Jump to content
Naimisiin.info

Ulkovihkiminen / -juhla ja hyönteiset


heinähame

Recommended Posts

Ulkona vihityt tai juhlineet: mitä kokemuksia teillä on hyönteisistä juhlan aikana? Olivatko mehiläiset kiinni morsiamen kukkakimpussa tai ampiaiset skumppalaseissa? Söivätkö hyttyset vieraiden sääret paukamille? Menikö muurahaisten reitti just siitä jossa parin piti seistä vihittävänä? Saiko joku sydärin lukki-invaasiosta latohäissä?

Ja toki ennen kaikkea: mitä teitte että nämä vaarat minimoitiin? :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hei loistava keskustelunavaus! Meilläkin tarkoitus järjestää ulkovihkiminen mäntyisessä kangasmetsäympäristössä eikä ole käynyt nuo asiat mielessäkään, aina tulee vain säätä miettineeksi. Mutta tosiaan, vinkkejä ja kokemuksia tännekin kiitos!

Link to comment
Share on other sites

Ihan maalaisjärjellä neuvoisin, että tutustukaa vihki-/juhlapaikkoihin etukäteen ja tarkkailkaa, minkälaisia ötököitä siellä pyörii. Jos ötököitä näyttää olevan paljon, miettikää, onko niitä niin paljon, että paikka pitäisi vaihtaa. Esim. lämpötila, sade ja tuuli vaikuttavat ötököiden esittäytymiseen. Jos ötököitä kuitenkin tulee, ei asialle voi oikein mitään. Luonnon ei tarvitse kunnioittaa ihmistä vaan ihmisen luontoa. Hyönteismyrkyt yms. voi suosiolla unohtaa, avustajien tanssi hyönteisten perässä vasta huvittavaa olisikin.

Link to comment
Share on other sites

Jos ongelmia on odotettavissa hyttysistä tai muista ikävistä inisijöistä, ainoa laite, jonka olen itse todennut toimivaksi, on laite nimeltä Thermacell. Maksavat kylläkin jotain 25€ per laite, mutta pitävät ehkä noin 15-20m2 tilan hyttysvapaana.

Kannattaa googlettaa enemmän tietoja, jos hyttysongelma on ajankohtainen juhlan aikana ja juhlapaikalla.

Tuli testattua laitetta ekaa kertaa pari vuotta sitten juhannuksena mökillä, joka kuhisee inisijöitä turhankin laajasti. Auttoi eikä tarvinnut pelleillä niiden iänikuisten hyttyskierukoiden kanssa tai läträtä pahanhajuisen offin kanssa. 

 

Tosin, jos päivä on aurinkoinen ja ilta tuulinen, niin silloinhan hyttysistä ei edes vaivaa ole.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Meillä piti olla vihkiminen juhlapaikan pihalla (aukea alue järven rannalla, jossa pari puuta). Ampiaisia oli todella paljon, mikä huomattiin kun otettiin kuvia ja hengailtiin ulkona. Ei haitannut kun ei ollut pakko seisoa yhdessä pisteessä koko aikaa ja saattoi vähän hätistellä, mutta vihkiminen olisi ollut luultavasti aika haastavaa..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meidät vihittiin viime elokuussa meren rannalla sijaitsevan juhlapaikkamme terassilla. Sää oli onneksi tuolloin puolipilvinen ja lämmin. Johtuiko sitten säästä vai juhlapaikan sijainnista yleensä, mutta ötököitä en vihikimisen tai juhlan aikana havainnut. Varmuudeksi vessakoreihin laitettiin myös hyttysmyrkkyä, jos joku vieraista olisi kokenut sitä tarpeelliseksi suihkutella :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ehkä hieman kuollut topic jo, mutta ötökät! Muutamia vuosia sitten olin vieraana häissä, jotka olivat maalla järven rannalla. Päiväsaikaan ötököistä ei ollut haittaa, tuuli sen verran ettei niitä edes huomannut muuta kuin satunnaisia mäkäräisiä. Mutta illalla kun hämärtyi ja väki kokoontui ötököitä karkuun rannalla olevaan mökkiin, (missä sijaitsi alkoholitarjonta) ja ovea rampattiin auki ja kiinni ei voinut välttyä ötökkäinvaasiolta. En valehtele kun sanon että kun lattiaa katsoi valoa vasten se kuhisi hyttysistä. En myöskään valehtele sanoessani että muutaman tunnin jälkeen olin ihan syöty ja hyttysen raatoja täynnä. N.150 paukamaa pelkästään säärissä, 2viikon kortisonikuuri ja turvonneet tulipunaiset kutiavat jalat. En saanut tuona aikana edes omia kenkiä mahtumaan jalkoihin. Ja ei, hyttysmyrkkyä ei ollut tarjolla. :ph34r:


Joten olen hieman huolissani meidän häidemme ötökkäpolitiikasta hääpaikan sijaitessa metsäisellä mökkialueella. Elokuussa. Aiempien kesien ötökkätilastot kyseisellä mökillä huomioiden, on odotettavissa ampiaisia, hyttysiä, paarmoja, mäkäräisiä, punkkeja ja toki hirvikärpäsiä (jotka on pelottavia!) En tiedä miten tulen selviytymään, varmaan pitää ottaa sen verran paukkua tai muuta rauhottavaa että pystyy rauhassa hengittämään :lol:

Link to comment
Share on other sites

1 tunti sitten, Gyda said:

Voi apua, hirvikärpäset on jotain pahinta. Mieti sellaista vielä juhlakampauksessa, miten sen sieltä saa pois? :o

Totta! Saattanee jäädä tyllihelmainen mekkokin sikseen kun kaikenmaailman mäkäräiset tunkeutuvat kankaan rei'istä läpi ja jäävät jumiin sinne :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...