Jump to content
Naimisiin.info

Ravintola Pörssi (Helsinki)


Elluga

Recommended Posts

  • Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 6 months later...
  • 5 months later...
Guest Sippu(Guest)

Pidimme häämme talvella 2006 Ravintola Pörssissä ja voin suositella lämpimästi paikkaa muillekin.

Paikan parhaina puolina olivat:

- siviilivihkimisestä saatiin näyttävä Linnanpihalla

- järjestely yhdessä ravintolan kanssa sujui helposti ja joustavasti niin juhlassa kuin etukäteenkin

- kukat saatiin ravintolan kautta, joten ei tarvinut hakea niitä muualta

- ruoka oli erinomaista, myös erityisruokavaliot huomioitiin ihanasti

- juhlava paikka, joka muuntui moneksi

- huomaamattomat, mutta erittäin kohteliaat tarjoilijat ja hovimestari

- hintakaan ei ollut mahdoton pk-seutulaiseksi, sillä tilavuokraa, kattausta yms. ei tarvinut erikseen maksaa, vaan ne sisältyivät menun hintoihin

Etukäteen jännitimme, että onko paikka liian hieno meille, mutta paikasta saatiin yhdessä ravintolapäällikön kanssa suunnitellen intiimi, kukat meidän tyyppiset sekä sopivasti omaa kädenjälkeä näkyviin (mm. ohjelmalehti, paikkakortit, hääkarkit, ryijy). Juhlaamme moni kiitteli lämminhenkiseksi ja meidännäköiseksi.

Jos siis kaipaat pk-seudulta mieliinpainuvaa juhlapaikkaa, niin suosittelen pohtimaan Pörssiä yhtenä mahdollisuutena.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Onkohan täällä vielä rouvia paikalla kertomassa kokemuksiaan? Lähinnä sitä, että jos on vihkiminen siinä linnanpihalla ja sitten juhlat jommassa kummassa salissa, niin maksaako se vihkiminen erikseen? Kuinka paljon? Entä miten se varausmaksu, vähennetäänkö se jostain vai onko se käytännössä tilavuokra, joka maksetaan etukäteen? Millaiset kokemukset kasvisruoista? Saako esimerkiksi menut helposti muokattua, jos pitää olla kasvis- ja kalapainotteiset ruoat?

Tässä nyt vähän alkuun.. Niin ja saa tietty muutkin kun jo rouviintuneet vastailla jos on kokemusta. ;)

Link to comment
Share on other sites

Täytyypi tulla tänne kertomaan kokemuksia Pörssistä kun niitä on näköjään kaivattu Rouvilta :-X A_Paradise_79 niitä kyselikin privalla ja jos jotain muuta kiinnostaa ja en huomaa vastata tänne niin laittakaa vaikka privaa. Koitan vastailla kysymyksiinne.

Meillä oli häät Pörssissä 5.2.2005. MikaVanhala bändeineen oli siellä soittamassa, joten osa hänen kommenteistaan taitaa olla meidän häistä ;)

Paikka on mitä ihanin häiden viettopaikka :-X Itse viihdyimme todella hyvin. Ja - vaikka kliseiseltä ehkä kuulostaakin - häät olivat näköisemme.

Meillä oli vihkiminen linnanpihalla. Alttari oli laitettu saliin johtavien ovien eteen ja minä saavuin isäni saattelemana alas portaita. Ennen meitä alas tulivat morsiusneidot ja kaasoni. Aviomies (silloin sulho) tuli vastaan puoleen väliin portaita ja yhdessä astelimme alttarille ne muutamat porrasaskeleet. Noin 20 vieraalle oli istumapaikat (läheiset ja vanhukset), muut saivat seistä. Morsiustytöt istuivat porrastasanteella. Ihan normaali kirkkovihkiminen, puitteet vaan olivat eri. Virsiä ei laulettu, vaan viulunsoittajat soittivat yhden ja lauloivat toisen "virrellisen" soiton. Vihkimisen jälkeen bestman kohotti meille maljat, kuuntelimme viulunsoittoa jne. Valitsimme tuon vihkipaikaksemme kun oli talvi eikä säästä varmuutta joten vieraidenkaan ei tarvinnut siirtyä paikasta toiseen tuulessa ja pakkasessa. Vihkiminen ei maksanut mitään. Olen kuullut että joskus papit ottavat rahaa bensakuluihin tms. Hääkutsun mukana olleessa juhlaohjesäännössä kehotimme vieraita saapumaan paikalle n.15min ennen vihkimistä, sillä naulakko oli sitten alttarin takana.

IMG_8229.jpg

Narikkamaksu on 2€/hlö, mutta me maksoimme sen etukäteen joakisen vieraan kohdalta. Joku siellä sit oli ollut ottamassa vaatteita vastaan. Muistaakseni minimi vierasmäärä Pörssiin on 100hlöä. Tai ainakin sadasta ihmisestä tarvii maksaa. Muuten mitään maksua ei ollut. Varausmaksu taisi olla 400€. Meillä oli n.120vierasta + 20 lasta puoleen hintaan. Me otettiin ruoka joka maksoi 35€/hlö, mutta enemmänkin saa tietty maksaa ja sillä saa sit hienommat ruoat ja pöytiin tarjoiltuna. Meillä oli buffet. Tarjottiin 2 juomaa (viini, siidu, kalja) / hlö (n.5€kpl) sekä kahvidrinksut (n.7€kpl) mutta muuten sai jokainen ostaa juotavansa. Tietty vesi, maito ym kuului hintaan. Ruoka oli taivaallista :-X Lisäksi meillä oli yöruoka, mutta näin jälkikäteen ajateltuna se oli kai liikaa kun Mikan mainitsema hävikki tapahtui myös meillä: pitkänmatkan ihmiset lähti kotiin ja osa porukasta hävisi lähikapakoihin kännäämään halvempaa kaljaa (?). Bändi olikin muistaakseni tilattu klo19-01 ajaksi, mutta meno taisi hiipua jo klo00 aikoihin ja päästimme bändinkin menemään. Luulen että meilläkin tapahtui tuo ihmisten katoaminen omiin joukkoihin sen takia että ei 120 vierasta voi millään laittaa pitämään hauskaa keskenään. Varsinkin kun juhlat on keskellä Helsinkiä ja ilmasta viinaa ei ollut tarjolla. Jokainen lähti sit omalla porukallaan muualle jatkamaan. Kiva muuten Mika kuulla että olette saaneet loistavaa palvelua myös soittajina. Meillähän oli tarjolla ruokaa takana myös soittajille ym esiintyjille.

Mun mielestä meillä oli miinuksena se että meillä oli pääpöytä (me ja vanhemmat) siellä lavalla rivissä ja mulle jäi tunne että kukaan ei oikein tullut puhumaan meille sinne. Olis ollut kivaa jos ihmiset olis tulleet juttelemaan, mutta en tiedä johtuiko se pöydän sijainnista vai jostain muusta. Itse kierreltiin sit pöydissä yhdessä ja erikseen juttelemassa (lähes) kaikkien vieraiden kaa. Tässä tilassa meillä oli ruokailu. Ruoka noudettiin sivuhuoneesta. Siellä oli myös tanssi ja baari. Tarjoilijat kaatoivat jo maksetut juomat. Kaikki kukkalaitteet (pöytiin, mun hääkimppu, morsiustyttöjen kimput jne.) tilasin Pörssin ravintolapäälliköltä joka ne myös suunnitteli ja teki minun (ja tietty miehen) toiveiden mukaan.

[table][tr][td]001_001.jpg[/td][td]9c82e624.jpg[/td][/tr][/table]

Olikohan muuta? SUOSITTELEN!!! :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Oliskos jollakulla tuoreita kokemuksia Pörssistä?

Oltiin tänään sulhon kanssa paikkaan tutustumassa ja varattiinkin se tammikuisiin häihimme. Olisi kiva saada kuulla lisää kokemuksista häiden vietosta Pössissä, joko vieraina olleilta tai itse juhlakaluilta. Mitä kannattaa ottaa huomioon jne.. Myös pöytäjärjestyksestä olisi kiva kuulla, haluaisimme yhden ison pöydän jossa sitten me kaikki 60 istuttaisiin. Onko jollain ollut näin?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me kävimme katsastamassa paikan alku syksystä. Palvelu oli alusta asti huonoa ja töykeää. Esim. olimme ilmoittaneet, että meillä olisi 60 vierasta tulossa. Jotenkin se meni niiltä aina ohi kun mainitsin siitä kun tyrkyttivät suurin piirtein koko Pörssin vuokraamista. Mies henkilö oli koko ajan tosi töykeä esitellessään tiloja meille, olisi varmasti halunnut olla missä tahansa muualla. Vieraiden joukossa on myöskin lapsia jotka haluaisivat maitoa ruokajuomana, sitähän Pörssissä ei muuten saa. Katsoivat vaan nenänvartta pitkin. Jäi koko vierailusta tosi paha maku suuhun, joten ei sitä kyllä varattu. Toivottavasti tedän häänne onnistuvat oikein hyvin!!

Link to comment
Share on other sites

Ikävää että olette saaneet huonoa palvelua. Meidän saama palvelu oli kyllä erinomaista.

Pörssiähän ei tarvitse vuokrata joten jotenkin teille on tullut varmasti väärinkäsitys asiassa. Varaavat kyllä koko paikan ettei ole kaksia juhlia yhtaikaa, mikä mielestäni on erittäin positiivista. Itse ei peilisalia käytetä vaan suljetaan se tila ettei vieraat hajaantuisi ympäri taloa. Klubin puoli voi olla bändin taukotilana.

Meillä tulossa noin 65 vierasta eli samankokoiset juhlat tulossa kun teilläkin.

Link to comment
Share on other sites

Mekin olemme varanneet Pörssin helmikuisille häihillemme ja saaneet pelkästään erinomaista palvelua. Olemme erittäin tyytyväisiä, että häät ovat ammattilaisten käsissä. Helpottaa meidän puolelta järjestelyitä todella paljon. Jos jollakin on jotain spesiaalia mitä tulisi muistaa Pörssistä erityisesti, niin kuulen kokemuksia mielellään privenäkin! ::)

Link to comment
Share on other sites

Pakko tarkentaa.. Noissa alun viesteissä ollut kommenttia, että minimi määrä vieraista (maksetuista, tuli tai ei) on 100 henkee. Ja muutamassa viestissä loppupuolella oli teillä on 60-65 vierasta. Maksatteko sadasta vai todellisen määrän mukaan? Tuleeko myös pienelle porukalle koko Pörssi käyttöön vai vain osa? Itsellä nääs tulossa n. 60 hengen bileet mutta puiteet kiinnostas kovasti!!

Link to comment
Share on other sites

en tiedä onko systeemit muuttuneet mutta maksamme vain todellisen määrän mukaan. Käsittääkseni minimi on 50 henkeä mutten ole varma, meillä tuo määrä ylittyy joka tapauksessa ja maksetaan siis vain (ennalta) ilmoitetun määrän mukaan. Varaavat mielellään koko tilan teille (tämän käsityksen itse sain) mutta käytännössä ei 60 hengelle kannata koko tilaa pitää auki. En osaa sanoa toimiiko näin myös "sesongin" aikaan, omat häämme kun ovat tammikuussa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei

Me juhlimme häitämme keväällä Ravintola Pörssissä. Moni asia meni hyvin, moni asia jäi kaivelemaan hampaankoloon.

Plussaa annan juhlavista puitteista, ja siitä, että saimme tilata heidän kauttaa Alkosta haluamme viinit (Alkon hintaan lisättiin 28€/plo). Otimme hääkuvamme Linnanpihalla, ja aikataulullisesti Pörssissä oltiin todella joustavia; saimme paikan käyttöön koristelua ja tavaroiden roudausta varten hääpäivänä jo klo1100, ja noudimme lahjamme vasta juhlien jälkeisenä maanantaina. Meillä oli käytössämme koko ravintola. Tanssi oli Peilisalissa, ja kabinettia käytimme "kaikkeen mahdolliseen" säilytykseen, mm. meikkilaukut, hiuslakat yms. hätävaralaukkuun sijoitettava säilyi siellä mainioisti poissa vieraiden silmistä. Meillä oli vieraita reilu 80, ja maksoimme pääluvun mukaan. Alle 50 hengen juhlissa tilasta perittiin ainakin viime vuonna 1680€ tilavuokra.  

Miinusta tulee ehdottomasti palvelusta (sekä järjestelyiden ja itse juhlan osalta), enkä ollut tyytyväinen ruokaan. Lisäksi keittiö ja tarjoilijat sekoilivat kasvisruokailijoiden annosten kanssa luvattoman paljon. Kaiken kaikkiaan ne asiat, joiden takia en itse tule enää koskaan asioimaan Pörssissä, olivat asioita, jotka eivät näkyneet vieraillemme (kasvisruokasekoilua ja palveluhaluttomia tarjoilijoita lukuunottamatta, turha näyttää vieraille hapanta naamaa vain koska nämä odottavat tarjoilijalta palvelua) ja juhlat sujuivat sinänsä loistavasti.

Koska hintaa kemuille tuli todella reilu kasa euroja per lärvi, olivat odotukseni pörssin tasoon nähden liian korkealla..

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Löytyihän täältä juttua Pörssistä. Kokemukset näyttävät olleen pääosin positiivisia. Mutta löytyykö tuoreempia kokemuksia, joko omien häiden vietosta tai vieraana olosta? Nyt olis neuvot tarpeen!

Ensi viikolla pitäisi vahvistaa varaus Pörssiin, jos siellä aiomme juhlia. Ja siinä kun on se 400 euron varausmaksu, niin pitäis olla varma valinnasta. Häät vietetään elokuun lopussa 2008.

Pörssin salista saa varmaan mukavan hämyisen ja tunnelmallisen alkusyksyn häihin? Vieraita meille on tulossa 60-70 henkilöä.

Eli, oliko palvelu hyvää? Ja entäs ruoka?

Kävimme jo paikan päällä, ja ainakin ensivaikutelma oli hyvä. Mutta mutta... Muiden kokemukset ovat tietenkin kultaakin kalliimpia tähän päätöksen teon tueksi  :)

Link to comment
Share on other sites

Eikö löydy ketään Pörssissä juhlinutta?

Olisi kiva kuulla tuoreempia kokemuksia. Voihan olla, että Missun häiden jälkeen on petrattu - toivon mukaan! Kyllä päätöksen tekoon vaikuttavat muiden kokemukset juhlapaikasta, joten niitä olisi mukava kuulla. Ensi viikolla pitäisi siis päättää, jos otamme Pörssin.

Alkaa jo jännittää! Haluan ehdottomasti hyvää palvelua ja laadukasta, maukasta ruokaa. Mutta eihän tässä voi ennustaja olla, kaikki tietenkin mainostavat itsellään olevan tasokas palvelu ym.

Joten kertokaa juhlistanne  :)

PS. Pörssissä häitään viettäneet, missä vietitte hääyön?

Link to comment
Share on other sites

Olin kesällä vieraana häissä, jotka vietettiin Pörssissä. Näissä häissä kaikki pelasi moitteettomasti ja hääpari oli itse super tyytyväisiä kaikkeen.

Paikka on upea ja toimiva, ruoka oli tosi hyvää ja palvelu loistavaa. Hääyön tämä pari vietti Kämpissä, mikä on kävelymatkan päässä.

Olen tätä useille ystävilleni suositellut ja ensi kesänä siellä vietämmekin taas yhdet häät.

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa hyvältä! Valinta on alkanut tässä muutenkin kallistumaan Pörssin kannalle. Mitään laskelmia kuluista yms. en ole edes tehnyt, tässä mennään enemmänkin fiilispohjalta. Luotan intuitioon  ;)

Vielä pitää vähän miettiä miehen kanssa näitä vaihtoehtoja, ja pian on päätöksen aika  :D

Link to comment
Share on other sites

Pakko fiilistellä... Lauantaina Pörsissä vihittynä ja hääjuhlaa viettäneenä voin vain ja ainoastaan suositella!!! Ympäristö oli mieletön, ruoka hyvää, aikuiset ja lapset viihtyi ilmeisesti hyvin (ei kukaan kai morsiammelle viitsisi sanoa, että olipa tylsää..), kakku aivan älyttömän hyvää, palvelu pelas hyvin yms. Ja ainoa asia mikä jäi harmittamaan ei ollu Pörssistä riippuvainen, ite sählättiin taustamusiikin kanssa (se ainoa asia mitä ei oltu suunniteltu ihan loppuun asti).

Mieletön, ihana, itkettävä ja niin rakas päivämme :-X

Link to comment
Share on other sites

Onneksi olkoon Dukes! Mä alan itsekin ihan liikuttumaan...  :)

Oliko teillä siellä DJ tai bändi? Meille tulee hyvin todennäköisesti vain DJ. Entä miten myöhään juhlanne jatkuivat? Pitikö päättymisaika määritellä etukäteen, vai oliko siinä joustoa sen mukaan miten ilta sujuu? Entä menu/buffet, pystyikö siihen tekemään pieniä muutoksia oman maun mukaan?

Oi että, miten maltan odottaa vielä 11 kk...

Link to comment
Share on other sites

Kiitos onnitteluista=) Meillä oli bändi ja loppuajan juuri räpelsimme itse.. DJ:kin olisi ollut riittävä mutta vanhempienkin iloksi oli bändi. Eikä tuo omaltakaan kantilta ollut hassumpi. Meillä kyllä oli aika pieni porukka eli siinä mielessä välillä ajatteli, että onko bändi ihan liioittelua.

Me oli puhuttu, että olemme nois puoli yhteen mutta lähdimme jatkamaan iltaa keskustassa vähän aiemmin. Kyseessähän on ravintola, joten käsittääkseni pilkku tulee viim. puoli neljä. Uskon kyllä, että kaikki on sovittavissa ihan mikä hyvltä tuntuu. Jälkiviisaana ehkä olisimme sittenkin voineet olla vielä pidempään mutta lähdimme jatkamaan porukalla ennen kuin kaikki yksi kerrallaan lähti pois.

Kaikkeehan pystyy muuttamaan ihan miten haluaa mutta en osaa sanoa, otetaanko niistä muutoksista sitten erillistä hintaa. Kyseesähän siis edelleen on ravintola ja kaikki maksaa sen mukaan. Meitä oli alle 60 henkee, joten maksoimme minimilaskutuksen mukaan (se 60 hlö) ja meillä oli heidän valmis hääbuffet. Kakun maut toivoimme, viinit valitsimme aika pitkälti henkilökunnan suositusten mukaan ja erikseen sai mainita esim. erityisdrinkkitoiveita, jotta baarin väki tiesi varautua etukäteen.

Usko pois 11kk menee nopeasti ja hääpäivä käsittäämätäntö vauhtia. Mihin ne kaikki tunnit hävisi? Muistot jäi mutta olisi niin ihana ottaa kaikki uudestaan... Mutta eihän se enää olisi sama. Se ainutlaatuisuus sen tekee. Huoh... Onneksi jotain pysyvää päivästä jää ;)

Link to comment
Share on other sites

Olenpas huomaamaton, näköjään Dukes jo sanoi, että siellä vihittiin! Linnanpihalla vai? Miten olitte seremonian järjestäneet? Saako siellä häämarssit sun muut kuulumaan halutessaan jostain taustanauhalta tms?

Otitteko muuten valokuvat Pörssissä? Me ollaan ajateltu, että otettaisiin kuvat ennen vihkimistä, niin ei tarvii vieraiden odottaa. Vaikka toisaalta olis kyllä ihanaa, jos sulhanen näkisi mut hääpäivänä ensimmäisen kerran vasta vihkiseremoniassa...

Link to comment
Share on other sites

Laitoin Huu privaakin mutta vastaan vielä tännekkin. Jos toistan vastauksissani itseäni, ei pidä välittää. Häiden jälkeinen dementtia tuntuu vaivaavan..

Meillä kuvat otettiin jälkeenpäin juuri tämän näkee-vasta-alttarilla-efektin takia. Vieraille tuli pieni odotusaika mutta ei kovin paha. Homma toimi paikan päällä kuitenkin aika nopeasti, kun ei ole perinteisiä kirkosata sudioon ja sieltä juhlapaikalle siirtymäaikoja. Ainakin meidän kuvaaja myös oli aika nopea. Vieraat ehtivät katsoa paikkansa, käydä vessassa, tupakalla, siemailla kuoharia, jutella tuttujen kanssa niitä näitä yms. Ei ainakaan tullut sanomista jälkikäteen. Vielä en ole kuvia nähnyt, jännityksellä odotan. Onpa joku syy odottaa kotiinpaluuta...

Kaiken kaikkiaan voin suositella vihkimistä paikan päällä. Palaute vierailta on ollut pelkästään positiivista. Tilaisuudesta sai aivan mielettömän kauniin ja vieraat olivat (minun ohella) itkeneet koko seremonian ajan. Toki oman vaikutuksensa oli loistavalla papilla, intiimillä tunnelmalla kun paikalla on vain lähimmät, loistavasti toimineella musiikilla (mm. siskontytär lauloi yksinlauluna perinteisen Romanssin...), suloisilla moriusneidoilla ja kuulemma herkistävällä hääparilla ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Otanpa tämän aiheen unholasta esille...

Meidän häät tulee olemaan Ravintola Pörssissä 1.8.2009. Varattiin aika 2 vuotta ennen määränpäätä. Varausmaksu suoritettiin tässä kuussa. Nyt vain odotellaan, kuinka kauan ennen häitä alkavat kyselemään tarkemmin kukista, kattauksesta ym.

Meille tulee jonkinlainen sormusseremonia Linnanpihalle. Yläkerrassa on paikka, missä voin seremonian alkua odotella. Sieltä sitten laskeudun portaat alas jalat tutisten :D Musiikin saa taustanauhalta. Seremonian jälkeen luultavasti juodaan alkumaljat Linnanpihalla sekä vieraiden siirryttyä "tieltä" otetaan valokuvat. Sitten vaan nauttimaan ruokaa ja juomaa. Mielessä on, että varaamme Kämpin hääyöksi, koska paikka on tosiaan parinsadan metrin päässä. Emme halua koko yötä viettää suuren joukon kanssa, joten puolenyön maissa siirrymme hotelliin ehkäpä hääväen saattamana???

Vieraita meille tulee n. 70-80. Sanoivat ensin, että ei tarvitse maksaa tilavuokraa, jos vieraita on vähintään 80, mutta isä sai tingittyä 10 ihmistä pois varmuuden vuoksi ;) Tällä sakille koko juttu maksaa n. 3000 € riippuen tietysti valitsemamme ruoan hinnasta. Lisäkuluja tulee koristeluista. Esim. ruusukoristelu maksaa n. 100 €.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...