Hirchel

Rouva
 • Content count

  6448
 • Joined

 • Last visited

About Hirchel

 • Rank
  VIP
 • Birthday 11/28/79

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Sveitsi

Recent Profile Visitors

967 profile views
 1. Melkein onnistuin askeisellani. Huoh. Kai mut silti huolitaan. Siis 10 vuotta tuli tayteen syksylla.
 2. Meidän suomi-saksa häissä Saksassa mentiin ilman ulkopuolisia siten, että pappi puhui molempia kieliä sopivasti kirkossa ja seremoniamestareina suomalainen ja saksalaine, jotka yhdessä puhuivat englantia ja yhden vieraiden esittelyn hoidimme mieheni kanssa yhdessä, hän saksaksi ja minä suomeksi (ja vähän saksaakin). Sujui hyvin. Puheita ei juuri ollut ja äitini puhui molemmilla kielillä ja apen puhetta ei käännetty. Kaikki meni hyvin ja vieraat kiittelivät kuinka hyvin ymmärsivät missä mennään. Eli ei ole pakko ulkopuolista apua olla, mutta voi helpottaa.
 3. Osaisikohan joku vastata, että kestääkö kallakimppu (pitkävartinen) hääpäivän ilman vettä? Siis tarvitseeko juhlaan varata maljakko kimpulle?
 4. Ei mun selittämiset tainneet mennä kauhean selkokielellä :. Meillä ei ole mahdollisuutta mihinkään sivuhuoneisiin tai portaikkoihin, sillä kirkko on niin pieni. Kirkossa on sivu ovi, josta ajattelimme palata kirkkoon uudemman kerran sisään ja poistua juhlallisesti toisen kerran kaiken kansan katsottavana. Tällaisen ratkaisuun päädyin: Kun vieraat ovat poistuneet kirkosta hääparin saattueessa, pyydetään heidän odottelemaan oven lähistöllä. Hääpari saapuu onniteltavaksi hetken kuluttua.
 5. Jatkan tähän ketjuun, sillä kysymykseni liittyy kirkko-ohjelmaan, vaikkakin vähän toisella tavalla kuin aikaisemmant kysymykset. Siis: Sulhanen ja vanhempansa ovat hieman pyörällään suomalaisesta tavasta, jolla morsiuspari poistuu kirkosta "kahdesti". Siis ensin häämarssin saattelemina pihalle ja sitten kipittävät kirkon ympäri sakastin kautta takaisin kirkkoon ja poistuvat vielä kerran siten, että kaiki vieraat ovat pihalla ja näkevät sen. Oven suussa voisi vielä vaikka pussatakin . Mutta siis ongelma on, että saksalaisille pitäää tämä selittää jotenkin ja ajattelin laittaa maininnan siitä kirkko-ohjelmaan. Mutta miten tämä kerrotaan edes suomeksi jotenkin fiksusti. Siis vihkiminen Saksassa, mutta suomalaiset tavat kunniaan ;D Osaisiko joku auttaa? Versioita omista pohdinnoistani Poistuttuaan kirkosta hääparin perässä vieraat odottavat hääparin toista ilmestymistä. vai Vieraita pyydetään odottomaan kirkon pihalla, kunnes hääpari on saanut kierrettyä kirkon ja palaa pihalle onnitteluja varten.
 6. Meille tulee sellainen, on jopa sama joka oli vanhempieni kakunpäällä