Jump to content
Naimisiin.info

Liian myöhäistäkö ensi kesäksi?


teris

Recommended Posts

Jos teillä ei ole kovin kiveen hakattuja toivomuksia ajankohdasta, juhlapaikasta ja kirkosta, ette varmastikaan ole liian myöhässä! Jos paikallista kirkkoa ei saa, voi aina miettiä vihkimistä juhlapaikalla jos sieltä löytyy mahdollisuus siihen. Missäpäin olette järjestämässä häitä? Kannattaa tiirailla avoimesti myös naapuripaikkakuntien palveluita jos ei omalta paikkakunnalta enää löydy paikkoja. Myös esim. perjantait voivat olla juhlapaikoilla vähemmän varattuja, jos siis lauantai ei ole ehdoton vaatimus.

Link to comment
Share on other sites

Hämeessä asumme ja kyllä lauantai on ainoa vaihtoehto ajatellen vieraitakin jotka tulee kauempaa ,Lammin kirkko on ajatuksena. täytyy vaan alkaa etsimään tiloja kun tietäs mistä alottaa. Ei paikkojakaan tunnu niin olevan. Työvaentalot ei oikein innosta, vieraita olis max 70. Budjettikin pitäs pysyä kohtuullisena.

Link to comment
Share on other sites

Uskon, että pystytte järjestämään oikeinkin mieleiset juhlat :) Mutta kuten Ellimin jo sanoikin, valmistautukaa tinkimään joistain asioista. Kannattaa nyt heti soittaa sinne kirkkoon ja tiedustella vapaat ajat. Ja sitten seuraavaksi tuonne juhlapaikkojen ketjuun katselemaan ! ;) ja jos sieltä ei löydy mitään kivaa, niin google ja viidakkorumpu soimaan! Esim. Voisiko ravintolahäät olla vaihtoehto? Entäpä joku (mökki)lomakeskus?

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Et varmaan ole kovinkaan myöhässä. Soittele mieleisimmät paikat läpi ja kysele vapaita aikoja, Meillä on häät ensi syksynä ja minusta tuntuu että olen naurettavan ajoissa. Pappi, kirkko, bändi ja juhlapaikka on jo varattu vaikka häihin on vain 346 päivää aikaa!

Väillä vähän hävettää kun täällä sivuilla pyörin näinkin paljon ja yritän vältellä aihetta ystävien kanssa ettei heillä mene hermo hömpötyksissäni :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Harmittaa kun ei ole aiemmin ollut jo suunnittelemassa, mutta alunperin olin sitä mieltä ettei meillä häitä pidetä ollenkaan ja sitten muutin mieleni :)

Vaikeeta kun ei ole ystävää tms auttamassa, kaikki täytyy keksiä itse :( harmi että häämessutkin on täälläpäin vasta ens helmikuussa.

En ole ylipäänsä vielä keksinyt millaiset häät voisivat olla, onko musiikkia ym, vierasmäärä kun on aika pieni ja paljon perheellistä väkeä.

Link to comment
Share on other sites

^ olet oikeassa paikassa :) täältä löytää taatusti vinkkejä! Kannattaa aloittaa naimisiin.info:n sivuilta ja siirtyä näihin keskusteluihin, kyllä sieltä alkaa se oma juttu muotoutua (teema. ohjelma, ammattilaiset jne) ja eritoten sieltä saittipuolelta tämä muistilista auttaa alkuun.

Mielestäni ekat jutut ovat: pvm, budjetti, vihki- ja juhlapaikka, pitopalvelu, vieraslista, teema, hääseurue/avustajat.

Googlen kuvahaulla /weheartit/pinterest/ jnejne avulla voi sitten lähteä miettimään värimaailmaa/koristeita/pukua jne. Ja siitä edetä sitten omassa tärkeysjärjestyksessä paperihässäkkään eli askarteluun/tilaamiseen; kukkiin; kaunistautumiseen; kuljetuksiin; ruokaan&juomaan. Lisäksi vielä valo/videokuvaus sekä musiikki (ajoitus riippuu tietenkin kuinka suositun ammatilaisen haluaa vs. kummin veljenpoika). Sormuksia ja nimiasioita unohtamatta!

muoks. jaa kenen unelma-ammatti olisi hääsuunnittelija :grin:

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Sanoisin että hyvin kerkeää, mikäli vain mieluisat tilat on vielä vapaana toivomananne ajankohtana. Ensin vihki- ja juhlapaikan varaus, sitten mahdollinen pitopalvelu. Nuo on ne akuuteimmat mielestäni, niillä kyllä saa jo hyvin juhlasuunnitelmat alkuun. Helpompi on sitten suunnitella muuta, kun on ainakin puitteet kunnossa. :)

Link to comment
Share on other sites

Tsemppiä vaan etsiskelyyn! Me varailtiin kirkko heinäkuussa ensi vuoden elokuulle ja juhlapaikka varmistui vasta pari viikkoa sitten. Kannattaa vaan etiskellä monipuolisesti ja käydä katselemassa useampiakin paikkoja. Kyllä sen sitten huomaa kun se oma paikka kolahtaa kohdalle :) Välillä meilläkin tuntui ettei mitään voi enää saada, kun monissa paikoissa tuntui olevan varaukset jo pitkälle vuoteen 2014 asti. Mutta sieltä se sitten vaan lopulta löytyi :)

Link to comment
Share on other sites

Mun mielipide on, että riippuu niin paljon ihmisistä ja häistäkin, että ehtiikö vai ei. Meillä häät vasta heinäkuussa 2014 ja ollaan varattu jo juhlapaikka. Mutta oon tyytyväinen, että oltiin näin ajoissa, kun oikein muuta meille sopivaa paikkaa ei ole juhlapaikkakunnalla. Ja tämä juhlapaikka oli varattu kokonaan jo heinäkuulta 2013 ja heinäkuulta 2014 oli kaksi ensimmäistä viikonloppuakin jo mennyt.

Että jos ootte valmiita tinkimään tietyistä asioista, niin varmaan ihan kivat häät saatte aikaseksi. Mutta meillä se ei ois onnistunu mitenkään, sen verran kontrollifriikin luonnetta minussa on. Kun kaikki pitää olla just eikä melkein niin kun oon aina halunnu.

Link to comment
Share on other sites

En usko, että olette liian myöhässä. Me saatiin varattua suunnilleen vuosi sitten vihkiaika kesäkuulle siitä kirkosta mistä olen aina haaveillut. Ei ollut tässä vaiheessa vielä mitään käsitystä tulevista häistä, koska en etukäteen uskonut että onnistuttaisiin saamaan niin suositusta kirkosta aika. Tämän jälkeen aloin heti etsimään juhlapaikkoja, muutama oli vapaana ja saatiinkin varattua ihan täydellinen paikka (suosittu kartanoravintola). Sen jälkeen aloin tutkailemaan valokuvaajia ja laitoin muutamille kyselyitä, suunnilleen puolet oli vielä vapaana ja saatiin varattua (lokakuussa) dokumentaarinen kuvaus. Tämän jälkeen aloin etsimään bändiä ja saatiin sekin varattua (marraskuussa). Siinä olikin sitten kiireellisimmät asiat hoidettuna ja sitten pikkuhiljaa jatkui muu ideointi ja kutsuvieraslistan teko. Ja tämä kaikki siis pääkaupunkiseudulla! Asiaan varmaan vaikutti aika paljon se että ajankohta oli kesäkuussa, heinä- ja elokuussa ei ehkä olisi onnistunut.

Link to comment
Share on other sites

Hyvin varmaankin kerkeätte jos vain juhlapaikan saatte eikä päivälle ole niin justiinsa.

Tuo kyllä riippuu ihan missäpäin suomea asuu että onko kirkkoa tai juhlapaikkaa vapaana.

Täältä lukenut että ensi kesä myyty kokonaan monissa paikoissa, täällä saisi häät pidettyä vielä tämän syksyn aikana ihan kunnon juhlapaikassa :girl_haha:

2v sitten olin kaasona ystävälleni joka ilmoitti tulevista häisä 3kk etukäteen ja tosi hyvin ehdittiin vielä!!

Kaikki juhlapaikat mitä kyseltiin oli vapaana juuri sille päivää ( heinäkuun loppua ) joten saatiin ihan valita mikä otetaan jne...

Link to comment
Share on other sites

Mä en taida uskaltaa laittaa tota laskuria, näkee liian usein miten päivät vähenee..

Pitopalvelua ei tarvita ruuat tulee ravintolan puolesta. Vähän jänskättää se juhlapaikka kun siitä ei tiedä oikein mitään eikä muidenkaan kokemuksia löydy, hankala luottaa että on hyvä paikka :)

Musiikki on työn alla kun tietäis mistä oikealaista löytää.

Link to comment
Share on other sites

En usko, että on mahdotonta järjestää häitä ensi kesälle tässä vaiheessa. Ainoa miinus on, että saat nauttia kovin vähän aikaa suunnitteluvaiheesta, mutta varmasti saatte kauniit juhlat vielä aikaan!

Kannattanee aloittaa suurimmista hankinnoista ja kaikesta sellaisesta mikä täytyy jollain tavalla varata / tilata (juhlapaikat, bändit, kuvaajat jne.), Tsemppiä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me ollaan mennessä on puhuttu alustavasti päivästä (heinäkuu 2013) ja paikkana on lapsuudenkotini maaseudulla, joten eiköhän tuo onnistu vaikka kohta on jo marraskuu eikä mitään muuta olla vielä tehty. Ajattelin ottaa aika rennosti koko homman, meillä ei ole tarvetta mihinkään extravaganza-prinsessa-häihin. Eli riippunee häiden luonteesta ehtiikö järjestää, mutta itse en ole ollenkaan huolissani, vielä. :P

Link to comment
Share on other sites

En usko, että olet ollenkaan liian myöhässä :)

Me alettiin suunnittelu vasta 4 kuukautta ennen hääpäivää. Kaikki varaukset sujuivat hyvin (maistraatti, kirkko, juhlapaikka, valokuvaaja, kampaaja) Pukua lähdin katsomaan 3 kuukautta ennen häitä ja sain kyllä kuulla liikkeissä, että olen mattimyöhäinen, koska jos haluaa tialta puvun niin useimmissa liikkeissä se saattoi kestää jopa 4 kuukautta. No onneksi kaupoissa oli kuitenkin paljon pukuvalikoimaa ja täydellinen puku löytyi helposti.

Meillä tosiaan on kyllä luvassa pienet ja intiimit häät, n. 10 vierasta. Mutta häät ovat Pariisissa, jossa emme asu, eikä asu kukaan meidän perheestäkään, mutta yllättävän kätevästi kaikki on sujunut näinkin pienessä ajassa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sanoisin samaa kuten moni muukin, että paikkakunnasta riippuen saattaa vielä onnistua häiden järjestäminen ensi kesälle.

Me olemme mieheni kanssa menossa 3.8.2013 naimisiin ja varasimme kesäkuussa kirkon ja juhlapaikan. Törmäsimme tuolloin ongelmaan, että alunperin toivomamme 10.8. oli monissa juhlapaikoissa jo varattu ja myöskin kirkko oli täynnä, mutta sitten vain aikaistimme häitämme viikolla ja varaukset onnistuivat. Myöskin valokuvaajan ja bändin olemme nyt syksyn aikana varanneet. Valokuvaajalla oli jo ensi elokuun kaikki lauantait varattuja, poikkeuksena 3.8. Meillä siis kävi kuvaajan suhteen tuuri ja saimme varattua juuri haluamamme kuvaajan. :)

Suosittelisin alkamaan pika puoliin etsimään vihki- ja juhlapaikkaa ja tekemään varauksen, uskoisin vielä olevan paikkoja vapaina. Muita juttuja ehditte myöhemminkin järjestelemään.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...