SJS

Bygård/Björkhem/Midgård (Vantaa)

103 posts in this topic

Hei!

Kyselin jo aikaisemmin hääpaikka ehdotuksia Vantaalla. Tänään kävimme ajelemassa Bygårdin, Midgårdin ja Björkhemin pihoilla. Sisälle ei päästy kurkkailemaan. Osaako joku kertoa millaisia kyseiset paikat ovat sisältäpäin. Siis millaiset tuolit ja pöydät, mahtuuko n. 100 henkeä yhteen tilaan, värit, mahtuuko tanssimaan jne. Haluaisin tietää ennenkuin ruvetaan kiertämään paikkoja sisältäpäin kannattaako kaikissa paikoissa käydä vai voisiko jonkun jättää väliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häät pidetään Midgårdissa toukokuussa, joten jotain kai pitäisi siitä tietää...

Mahtuu yli sata (n. 120?), mutta tuolla määrällä täytyy varmaan vähän laittaa pöytiä kasaan tanssin alkaessa. Tila on yhtenäinen ja toisessa päässä näyttämö, johon voi vaikka istuttaa orkesterin. Myös piano löytyy näyttämöltä. Tilan toisesta päästä on suora pääsy keittiöön. Pöytien koosta en ole aivan varma, että olivatko neljälle vai kahdeksalle. Sisäänkäynnin vieressä naulakot ja WC:t.

Korkeita ikkunoita reunustaa aika tummanpunaiset sametti(?)verhot ja seinillä taisi olla jokunen muotokuvataulu.

Vaatii kyllä jonkin verran koristelua, mutta ainakin meille yhtenäinen tila ja kirkon läheisyys ovat isoja plussia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on hääjuhla Bygårdissa.

Siellä on juhlasali, johon taitaa mahtua 80 - 100 hlöä. Meille tulee ehkä n. 70 - 80 hlöä, enkä enempää sinne ahtaisi. Omistaja muistaakseni kuitenkin sanoi, että on siellä ollut isompiakin häitä. Mielestäni siellä saattaa tulla sitten ahdasta.. (?)

Juhlasalin toisessa päässä on vanhanaikainen näyttämö. Pianoa ei ollut.

Vessat löytyy ja narikka ja pieni eteinen. Keittiö on myöskin pienehkö. Siellä on sellainen "baarikeittiö".

Hinta on suht edullinen. Avaimet saa jo perjantaina ja niiden luovutus on vasta sunnuntaina.

En oikein osaa kertoa enempää. Kysele, jos jokin asia mietityttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No jospa mie sitten kerron Björkhemistä ;)

Niin. Olen ollut häissä sekä Bygårdissa että Björkhemissä, kuten jo taisin siulle aikaisemmin mainostaa ;D Björkhem on ehkä näistä kohteista eniten sellainen seurantalon tyyppinen. Sekin on yksi iso tila, johon luultavasti mahtuu se 100 henkeä, mutta ei luultavastikaan sen enempää. Sali on täällä enemmän neliön muotoinen ja oviseinällä on näyttämön tapainen, joka tosin on iso ja vain 15 cm (?) korkeammalla kuin itse sali. Siellä tarjottiin ruoka seisovasta pöydästä ja loppuillasta sinne mahtui sekä bändi että tanssijat, joten ei tarvinnut laittaa pöytiä kasaan. Väritykseltään Björkhem on vaalea, toisin kuin Bygård, joka on aika tummaa puuta. Verhoista ei ole mitään havaintoa eikä pöytien koosta, sillä ne olivat laitettu yhteen pitkiksi pöydiksi. Bygårdissa on ihan suht tilava eteinen, jonne saa lahjapöydän ja narikka, jonne mahtuu vaatteet. Pihalla voi tarjota alkumaljat, jos sää sallii ja ottaa kimppakuvat. Siellä salin lavalla voi esittää ohjelmat, kun se ei ole paljoakaan juhlasalia korkeammalla. Mielestäni oikein kiva paikka, tosin piha on pääasiassa vain parkkista, kuten ehkä huomasitte.

Mitä tulee vielä tuohon Bygårdiin, niin siellä oli ainakin viime vuonna vaaleanvihreät verhot ja se vaati pikkaisen koristelua. Se oli siis hyvin tumma, mutta sinne paistaa ihanasti ilta-aurinko 8) Olikohan pöydät kuuden vai neljän hengen kokonaisuuksia, en tiiä ??? Nekin meinaan oli laitettu pitkiksi pöydiksi ja siellä oli silloin 90 henkeä ja tanssin tullessa pöytiä piti laittaa kasaan, mutta ohjelman pystyi vetämään ihan pöytien kanssa.

Midgårdissa en ole valitettavasti käynyt, joten siitä en valitettavasti voi sanoa mitään :) Oikein kivoja häiden järkkäilyjä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

...jatkan edelleenkin aiheesta - lisää kysymyksiä  ;)

Nyt ollaan käyty katsastamassa Bygård ja Björkhem, joista jälkimmäinen oli enemmän mun makuun. Midgårdiin ei vielä olla päästy, kun sielä on aina vaan puhelinvastaaja päällä  >:( (nimim. inhoo puhelinvastaajia), kun sinne soittaa (miten ootte saanu sinne yhteyden,  että ootte päässy katsastamaan paikan ???).

Mua jäi todella harmittamaan, että en tajunnut mitata sitä Björkhemin salin pituutta ja leveyttä. Jäin miettimään mahtuisiko sinne istumaan n. 100 henkeä niin, että lavan eteen jäisi vielä tanssitilaakin (ettei tarvitsisi pöytiä siirtää). Lavan ajattelin pyhittää orkesterille. Kertokaahan te jotka tiedätte.

Midgårdissa kiinnostaisi talon kunto ja tuolit (siis minkä väriset ja näköiset).

-Kiitos jo etukäteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Midgårdissa oli ihan siistit puun väriset tuolit. Meille se oli varattuna ensi joulukuuksi, mutta vaihdoimme Björkhemiin joka on meitä lähempänä.

Itse en ole vielä käynyt Björkhemiä katsastamassa, kun en sieltä saa ketään kiinni. Mutta ehdotan että jätät Midgårdin yhteyshenkilön vastaajaan viestin - hän meinaan soittaa aina takaisin.

Minkälainen muuten mielestäsi Björkhem oli?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myös Björkhemin Rainelle voi jättää soittopyynnön - meille ainakin vastattiin.

Björkhem oli ihan viihtyisä, joskaan ei kovin hyvä kuntoinen. Koristelemalla siitä varmaan saa ihan kauniin. Verhot oli luonnon valkoiset joissa muutama beesi viiva reunoilla. Tuolit olivat ruskeat (ei siis erityisen kauniit). Pöytiä oli kahta kokoa 6:lle hengelle (siis 3 toiselle ja 3 toiselle puolelle) ja 4:lle. Tuoleja oli 100:lle hengelle ja salia (osittain) ympäröi puujakkarat, joille mahtuu jonkin verran ihmisiä istumaan. Mitä muuta haluat tietää? Auringonkukan vastauksessakin on lisätietoja.

Mille päivälle teillä oli Midgård varattu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä selkeyden vuoksi, ovatko nämä yllämainitut kaikki seurojentalon oloisia? Etsimme paikkaa talvihäille n. 50 hlöä, mutta enemmän villa-tyyppisiä paikkoja, koska etsimme kodikasta, emme kolkkoa, paikkaa. Kannattaisiko näitä käydä kuitenkin katsomassa vaikka kuulostavat seurojentaloilta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostan tätä ylemmäns Marzien suursiivouksen jäljiltä.  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään lisää tietoa Midgårdista?

Eniten kiinnostaa se paljonko sinne mahtuu oikeasti ihmisiä,

niin että tila on toimiva?

Meille on tulossa noin 120 henkeä häihin ja mietin mahdummeko sinne...  ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kuvia Björkhemistä sisältä. Otettiin nuo, kun oltiin keskiviikkona käymässä.

Aivan ihana paikka! Näyttää kuvissa karulta kyllä näin pimeänä talvi-iltana ja ilman mitään järjestelyjä.

Ihanan isot ja avarat tilat, todella käytännöllinen pohjaratkaisu. Itse tykkäsin todella paljon! Muita juhlapaikkoja ei edes käydä kattomassa, kun tuo oli niin mieluinen. :)

Noista kuvista ensimmäinen on aulasta, toinen keittiöstä, kolmas tarjoilutilasta, neljäs salista, viides bändi-/tanssitilasta, kuudes sali + bändi-/tanssitila, seitsemäs eteinen.

En voi muuta kuin kehua. Tuolit ei ehkä oo maailman ihanimman väriset, mutta ne voi huputtaa, jos tahtoo.

Vuokra on 500 euroa, mihin sisältyy vain pöydät, tuolit ja siivous. Kaikki muu pitopalvelulta. Juhlapaikan saa käyttöön perjantaina klo. 8:00 ja avain luovutetaan sunnuntaina viim. 14:00. Avaimen voi myös hakea torstai-iltana, jos haluaa.

Alustava varaus ensin, sit kun on kirkko (Björkhem on paljon tekemisissä Helsingin Pitäjän kirkon kanssa ja sieltä monet tuonne menee viettää juhlia), niin lopullinen varaus pitäisi tehdä. Lopullisen varauksen jälkeen suoritetaan 100 euron varausmaksu ja sitten jo aika pian tulee se koko loppulasku ja siinä eräpäivä on viikkoa ennen hääpäivää.

Edit. Vielä piti se sanoa, että wc:t siellä on todella, todella siistit! Sellainen ylimääräinen plussa. ;) Laatotetut ja kauniit, ihan varmaan joku aika sitten remontoitu. Niissä myös on automaattivalo. ;D Kun avaa oven, valo syttyy, kun sulkee, se sammuu...ihan itsestään... Toki siinä on varmasti joku liiketunnistinkin, ettei jätä jotakuta sinne ihan pimeeseen, jos siellä on useampia sisällä. x)

Edit2. Nyt tuolla linkissä on myös pohjapiirustuksen kuva...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko kellään lisää tietoa Midgårdista?

Eniten kiinnostaa se paljonko sinne mahtuu oikeasti ihmisiä,

niin että tila on toimiva?

Meille on tulossa noin 120 henkeä häihin ja mietin mahdummeko sinne...  ???

Täältä löytyy tietoa Vantaan juhlapaikoista.

Midgårdin mahtuu kutakuinkin se 120 ihmistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, Anerina :-X, Björkhemin kuvista! Paikka näyttää tosi kivalta. :D Ja erityisesti nuo vessojen saamat kehut ilahduttivat mieltäni ;D (Voisiko olla mitään kamalampaa, kuin että joutuisi hääpuvun kanssa käymään sottaisessa tai nuhjuisen oloisessa vessassa...?) Taitaa nousta mun suosiksiksi näin tietokoneen ääressä tehdyn listan perusteella. Sijainti ja koko sopisivat myös meidän suunnitelmiimme mainiosti. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käynyt noissa kaikissa kolmessa paikassa ja täytyy sanoa, että midgård oli niistä kyllä ehdottomasti paras.  Midgårdin tilat on muutama vuosi sitten uusittu ja juhlasali on tosi viihtyisä ja lämminsävyinen...pöydät ja tuolit yhtenevät yli 120 henkilölle. Kuvia voin jossain vaiheessa paikasta liittää, mutta kannattaa ehdottomasti käydä kattomassa. Hintaluokka samaa kuin björkhem..siis koko vkonloppu n.500e ja aikaa on sunnuntai iltaan asti...pitäjän kirkolta muutaman kilometrin matka, eli lähellä on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Olen käynyt noissa kaikissa kolmessa paikassa ja täytyy sanoa, että midgård oli niistä kyllä ehdottomasti paras.  Midgårdin tilat on muutama vuosi sitten uusittu ja juhlasali on tosi viihtyisä ja lämminsävyinen...pöydät ja tuolit yhtenevät yli 120 henkilölle. Kuvia voin jossain vaiheessa paikasta liittää, mutta kannattaa ehdottomasti käydä kattomassa. Hintaluokka samaa kuin björkhem..siis koko vkonloppu n.500e ja aikaa on sunnuntai iltaan asti...pitäjän kirkolta muutaman kilometrin matka, eli lähellä on.

Niinpä! Mut ymmärtääkseni Midgård on aika kiven alla  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taitaa olla :(. Me varattiin se viime syksynä ja käytiin sielää uudestaan n. viikko siten ja sillon oli vielä vapaita vkonloppuja jäljellä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Anerina ihanista kuvista!

Onko kellään kuvia muista paikoista, eli Bygårdista tai Midgårdista?

Entä saako näihin kaikkiin tuoda oman pitopalvelunsa?

Olemme järjestämässä häitämme ensi vuoden kevättalveksi, joten pitäisi kai pikkuhiljaa aktivoitua näiden juhlapaikkojen suhteen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin olisin kiinnostunut noista kuvista Bygårdin ja Midgårdin osalta.

Björkhemistä sellainen kysely, että onko siellä kokovuotinen varaus eli voiko siis myös syksy ja talvihäitä viettää siellä?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Björkhemistä sellainen kysely, että onko siellä kokovuotinen varaus eli voiko siis myös syksy ja talvihäitä viettää siellä?

En oo nyt ihan varma, mutta mielestäni Björkhem on talvella kylmillään, eli ei juhlia, mutta kannattaa itse varmistaa  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soittelin eilen Björkhemiin ja siellä alkaa tosiaan tänä vuonna syyskuussa porrasremontti ja seuraavan kerran ovet ovat avoinna juhlille huhtikuussa 06. Että näin  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin kuvia bygårdista, björkhemistä ja midgårdista ym... "vantaan juhlapaikat" linkin alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisiko joku ystävällinen Björkhemissä juhlinut kertoa, miten pitopalvelu hoiti hommansa keittiössä. Huomasin, että siellä oli "vain" pieni hella, mutta ilmeisesti sillä saa kuitenkin herkut lämpimäksi????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaako kukaan kertoa saako Midgårdissa polttaa kynttilöitä.   :-? Itsellä olisi tulossa talvihäät ja kynttilät olisivat aika tärekä juttu. Aika mosessa paikassa kun ei kynttiöitä saa nykyään polttaa.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now