Jump to content
Naimisiin.info

Rovaniemi ja lähialueet


Katja

Recommended Posts

  • Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä oli talvihäät aikoinaan Pohtimolla silloisessa Arctic Hotellissa, nyt nimi taitaa olla Bears Lodge? Vieraita oli vajaa 80 ja juhlat yläkerran salissa, joka on todella tunnelmallinen ja juhlava paikka. Ruoka oli hyvää ja tilavuokraa ei erikseen peritty. Illan tullen pöytiä siirrettiin pois, kun bändi alkoi soittamaan ja yläkerrassa on myös baari. Olimme varanneet myös ison Kiela-huoneiston, jossa tarjosimme "oman" iltapalan juomineen myöhemmin.

Paikka on mitä upein ja sieltä löytyy myös mökkejä ja useampi sauna. Kesäaikaan pareja on kuulema vihitty lammen rannalla.

Silloin 2008 vertailin monien paikkojen hintoja ja Pohtimo oli selvä ykkönen hinta/laatu suhteelta meidän häihin :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

lähteentien pirtti on tunnelmallinen paikka pitää häät, heillä on todella hyvä kokki käytössään ja loistava tarjoiluhenkilökunta. heidän kauttaa saa varattua mm. esiintyjiä tilaisuuteen. Meidän häät on varattu sinne heinäkuussa 2012.

Link to comment
Share on other sites

Nyt ollaan taas kääntymässä siihen, että pidetään häät Rovaniemellä.. Laitoin kyselyä Lumikartanosta ja Metsäkartanosta.. Saas nähdä milloin vastaavat ja meneekö ne aivan yli budjetin.. Nuo anniskeluoikeudet kun taitaa olla aika kallis tikki, mutta haluaisin niin kovasti kauniin ympäristön hääjuhlalle.. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Me päädyttiin siihen tulokseen, että vieraat ostakoot itse viininsä. :P Me tarjotaan tervetuliaismalja, ja toki ruokajuomaa, mutta ei mitään väkeviä ja viinejä. Vieraita on tulossa kuitenkin suht. hyvin.

Metsäkartano oli myös toinen kiva paikka mitä kateltiin, mutta päädyttiin sitten Snow Hoteliin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Me nyt sitten kuitenkin päädyttiin Ounasvaaran pirtteihin. Saimme neuvoteltua hintaa per henkilö 5 euroa halvemmaksi sillä keinolla, että tuomme itse kaikki kahvitarjottavat (kakun, pikkuleivät, pullat yms.) Otimme poronkäristysmenun ja olemme nyt oikein tyytyväisiä :) Ja mitä parasta tämä jauhopeukalo pääsee tekemään oman hääkakkunsa :D

Lumikartano oli aivan ihana vaihtoehto, mutta liian kaukana. Ounasvaaran pirteissä oli myös se plussa, että kaikki halukkaat vieraan voivat ottaa majoituksen juhlapaikalta ja osallistua hääsaunaan myöhemmin iltajatkoilla.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, mitähän mie osaisin kertoa. :D

Meillä alko vihkiminen klo 15 lumikappelissa ja siksi niin "myöhään", jotta oli jo vähän hämärää niin se loi tunnelmaa mukavasti.

http://sphotos.ak.fb...2_4524668_n.jpg

Siitä siirryttiin sitten Lumikartanoon, jossa oli vastaanotto ja aloitettiin ruokailu ja se kesti sinne klo 21-22 saakka. Virallisen ohjelman jälkeen aloitettiin jatkot ensin kartanolla saunoen ja samalla kotaan viriteltiin tuli ja sinne vietiin pientä purtavaa.

http://www.facebook....68&l=82f37037d8

^Tuossa linkki muutamiin kuviin mitkä on kartanosta otettuja. Saunasta minulla ei ole kuvia, kun itse en saunonut (koin sen jotenki työlääksi, kun halusin säilyttää kampauksen ja meikin grin.gif)

Pitopalvelu toimi oikein hyvin ja ruoka oli mitä mahtavinta. Kakku oli minun itse speksaama ja sen toteutti pitopalvelu, joka oli kans oikein hyvää!

Ainoa mikä meillä meni toisin oli kappelista poistuminen. Meidän oli tarkoitus marssia ensin ulos ja sitten kiertää takakautta uudelleen ohrasateeseen ja sädetikkujen paisteeseen, mutta me jäimmekin odottamaan kappelin takaosaan ns. "seisoma-alueelle" ja vieraat meni sitten ulos ja muodostivat kunniakujan ja taputtivat.

Kääk, en minä oikein osaa kertoa. :D Kysele Repsu lisää, jos tulee jotain vielä mieleen. Kerron kyllä oikein mielelläni. :-)

Muokattu: , käyttäjä: Kabri
Link to comment
Share on other sites

Repsu: Pitopalvelu on paikan oma juu.

Menu:

Tervetuliaismalja kuohari tai pommac

Alkuruoka:

graavilohi

tomaatti-mozzarellasalaatti

Pääruoka:

Hirvipaisti

Uunijuureksi yrteillä maustettuna

Kermainen sienikastike

Mehu, vesi, maito, kotikalja

Ruisleivät ja vaalea leipä, levitteenä voi

Jälkiruoka:

Lime-mansikkarahka hääkakku

Kahvi/tee

Alkoholitarjoilua meillä ei ollut vaan vieraat ostivat ravintolasta itse jos halusivat esim. ruokaviiniä. Menulle meillä tuli hintaa per naama vähän yli 30e.

Lumikartanohan on siis a-oikeuksilla oleva ravintola.

Menu oli täysin meidän suunnittelema, samoin kakku.

Link to comment
Share on other sites

Tässä juhlapaikkoja, näitä ei kai ole vielä mainittu (?)

Lehtojärvi, ihan Pohtimolammen nurkilla:

<http://www.arcticsnowhotel.fi/index.php?name=Content&nodeIDX=107>

Sirmakko, ihana perheyritys suht.lähellä Roin keskustaa

http://www.paliskunnat.fi/sirmakko/

Konttaniemen Porofarmi, jokunen kilsa keskustasta

<http://www.porofarmi.fi/Toinen/Porohovi.htm>

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

me ei olla vielä päätetty, että mitä menuun kuuluu. Mut todennäköisesti vuokrataan keittiötilat ja "itse" laitetaan ruoat. Eli toisin sanoen tuttuja kokkeja kysytään ja näillä näkymin silleen onnistuukin. Sillä varmaan säästetään hyvinki kustannuksissa. Mut jos sulla kiinnostaa meidän menuu sit myöhemmin, niin voin mie sen laittaa tänne :)

Mut Lumikartanon pitopalvelun ruoat kuulostivat hyvältä kyllä! Menuutkin sai itse päättää mitä siihen haluaa ja hintakin sit määräytyy sen mukaan. Mut tuossa Lumikartanossa on kyllä hyvä just toi, että saa vuokrata myös sen keittiön omaan käyttöön ja ruoat tarjota itse.

Alkoholitarjoilukin on vielä osittain auki, mut tämmöstä me on suunniteltu että Lumikartanon ravintolan puolelta ostettais alkumaljat ja viinit ruoan kans. Ja sit tarjoillaan omia juomia siellä kodalla, eli todennäköisesti vain boolia. Vieraat saavat sitten itse ostaa hirsitalon ravintolan puolelta siiderit ja oluet, jos niitä haluavat vielä tuon lisäksi.

Oletteko te järjestämässä häänne tuolla Lumikartanossa myös? :)

Link to comment
Share on other sites

^^Joo meillä on se kans vahvana suosikkina (ainakin mulla), mutta pitäisi keksiä juurikin, että miten saisimme paikasta myös kohtuuhintaisen, kun nuo a-oikeudet vähän sitä kallistavat. Samalla tavalla ollaan kyllä mietitty, että jos tarjottaisiin viinit ja alkumaljat ja sitten jotain siellä kodalla ja loput saisivat ostaa itse jos haluaisivat. Pitäisi vaan vielä laskeskella sitä budjettia, että paljon esim. viinejäkin tarvitsi.

Meillä on myös tuo keittiön vuokraus ollut mielessä, mutta ei vielä olla kysytty tuttuja sitä hoitamaan. Se voisi ehkä tosiaan auttaa budjetissa.

Kuinka paljon vieraita teille on tulossa?

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee noin 110-120 vierasta, vaikka yritettiin kovasti karsia vierasmäärää.. Mut mukavahan se vaan on ku on juhlantuntua isolla porukalla! Mulla jo nyt niin välistä jännittää, ja vielä ois tässä puoli vuotta aikaa ennen häitä :)

Kuinka isot häät teille on tulossa? Sulla/teillä on onneks vielä aikaa järkkäillä häitä, ku me alotettiin häiden valmistelut kuukauden sisällä ja vähän viime tingassa kyllä ollaan liikenteessä.. Esim. bändin hankinnassa meillä onneks kävi tuuri, kun saatiin se kuitenkin juhlaan. Ja samoin oli kirkon varaamisenkin kans, ajat oli tiukassa.

Link to comment
Share on other sites

Mulle kyllä sopii tuo, että on aikaa.. Inhoan kiirettä ja hätiköintiä (olen siis myös ihan väärässä työpaikassa tällä hetkellä, kun meillä on koko ajan kiire johonkin) :girl_impossible:

Meille tulee noin 100 vierasta.. Kun sitä aikaa vielä on niin tuokin määrä voi varmaan liikkua suuntaan tai toiseen.. Pitää nyt yrittää patistaa sulhasta kysymään sukulaistädiltä, että suostuuko ylläpitämään sitä meidän keittiötä siellä, niin saisi noita juhlapaikkasuunnitelmia edes vähän taas eteenpäin.. Minä olen vahvasti kallistumassa tuon Lumikartanon suuntaan..

Aiotteko te muuten mitenkää kyytejä sinne järjestellä vieraille vai hoitaako kaikki omat kyytinsä?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...