Nanshe

Häävieraittenne pukeutuminen

Miten häävieraat pukeutuivat    4 members have voted

 1. 1. Häävieraat pukeutuivat...

  • Pääosin etiketin mukaan (Miehillä puku. Naisilla juhlava mekko/housupuku, mutta ei täysmustaa tai täysvalkoista, eikä huomiota kirkuvia vaatteita, kirkossa hartiat peitettynä.)
   2
  • Pääosin kutsussa ilmaistun toiveen mukaan
   2
  • Pääosin etiketistä poiketen
   0
  • Pääosin kutsussa ilmaistusta toiveesta poiketen
   0
  • Melko tasaisesti odotusten mukaan ja odotusten vastaisesti
   0

Please sign in or register to vote in this poll.

4 viestiä aiheessa

Kirjoitettu (muokattu)

Miten häävieraanne olivat pukeutuneet?

Emme halunneet etukäteen kieltää mitään tai rajoittaa ihmisten valintoja liikaa, joten ohjeeksi olimme antaneet vain että pukeutuminen saisi olla juhlavaa. Jäin sitten ihmettelemään, miksi muutama naisvieras saapui paikalle todella arkisissa asuissa ja toiset pukeutuivat kokomustaan mekkoon. Eräs näistä arkisista pukeutujista on vielä käynyt todella monissa häissä lähiaikoina, joten olisin luullut, että hänen kaapistaan löytyisi jotain vähän juhlavampaa. Kokonaisuuden kannalta vieraiden pukeutumisella ei ole mitään väliä, mutta kuitenkin mietityttää, millä asenteella nämä kaverit suhtautuivat häihin tai minkä verran he meidän juhlia edes arvostivat, jos tuollainen pukeutuminen on heidän mielestään asianmukaista. Miehillä sen sijaan olikin hienosti puvut päällä.

Muokattu: , käyttäjä: Nanshe

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän pukukoodi oli niin vapaa, että melkein mitkä tahansa ehjät ja puhtaat vaatteet sopivat siihen oikein hyvin. Onnekseni kukaan ei tullut sortseissa, vaikka kuuma päivä olisi siihen mahdollisuuden tarjonnut. Meillä miesten pukeutuminen vaihteli verkka-asusta (uusi ja yllättävän tyylikäs, tiedettiin tästä myös etukäteen ja sille siunaus annettiin) perinteiseen pukuun taskuliinoineen ja naisten pukeutuminen arkivaatteista juhlamekkoon. Meillä ohje oli, että kukin saa pukeutua parhaaksi katsomallaan tavalla ja samalla kerrottiin, että mies jättää kravatin ja puvun takin kotiin, mikä itsessään antoi osviittaa tietystä epävirallisuudesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä ei ollut mitään pukukoodia, koska se ei kuulu intialaisiin tapoihin, emmekä edes lähettäneet kutsuja. Olin jo ennen häitä tietoinen, että paikallisiin tapoihin ei kuulu pukeutua hienosti, mutta kyllähän se vähän häiritsi tällaista suomimorsianta, että monet miehet tulivat paikalle farkuissa - joko kulahtaneissa tai jos oikein olivat panostaneet, jopa uusissa sellaisissa - ja t-paidoissa tai collegepaidoissa :wacko: Jotkut miehet sentään olivat saaneet vedettyä kauluspaidan päälleen. Kokonaisuuden kruunasivat usein ah-niin-ihanat pölykerroksen peittämät varvassandaalit. Kaikki naisvieraat olivat poikkeuksetta laittaneet päälleen parhaimman sarinsa/lehengan/salwaarin, ja siksikin on outoa, että miehet ovat niin eri paria vaimojensa ja muiden naisten rinnalla. Ainoa poikkeus oli mieheni veli, joka oli pukeutunut asuun, jota yleensä vain sulhanen käyttää :girl_impossible:

Mutta maassa maan tavalla, minkäs teet :D Meidän suomalaisiin häihin tulee kyllä pukukoodi, luultavasti tumma puku (tai ei puku sinänsä ole pakollinen, siistit housut ja kauluspaita ja juhlavat kengät riitttää). Toivon, että mieheni myös selventää kohteliaasti kaikille intialaisille kavereilleen, että meidän häihin ei kymmenen vuotta vanhoissa huppareissa pääse ;) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä taisi myös olla pari kokomustaa mekkoa, mutta ei tullut edes mieleen pitää sitä mitenkään huonona. Meillä oli myös aika vapaa pukukoodi, kutsussa luki: "rennon juhlava (smart casual)". Osa vieraista tuli kyllä tummassa puvussa kravatti kaulassa, mutta eipä sekään häirinnyt, vaikka sulhasella oli vaaleampi puku ja ei mitään kaulassa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään