-kastehelmi-

Kaukaa tulevat vieraat.Lähtevätkö yöksi kotiin?!

11 posts in this topic

Meillä on häät samalla paikkakunnalla jossa asumme.Suurin osa tai ainakin puolet vieraista tulee häihin kaukaa (n.300-400 km päästä).Ajattelimme,että suositellaan vieraille hotellia ja yritämme neuvotella hinnat edulliseksi.Hotellin ja juhlapaikan väli taittuu meidän hoitamalla tilausajolla mennen tullen.

Nyt kuitenkin olen kuullut vähän pohdintaa puolison perheen suunnalta,että nämä vieraat saattavat lähteä yöksi kotiin! Minusta hankalan kuuloinen ajatus ja itse olen yöpynyt näissä tilanteissa hääpaikkakunnalla hotellissa. Nyt tietysti iski vähän paniikki,että onko iso osa vieraista ajamassa tuon pitkän matkan mennen tullen samana päivänä ja ovat näin ollen kuivin suin,lähtöfiiliksillä ja väsyneitä.

Asialle ei toki mitään mahda jos näin käy,mutta harmittaahan se tietysti. Halusimme kuitenkin pitää häät omalla asuinpaikkakunnalla,koska se helpottaa järjestelyjä,jotka teemme lähinnä kaksin ja vaikea olisi ollut etsiä hääpaikkaa,pitopalvelua jne. tuolta kaukaa.Luulimme,että kuljetus jonka järjestämme ratkaisisi asian.Miksi edes lähteä häihin jos se merkitsee 600-800 km ajomatkaa juhlapäivänä...onko tässä nyt toinenkin paniikin aihe...

Noh.... onko teillä kokemusta?

Edited by -kastehelmi-
virhe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voihan myös olla, että tässä vaiheessa vieraat ovat pohtineet lähtevänsä kotiin kun eivät vielä tiedä, että teiltä on tulossa tilausajot ja hotellin kanssa hintaneuvottelut :) Voit ihan hyvin myös kysyä heiltä suoraan, mitä he ajattelevat järjestelyistä. Toki joidenkin mielestä hotelliyöpyminen voi olla hintansa vuoksi vähemmän mieluinen vaihtoehto kuin kotiin lähteminen. 

Olisiko teidän paikkakunnalla jotain muuta juhlatilaa, jonka yhteydessä voisi yöpyä edullisemmin? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ei ole mitään edullisia juhlapaikkoja eikä tule mieleen yhtäkään jossa voisi yöpyä (no jos koko häät hotellissa...).Hääpaikka on ja varausmaksu maksettu,näitä ei enää voi muuttaa.Vieraat ei vielä tiedä koko häistä,mutta lähisuku kyllä (jotka epäilee,että porukka voi ajaa kotiin häoden jälkeen).Eli lähisuku kauempaa mietti,että vieraat sieltä eivät yöpyisi hotellissa,vaan vetäisuvöt tuon 2×300-400 km samana päivänä.

Toki mikään ei ole totta ennen kuin on oikeaa tietoa,mutta spekuloihan sitä nyt itse tätä päässään ja näkee tietysti sen pahimman vaihtoehdon todennäköisimpänä...ymmärrän tietysti,että hotelli maksaa,mutta harmittaa toki jos panostaa paljon aikaa ja rahaa häihin,jotka sitten lässähtäisi tällaiseen.Apuvaaaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tekevät miten haluavat mut kaikki ottaa varmaan hotellin, kun alkoholia kuitenkin nautitaan ja kukaan kaukaa tulevista ei jätä sitä osiota väliin... : D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häät on eri paikkakunnalla, kun missä me asutaan. Ollaan törkeästi vaan mietitty asia niin, että vieraat voivat varata hotellin, jos haluavat jäädä yöksi ja nauttia alkoholia :D  (häät on isossa kaupungissa, joten ei pitäisi majoituksen suhteen tulla ongelmaa) :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häihin on tulossa porukkaa ympäri Suomen. Suurin osa majoittuu tuttavien luona, mutta kysytään kyllä tietystä hotellista tarjousta. Vain muutama lähtee yöllä kotiin, mutta mikäpä siinä kesällä ajellessa, kun ei hämärääkään ole. Eli en kuuntelisi huhupuheita. Jos joku itse haluaa lähteä yöllä kotiin, niin se hänelle sallittakoon :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaukaa tulevat vieraat majoittuvat hotellin :) Suurin osa vieraista tulee kuitenkin lähiseudulta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aiomme tarjota kaukaa tuleville yöpaikkaa kotoamme. Osa mahtuu meille ja osa varmaan muutenkin yöpyisi sukulaisillaan tai yhteisten kavereiden luona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pyysimme tarjouksia hotelleista ja laitoimme hääinfoon alennuskoodeja. Moni kaukaa tuleva onkin yöpymässä hotellissa. Myös meidän kotiin majoittuu yksi porukka. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten nuo hotellitarjoukset toimivat? Joutuuko niistä maksamaan jotain ja entäs jos kukaan ei yöpyisikään ko. hotellissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähettelimme eri hotelleille (enimmäkseen suurimmille ketjuille) sähköpostia, että olisiko mahdollista saada tarjoushinta häihin saapuville vieraille. Melkein kaikista hotelleista tällainen tarjous tuli. Parasta huonehintaa (Helsingissä siis) tarjosi Crowne Plaza ja sieltä moni onkin majoituksen varannut. Ei noista hääparin mitään tarvitse maksaa, mutta välttämättä tarjous ei kaikissa ollut kummoinen (esim. S-hotelleissa -5% ja heidän kesätarjouksensa jo tuota edullisemmat). Myös Klaus K:sta sai hyvän tarjouksen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now