Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

NOA1 me saatiin 23. lokakuuta ja samana päivänä ilmaantui USCISin sivuille teksti "On September 23, 2014, your Alien Registration Number was changed relating to your I129F, PETITION FOR FIANCE(E)."

Meillä hakemus käsitellään Kaliforniassa, joten toiveet on korkealla. Mies siellä jo haaveilee että olisin jouluna jo siellä, mutta itse olen realistisempi ja haaveilen alkuvuodesta.

Varsinaisia häitä ollaan suunniteltu maaliskuun lopulle. Toivottavasti aikajana pitää. http://www.visajourney.com/timeline/stats.php

 

Salmo! Olet varmaankin tarkistanut että se case number on oikein. 

Link to comment
Share on other sites

No nyt pääsenkin!! Ihme juttu.. Taitaa olla, että joku numero ollut väärin :D Noniin, eli siellä ollaan menossa kohdassa "Initial Review" ja kerrotaampa jopa että syntymäpäiväkin vaihdettu (joka oli siis väärä ensimmäisessä NOA1:ssä)

 

Texasissa käsittelyaika NOA1:stä NOA2:seen näyttää olevan tällä hetkellä noin 16 viikkoa.. Eli näyttäisi tammikuun puolelle menevän.. ja tietysti ottaen huomioon joulun ajan, niin varmaan pari viikkoa pidempään..

Link to comment
Share on other sites

Tuun vähän myöhässä vastaamaan, mutta kiitos tosi paljon MiaMaria ja BanAnna! :girl_in_love: Huojentavaa kuulla että tuo ei sitten ainakaan tule olemaan ongelma. Eiköhän me pistetä sit K1 menemään kun saavun ensin takaisin Suomeen - oon semmoisessa käsityksessä että ESTA:lla maahan saavuttuaan ei saisi yrittää mitenkään muuttaa sitä statustaan? Tosin eipä sillä nyt iso ero ole kun oon kumminkin parin viikon päästä lentämässä takaisin. Kiitos siis kovasti! Katotaan miten tämä tästä etenee.

Link to comment
Share on other sites

Vanya: mä en nyt oo ihan sataprosenttisen varma, mutta mun ymmärtääkseni te voisitte laittaa petitionin jo vetämään, vaikka et itse olekaan vielä Suomessa. Olet kuitenkin menossa takaisin, ja sun osuus prosessissa tulee vasta sitten kun te olette saaneet noa2 ja sun pitää mennä lääkäriin ja haastatteluun. Itse en siis näkisi ongelmaa siinä, jos sen lähettäisi jo nyt.

Toi estalla matkustamisen homma on se, että estalla ei saa matkustaa maahanmuuttoaikeissa, joten jos yrittää muuttaa statustaan (tehdä aos) niin pitää pystyä todistamaan, että maahantullessaan oli vielä aikomassa palata kotiin. K1- petitionin lähettäminen, ei mun mielestä ole mitään statuksen muuttamista, ja sähän olet joka tapauksessa menossa vielä Suomeen (on pakkokin, jos meinaat mennä haastatteluun).

Kannattaa varmasti tarkastaa jostain, koska tämä nyt on mun omaa spekulointia :D mitä mieltä muut ovat?

Muokattu: , käyttäjä: BanAnna
Link to comment
Share on other sites

Onneksi olkoon islander ja tervetuloa Vanya! Minakin suosittelen K-1 viisumia, meilla meni IR-1 viisumissa (eli puolisoviisumi yli 2 vuotta naimisissa olleille, alle 2 vuotta naimisissa olleiden viisumi on CR-1) 1,5 vuotta eli aika paljon nopeampi tuo K-1 on.

 

Ja olen samaa mielta BanAnnan kanssa, etta voitte ihan hyvin laittaa K-1 paperit jo menemaan, vaikka olet vierailulla Yhdysvalloissa. Kunhan vaan laitatte osoitteeksesi sinun Suomen osoitteen.

Link to comment
Share on other sites

Heippa,

 

Ihan pikaisesti, K1-prosessin aikana voi ja saa hyvin matkustaa tänne lomalle. Mä kävin useaankin otteeseen, vimppa kerta oli reilu 2 kk. Kannattaa silti valmistautua todistamaan siteet Suomeen, eli paluulippu ainakin ja kirje työnantajalta on hyvä, sekä kopsu NOA1 kannattaa myös ottaa mukaan todisteeksi että on tekemässä prosessia lain mukaan. Sanoin aina että purpose of visit is vacation, enkä sen enempää avautunut elleivät kysyneet. 

Link to comment
Share on other sites

Onnea emms, jouluksi kotiin? :) Meillä starttaa 86. päivä, kuitenkin vielä alle sadassa mennään. Näyttäis, että monet syyskuussa hakenee menee nyt elokuun edelle ja Filippiineiltä hakeneet saa nopeutetun käsittelyn, joka hidastaa muiden hakua CSC:ssä. Toivotaan, että Texasin siirrot vauhdittais myös tuota TCS:sää, ettei tartteis salmon odotella tammikuulle asti!

Link to comment
Share on other sites

Toiveissa on joulu uudessa kodissa, se olisi kyllä se ihan paras joululahja ikinä.

Olen myös ollut kaukaa viisas kun anoin lomaakin vuoden kahdelle viimeiselle viikolle.

 

Edelleenkin minua vähän kyllä huimaa. Onhan tämä vauhti ollut aika hurjaa. Tässä iässä vielä muuttaa kokonaan toiselle puolelle maapalloa ja alkaa etsimään töitä...huh!

Link to comment
Share on other sites

Tänään sain sitten viimeiset rokotukset ja varasin ajan Anna Backille 14.11.

Lääkärintodistuksen saa vasta kahden viikon päästä ja mukaan täytyy varata passin lisäksi 6 passikuvaa.

 

Samalla hautasin toiveet joulun vietosta rakkaani kainalossa. Täällä on vielä niin paljon tehtävää ettei se millään onnistu. Tammikuun eka kokonainen viikko on realistinen.

Link to comment
Share on other sites

VisaJourneyssa paljon pöhistään tosta NVC:stä ja miten sinne pitää jonottaa puhelimessa tuntitolkulla. Ei kai sinne mikään pakko ole soittaa? Kai se hakemus etenee sieltä soittelemattakin? Vai?

Pitää varata aika rokotuksiin, taitaa olla useempi tehoste laittamatta ja samalla kysyä noista influenssarokotuksista. En haluaisi turhaan ottaa. HPV:tä suositellaan alle 26-vuotiaille, mutta ei kai sitä voi vaatia? Ei taida meillä kuulua yleisesti rokotettaviin.

Link to comment
Share on other sites

Ei ole pakko soittaa, ne lähettää sieltä myös kirjeen, missä on ne numerot mitä tarttee muistaakseni, kun täyttää ds-160 lomaketta netissä. Ja sillä numerolla pääsee kattomaan ceacin nettisivulta, mikä on tilanne, mutta mun mielestä nvc:lle soittamisesta on enemmän vaivaa kuin hyötyä.

Tsemppiä loppuun! :) ja ei, hpv-rokote ei ole vaadittavien listalla

Link to comment
Share on other sites

Täyttelin jo torstaina DS-160 lomaketta ja ei tarvittu tuota. Ainoa numerosarja mitä tarvittiin oli se USCISin numerosarja. Näin sanottiin ohjeessa "Your application receipt/petition number was given to you by the Department of Homeland Security’s United States Citizenship and Immigration Services (USCIS) after you filed your petition application at a USCIS Service Center. The application receipt/petition number is 13 characters long and the first three characters are letters."

 

Mulla on oma lomakesatsi tulevalla kälyllä tarkistettavana, etten vaan laittanut mihinkään sellaiseen kohtaan no mihin olisi pitänyt vastata yes, tai mitään muuta yhtä typerää :)

Muokattu: , käyttäjä: emms
Link to comment
Share on other sites

Kiitos tiedoista! Mutta voi pieru, kun noista rokotteista löytyy sen tuhatkunta listaa. Mutta oletan, ettei HPV:tä sitten vaadita, kirjottakoot lääkärit jotain siihen. Pitäiskö vesirokosta käydä labrakokeet teettämässä, vai meneeköhän ilmoituksella? Hepatiitteja ei ehdi varmaan enää laittaa, niissähän on 6kk se viimeinen pistos. En ymmärrä näistä isoista rokotesarjoista, että pitääkö tehostaa. Toivottavasti YTHS ymmärtää, onhan sieltä vaihtoa jenkkeihin ja eiköhän vaihtareilta samat vaadita.  :girl_impossible:

 

Sanoppa muuta, Salmo. Meinasi aortta revetä, kun Visa Journeyssa kaikki ympäriltä sai NOA2:n ja tuntui, että meille ei osu arpa kohdalle mitenkään. Vaikka lopulta meni päivälleen 3kk, niin kyllä se pitkältä ajalta tuntui.

Link to comment
Share on other sites

Ninahi, kannattaa ottaa YTHS:n mukaan ne rokotusmaaraykset, koska ei ne ainakaan Helsingin toimipisteessa ymmartaneet, etta esim polio booster pitaa ottaa. Ja hepatiitti-sarjastakin sain vaantaa katta heh. Mutta pyyda, etta merkkaavat kaikki keltaiseen kansainvaliseen rokotusvihkoon leimoilla, myos sairastetun vesirokon.

Link to comment
Share on other sites

Ainiin ja noista rokotesarjoista, etta kannattaa ainakin aloittaa ne, koska saattavat muutoin pistaa ekan satsin kalliilla hinnalla panel physicianin luona. Rokotevaatimukset on muuten eri vaihtareille, kun ne riippuu vastaanottavan yliopiston vaatimuksista, ei viisumista, mika ehka selittaa sen, ettei YTHS:ssa uskottu aluksi meikalaisen tarvitsevan hepatiittisarjaa :)

 

edit. kirjoitusvirheita...

Muokattu: , käyttäjä: Ellinora
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...