Jump to content
Naimisiin.info

Sometus häissä?


Recommended Posts

Vieraslistallamme on henkilö, joka ei osaa somen yleisiä sääntöjä. Haluan tottakai että vieraat ottavat häissämme kuvia, mutta haluan itse päättää, minkälaisia kuvia minusta ja miehestäni lisätään someen. 
Miten voin kieltää tällaisen sometuksen hääinfossa ja samalla sallia kaverikuvat ynnä muut vastaavat? Jos mainitsen vain "muista pyytää lupa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä", en usko että ko.henkilö ymmärtää yskää. 

Edited by karkkisz
Näkyvyys
Link to comment
Share on other sites

Jos oletat, että henkilö ei ymmärrä yskää niin sittenhän asia täytyy ottaa puheeksi. Oma on ongelmansa, jos tuollaisesta suuttuu. Ilmeisesti hänet on kuitenkin pakko kutsua? 

Hyvä ja tärkeä idea mainita asiasta hääinfossa ja miksei myös paikan päällä :)

il_340x270.649110184_svkz.jpgil_340x270.905184720_d3hm.jpg

Kuvat: Etsy

400x400_1338859999411-unplugged.jpg

Kuva: Septembersbride

 

Edited by Nanshe
Lisää kuvia
Link to comment
Share on other sites

Me laitoimme hääinfoon seuraavan tekstin kohdan "Kuvaaminen" alle:

Juhlia on taltioimassa kaksi ammattivalokuvaajaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö vieraat voisi ikuistaa kuvia itsekin. Toivomme kuitenkin, että hääparista ei julkaista kuvia sosiaalisessa mediassa ilman suostumustamme. Jos jaat sosiaaliseen mediaan kuvia, joissa näkyy muita itsesi lisäksi, varmistathan heiltä, että kuvan jakaminen julkisesti on ok.

 

Link to comment
Share on other sites

Nilmelwenin teksti kuulostaa hyvältä, mutta jos et usko kyseisen henkilön ymmärtävän tekstistä, jää ainoaksi vaihtoehdoksi puhua hänelle henkilökohtaisesti. Mitä jos hänelle yrittäisi selittää, että haluatte hänen nauttivan päivästä ihan oikeasti läsnäolevana, eikä kameran takaa? Jos kertoisi että te olette kutsuneet juhliin kaikki jotka haluatte, ettekä te halua esitellä häitänne tuntemattomille somen kautta? Tai että kuvaaja on palkattu, jotta häistä saadaan hyvät kuvat, joten tämä henkilö voi keskittyä juhlimiseen ja ottaa kavereiden kanssa kuvia?

Jos asiasta puhuisi hyvissä ajoin ennen häitä niin, että puhe menee ymmärrykseen ja suuttumus ehtii laantua? Minullakin on tuttuvapiirissä ihminen, joka ottaa kuvia luvatta ja lisää ne someen luvatta, vaikka niissä esiintyy toinen ihminen. Ja kaiken lisäksi kuvat pitää lisätä sillä sekunnilla, eikä viiveellä. Ainoa keino on sanoa suoraan, ettei tuollainen ole kiva juttu. Jos vaikka vetoat hänen tunteisiin, miltä hänestä tuntuisi jos roolit olisikin päinvastaiset? Tai sitten palkkaat kaason/äidin/anopin/jonkun takavarikoimaan henkilön puhelimen :P

Tai voit vaikka livauttaa valkoisen valheen ja sanoa että kerrot kaikille aktiivisille somettajille pyyntösi olla julkaisematta kuvia missään? Eiköhän vieraan pitäisi olla häpeissään, että hänen käyttäytymisensä on morsiamen stressinaihe jo ennen häitä ja asia, joka voi viedä ajatuksen kaikesta muusta itse häissä.

Link to comment
Share on other sites

Ihan hyvä päätös! Niin niitä vaan löytyy joukosta, jotka eivät vaan ymmärrä. Mistä sitten johtuukaan. Henkilökohtaisesti sanomalla varmasti tajuaa paremmin, vaikka saattaakin loukkaantua. Kyseinen ihminen ei varmasti itse näe mitään pahaa tekemisissään, ja voi siksi ottaa puhuttelun vähän hassusti. Hyvä, jos sulla on aikaa miettiä miten asettelet sanasi :) Ja jos jälkikäteen kuvia ilmestyykin someen, niin rohkeasti vaan pyytämään että kuvat poistetaan.

Sehän on myös suosittua, että hääpari perustaa nettigallerian, jonka salasana annetaan vieraille, jotta vieraat voivat lisätä ja katsoa häistä otettuja kuvia. Voisit sanoa tälle ihmiselle, että siellä voi jakaa kuvia, ei koko maailmalle. Photo boothista löytyy montakin ketjua :D Jotkut ovat laittaneet tietyksi ajaksi kaason/bestmanin kuvaamaan, jotkut ovat laittaneet kameran jalustalle ja ohjeet etälaukaisimen käyttöön.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei, mielenkiinnosta kyselen, kuinka kävi? Täällä pähkäilen saman asian tiimoilta. Olin itse juuri häissä, joista lähti somessa heti samantien kuvia liikenteeseen. Hyvä että pari oli toisilleen tahdon sanoneet kun jo oli parista kuvia FB:ssa. Ärsytti parin puolesta suunnattomasti. Ja nyt kun omat häät lähestyy, niin aloin miettimään FB etikettiä - miten sen sanoisi "kauniisti"? Hääinfoon tätä en tajunut laittaa, joten ohjelma vihkoseen pitänee jotain laittaa.

Kirkosta tuli hyvä valokuvauksen etiketti; Kirkossa valokuvaaminen on sallittua vain morsiamen sisään tulleessa ja avioparin ulos lähtiessä, ei vihkitoimituksen aikana. Vihkitoimituksen kuvat tallentuvat sydämiinne. <3  (poikkeuslupaa anomme kuitenkin yhdelle :-))

Ja toinen mikä aiheuttaa jo itsessäni murinaa on se että miten välttää tilanteet ettei lapsille annetta älypuhelimia viihdykkeeksi "pelaa nyt tuota vähän"... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...