Sign in to follow this  
Followers 0
OliviaS

San Francisco

14 posts in this topic

Oisko kellään kokemuksia San Franciscosta? Ajateltiin jos suunnattaisiin häämatka tuonne Californiaan ja ehkä New Yorkiin tai muuhun itärannikon kaupunkiin. Olis siis ihana kuulla kokemuksia San Franciscosta  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käynyt San Franciscossa kaksi kertaa. Pidän kaupungista, koska se on isoista jenkkikaupungeista sitä "eurooppalaisinta" lajia eli keskustassa ei ole pelkkää liikekeskusta, vaan ihmiset jopa asuvat siellä. Näkymät ovat vaihtelevia, sää ei tosin ole mikään plussa tässä kaupungissa - voimakkaat kylmän veden merivirrat luovat SF-niemelle sateita ja sumua.

Mutta pääsehän sieltä ajettua helposti muuhun Kaliforniaan paremman sään alueille alle puolessa tunnissakin, ja rannikko on kaunista, samoin kuten viinialueet, ja onhan Kaliforniassa se Yosemiten kansallispuistokin, jota on todella paljon kehuttu (ei vain amerikkalaisten toimesta) - en tosin itse ehtinyt käymään.

Mutta kyllä New York on ihan ykkönen noista jenkkikaupungeista. Kaliforniassa taas on enemmän muuta nähtävää kuin kaupungit - mutta San Francisco on kuitenkin paaaaljon kivempi kuin Los Angeles. Mun mielestä  :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen muutamaan otteeseen vieraillut SFssä, viimeksi häämatkalla (kertomusta löytyy tuolta häämatkakertomus-puolelta).

Meillä oli todella upea reissu matkatessa Kaliforniassa ja sen lähiosavaltioissa.

Aika avoin kysymys tuo "kokemuksia SFstä", lyhyesti sanottuna aivan ihana kaupunki, valtavasti nähtävää, hyviä ravintoloita, fiilistä, mahtavia klubeja, kaunista arkkitehtuuria, valtavia rakennuksia, mukavia ihmisiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu luinkin tuon sun matkakertomuksen Elwing. Kuulosti kyllä hienolta reissulta.  :D Meilläkin ois tarkoituksena kierrellä ainakin parissa kansallispuistossa joten oli kiva lukee sun kertomus!

Ajattelin tosiaan kysäistä millaisia kokemuksia ois SF:stä, kun siitä harvemmin on täällä ollut kertomuksia. Mutta varmasti sieltä paljon tekemistä ja nähtävää löytyy  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oisko kellään kokemuksia San Franciscosta? Ajateltiin jos suunnattaisiin häämatka tuonne Californiaan ja ehkä New Yorkiin tai muuhun itärannikon kaupunkiin. Olis siis ihana kuulla kokemuksia San Franciscosta  :D

Ollaan sulhon kanssa ajateltu aivan samantyyppistä häämatkaa :)! Ajateltiin tosin lentää ensimmäiseksi New Yourkiin. Oltaisiin siellä ensin viikko, jonka jälkeen lennettäisiin länteen, joko LA:han tai San Franciscoon. Ensimmäisestä paikasta vuokrattaisiin auto, jolla ajettaisiin sitten toiseen kaupuniin. Välimatkalla pysähdyttäsiin katsomaan sekä luonnon- että kultturinähtävyyksiä. Me halutaan myös vierailla viinitiloilla. LA :n ja SF:n välimaakalla yövyttäisiin varmaan yö tai pari. Kun katsottiin netistä, niin USA:n sisäiset lennot eivät ole edes kovin kalliita.

Onko kukaan naikkareista toteuttanut tuollaista häämatkaa? Minkälaista oli?

Share this post


Link to post
Share on other sites

San Francisco on minusta tosi kiva kaupunki. Jos jenkeissä jossain pitäisi asua, niin se olisi helposti ykkösvaihtoehto. Tykkään siitä, että ihan oikeasti moniarvoisuus on se juttu. Ihmisiä on moneen lähtöön. Ihmisten katselu on nähtävyyksistä hauskimpia. Kannattaa käydä eri puolilla kaupunkia. Fiilis on ihan erilainen China townissa, Heights'ssä, Castrossa, Missionissa... Syömä- ja juomapuolessa löytyy kuten myös ostoksissa.

Lisäksi SF:n ympäristössä on hyviä luontokohteita. Sopiva yhdistelmä voisi olla vaikkapa viitisen päivää kaupungissa ja reilu viikko sitten autoillen ympäriinsä. Ykköstietä pitää ajaa merenrantaa, käydä Napassa ja Sonomassa viinitiloilla ja sitten vaikka jossain Kalifornian erinomaisista kansallispuistoista. (Kings Canyon, Yosemite...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aina vaan paremmalta kuulostaa  ;D

Meillä on poodle itseasiassa just samanlaiset suunnitelmat, eka new yorkiin siellä jonkin aikaa ja sitte edulliset lennot länsirannikolle ja siellä vuokrattais auto  :D itse haluun ainakin nähdä ne kansallispuistot missä on valtavia puita yms. Redwood National Park ja Humboldt Redwoods State Park. Ehkä vois ajella LA:han kans. Mutta enemmän kiinnostaa SF ja toisaalta ei haluta koko reissua olla autossa.. Mutta onhan siellä kauheesti nähtävää kyllä.. täytyy koittaa valita parhaat kohteet  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

San Franciscosta ehtii hyvin ajaa päivässäkin Los Angelesiin. Toki välin pääsee lentokoneellakin, mutta jos auton kuitenkin vuokraa, niin tuota ajamistakin kannattaa harkita. Moottoritietä pitkin San Franciscosta Los Angelesiin pääsee vajaassa päivässäkin, mutta suositeltavampaa on mielestäni ajaa hitampaa rannikkoreittiä, jossa pääsee nauttimaan paikoitellen upeista rannikkomaisemista :) Jos haluaa pysähdellä lounas ja kahvitaukoa ja muutamaa kuvaushetkeä enemmän, esim. käydä joillain viinitiloilla, niin sitten kannattaa tietysti yöpyä matkan varrella eikä yrittää tuota yhdessä päivässä ajamista.

Jos itse olisin valitsemassa häämatkakohdettani San Franciscon, Los Angelesin ja New Yorkin väliltä (kaikissa olen käynyt), niin ehdottomasti valitsisin San Franciscon. New York on tietysti "nähtävä" enkä yhtään ihmettele, jos sinne haluaa. Kaupungissa ei kyllä näkeminen ja kokeminen lopu kesken. Los Angeles sen sijaan on aika tylsä kohde ellei sitten erilaiset sen ympäristössä olevat "huvipuistot", kuten Disneyland ja Universal Studios houkuttele. Onhan niin isossa kaupungissa tietysti nähtävää, mutta ei mielestäni mitään erityisen ihmeellistä, miksi juuri Los Angelesiin kannattaisi mennä. San Franciscon etuja Los Angelesiin nähden on nuo ympäristön upeat luontokohteet ja ainakin kesäaikaan miellyttävämpi ilmasto (San Franciscossa on kylmien mervirtojen ja pohjoisemman sijainnin ansiosta lämmintä, mutta mukava merituuli puhaltaa, Los Angelesissa on taas usein paahteisenkin kuumaa). San Franciscossa pääsee myös mukavasti liikkumaan jalan ja silti näkee paljon. Los Angeles on enemmänkin sellainen levähtänyt miljoonakaupunki, jossa pitää autolla kulkea paikasta toiseen. Kaikin puolin San Francisco on kauniimpi, sympaattisempi ja varmasti useammalle eurooppalaiselle enemmän mieleen kuin Los Angeles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi SF:ssa asunut. Voin suositella häämatkakohteeksi Friscoa, mutta auton vuokraus on kyllä mielestäni ehdotonta. Se kannattaa vuokrata jo kentältä. Ihan koko lomaansa ei kannata Friscoon käyttää vaan rohkeasti vaan Kaliforniaa kiertämään. Ajakaa rannikkotietä Losiin, käykää Vegasissa tai yhdistäkää vaikka kaupunkiloma ja upeat kansallispuistot ja viinitilat. Myös Yosemiten kansallispuisto on upea paikka ja ihanteellisen ajomatkan päässä Friscosta. Lisätietoja haluavat voivat laittaa privaa. Ihanaa häämatkaa Kaliforniaan! :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko teillä vinkkejä edullisesta majoituksesta San Franciscossa?

Tai San Diegossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaan tätä aihetta. Lähdemme keväällä häämatkalle länsirannikolle (SF) ja tuoreita kokemuksia kaivataan. Onko hotellisuosituksia, ravintolasuosikkeja kaupungista? Entä viinialueilla, mitä must see paikkoja siellä on? Meillä aikaa kaupungissa n. 4 päivää/yötä ja sitten reilu viikko vielä autoillen. Vähän mietinnässä on se, kannattaako käydä Losissa asti... :flirt:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käynyt kaksi kertaa San Franciscossa kuluneen vuoden aikana työn puolesta ja molemmilla kerroilla viihtynyt todella hyvin. Suunnitteilla jopa muutto sinne. Miksi SFO sitten on niin ihana, no se on monikulttuurinen, boheemi, niitä harvoja USA:n kaupunkeja, missä voi kävellä kaikkialle.. SFO:ssa on mitä mainioin ruokakulttuuri ja eri maiden keittiöt ovat hienosti edustettuina. China Townissa pääsee tutustumaan eri alueiden kiinalaisten mukanaan tuomiin perinnekeittiöherkkuihin ja käytännössä mitä nuhjuisempi paikka, sitä maukkaampi ruoka. Toki hienompiakin ravintoloita löytyy, tosin niissä hintataso on aika korkea.

Riippuen vuodenajasta hotelleja voi saada hyvinkin huokeaan hintaan. Esimerkiksi ns. low season -aikaan marraskuu-helmikuu -välillä useat hotellit majoittavat -30%- -50% hintaan. Jos viettää parisen viikkoa San Franciscossa, suosittelen yllättävän halpaa huoneistohotellia Gaylord Suites aivan Union Squaren tuntumassa. Sisustus on modernia aasialaispainotteista, siivooja tosin käy vain kerran viikossa, mutta saapa ainakin häämatkalaiset kuherrella rauhassa... ;) Kymmenen päivää maksoi nyt joulun alla 600 dollaria. San Franciscossa kannattaa ainakin pyöräillä esim. tandemilla Golden Gatella ja jos akateemiset opinahjot kiinnostavat, niin käydä ihmettelemässä Berkeleyn kampusta. Sää on aika tuulinen ja kylmä ja talvella voi olla jopa pakkasta, kesälläkin tuuli voi olla pureva, mutta suomalaismittapuun mukaan kuitenkin kohtuullisen lämmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melkein kymmenen vuotta kulunut edellisestä kokemuksesta joten kuulisin mielelläni päivityksiä. Onko joku menossa San Franciskoon tai lähialueille tai juuri ollut? Nyt Trumpin aikana mietityttää koko USA matkakohteena mutta olisi mukava saada SF New Yorkin ja Los Angelesin kanssa käytyjen kaupunkien listalle :) Ainakin itse kaupunki, läheiset luontokohteet, frisbeegolfradat sekä pienpanimot kiinnostavat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0