Jump to content
Naimisiin.info

Mitä olutmerkkiä häihin?


Sigli

Recommended Posts

Meille tulee Slots Guld -olutta, joka on 5,9%. Siideri vielä hakusessa, mutta sitäkin varmaan vaan yhtä laatua.

 

Jos ei tykkää, niin sitten saa olla juomatta.. Tosin mietinnässä on vielä mojitobooli, mutta voi olla ettei pistetä mitään booleja tarjolle.

Link to comment
Share on other sites

Ai onko päärynäsiideri "perus"? En tunne ketään joka jois päärynää. :D

Oluista meillä saattaa tulla alkuiltaan valikoima erilaisia pullo-oluita, myöhemmin sitten tölkeissä jotain useimmille tuttua vaaleaa lageria (Karhu, Heineken, Kukko, A Le Coq, vähän riippuu Tallinnanreissulla vastaan tulevista diileistä, heh).

Eiköhän nuo tyypillisimmät lagerit kaikille oluen juojille kelpaa. Jos on niin tarkkaa että "minä juon vain Koffia" niin se nyt on vähän kuin että lohkoperunat kelpaa mutta ranskikset ei.

Link to comment
Share on other sites

Itse olisin tosi ilahtunut, jos häissä olisi tarjolla peruslagerin lisäksi myös tummaa lageria tai keveää alea. (A Le Coqilla on hyvät molemmat lagerit.) Tummemmat oluet sopivat erittäin hyvin liharuokien kanssa. Jos ostatte oluet itse, ja on noutomeininki, voihan valikoimassa olla useita eri merkkejä ja vieraat saavat itse valita mitä maistavat. Siideriksi kannattaa valita myös kuiva vaihtoehto. Ainakin omassa kaveripiirissäni kaikki juovat kuivia siidereitä, esim. Crowmoor, Strongbow ym...

Link to comment
Share on other sites

Joo, on tosiaan kiva jos sen vaalean lagerin lisäksi on muutakin! Se kuitenkin useimmiten kelpaa isoimmalle joukolle, joten aika monissa kekkereissä on se varmin veto ns. päätuotteeksi.

Jos ostaa jotain erikoisoluita jotka on vahvempia kuin se 4,7, kannattaa olla tarkkana: moni tottumaton vetää niitä samaa tahtia kuin sitä perustuoppia ja sit käy äkkiä huonosti. :)

Link to comment
Share on other sites

Itse miellän päärynän ja omenan "perus siideriksi" koska sitä on ollut aina kaikissa pikkujoulu yms. kekkereissä :D Ehkä se on niin turvllinen vaihtoehto sitten?

Voisi kyllä harkita että olisi ainakin kahta eri olutta ja myös kuivaa sekä "tavallista" siideriä. Ja ehkä varalta myös pieni erä vähä alkoholista niille jotka haluaa.

Tallinnaan ei ole tarkoitus lähteä, mutta pitää kytätä markettien tarjouksia ja valita vähän sen mukaan :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Eikö siideri oo kuitenkin lähtökohtaisesti omenajuoma eli omena on se "perussiideri"? 

 

Meille tulee olueksi Brookyn Lager ja siideriksi luultavasti Happy Joe. Yhdistyy hyvä maku plus hieno etiketti. En voi ottaa rumaetikettistä juomaa, vaikka olisi kuinka hyvää muuten. Mutta noissa siis kohtaavat maku ja staili.

 

SuperAlkossa Brooklyn Lager on 1.25e per pullo, mikä on aika nerokasta, koska Alkossa 3.25e tms. Huhheijaa, mikä hintaero. 

 

Lageria kandee valita olueksi, niin uppoaa kaikkiin kaljanjuojiin. Jos haluaa jotain spessumpaa, niin ottaisin vaikka Newcastle Brown Alea tölkeissä tms. Halvalla, mutta maukasta.

Link to comment
Share on other sites

No joo onhan se omena pohjaista, mutta päärynää ja omenaa tuntuu olevan eniten perusvalioimassa.

Happy Joe on kyllä hyvää ja siinä on hieno etiketti.

Äitini kävi Tallinnassa kun ilmaiselle risteilylle pääsi. Toi sitten Sakua olueksi jonka kohdalla ei ehkä kannata paljon ulkonäköä kehua :D onneksi oli tuonut myös A. Le Coq olutta vähän.  

Siiderinä perus upcider omena. Kirkasta niin paljon että vaikuttaa tulevan booli pitoinen meidän tarjoilusta.

Lähtökohtana oli päästä halvalla juoma asiassa. Ei paljon säästä jos täältä Kainuusta lähtisi Tallinnaan juomia hakemaan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Me tykätään molemmat kovasti oluista ja valitsen sitä itsekin mieluiten ruokajuomaksi, jos vaan on mahdollista. Niinpä tarjolla on kevyempää vehnäolutta (raikasta Hoegaardenia) ja sitten jotain voimakkaamman makuista, esim. alea tai jotain belgialaista luostariolutta. Loppuillasta peruslagerit tarjolle. Ruuan kanssa on myös viinit niitä haluaville.

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee nyt siis Slots Guld -olutta(5,9%), Crowmoor-omenasiideriä ja karpalolonkeroa muutama lava.

Ja tuosta nirsoilusta sen verran, että kun kerroin siiderin olevan Crowmooria, niin kaveri oli heti että "no se on kyllä vähän liian kuivaa mun makuun". Sanoin sitten, että voi ottaa omat juomat tai olla juomatta kokonaan :D Mun mielestä tällasissa "ilmasen viinan bileissä" ei saisi valittaa tarjoilusta; se on helppoa joko juoda sitä, mitä tarjolla on tai sitten olla juomatta ja valittamatta..

Link to comment
Share on other sites

^ Samaa mieltä. Ketään ei pakoteta juomaan juomaa, joka ei ole omaan makuun. On melko turha kuitenkin kenenkään olettaa, että hääpari ottaisi jokaisen juomatoiveet erikseen huomioon tai edes voisi ottaa ne huomioon ilman rajoittamatonta budjettia.

 

Meillä on ajatuksena ostaa juhlatilaan muutama suuri laastisaavi, jotka täytämme hiilihappojäällä ja erikoispullo-oluilla, joita ostamme Superalkosta (Tuborg Green/Lime Cut, Brooklyn Lager...). Joukkoon heitämme varmaan perusvarmaa Sakua.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...