Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Rea

BUDAPEST?

49 posts in this topic

No niin...useiden eri vaiheiden jälkeen mekin ollaan päätetty sittenkin lähtee häämatkalle oikein ulkomaille!

Ensin oli tarkoitus kierrellä vaan Suomea, mutta eilen saatiin idea, että lähdetään sittenkin jonnekin hienoon kaupunkiin.

Budapest ja Pariisi kilpailivat ja oltiin jo varmoja, että Pariisiin mennään, mutta kuinkas kävikään: eipä ollu enää paikkoja vapaana 5 päivän matkalle, joten nyt ollaan ihan tohinalla lähdössä meidän ekaan vaihtoehtoon: Budapestiin!

Mielelläni otan kokemuksia ja kommentteja vastaan, jos joku on ko. kaupungissa käynyt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sulhoni sisko miehineen vietti häälomansa Budapestissa viime elokuussa. He lähettivät meille kortin, johon olivat kirjoittaneet: Kuuma on ja kerjäläisiä. Herra ja rouva Mäkinen.

Äitini on opiskeluaikoinaan lomaillut kyseisessä kaupungissa useampaan otteeseen ja muistaa kyllä aina kehua sitä. Kuvauksellinen kaupunki se ainakin tuntuu olevan. Onnea matkaan  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Olin 1996 Unkarissa viikon, joista pari päivää Budapestissa. Tykkäsin kyllä tosi paljon. Nähtävää riittää, esim. vanhoja linnoja/linnoituksia ja kapeita kujia. En mitään kerjäläisiä nähnyt, mutta liikuinkin vain pääkadulla ja tärkeimmillä nähtävyyksillä.

Ruokaa on kaikista maista, myös paljon perinteistä unkarilaista, joka on HYVÄÄ! Muista kokeilla papusalattia, paprikalammasta, täytettyjä paprikoita ym. Unkarilainen savujuusto on herkkua, myös Tokaiji-viini, suklaa jne...tekee mieli itsekin lähteä. Unicum-likööri on paikallisten lääke, joka kuulemma tepsii kaikkeen vaivaan, pahaa oli minusta, mutta kannattaa kokeilla. Kävimme muuten syömässä jossakin perinteisessä raflassa, joka oli satoja vuosia vanha. Ikävä kyllä en muista nimeä, mutta luulempa, ettei teillä ruokapaikoista pulaa tule olemaan... :)

Ostoksia tein paljon. Vaatteet on jonkin verran halvempia kuin Suomessa ja muoti siellä päin oli yllätykseksi Suomea edellä! Eli voit hankkia kaikki seuraavan kauden vaatteet jo nyt! Minulla on unkarilainen ystävä, joka opiskelee Budapestissa, joten jos haluat tietää jotain tarkempaa, niin voin urkkia  ;D

Hauskaa matkaa, uskon että rakastut kaupunkiin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Budapest on kaunis kaupunki, kävimme viime kesänä inter railillamme tutustumassa.

Jossain määrin länsimainen, mutta mukava. Paikallisiin ihmetyksiin kannattaa tutustua. =)

Niin ja kylpylä Gellert Tonavan rannalla on kanssa kiva kokemus, hih. Ja siellä vaikka hieronta, tosin hierojanaiset ovat vähän raavaan puoleisia, mutta paikallinen elämys sekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaunis kiitos ellareetalle ja Hentulle ja Bettylle!  :-X

Matka on nyt varattu ja odotukset korkeella! Ja tiedoksi, mun lempiruokaa on täytetyt paprikat, joten eiköhän niillä alkuun päästä!  :D

Ollaan molemmat sulhon kanssa todellisia kulinaristeja ja senpä takia Budapest vei voiton sen kanssa kilpailleesta Prahasta. Prahaan mennään sitten joku toinen vuosi, ehkä juhlistamaan 1-vuotishääpäivää.... ::):D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Prahaan mennään sitten joku toinen vuosi, ehkä juhlistamaan 1-vuotishääpäivää.... ::):D

Mä voin sitten matkan jälkeen raportoida, kannattaako mennä silloinkaan.  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mä voin sitten matkan jälkeen raportoida, kannattaako mennä silloinkaan.  ;D

Jooh, olkaa te nyt sit meidän "koekaniineja"...  ;D

Mitä se nyt haittaa, jos teidän häämatka menee pipariks, kunhan ei meidän 1-vuotishäämatka...hehh hehehehehehe heheh eh he heheh eh!  ;D ;D

No ei vais!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpas tämä etusivulle...

Onkos lisää kokemuksia Budapestista, kannattaako mennä ja jos niin minne siellä.... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruokapaikkavinkki:

Ei varsinaisesti unkarilaista ruokaa, mutta Pasta Dost-niminen ruokapaikka oli aivan loistava.  Markka-aikana illallinen maksoi 50 mk ja sisälsi niin monta eri pasta-annosta kuin vain jaksoi syödä, lasagne- ja salaattipöydän, leivät ja viiniä ja olutta kannettiin pöytään tarjoilijan toimesta tiuhempaan tahtiin kuin jaksoi juoda.  Ähky oli siis melkoinen ja humalakin aikamoinen, kun pääsimme lyllertämään ravintolasta ulos, mutta ruoka ja plevlu olivat loistavia ja huomatkaa ennen kaikkea hinta!

-tyty-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan menossa häämatkalle Budapestiin heinäkuussa -04.

Onko kokemuksia ASTORIA-hotellista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anoppi oli Astoriassa.  Oli ollu hieno ja laadukas hotelli, mutta anoppi (siis tuleva anoppi) oli hiukan tuntenut itsensä siellä, nii miten sen sanoisi, "turistiksi".  Eli oli kuulemma vähän kolkko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkälainen olisi Budapest tammikuussa? Kannattaako lähteä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin olemme nyt varanneet lennot ja hotellin Budapestista, eli sinne siis häämatkalle.

Matkatoimistojen matkojen ja hintojen vertaileminen siltä osiin kannatti, että laskimme itse järjestämämme matkan tulevan halvemmaksi. Ja samalla hotellissa ei tarvitse katsella suomalaisia turisteja, jos joku sinne eksyy, niin se ei tieteenkään haittaa.

Lennot: http://www.ebookers.fi/ 484 euroa (menopaluu kahdelta hlö:ltä)

Neljän tähden hotelli: 80 euroa/yö -> 7 yötä = 560 euroa

(hotelli maksetaan paika päällä)

Yhteensä siis: 520 euroa/hlö viikon matkasta

Hotellimme http://www.cottonhouse.hu/en/ on pieni, 13 huonetta, ja sijaitsee ihan keskustassa.

Hotellin huoneet on sisustettu 20- ja 30 -lukujen tyylillä ja jokainen huone on erillainen.

Tässä kuva varaamastamme huoneesta: :-X

1079697107.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpas Budapestiä ylöspäin.

Me varattiin juuri toissapäivänä lennot Budapestiin :-X Hyvä ystäväni on siellä kevään töissä ja mennään häntä tapaamaan. Ai että mä sitten rakastan tuota kaupunkia! Neljättä kertaa menossa sinne jo :D

Itse suosittelisin että Budapestiin kannattaa mennä keväällä. Silloin siellä ei vielä ole niin kuuma (kesällä helposti +35 astetta, jolloin kaupunkilomailu on tuskaista) ja vähemmän turisteja. Ja esim. maalis-huhtikuun vaihteessa siellä on yleensä jo ihan kunnon kevät.

Voin matkan jälkeen tulla suosittelemaan ruokapaikkoja, koska en muista osotteita nyt...

Yleisesti voisin suositella ainakin vierailua jossain kylpylässä, tutustumista kauppahalliin, sekä läheiseen Zentendren kylään. Sinne pääsee sekä junalla että jokilaivalla, joka on myös elämys itsessään, kun voi samalla ihastella ihanaa kaupunkia hieman eri näkökulmasta.

Oih, tekisipä mieli päästä sinne jo heti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltiin kumppanin kanssa puolitoista vuotta sitten Budapestissa, tosin ei häämatkalla. Idyllinen kaupunki, jossa runsaasti nähtävää. Oli elokuu ja lämpöä oli 40 astetta, mutta siihenkin tottui. Hintataso oli reilusti halvempi kuin Suomessa. Tutustumisenarvoinen paikka!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä en pitänyt Budapestista ollenkaan yhtä paljon kuin muista itäisen keski-Euroopan kauniista kaupungeista -Prahasta, Krakovasta, ja Bratislavasta. Budapestilla ei ole samanlaista kompaktia ja kaunista vanhaa kaupunkia kuin näillä em. kaupungeilla. ehkä tästä johtuen myös liikenne häiritsee enemmän jalan liikkuvaa turistia. toki budapestkin on käymisen arvoinen paikka, ja siellä on paljon kaunista nähtävää.

Jos teillä on aikaa, niin suosittelen retkeä Egerin kaupunkiin, jonka pikkiriikkisissä ja tunnelmallisissa viinikellareissa on täysin oma tunnelmansa   :-*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terveiset Budapestistä!

Olimme siellä juuri viime viikon.

Jos lumipyry ja pakkanen eivät haittaa niin kyllä kaupunki on kokemisen arvoinen myös tammikuussa.

Jotta kaupungista saa kaiken irti lyhyessä ajassa,

suosittelen ostamaan Budapest kortin. Hankimme omat korttimme hotellista ja hintaa 3 päivän kortille tuli 5900 Ft. Kortin mukana tuli vihkonen jossa kaikki alennukset näkyivät. Hyödynsimme korttia tehokkaasti julkisessa liikenteessä. Ratikka osoittautui käteväksi kulkuneuvoksi.

Kaupungissa on paljon kaunista katseltavaa. Tässä muutama näkemisen arvoinen paikka:

- Kalastajalinnake ( vanhassa kaupungissa)

Kauniit näkymät yli Tonavan Pestin puolelle. Vierestä löytyy myös kaunis Matiaksenkirkko.

- Eläintarha (városligetin alueella)

- Gellértvuori

- linnan alueella oli paljon katseltavaa.

Köysiraitiovaunu oli hauska kokemus.

Jos haluaa tehdä ostoksia niin Westend City centerissä

sain päivän ja rahat kulumaan. Kauppakeskuksesta löytyi yli 300 kauppaa. Itse kävin myös kampaajalla.

Pesu,leikkaus ja föönaus oli n. 24e. Kauppakeskukseen pääsee 4& 6 ratikalla ja sinisen linjan metrolla.

Paljon jäi vielä katseltavaa ja menisimme vielä mielellään toisenkin kerran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on sama fiilis Budapestiin kuin Päivänkakkarallakin. Kierrettiin reilillä itä-eurooppaa ympäri, eikä Budapest oikein vakuuttanut..

Krakova tai Praha olivat mielestäni paljon idyllisempiä kuin suuri ja hieman kolkko Budapest. Ikävä vesisade tosin ehkä vaikutti tunnelmaan..

Sen voin vielä kaupungista kertoa, että aluperinhän se on ollut kaksi kaupunkia joen molemmin puolin, Buda ja Pest, jotka myöhemmin yhdistyivät. Budan puolella on vanhempaa, linnavuori ym, Pestin puolella on ne kuuluisimmat kahvilat, joista saa kyllä hyvän makuisia kakkuja!

Hyvää häämatkaa kuitenkin kaikille budapestiin matkaaville minun hieman negatiivisista kokemuksista huolimatta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut Budapestissa kolme kertaa, kerran talvella ja kaksi kertaa syyskuun loppupuolella. Syksyn matkoilla on ollut juuri sopiva ilma, n. + 18-20, tarpeeksi lämmin, mutta jaksaa liikkua. Romanttista pikkukaupunki-idylliä Budapestista on turha lähteä hakemaan, mutta jos on kiinnostunut nähtävyyksistä, nauttimaan suurehkoista (ja suhteellisen edullisista) ruoka-annoksista ja sukulaiskansamme ystävällisyydestä, suosittelen kyllä. Myös edullisia ostoksia voi tehdä jos shoppailee hiukan pääostoskadun Vaci Utcan ulkopuolella.  Ja kyllä romantiikkaakin löytyy ainakin Tonavalta iltavalaistuksessa ;). Meidän mielestämme hieno kaupunki, jossa olisi vielä nähtävää kolmenkin kerran jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lomailin Budapestissä muistaakseni vuonna 2000. Enkä aio palata ;) Keskikaupungin turistialue oli kaunista, mutta hotellimme sijaitsi muutaman kilometrin syrjemmässä ja se olikin sitten aikas karua aluetta.

Paikallisen tutun kanssa kiertelimme nähtävyyksiä ja ne olivatkin ihan ok.

Ravintoloissa ruokalistahinnat eivät pitäneet paikkansa, vaan niihin lisättiin epämääräinen 'vero'. 'Vero' oli aina erilainen, eikä siitä suostuttu kertomaan ikinä enempää. Palvelu oli pääsääntöisesti kohtuullista, mutta kahden rahanhuijausyrityksen jälkeen olimme jo liian kyynisiä nauttiakseni täysin lomasta.

Samalla matkalla vietin aikaa Prahassa, joka olikin ihana :-X Todella kaunis paikka, ystävällisiä ihmisiä ja kaupunki paremmassa kunnossa kuin Budapest.

-HP-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palasimme juuri Budapestista ja kylmästä viimasta huolimatta ihastuimme kaupunkiin. Nähtävää riittää ja ruoka on hyvää. Me taas emme törmänneet minkäänlaisiin huijausyrityksiin, vaan lasku ravintolassa oli aina täysin oikein, palvelu erittäin hyvää ja ruoka puolet halvempaa. Vaci Utcalla oli tosiaan ainakin vaatteissa hintataso lähes Suomen luokkaa.

Kaiken kaikkiaan mukava paikka, menisin uudestaankin. Prahaan on ehkä Budapestiä turha verrata, Praha on kaiken kaikkiaan turistille vanhoine kaupunkeineen "kompaktimpi" kohde kuin suurkaupunkimaisempi Budapest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin Unkarissa viikon reissun 1995 ja siitä pari päivää budapestissa.Ainakin silloin kaupunki oli kaunis ja ihmiset iloisia ja ystävällisiä. Muistaakseni ruoka, juoma ja unkarilainen käsityö oli edullista. Menisin uudelleenkin kun siitä jotenkin muistaa niin vähän, viistoista vuotiaana ei oikein osannut nauttia tietyistä asioista, jotka tekevät kaupungista näkemisen arvoisen :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häämatka meni hyvin ja kupunki oli ihan kiva. Eli meni siinä missä muutkin Keski-Euroopan kaupungit. Itse emme ostaneet Budapest-korttia, koska metrolla pääsi kulkemaan paljon edullisemmin. Museotkaan eivät olleet niin hirveän kalliita.

Kylpylät ovat paikan erikoisuus, itse kävimme sankarien aukion lähellä sijaitsevassa "Szechenyi Spa Bath"-kylpylässä. Samalla alueella oli myös eläintarha ja sirkus. Myös Budapestissä opiskellut kaverini oli suosinut sitä ennemmin kuin Gellertiä. Linnavuori (Kalastajalinnake, Matiaksenkirkko, katakombi, jne.) ja Gellert-kukkula (linnake) olivat hyviä paikkoja, samoin parlamenttitalo (todellinen linna, EU-kansalaiset pääsevät ilmaiseksi). Myös Tonavan-risteily oli mukava kokemus. Patsaspuisto oli ihan kiva, turisti-infosta saattoi ostaa lipun + tilausbussimatkan (lähtö turisti-infon vierestä) perille asti. Emme onneksi menneet julkisilla, koska paikka on todella sivussa kaupungin ulkopuolella ja varmasti olisi loppunut usko jossakin vaiheessa siitä mihin oikein olemme menossa (ja olisimmeko edes osanneet jäädä pois oikeassa paikassa, koska mitään opasteita ei juurikaan näkynyt).

Ostoksilla kävimme Vaci Utcan eteläpäässä sijainneessa kauppahallissa sekä läntisen rautatieaseman vieressä sijainneessa Westend City -ostoskeskuksessa (läntisen rautatieaseman vieressä). Lisäksi isommilla sivukaduilla oli hyviä pikkuliikkeitä.

Ruokailun suhteen hotellimme oli paras (www.cottonhouse.hu, todella hieno ravintola eikä hintakaan ollut niin hirveän paha), joskin myös keskiaikainen Sir Lancelot oli hyvä (kannattaa varata ruokailu etukäteen). Ja kyllä sieltä se yksi irkkupubikin löytyi (parlamenttitalon aukiolta suoraan eteenpäin pois Tonavan rannasta), josta sai siideriä :P sekä kevyttä syötävää. Parhaat pizzat saimme Vaci Utcan pohjoispäässä isolla sivukadulla sijainneesta pienestä kebab/pizzapaikasta (englantia tosin kukaan ei puhunut, mutta se ei haitannut). Sen sijaan paljon matkaesittelyissä yms. mainostettu Vaci Utcalla sijaitseva unkarilaisen ruoan ravintola "Fatal" oli koko matkamme suurin pettymys ruoan suhteen. Ruoka oli todella epämääräistä (myös vieressämme istuneet jättivät aterian kesken) ja paikka oli täyteen ahdettu (parin pöydän ihmiset joutuivat nousemaan, jos joku kauemmasta pöydästä halusi pois). Myöskään toinen kyseisellä kadulla syömämme ateria ei ollut mikään erikoinen. Eli ei turistikadulla ei kannata odottaa saavansa erikoisen hyvää ruokaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme kaveriporukalla Budapestissa viime elokuussa, ja kovasti tykättiin paikasta! Gellertin vuorelle kannattaa mennä illalla katsomaan kaupunkia, oli ainakin meistä hienon näköinen (ja romanttinen) iltavalaistuksessa.  Muutenkin nähtävää oli paljon, ja jokaiselle löytyy varmasti jotain. Ruoka ja juoma oli mielestäni halvempaa kuin suomessa, varsinkin jos malttaa mennä vähän etäämmälle turistirysistä..

Jos pitää shoppailusta, west endin ostoskeskus tekee varmasti vaikutuksen.

Lähtisin koska vain uudestaan   ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosi kiva kaupunki. Oltiin viime vuoden heinäkuussa. Kova helle (jotain 35 astetta) oli ainut, joka vähän hidasti menoa. Nähtävää riitti ja hinnat olivat kohtuulliset. Suosittelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0