Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

Tervehdys,

 

Otan osaa keskusteluun uutena jäsenenä. K-1 prosessi alkaa nyt olla hyvässä vaiheessa. Lääkärintarkastus on ensi viikolla ja paperihommat muutenkin loppusuoralla haastattelua varten.

 

Onko kenelläkään tuoreita kokemuksia Erkki-Pekka Helteen toiminnasta. Lueskelin vanhoja ketjuja eri foorumeilta ja tyyppi tuntuu jakavan mielipiteet aika vahvasti. Huvittavaa muutenkin, kun yksinkertaisella nettihaulla löytyy mm. menneet verotiedot ja miehen nimi näyttää olevan myös vapaamuurarien jäsenlistalla. Suosikki-menneisyys olikin tuttua jo ennestään.

 

Kuinka tarkkaan paperit katsotaan läpi haastattelussa? Huomasin, että virkatodistuksessa on vanha postiosoitteeni. Se ei välttämättä haittaa mitään, mutta saattaa pistää silmään outona juttuna. Lappu maksoi 19e eivätkä suostuneet korjaamaan osoitetta maistraatissa. On kyllä ollut aiemmin ihan virallinen osoitteeni, mutta olen ollut reissussa pidemmän aikaa ja posti on mennyt vanhempieni osoitteeseen.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Parin viikon päästä sitä siis pitäisi olla kullan kainalossa... tai siis kulta minun kainalossa! I-129F on päätetty pistää menemään vasta sitten, kun minä olen siellä. Varmuuden ja vakuuden vuosi, kun noita kauhutarinoita on tullut luettua, mutta nytten on jo viikon onnistunut melkein olla lukematta niitäkään. Parempi näin.

 

Kiva kuulla, että Kaliforniassa ei tällä hetkellä hirveätä tungosa ole, koska tod. näk. sinne se omakin lomake napsahtaa, koska Kaliforniasta on tuleva kihlattu löytynyt.

Link to comment
Share on other sites

Hei taas pitkästä aikaa!

 

Meillä tosiaan hylättiin kaikki AOS/AP/EAD hakemukset pienen tyhmän virheen takia.

 

Nyt tässä ollaan uudestaan täyttelemässä AOS-papereita, ja mietin että kun pitää olla tuo medical examination form i-693, niin riittääkö vaan se lomake minkä sai sillon sieltä lääkärintarkastuksesta? 

 

Tsemppiä kaikille viisumi/aos prosesseihin!

Link to comment
Share on other sites

Erkki-Pekka Helle oli sittenkin ihan asiallinen tyyppi. Hän oli 20 minuuttia myöhässä sovitusta ajankohdasta ja se ei ollut mielestäni kovin ammattimaista (eikä tainnut vaikuttaa Dextran veloitukseen millään tavalla). Toivotaan, että testituloksissa ei ole mitään ihmeellistä.

 

Paljonko olette muuten maksaneet todistusten käännöksistä jos olette sellaisia tarvinneet? Sain tuossa tarjouksen lyhyen todistuksen kääntämisestä käännöstoimistossa hintaan 60 euroa. Vaikuttaa hivenen suolaiselta tekstimäärään nähden.

Link to comment
Share on other sites

Heippa!

 

Mulla ei ole mitään raportoitavaan, mutta mietin vaan tuossa, että onhan toi virkatodistus nyt siis se mikä vastaa jenkkien "birth certificate" lappua? Suomesta ei vissiin ihka aitoa syntymätodistusta saa mistään?

 

Varasin justiin ajan polion ja tetanuksen, kurkkumädän ja hinkuyskän rokotuksiin, niin on nekin hoidossa sitten kun lääkärintarkastus tulee ajankohtaiseksi.

 

Se vaan tuli mieleen, kun itse olen käynyt naisten vapaaehtoisen asepalveluksen, niin eikai ne USAssa kato tuota pahalla? Vilkaisin nimittäin AOS hakemusta ja siellä kysytään sellaisia, että oletko koskaan saanut asekoulutusta jne.. Jotenkin ajattelin heti, että se olisi paha asia, kun ne muut kysymykset lapulla oli luonteeltaan sellaisia, että varmasti niihin on tarkoitus vastata ei. (siis tietysti vastataan kyllä, jos joku asia on sellainen, että siihen kyllä tulee, mutta ymmärsitte varmaan). Tässä pitää jo panikoitua etukäteen näistä asioista.

 

Ja minä varmaan joudun käännättämään palvelustodistukseni, koska juuri tänään aluetoimiston tyyppi sanoi, että on aika mahdotonta saada englnninkielistä versiota tai sitten pelkkä asevelvollisuusrekisteriote saa riittää. Onko valtsulla tästä jotain ajatusta? (Oletan, että miehenä olet käynyt varusmiespalveluksen, jos et niin anteeksi oletus :D

 

Ja vendar, en varmaan ole pätevä vastaamaan, mutta VJ:n sivuilta lueskelin AOS opasta, niin osalle on kuulemma kelvannut pelkästään se minkä sai lääkärintarkastuksessa ennen haastattelua ja osa on sitten saanut RFE:n sen takia, että se ei ole oikea "form". Sanottiin jotain sellaista, että tuon lomakkeen kanssa voisi marssia paikallisen civil surgeonin puheille ja hän voisi minimaalista maksua vastaan muuttaa tuosta lomakkeesta tiedot oikeaan lomakkeeseen. 

Link to comment
Share on other sites

Mina kaansin itse kaikki ei-kouluihin liittyvat todistukset, laitoin vain kaannoksen loppuun:

 

Ellinora, certify that I am fluent (conversant) in the English and Finnish 
languages, and that the above/attached document is an accurate translation of the 
document attached entitled VAKUUTUSKIRJA


Signature                                                        

Date                                          Name
                                                  Address

 

Nailla kaannoksilla ainakin tipahti NOA2 :) Uskoisin, etta ainakin tuon Palvelustodistuksen voisi kaantaa talla tavalla. Eli ei kasittaakseni tarvitse olla virallisen kaantajan leimaa.

 

edit. ja viela tuosta asepalveluksesta, niin muistaakseni taalla aikaisemmin kirjoitellut naishenkilo oli kaynyt armeijan ja sai viisumin muitta mutkitta :)

Muokattu: , käyttäjä: Ellinora
Link to comment
Share on other sites

Jaa, no jospa voisin kääntää sitten itse.. Tuntuu jotenkin hölmöltä maksaa useita kymppejä kääntäjälle, kun itsekin pystyy aivan mainiosti kääntämään, mutta ei vaan ole virallinen. Lähin virallinen kääntäjä on useiden satojen kilometrien päässä ja käännös pitäisi hakea henk.koht paikan päältä, niin onhan tuo yhden lapun saaminen melko kallista. Onneksi muita käännettäviä ei ole. Tein vielä tarkempaa taustatyötä, niin ilmeisesti sotilaspassi kelpaa myös todistukseksi. No, pitää katsella ja toivoa.

Link to comment
Share on other sites

Asepalveluksen suorittamisesta omallakin kohdallani on kysymys. Annoin periksi ja maksan kääntäjälle, vaikka voisin ihan hyvin itsekin kääntää. Lapun saa takaisin käännettynä aika nopeasti ja tulee vähän vakuuttavampi, kun on oikein leimat ja kaikki. Törkeää rahastusta, mutta ei kai tässä auta valittaa.

Link to comment
Share on other sites

Sanottiinko sullekin, f-stop, että ei voida antaa englanniksi kun komppanian päällikkö on sen silloin kirjottanut, kun oli ajankohtaista ja nyt on hieman myöhäistä? Jännä kuitenkin, kun mä katsoin puolustusvoimien nettisivuilta että "pyynnöstä palvelustodistuksen voi saada myös englanniksi". Kai se olisi sitten silloin vuosia sitten pitänyt älytä pyytää varmuuden vuoksi, mutta eihän tällaisia nyt tule ajatelleeksi  :girl_cray2:

Link to comment
Share on other sites

Saako vendar sinulta udella, etta minka virheen takia hakemukset hylattiin? Tai oletkohan jo aikaisemmin maininnut, enka vaan muista. Jos itse sitten valttaisi samankaltaiset ongelmat :)

 

Meidan case on nyt NVC:ssa ja sain ekan NVC formin taytettya. Nyt sitten taas odotellaan, etta paastaan maksamaan lisaa rahaa tasta tolkuttoman hitaasta "asiakaspalvelusta".

Link to comment
Share on other sites

BTW, jos sitä ei ole vielä tässä ketjussa mainittu, niin lääkärintarkastuksessa tarvittavien passikuvien ei tarvitse olla USA-kokoa. Harmitti hieman, kun olin juuri maksanut kahdesta kuvasta 17e ja lääkäri leikkasi ne pienemmäksi, jotta ne sopisivat lomakkeisiin paremmin. Normaali passikuva siis käy.

Link to comment
Share on other sites

Näin kääntäjänä vähän kirvelee ylläolevat kommentit.  :girl_haha:

 

En itse saata uskoa mikä vääntö on mitä pienimmistä asioista, kuten minkä osoitteen kirjoitan letter of intentiin, tarvitseeko g-325a:ssa olla nimikirjoitus, uscis ohjeet on että jätä kentät tyhjäksi mutta kaikki muut sanoo kirjoittaa niihin none tai n/a. Ei paljon naurata jos tulee RFE jonkun tuommoisen takia. Kiitos myös f-stopille ylläolevasta infosta, en ollut itse edes tajunnut, että jenkkien passikuvat ovat erikokoa kuin täällä Suomessa. Onneksi valokuvaamo kysyi mihin tarkoitukseen olen passikuvia ottamassa.

 

Ei muuten hajuakaan mitkä rokotukset minulla on ja mitkä pitää ottaa. Poliosta ei ole pistetty viimeistä tehostetta, sietäisi käydä pistämässä?

Toinen tosi hermostuttava pikkuasia on tuommoiset "last address" ja "last employment" kun hakuhetkellä asumiset ja työt jatkuu...

Kolmannekseen en muista kaikkien viimeisen viiden vuoden muuttojen tarkkoja päivämääriä ja arveluttaa tempoa hatusta muuttokuukaudet, vaikka ei kai ne niitä tarkkaan syynää jos ei ole rakoja asumisessa?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Näin kääntäjänä vähän kirvelee ylläolevat kommentit. 

 

Pitkän ulkomailla vietetyn ajan jälkeen kaikki täällä Suomessa tuntuu ihan sairaan kalliilta, mutta kai se on OK jos ihmisillä on varaa maksaa. Kaikki hinnat ihan kipurajoilla, mutta jengi vaan maksaa. Kuulun itse samaan joukkoon. Emme muista olevamme erittäin rikkaita ja erittäin etuoikeutettuja isommassa mittakaavassa ajateltuna.

 

Noista rokotuksista sen verran, että kannattaa pyytää se lista lääkäriltä (tai kaivaa netistä) ja ottaa ne julkisella puolella jos ei ole kiire. Itse tarvitsen vain yhden vahvisteen ja otan sen Dextrassa helppouden takia. Tieto kulkee nopeasti asiaa hoitavalle lääkärille. Ja maksaa taas... 

Muokattu: , käyttäjä: f-stop
Link to comment
Share on other sites

Muuttotiedot ja asumistiedot saa näkyville väestörekisterin osoitteesta:

 

https://verkkopalvelu.vrk.fi/Omat/Etusivu.aspx

 

En usko, että niitä syynätään, mutta kerta tollanen palvelu on niin vaivattomasti laittaa ne oikeat ajankohdatkin :)

 

edit. Polio ainakin kannattaa käydä tehostamassa terveyskeskuksessa, kun sen saa ilmaiseksi. Samoin tetanustehosteen saa ilmaiseksi, joten miksipä ei kannattaisi käydä tehostamassa.

Muokattu: , käyttäjä: BanAnna
Link to comment
Share on other sites

Saako vendar sinulta udella, etta minka virheen takia hakemukset hylattiin? Tai oletkohan jo aikaisemmin maininnut, enka vaan muista. Jos itse sitten valttaisi samankaltaiset ongelmat :)

 

Meidan case on nyt NVC:ssa ja sain ekan NVC formin taytettya. Nyt sitten taas odotellaan, etta paastaan maksamaan lisaa rahaa tasta tolkuttoman hitaasta "asiakaspalvelusta".

Saa udella! :)

 

Meillä tosiaan todella tyhmän virheen takia hylättiin,oli siis meidän oma moka...Saatiin RFE, mieheni piti lähettää lisätietoja verotuksesta, ja toisen sponsorin eli mieheni isän piti lähettää todistus että on usan kansalainen/laillisesti usassa.. Noh mehän sekotettiin nuo sponsorit ja lähetetiin mieheni verotietoja sekä mieheni syntymätodistus....

Eli hylättiin koska ei lähetetty todistusaineistoa että mieheni isä on täällä laillisesti! KYllä kuulkaas otti/ottaa päähän!!!

Tiedän että oma virhe, mutta oikeesti, jos hänellä on kaikkki verotiedot, syntynyt usassa(käy ilmi täytetyistä lomakeista), sosiaaliturvatunnukset yms.. Niin eivät sitten muka näe mistään että hän on usan kansalainen..

 

Me nyt sit palkattiin lakimies hoitamaan meijän kans tätä asiaa. Ja haen uudestaan siis nyt oleskelulupaa, advance parolea sekä työlupaa.. Tohon kielteiseen päätökseen ei oo mahdollinen "appeal" prosessi, ainoastaan filing a motion to reconsider/reopen the case on mahdollista. Ja jos tuon tekee, siinä kestää 6-12 kk että tulee mitään päätöksiä.....  Joten aateltiin sit tosiaan vaan hakee uudestaan. Toivottavasti mulle nyt tulis sit noin 70 päivän sisään matkustuslupa sekä työlupa, olis suunnitteilla pitää suomessa sit kirkkohäät elokuussa :)

 

On tää kyllä niin kallista! Meni hukkaan tuo ensimmäinen 1070 dollaria oman virheen takia( en tajua miksi eivät voineet vaikka soittaa ja kysyä sitä toista syntymätodistusta...vaikka ymmärän kyllä että säännöt on mitkä ovat) Nyt sitten uudestaan sama summa, sekä 1500 dollaria lakimiehelle...

No, ei voi kuin toivoa että nyt kaikki menis suunnitelmien mukaan :) Oon täällä jo ollut puoli vuotta ja meinaa kyllä olla pikkusen tylsää kun ei saa vieläkään käydä töissä :skilletgirl:

 

Ja lisäksi se vielä, että meni yli 4 kk kuulla että kaikki mun hakemuset oli hylätty. Vaikka yleensä Advance Parolesta sekä työluvasta kuuluu jotain kolmen kuukauden sisään... Soitettiin USCIS:sen asiakaspalveluun kuukauden ajan melkeen joka päivä, eikä mitään apua mistään! Aina vaan samaa jankkausta että meidän tietojen mukaan hakemuksenne on within the normal processing time!

 

Jospa tämä vielä tästä iloksi muuttuis! :) 

Link to comment
Share on other sites

Itse onnistuin tilaaman asepalvelustodistuksen suoraan englanniksi, kun sellaista toivoin. Ihan asiallinen palvelu oli, mutta varmasti vaihtelee paikan mukaan.

 

Eipä juuri pahaa sanottavaa Dextran palvelusta. Kävin tänään ottamassa viimeisen rokotuksen, joka listalta puuttui. Lääkäri soitti parin tunnin päästä, että koko paketti on valmis ja sen voi noutaa heti. Tulokset tuli kahdessa kuoressa, joista sinetöity täytyy ottaa mukaan haastatteluun.

Link to comment
Share on other sites

Moikka. Ollaan ukkelin kanssa laitettu tuo kihlattuviisumi paperi tammikuun alussa. Sanoivat et päätös hyväksymisestä tulisi helsinkiin kesäkuun lopulla. Meillä on häät elokun puolessa välissä joten menisi hieman myöhäseksi tuo minun lento. Onko kukaan mennyt B2 viisumilla yhdysvaltoihin ja hakenut sitten change of status mun kihlattuviisumi saapuu? Meillä se on nyt tässä tapetilla, mutta minua pelottaa että eivät päästä maahan jos epäilevät ettn lähekkään pois.

Link to comment
Share on other sites

Onko kukaan maksanut tuota haastattelumaksua ("application fee") ustraveldocs.comin kautta? Systeemi on näköjään muuttunut tammikuussa ja oma prosessini on kestänyt niin kauan, että minulle lähetetyssä kirjeessä oli väärää tietoa ja makselin maksun tilille, jota ei kuulemma ole ollut olemassa enää pitkään aikaan. No, rahat saa pankin kanssa keskustelemalla takaisin.

 

Uuden systeemin ongelmana on maksun viitenumero, jota suomalainen pankkini ei hyväksy. Ei vaikka yritin maksaa pankissa paikan päällä. Kaiken järjen mukaan tämän voisi ratkaista laittamalla numeron viitteen sijasta viestikenttään. On kuitenkin tärkeää, että tämä rekisteröityy oikein, joten en viitsi alkaa kokeilemaan kaikkia vaihtoehtoja randomilla. Konsulaatista tähän kysymykseen ei vastausta saa. 

 

Edit: Asia ratkesi, kun sain vihdoin jonkun elävän ihmisen puhelimeen. Viitenumero laitetaan viestikenttään maksua maksettaessa. Ei siis viitenumerokenttään. Meni läpi.

Muokattu: , käyttäjä: f-stop
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...