Jump to content
Naimisiin.info

JUUSTOKAKKU???


marsipaani

Recommended Posts

minskupinskun resepti osaltaan jo vastasi pakastuskysymykseeni. Täytyykin kokeilla tuota reseptiä (joskin vadelmamelban kanssa) ja pakastamista tässä piakkoin... :)

edit. eiku nyt tajusinkin, että tuohon tulee taloussuklaata... :( Taidan kumminkin pitäytyä siinä "valkoisessa" ja vadelmaisessa juustokakussa. :D

Muokattu: , käyttäjä: PirteänHapokas
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Itse käytän tuohon ohjeeseen monesti ihan fazerin sinistä. On ihan taivaallisen hyvää :girl_haha: Ja siihen vielä lisäys että voiko juustokakkuja pakastaa niin voi. Olen itse ollut leipuri-kondiittorikoulussa ja kyllä pakastimme usein. Kotona kun teen niin pakastan kaikki juustokakut. Varsinkin ku tekee ilman liivatetta niin pysyy paremmin kasassa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksesta vielä. Mä en vaan halua MITÄÄN suklaata kakkuuni, korkeintaan pikkasen valkosuklaata...siis ei se taloussuklaa sinänsä pointti, vaikka toki siltä kirjoituksessani näytti. :girl_haha:

Täytyykin sitten vaikka viikonloppuna hakea ainekset kaupasta ja pistää testikakku pakkaseen...Osaisitko vielä vastata tuohon sulatuskysymykseen, siis miten kauan ja missä (huoneenlämmössä/jääkaapissa) kannattaisi kakku sulattaa ennen tarjoilua ettei olisi jäinen?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meille tulee tämmöinen juustokakku, ja on ihan parasta! Kakkupöytään tulee myös porkkanaleivoksia.

Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan:

12 hengelle

pohja:

200g kaurakeksejä (kantola)

75g voita tai margariinia

Täyte:

5liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunan kuorta

3 dl kuohukermaa

1 purkki aurinkoinen-pilttiä

kuorrute:

3 purkkia aurinkoinen-pilttiä

0,75 dl hyytelösokeria

3liivatetta

2 rkl kiehuvaa vettä

Murenna keksit muruiksi ja sulata rasva ja sekoita keksit joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokeri, vaniljasokeri, sitruunankuori, piltti ja sitruunamehu. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja nostele se tuorejuuston kanssa astiaan. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana edelle tehtyyn pilttiastian joukkoon, koko ajan sekoittaen. Yhdistä molemmat astiat. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää piltit, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristele kakku esim kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Joku kyseli täällä juustokakkua, johon oli käytetty sulatejuustoa ja tällaisen löysin toiselta foorumilta, tässä suoraan kopioituna:

JUUSTOKAKKU

3 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria

***vatkataan***

3 keltuaista

2 dl sokeria

100g Olympia-sulatejuustoa

***sekoitetaan***

3 valkuaista vatkataan kovaksi vaahdoksi

5 Digestive-keksiä alle ja saman verran päälle, murusina.

- sekoita keltuaiset, sokeri ja juusto

- vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla

- vatkaa valkuaiset

- sekoita kermavaahto ja valkuaisvaahto keltuais-juustoseoksen sekaan

- kaada seos keksimurusten päälle vuokaan ja ripottele pinnalle keksimurusia

- jäädytetään pakastimessa

Tätä nyt ei varmaan häihin voi tehdä, mutta toimii arvatenkin muuten. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tämä on aivan taivaallisen hyvää, toinen bravuurini on Baileys-kakku, se vasta hyvää onkin!

Baileys-kakun ohjeen voin laittaa myöhemmin, löytyy kyllä googlellakin.

ps. aivan loistavia juustokakun koristeluvinkkejä löytyy kinuskikissan sivuilta.

Valkosuklaa-daimkakku

Pohja:

300 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä

75-100 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa

1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)

250 g maitorahkaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 liivatetta

2 rkl sitruunamehua

1,5 isoa daimia murustettuna

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Valkosuklaajuustokakku. Ei kananmunaa, ei uunia, ei liivatetta!

Kai tän reseptin tänne voi laittaa... se on sit vaarallinen. Ei mikään lelukakku! Tämä on mennyt kaikissa juhlissa viimeistä murua myöten. Kakun voi maustaa pikkupullolla esim viskiä tai Baileysia.

pohja:

100 g digestivekeksejä

50 g sulatettua voita

täyte:

400 g valkoista suklaata palasina

3 dl kuohukermaa

250 g täysrasvaista tuorejuustoa (itse käytän tässä yhteydessä ricottaa)

250 g mascarponea

Laita leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.

Murskaa keksit hienoksi, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Laita täyte tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle, peitä kelmulla ja jäähdytä.

Sulata suklaa varovaisesti vesihauteessa (tai mikrossa). Sekoita ja anna jäähtyä hieman.

Vatkaa kerma, tuorejuusto ja mascarpone kulhossa ja sekoita mukaan suklaa.

Lusikoi pohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Nauti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Create New...