heinähame

Ulkovihkiminen / -juhla ja hyönteiset

9 posts in this topic

Ulkona vihityt tai juhlineet: mitä kokemuksia teillä on hyönteisistä juhlan aikana? Olivatko mehiläiset kiinni morsiamen kukkakimpussa tai ampiaiset skumppalaseissa? Söivätkö hyttyset vieraiden sääret paukamille? Menikö muurahaisten reitti just siitä jossa parin piti seistä vihittävänä? Saiko joku sydärin lukki-invaasiosta latohäissä?

Ja toki ennen kaikkea: mitä teitte että nämä vaarat minimoitiin? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei loistava keskustelunavaus! Meilläkin tarkoitus järjestää ulkovihkiminen mäntyisessä kangasmetsäympäristössä eikä ole käynyt nuo asiat mielessäkään, aina tulee vain säätä miettineeksi. Mutta tosiaan, vinkkejä ja kokemuksia tännekin kiitos!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan maalaisjärjellä neuvoisin, että tutustukaa vihki-/juhlapaikkoihin etukäteen ja tarkkailkaa, minkälaisia ötököitä siellä pyörii. Jos ötököitä näyttää olevan paljon, miettikää, onko niitä niin paljon, että paikka pitäisi vaihtaa. Esim. lämpötila, sade ja tuuli vaikuttavat ötököiden esittäytymiseen. Jos ötököitä kuitenkin tulee, ei asialle voi oikein mitään. Luonnon ei tarvitse kunnioittaa ihmistä vaan ihmisen luontoa. Hyönteismyrkyt yms. voi suosiolla unohtaa, avustajien tanssi hyönteisten perässä vasta huvittavaa olisikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos ongelmia on odotettavissa hyttysistä tai muista ikävistä inisijöistä, ainoa laite, jonka olen itse todennut toimivaksi, on laite nimeltä Thermacell. Maksavat kylläkin jotain 25€ per laite, mutta pitävät ehkä noin 15-20m2 tilan hyttysvapaana.

Kannattaa googlettaa enemmän tietoja, jos hyttysongelma on ajankohtainen juhlan aikana ja juhlapaikalla.

Tuli testattua laitetta ekaa kertaa pari vuotta sitten juhannuksena mökillä, joka kuhisee inisijöitä turhankin laajasti. Auttoi eikä tarvinnut pelleillä niiden iänikuisten hyttyskierukoiden kanssa tai läträtä pahanhajuisen offin kanssa. 

 

Tosin, jos päivä on aurinkoinen ja ilta tuulinen, niin silloinhan hyttysistä ei edes vaivaa ole.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä piti olla vihkiminen juhlapaikan pihalla (aukea alue järven rannalla, jossa pari puuta). Ampiaisia oli todella paljon, mikä huomattiin kun otettiin kuvia ja hengailtiin ulkona. Ei haitannut kun ei ollut pakko seisoa yhdessä pisteessä koko aikaa ja saattoi vähän hätistellä, mutta vihkiminen olisi ollut luultavasti aika haastavaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidät vihittiin viime elokuussa meren rannalla sijaitsevan juhlapaikkamme terassilla. Sää oli onneksi tuolloin puolipilvinen ja lämmin. Johtuiko sitten säästä vai juhlapaikan sijainnista yleensä, mutta ötököitä en vihikimisen tai juhlan aikana havainnut. Varmuudeksi vessakoreihin laitettiin myös hyttysmyrkkyä, jos joku vieraista olisi kokenut sitä tarpeelliseksi suihkutella :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä hieman kuollut topic jo, mutta ötökät! Muutamia vuosia sitten olin vieraana häissä, jotka olivat maalla järven rannalla. Päiväsaikaan ötököistä ei ollut haittaa, tuuli sen verran ettei niitä edes huomannut muuta kuin satunnaisia mäkäräisiä. Mutta illalla kun hämärtyi ja väki kokoontui ötököitä karkuun rannalla olevaan mökkiin, (missä sijaitsi alkoholitarjonta) ja ovea rampattiin auki ja kiinni ei voinut välttyä ötökkäinvaasiolta. En valehtele kun sanon että kun lattiaa katsoi valoa vasten se kuhisi hyttysistä. En myöskään valehtele sanoessani että muutaman tunnin jälkeen olin ihan syöty ja hyttysen raatoja täynnä. N.150 paukamaa pelkästään säärissä, 2viikon kortisonikuuri ja turvonneet tulipunaiset kutiavat jalat. En saanut tuona aikana edes omia kenkiä mahtumaan jalkoihin. Ja ei, hyttysmyrkkyä ei ollut tarjolla. :ph34r:


Joten olen hieman huolissani meidän häidemme ötökkäpolitiikasta hääpaikan sijaitessa metsäisellä mökkialueella. Elokuussa. Aiempien kesien ötökkätilastot kyseisellä mökillä huomioiden, on odotettavissa ampiaisia, hyttysiä, paarmoja, mäkäräisiä, punkkeja ja toki hirvikärpäsiä (jotka on pelottavia!) En tiedä miten tulen selviytymään, varmaan pitää ottaa sen verran paukkua tai muuta rauhottavaa että pystyy rauhassa hengittämään :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi apua, hirvikärpäset on jotain pahinta. Mieti sellaista vielä juhlakampauksessa, miten sen sieltä saa pois? :o

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 tunti sitten, Gyda said:

Voi apua, hirvikärpäset on jotain pahinta. Mieti sellaista vielä juhlakampauksessa, miten sen sieltä saa pois? :o

Totta! Saattanee jäädä tyllihelmainen mekkokin sikseen kun kaikenmaailman mäkäräiset tunkeutuvat kankaan rei'istä läpi ja jäävät jumiin sinne :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now