OnervaK

Rouva
 • Content count

  1725
 • Joined

 • Last visited

About OnervaK

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

785 profile views
 1. Mä oon ollut täällä paaaljon kauemmin kuin 10 vee. Laita mutkin sinne jonnekin.
 2. Kyllä Helsingin maistraatti vihkii virka-ajan ja -paikan ulkopuolella. Niinkuin ymmärtääkseni nykyisin kaikki muutkin maistraatit. Tämä ketju on perustettu ennen lakimuutosta, jolloin tosiaan ei ollut velvollisuutta vihkiä virka-ajan ulkopuolella. En jaksa nyt kaivaa tietoa siitä, milloin lakimuutos tuli voimaan, tieto löytynee täältä, jos jotakuta kiinnostaa. Nykyisin siis periaatteessa kaikista maistraateista saa vihkijän virka-ajan ja -paikan ulkopuolelle, maksaa 200 euroa & matkakulut. Toki voi olla suosittuina vihkipäivinä niin, että vuorossa olevalla vihkijällä on jo kaikki ajat täynnä tai muuta vastaavaa ja silloin täältä löytyvät vinkit käräjäoikeuksista jne voivat olla tarpeen.
 3. Roomassahan taitaa olla kaksi lentokenttää. Toiselle kentälle kulkemisista en tiedä mitään, mutta Fiumicinoon ainakin oli kätevä mennä ja tulla junalla. Eikä se metro kyllä ainakaan sinne kentälle asti yllä, mutta Terminin asemalla voi sitten kätevästi junasta (Leonardo express) vaihtaa metroon, jos on tarvis. Tuolta Fiumicinosta kulkee sekä tuo Leonardo että jotain hitaampia junia, kannattaa valita juna sen mukaan, mihin päin Roomaa on menossa, sillä hitaat pysähtyvät ymmärtääkseni eri asemilla eivätkä mene Terminiin. Junien myöhästelystä en tiedä, mutta ainakin meille tuo Leonardo oli kätevä. Niitä meni muistaakseni puolen tunnin välein eli jos ei jätä kentälle menoa ihan viime tippaan niin uskon, että tuolla on hyvä mennä.
 4. Meillä sormusvalat tuli tahdotko-kysymysten jälkeen, mutta vihkijä ei siinä välissä sanonut sitä "totean teidät aviopuolisoiksi" -kohtaa, vaan julisti sitten sormustenvaihdon jälkeen vasta. Siinä kysymysten jälkeen ja ennen sormusvaloja vihkijä sanoi jotain siihen tyyliin, että " vaihtakaa liittonne merkiksi sormuksia" tms. Virallisen kaavan perään vihkijä luki vielä yhden valitsemamme tekstinpätkän ja lopuksi oli laulua. Ainakin meidän vihkijä suositteli niin, että jos tulee jotain ekstroja (sormusvalan lisäksi), ne tulisivat loppuun, koska virallinen kaava on niin lyhyt, että hänen mukaansa sitä ei kannattanut katkaista.
 5. Oma vihkimisemme suoritettiin juhlapaikalla, mutta yhdessä vihkimisessä olen ollut vieraana maistraatin tiloissa, joten vastaan siltä pohjalta. Vihkihuoneessa oli muistaakseni toisella sivustalla muutama tuoli, en muista lukumäärää. Vieraat voivat kyllä mielestäni hyvin seisoa vihkimisen ajan, koska sehän ei kestä kovin pitkään. Kovin pitkää "käytävää" siihen ei saa, koska huone ei ole mitenkään iso, mutta voihan niitä vieraita pyytää ryhmittymään siihen niin, että pieni käytävä jäisi keskelle. Odotushuoneita on kai kaksi, mutta koska vihkimisiä voi olla useita peräkkäin, saattaa toisessa huoneessa olla jo seuraavaa tai edellistä porukkaa odottelemassa. Tosin lauantai ei taida olla mitenkään suosittu päivä maistraattivihkimisille. On siellä myös aula, jossa on pari sohvaa ja pöytä ja tuoleja, joten jos sattuisi niin, että toinen odotushuone on muiden käytössä, niin voittehan sopia niin, että sinä odotat piilossa siellä toisessa odotushuoneessa ja sulhanen & muu hääväki aulassa. Heidän pitäisi sitten ryhmittäytyä sinne vihkihuoneeseen ja kaason tai jonkun muun sitten tulla kertomaan sulle, milloin voit tulla. Muuten, luulen, että jos haluatte musiikkia, niin teillä pitää olla oma soitin. Mutta en ole ihan varma tästä. Niille jotka miettivät, että lukeeko vihkijä muutakin kuin vain sen virallisen kaavan: ymmärtääkseni riippuu vihkijästä. Meidän vihkijä luki muutakin, mutta täältä olen lukenut, että esim. Oljemark ei suostuisi muuta tekstiä lukemaan. Tosin kyllähän silloinkin kai joku muu voi jotain siellä lukea, vaikka vihkijä ei suostuisikaan.
 6. Hm, mä en oikein pidä tuosta ajatuksesta, että identiteetti (tässä nimiasiassakaan) määriteltäisiin vain tuon isä-aviomies -akselin kautta...
 7. Koska tämä vanha aloittamani ketju täältä vielä löytyi, niin tulinpa raportoimaan, että tosiaan minusta tuli nen-nen -niminen rouva. Katsotaan, miten nimi käytännössä tulee mukana kulkemaan. Vielä en oikein osaa sanoa, kun en ole virallisia papereita vaihtanut. (Vissiin pitäs alkaa hoitamaan sitäkin asiaa...) Pankkikorttikin on vielä vanhalla nimellä, joten ei vielä ole tarvinnut miettiä, mitä kuitteihin kirjoittaisi. ;D
 8. Mulla oli kimppu vaan siinä pöydällä, kun sille varattu maljakko oli liian kevyt eikä olisi kimpun kanssa pysynyt pystyssä.
 9. Täältä jostain olen tainnut lukea joidenkin käyttäneen vihkiryijyä. Siis jos olen oikein ymmärtänyt niin vihkipari seisoo toimituksen ajan sen päällä. Sellainenhan olisi sitten helppo nostaa pois ennen tanssia. Jotain pitkävartisia kukkia tai oksia isoihin astioihin (esim. maitotonkkiin) vähän rajaamaan sitä tilaa, missä te seisotte. Kaksikin astiaa voisi minimissään jo riittää.
 10. Tai sitten "rosvojen" (kommandopipoa yms.) toteuttama ryöstö ja sulho etsimään jotakin johtolankoja ja ratkomaan jotain visaisia "pähkinöitä" (esim. joku mystinen lunnasvaatimus rosvoilta), jotta morsian löytyy.
 11. Huhuu, MrsS tai muut viime aikoina Kuubassa käyneet! Tuoreita kokemuksia kaipailen edelleen.
 12. Kuuba harkinnassa häämatkakohteeksi eli tuoreita kokemuksia kaipailisin. Tänä talvena siellä käyneet, pistäkääpä kokemuksenne jakoon! Etenkin hintataso Havannassa kiinnostaa. Paljonko suunnilleen pariskunnalta menee rahaa esim. viikossa ruokaan, liikkumiseen & huvitteluun? Rahauudistuksesta olisin myös kiinnostunut, mitäs se käytännössä tarkoittikaan? En ole oikein perillä tästä, mutta hämärästi muistan jotain rahanvaihtoon/dollareihin ??? liittyvästä muutoksesta syksyllä lehdestä lukeneeni.
 13. Onkohan tämä lunnaidenkeruuperinne jossakin päin Suomea enemmän kaytössä kuin muualla? Kun en itse ole nimittäin ollut yksissäkään häissä, joissa rahaa olisi kerätty ja kuitenkin olen elämäni aikana vissiin 9 häissä ollut. Minusta tuo keruu on kyllä mautonta ja silloin ihan törkeää, jos käydään vielä kuuluttelemaan, että ei tullut tarpeeksi rahaa tai te ette laittaneet ollenkaan! Ja tosiaan ilman käteistä saatetaan mekin olla liikkeellä, kun pankkikortit on keksitty. Morsiamen ryöstö on kyllä osassa näistä häistä ollut, mutta sulho on saanut morsiamensa takaisin jonkun tehtävän (runon, laulun tms.) suorittamisen jälkeen. Ja noista huutokauppajutuista en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Mielestäni tosi mauton tapa kerätä rahaa! Ninni.R:lle piti vielä sanomani, tuo pikkutavaroiden yms. vaatiminen on minusta taas ihan hyvä idea. Menee sinne tehtävä-kategoriaan.
 14. Caramel, varmaa vastausta ei voi antaa, koska kukinta-ajankohtaan vaikuttaa niin paljon tulevan kesän sää. Mutta muistelisin, että ainakin täällä pääkaupunkiseudulla yleensä saa luvan kanssa käydä keräämässä niitä vasta reilusti elokuun puolella (jos jollakin on tarkempaa muistikuvaa ja olen väärässä, niin korjatkaa). Eli eiköhän elokuu ole se varmin kuukausi, jolloin auringonkukkia on luonnosta (pelloilta) saatavilla.
 15. Loves, kyseessä on varmaan nikkeliallergia. Hopeaseoksessa on kai yleensä jonkin verran nikkeliä, mutta en tiedä onko aina. Osaako joku asiaan perehtyneempi vastata tähän? Ymmärtääkseni kuitenkin on erilaatuisia hopeaseoksia, joten kaikissa ei ole ainakaan niin paljon tuota nikkeliä. Eikä hopeakoru ole automaattisesti yhtäkuin halpiskoru. Monet halpiskoruthan ei ole mitään hopeaa, vaikka hopean värisiä ovatkin. Stringien korut eivät ainakaan, mutta et varmaan niin ajatellutkaan.