited

About Dow

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

890 profile views
 1. Ei somistustarvike, mutta... Olen kolunnut nettiä tämän muodon perässä: Haluaisin siis tuon valkoisen lätkän kaltaisen muodokkaan etiketin sabluunan tai siis suomeksi sanottuna tulostettavat ääriviivat. Tarve on sen verran väliaikainen, etten viitsisi ostaa rei'itintä. Tai no, olen niitäkin vilkuillut joistakin paperitarvikeliikkeistä, mutta tuollaista mallia ei ole ollut. Tilata en joka tapauksessa mistään kaukomailta enää toimitusaikojen vuoksi haluaisi.
 2. Hei! Tuli mieleeni mainita täällä, että minulla on muuten hääpäiväkirjassani valokuvia ja muuta materiaalia palatsilta. Ajattelin, että joku olisi ehkä kiinnostunut esim. talvipuutarhan pöytäkartasta, jonka tein palatsilta saadun pohjan perusteella.
 3. Hei! Onko jollakulla joku Meidän häiden jakso tallennettuna niin, että sen voisi lähettää minulle tai siitä voisi ottaa kuvakaappauksia? Olisin aivan huippukiitollinen, jos pääsisin näkemään Lolan välijuontopaikan (kukka)koristelua. Lähetä vaikka yksityisviesti, jos voit auttaa.
 4. ^ Häät ovat 25.9., ja vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla. Tilaisuuden alku- ja loppusoiton esittää piano-klarinettiduo. Muita säestämiseen soveltuvia soittimia vihkitilaan ei voi oikein ajatella mahtuvan, ja nuo kaksi halutaan säästää vain alku- ja loppusoittoon.
 5. Minä painiskelin kihlauksen jälkeen samojen ajatusten kanssa kuin keskustelun aloittaja. Mietin paljon jopa sitä, miksi häät ylipäänsä järjestetään, joten minun oli entistä hankalampi suhtautua niihin liittyviin menoihin. Menimme kihloihin viime marraskuussa, ja aluksi minä ahdistuin aika voimakkaasti ajatuksesta, että yhteen päivään pitäisi käyttää monta tuhatta euroa. Ajattelin, että noin 3000 euroa on ehdoton järkevä kulujen yläraja, ja sekin tuntui todella isolta summalta. Mieheni kannatti alusta alkaen budjetittomia juhlia, joissa toteuttaisimme kaiken sen, minkä todella haluamme. Ryhdyimme tekemään suunnitelmia, minä ahdistuin kaikesta rahanmenosta ja sulhanen vakuutteli kärsivällisesti, että meillä on kyllä varaa. Niin pyörä lähti hiljalleen pyörimään, ja nyt olen täysin sinut häihin kuluvan summan kanssa ja tiedän myös tarkalleen, miksi me järjestämme omat häämme. Sopeutumiseni tilanteeseen ja myös ehdoton ihana innostumiseni vapaista hääjärjestelyistä johtuu siitä, että meillä todella on varaa. Meillä ei ole pulaa rahasta, eikä häihin investoitava summa ei ole pois mistään muualta. Häihimme tulee kulumaan absoluuttisesti iso määrä rahaa, mutta kokonaisvarallisuudestamme se ei ole edes kymmentä prosenttia. Näin ollen häämme ovat meille halvemmat kuin sellaiset häät jollekin toiselle parille, joita varten joudutaan ottamaan pari tuhatta euroa pankkilainaa. Koitan siis tässä muotoilla ajatustani siitä, ettei häiden - tai minkään muunkaan - hintavuus ole vain summa viivan alla. Asioiden kalleuteen vaikuttavat oikeastaan enemmän muut asiat, kuten se, mistä kaikesta joudutaan jonkin saavuttamiseksi luopumaan. Eikä häiden takia minun mielestäni kannata luopua paljosta, koska ihanat juhlat saa järjestettyä vähemmälläkin. Hiljattain minä kyllästyin tähän foorumiin aikalailla, koska minusta alkoi tuntua kurjalta, että kalliita ratkaisuja ihannoidaan niin paljon ja kaikki perinteinen ja tavallinen hieno alkaa näyttää jotenkin vaisulta. Minusta ei muuten myöskään enää tunnu, että häihin kohdistuva rahallinen panostus olisi rahanmenoa vain siihen yhteen päivään. Tämä häiden valmisteluaika on ollut ihanaa, ja häihin menevä raha on investointi koko aikaan. Tavallaanhan häiden suunnittelu on aikansa kestävä harrastus, josta kannattaa todella nauttia. Täydellisen nautinnon edellytyksenä kuitenkin on se, ettei häihin käytetä enempää rahaa kuin on varaa käyttää - ja että tajutaan, ettei enempää rahaa tarvitakaan.
 6. Olen ehkä jo liian silmät ristissä, enkä sen vuoksi löydä aiheesta keskustelua, mutta aloitan nyt senkin mahdollisuuden uhalla uuden topicin. Etsin vihkitilaisuuteemme mies- tai naislaulajaa esittämään yksittäisen kappaleen ilman säestystä. En ole musiikki-ihminen, enkä nyt jaksa edes teeskennellä kauheasti ymmärtäväni, joten tökerösti muotoillen me emme halua oopperalaulajaa, vaan kaunis- ja vahvaäänisen esiintyjän, jonka laulaessa sanoistakin saa selvää. Onko kokemuksia, suosituksia tai tuttavia, jotka voisivat soveltua?
 7. Ennemmin englannin kielen taitamuksella kuin kasvituntemuksella olen antanut itseni ymmärtää, että tässä kimpussa on pionia, tuoksuhernettä, atsaleaa, kärhöä, jasmiketta ja ruusuja, mutta mikä on tuo kellokukka?
 8. En muista nähneeni tätä kuvaa ketjussa. Aika hurja kallakimppu Marthalta... No, joku ehkä tykkää.
 9. Me tilasimme WeddingPaperDivasista kutsut eilen. Voin tänne raportoida, miten kaikki sujuu... 35 kutsua, 35 liitekorttia, 40 palautusosoitteellista kirjekuorta ja toimitus kotiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla yhteensä suunnilleen 135 euroa. Sääli, että tässä asiassa missasimme parhaan euro-dollarisuhteen. Ensimmäinen mutka matkassa kohdattiin jo, sillä huomasin tänään, että tilauksemme kutsu ei ole ihan siinä muodossa, mihin sen viimeiseksi muokkasimme. Teimme siis paljon muutoksia (lähinnä tyyliin pisteiden paikkoihin) matkan varrella, ja nyt kutsussa näyttäisi olevan juurikin yksi piste väärässä paikassa sekä yksi kohta, jossa piti olla piste, mutta ei olekaan. En oikein tajua, miten se on mahdollista, koska tarkistimme ja tarkistustarkistimme kutsun ennen tilauksen lähettämistä, ja olen varsin varma, että pisteet olivat silloin kohdillaan. No, lähetin asiasta jo sähköpostia asiakaspalveluun, enkä usko korjausten tekemisen tuottavan ongelmia; meille ei ole vielä lähetetty sähköistä mallikorttiakaan hyväksyttäväksi. Edit. Kaikki toimi loistavasti. Kutsut toimitettiin kotiin kesäkuun ensimmäisinä päivinä, eikä missään ollut mitään ongelmaa. Kaikki muutokset onnistuivat ilman mitään vaikeuksia ja palvelu oli erinomaista.
 10. Minä olen ajatellut, että se 200 euroa on ihan riittävä panostus vihkijään, vaikkakaan en toki tiedä, mikä osuus siitä menee hänelle itselleen...
 11. Jos täällä sattuu pyörähtämään vielä joku, jolla on ollut vihkiminen palatsissa, niin kysymys: mihin olette sijoittaneet alku- ja loppusoiton soittaneen kokoonpanon? Kuinka monta vierasta teillä on ollut? Aikaisemmin oli jo puhetta pianistista ruokasalin sisääntulon vieressä, mutta onko ollut muita ratkaisuja? (Ja minkälaisella vierasmäärällä piano soittajineen on mahtunut salin puolelle?) Tai onko jollain muullakin suunnitelmissa pitää vihkitilaisuus palatsissa? Miten olette ajatelleet ratkaista soittajien sijoittamisen? Meille tulee noin 70 vierasta, joten ruokasali täyttyy heidän istumapaikoistaan. Olemme ajatelleet (jousi-/huilu-) trioa tai kvartettia ja palatista ehdotettiin joskus aikanaan kokoonpanon sijoittamista ruokasalin viereiseen keltaiseen salonkiin, josta on tuplaovien levyinen yhteys ruokasaliin.
 12. Meidän häissämme tullaan laulamaan juomalauluja. Ei tilaisuudesta mitään sitsejä tietenkään tehdä, joten lauluja painetaan pöytäohjelmiin maltillinen määrä, ehkä suunnilleen viisi näin ihan lonkalta heittäen. Niitä pitää kuitenkin olla enemmän kuin pari, jotta juomalaulukulttuuria tuntemattomatkin ehtivät lämmetä ja päästä kunnolla mukaan. Juhlissamme olevat lapsivieraat pitää tietysti huomioida lauluvalinnoissa. Asiaa haastavoittaa edelleen se, että osa lapsista puhuu kotikielenään suomea, osa ruotsia, joten joku liian pieni ymmärtää kotimaisilla kielillä laulettujen laulujen sanat aina.
 13. Minun upea Justin Alexanderini. Näyttää päälläni vähintään yhtä hyvältä kuin tuon mallin yllä
 14. ^ Nimenomaan timantin muotoisia. Meli vinkkasi minulle yksityisviestillä, että Ebayssa on valikoimaa, vaikkakin lähinnä vähän pienempiä kiviä kuin toivoisin. En tiedä tuosta määrästä vielä; ajatuksena olisi levitellä timantteja tasaisesti 70 hengen pöydille, joten aika paljon timantteja tarvitaan.
 15. Iso avun tarve! Etsin kerroskakkua Tampereen seudulta. Upea hääkakku olisi juhlissamme erityisen tärkeä. Haluaisin vaahtokarkkifondantilla tai sokerikuorrutuksella päälystetyn amerikkalaistyylisen upean kerroskakun sisään rakennetulla tuella (ts. ei telineessä), mutta Tampereen seudulla ei vaikuta olevan riittävää osaamista sellaisen valmistamiseen. Täälläpäin on kyllä useampiakin taitavia kakkublogisteja, mutta ne joilta olen kysynyt, eivät toimita kakkuja vieraille tilauksesta. Tampereen häämessuilla oli useammalla pitopalvelulla / konditorialla marsipaanipäälysteisiä kakkuja, mutta työn laatu oli todella heikkoa ihan muutamaa poikkeusta mukaan lukematta. Ja ne poikkeukset olivat (yllättäen) myös tarjoilun itse järjestäviä juhlapaikkoja, eivätkä ottaneet pelkkiä kakkutilauksia. Voisimme varmaankin venyä ottamaan marsipaanikakun, jos jossakin ongelmana olisi vain kokemattomuus muiden massojen käytössä, mutta marsipaanin hyväksyminenkään ei poista sitä ongelmaa, ettei täällä osata valmistaa kerroskakkuja. Mutta viimeisenä oljenkortena: voiko kukaan auttaa? Onko kokemuksia, vinkkejä, mitään ajatuksia?