Jump to content
Naimisiin.info

Paljonko laitatte viinoihin rahaa?


Guest angel_eyes-80

Recommended Posts

Meidän juomat on tällä hetkellä tulleet maksamaan 600€. Haettiin Tallinnasta kuohuviinit, ruualle puna- ja valkoviiniä, illaksi siideriä, lonkeroa ja olutta. Sekä kahville likööriä ja konjakkia ja vielä booliin liköörit. Vielä puuttuu alkoholittomat limut ja vissyt.

Häihin on kutsuttu 75 henkilöä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Me ostettiin noin 700 eurolla 55 vieraan häihin, tässä myös menekit:

- 7 kpl 3 litran hanapunaviiniä -> (avaamatta) jäi ainakin 4 laatikkoa.

- 5 kpl 3 litran hanapunaviiniä > (avaamatta) jäi 3 laatikkoa

- 8 koppaa olutta -> jäi 2 koppaa

- 4 koppaa lonkeroa -> jäi 2 koppaa

- 4 koppaa siideriä -> jäi 2 koppaa

- 2 litraa vana tallinna kermalikööriä, 0,5 litraa jäi

- 2 litraa konjakkia, kaikki meni kun pullot jätettiin pöytään

- 12 pulloa kuoharia, juomatta jäi 4 pulloa

 

 

 

Kuskeja ja raskaana olevia yms oli noin 15 vierasta. Lisäksi meillä oli tarjolla 4 pulloa viskiä, joista jäi yhteensä noin yhden pullon verran pohjia. Ja 2 lavaa limua jotka meni kaikki.

 

Koska juomaa jäi kuitenkin tämän verran yli, olisi ehkä ollut samanhintaista tai jopa halvempaa ostaa juomat alkosta. Menekkiä kuitenkin on todella vaikea ennustaa ja haluttiin ostaa kaikkea reilusti, joten mielummin näin päin ettei juoma loppunut ainakaan kesken. Tosin, nyt meillä on kaapit täynnä alkoa ja itse en voi juoda kolmeen kuukauteen raskauden vuoksi (lonkeroa tekisi mieli), mutta täytyy sitten jakaa muille ja pitää kunnon tuparit tässä kesän mittaan :)

Muokattu: , käyttäjä: Miljamaaria
Link to comment
Share on other sites

Onko se sitten kuinka suuri moka, jos juomat loppuvat kesken? Mietin vain, että kun tiukalla budjetilla mennään (ja uskoisin myös vieraiden sen tietävän) niin ei oikein uskalla kamalasti ottaa tuohon arvioon väljyyttä. Ja meillä päin  aika hyvin ihmiset ymmärtävät omiin takakontteihin suunkostuketta varata, jos tarvetta semmoselle kaipaavat. Kun ajattelin n. 70 juojaa kohden varata 800euroa.. Vaikeeta.. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me tilattiin alkoholit 160 hlö häihin 1000e kuljetuksineen =) Olutta 15 laatikkoa (tarkotus kyllä jäädä myös omaan käyttöön...), siideriä 6 laatikkoa, lonkeroa 3 laatikkoa, väkeviä 15 litraa, 10 laatikkoa halpaa valkkaria booliin, 6 laatikkoa ruualle valkkaria ja 6 laatikkoa punaista, kuohuviinejä 19 plo. Alkoholittomat siis vielä ostamatta, mutta niitä nyt ei tarvikaan kuin booliin lantringiksi :) Holitonta on koko päivän kotikaljaa, mehua ja vettä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tässä olen nyt hyvin pitkälle tehnyt tarkkoja laskelmia. 1500 euroa menee juomiin rahaa. Sisältää myös alkoholittomat. Vieraita tulossa 90 kpl.
Tähän päälle tulee vielä hakukustannukset, eli auto laivaan ja 2 hengen matkustuskustannukset.. Katselin latvian hinnasto, mutta vaikutti ettei kannata sinne asti lähteä. Halvempaa siellä olisi vain viinat ja olut. Kustannukset ja aika vie kuitenkin niin paljon, ettei kannata lähteä.
 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä oli noin 100 hengen häät, joissa kymmenkunta lasta. Juomatarjoiluita pohdin blogissani kuukautta ennen häitä: http://marrasmorsian.blogspot.fi/2016/10/mita-juotaisiin-ja-kuinka-paljon.html. Lopputuloksena siis noin 10 alkoholiannosta /vieras, ja reippaasti myös alkoholittomia juomia (0,33l limupulloja, kivennäisvesiä ja hedelmillä "maustettua" hanavettä). Juomabudjetti meillä oli 1000 euroa, ja se piti aika hyvin paikkansa, taidettiin jäädä jopa sen alle.

Alkoholit haettiin siis kaikki Tallinnasta (jossa perheeni käy muutenkin melko usein, eli he hoitivat sen), limupullot ja kivennäisvedet hamstrattiin tarjouksista. Juomia jäi myös melko paljon yli (tarkkoja laskelmia en ole vielä tehnyt), mutta nyt neljä kuukautta häiden jälkeen kaikki on jo tuhottu :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...