Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Hei Heidi, oi toivottavasti meillä käy myös tuuri!! 3 kk wow! :girl_sigh: Mä luulin että ne paperit menee Vermonttiin, koska mun mies on New Yorkista ja se on lähin (?). Eikö se menekään noin?? Ei me laitetukaan papereita vielä kun ei nyt ihan tiedetty miten voidaan maksaa se maksu täältä käsin. Helsingin USA Embassy ei halua puhelimessa auttaa ja sähköpostittelussa kestää.. :( Käyköhän Western Union...?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Onko sun mies jenkeissä nyt? Jos on, niin helpointa on hänen sitten ihan shekillä vaan maksaa ja osoitatte sen shekin USCIS:lle (muistaakseni, parempi vielä tuplavarmistaa esim. visajourneyn sivuilta) Muuten en osaa sanoa esim. Western Unionin kautta, voipi olla liian modernia jenkki-viranomaisille ;) Vai lähetätkö paperit Suomesta käsin? Se käsittelypaikka ei mee kait sen mukaan mikä on lähin, mutta jokin osavaltio-sääntö siinä vissiinkin on. En osaa sanoa New Yorkin kohdalta... Mutta pidän peukkuja, että saatte paperit sinne Kaliforniaan tai että ainakin Vermont vähän nopeuttais tahtia. Mä sain just tänään rikosrekisteriotteen postissa, ens viikolla hoidan loput tarvittavat dokumentit kuntoon ja sitten oottelen lääkärintarkastusta, joka on heti lokakuun alussa. Tsemppiä teidän viisumi-matkalle :)

Link to comment
Share on other sites

Ah luinkin taaksepäin, että ootte nyt Suomessa.. Koska sun siippa lentelee takas jenkkeihin, maltatteko oottaa niin kauan? Nimittäin ainakin tuohon syntymätodistukseen ei käsittääkseni riitä passin sivut. :/ Ne haluaa nähdä kopion siitä jenkki-osapuolen syntymätodistuksesta osaltio ym.infoineen ja siinä todistuksen toisella puolella on pieni numerosarja ( tai ainakin mun kihlatulla on), ja kopioitiin myös se samalle A4:lle... Tosiaan kannattaa kaikki katsoa ja varmistaa miljoonaan kertaan, ettei tue turhaan sitä RFE:tä ja sen takia viivästy koko prosessi.. Mä olin jenkeissä itse kun täytettiin ja lähetettiin se eka paketti, ja meni varmaan 2 viikkoa kun vaan tarkistettiin ja hiottiin sitä, ettei vaan mitään jäänyt uupumaan. :D

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän ne sitä jonoa skannailee sillä silmällä, että kuka vaikuttaa hermostuneelta ja/tai heidän mielestään jollain tavalla epäilyttävältä. Mäkin olen aina lennellyt verkkaireissa ja meikittä, ja suhteen alkuvaiheessa kävin yleensä laukkua odottaessa naistenhuoneessa vaihtamassa nätimpään vaatekertaan, sipasemassa tukkaa ja pesemässä hampaat. Mä uskon, että matkan kestolla on myös hieman väliä. Multa nimittäin kyseltiin juuri siitä eniten kun olin menossa kahdeksi kuukaudeksi: miten voit olla pois kotimaasta noin pitkän aikaa, missä asut ja miten asunnon käy, mitä teet työksesi ja miten työnantaja laskee olla pois noin kauan, ei sulla noin paljoa lomaa voi olla, jne jne. Ellinoran vinkkasema keino voi hyvinkin helpottaa rajalla.

En usko että noissa asioissa on mitään "tee näin niin kaikki menee varmasti hyvin" -neuvoa, vaan säkästä se on paljolti kiinni. Kannattaa varautua pahimpaan ja ottaa kaikenmaailman papereita mukaan varuilta, ja toivoa parasta!

Joo liityn kanssa tähän keskusteluun, kun oon kans paljon lennellyt Suomi-USA väliä... Olin 2010-2011 J1-viisumilla työharjottelussa, jona aikana tapasin nykyisen kihlattuni (nyt meillä on K1 vetämässä, ja siinä pisteessä ollaan, että haastattelu on toivottavasti noin 3-4 viikon kuluttua). Tulin siis pois syyskuussa 2011, sitten poikaystäväni tuli marraskuussa -11 Suomeen ja mä lensin tammikuun alussa melkein 2kk:ksi jenkkeihin (helmikuun loppuun). POE oli Chicagossa ja sillon oli nuiva virkailija, mutta ei äyskässyt mulle muutakun et mulla puuttu asunnon numero, kun en muistanut sitä. Tarjosin siinä, että voin kyllä soittaa ja saan numeron, ja se vaan edelleen äkäsenä tiuskas, et sen pitää tietää MISSÄ MÄ OLEN. Ihan kun nyt oikeesti joku asuis esim. hotellissa melkein 2kk. Ja kyllähän muutenki tulee vaihdettua majapaikkaa.. Puh. Mut muita infoja se ei kysellyt, ja sanoin vaan et oon tulos tapaamaan ystäviä jne. Toisen kerran menin huhtikuun puolesta toukokuun loppuun (jolloin kosittiin, ihanaa!), tuolloin POE Dallasissa, eikä mitään ongelmia... Päinvastoin, virkailija oli hymyilevä jne. Tällä kertaa mulla oli mukana opintotodistus, palkkakuitteja, paluulippu, tiliote jne, kun olin kuullut huonoista kokemuksista. Mut ei ongelmia. Tuolloin laitettiin myös K1-paprut vetämään. Kolmannen kerran menin heinäkuun puolivälistä tähän syyskuun 10pv. asti, ja olin ihan paniikissa, että NYT ne kyllä sanoo jotain. Taas oli muuten pino dokumentteja mukana... Jälleen kerran kysyttiin et miks oon täällä, ja sanoin et oon tulossa tapaamaan poikaystävää. Virkailija kohotti kulmiaan ja kysy et aha? Ja mä sanoin vaan, että yes ja hymyilin. Ei sanonut mitään, leima passiin ja hyvää matkaa. Siinä kohtaa olin varma et nyt "narahdin" :) Tajusin myös tosiaan myöhemmin, että käytin sanoo "poikaystävä" ihan vanhasta tottumuksesta... Jotenkin "kihlattu"/fionce tuntuu kauheen tönköltä.. Mut ei kai sen oo kauheesti väliä :P No nyt Suomessa taas ja seuraava kerta toiv. viisumin kera :) Oon aina muuten varmaan tosi rähjäsen näkönen, mä en sitten millään säily nättinä, ku oon istunut ja nukkunut 12h lentokoneessa ja toikkaroinut kentillä ;) Mulla on kans aina vaihtovaatekerta ylees mukana, ja sitten vähän sipasen meikkiä ja pesen hampaat, kun "pahimmasta" eli border controllista on selvitty :)

Kivaa muuten, kun on tällänen suomi-sivu!! Visajourney on loistava, mutta siellä harvoin lukee suomi-kokemuksia kuitenkaan, ollaan me sen verran pieni maa kuitenkin :)

Link to comment
Share on other sites

Täällähän on vähän eloa! Oon hetken aikaa seuraillu, mutta nyt vasta innostuin rekisteröityyn. Oon koittanu etsii suomalaisten kokemuksia, mut ei niitä tunnu kauheesti löytyvän, joten jee tälle paikalle! Me ollaan kihlattuni kanssa alottelemassa K1 prosessia juuri, papereitten pitäis toivottavasti lähteä loppuviikosta. Pari viikkoa tässä on jo menny noitten kanssa ja mulla alkaa kärsivällisyys pettään kun mitään ei tunnu tapahtuvan.. Jätä asiat miehen hoidettavaks ja silleen.. :D Tässä joutuu muutenkin odottamaan niin kauan, niin sitten tämmöset pienetkin viivästykset tuntuu kauheelta.

Voin myös liittyä tähän border control keskusteluun... Tutustuttiin kihlatun kanssa 2011 kesällä, jolloin olin 6vkoa jenkeissä. Päädyin sitten meneen 3kk lokakuun lopussa, ei mitään ongelmaa. Toisen 3kk olin nyt kesällä, POE Las Vegasissa ja oli hirveen tympee vanhempi naikkonen. Laitoin poikaystävän osotteen siihen osotekohtaan, josta tää nainen sitten kysyi, ja noh, ei ollu kauheen innostunu et olin taas tulossa amerikkalaisen poikaystäväni luo. Alko myös väittään et saan olla maassa 90 päivää vuoden aikana, kuinka vaikuttaa siltä, et koitan asua siellä ja todennäkösesti tarviin turistiviisumin et pääsen maahan. Eli ei muuta ku secondaryyn, jossa mua parin tunnin odotuksen jälkeen haastatteli paljon mukavampi nainen. Kyseli vähän meistä, ja paluulennon nähtyään anto 3kk. Vannotti vaan, et ajoissa on lähdettävä, ja tiedänhän, et on laitonta työskennellä. Niin joo, olin ihan rehellinen kaikessa ja sanoin, ettei mulla oo työpaikkaa Suomessa odottamassa.. Oli melkonen helpotus saada se 3kk, kun parin tunnin ajan jo pelkäs, et ne laittaa mut seuraavalle Euroopan lennolle.

Heidi, alle 3kk?! Lucky you! Mä oon ihan varma et meillä kestää monta kuukautta et tulee koko NOA2. Toivottavasti kihlattu pääsee käymään Suomessa, koska mä en todellakaan uskalla koittaa onneeni.

Link to comment
Share on other sites

Jee kivaa, että tulee lisää ihmisiä tänne! Mun kaverit alkaa kai jo kohta muhun kyllästyä... Ja ei ne tietenkään osaa samalla tavalla samaistua mun tilanteeseen.

Tsemppiä teen viisumimatkalle, tosiaan vielä tuplavarmistakaa, että kaikissa on allekirjotukset, myös jos teillä on niitä extra-sivuja, jollei kaikki mahtuneet niihin lomakkeille... Ja että shekki on osoitettu oikeaan paikkaan, ja siinä on varmasti oikea summa. Me kanssa toukokuussa joku kaks viikkoo vaan käytiin läpi miljoona kertaa niitä lippuja ja lappuja.. :) Mutta kyllä se kannatti ja ei saatu RFE:tä, kun ne sitten aina hidastaa sitä päätöstä.

Meillä tosiaan meni 83 päivää. Olin varautunut, että saatas se NOA2 ehkä nyt tässä lokakuun puolivälissä. Mutta sitten lueskelin elokuussa visajourneyltä samaan aikaan Kaliforniaan lähettäneitä, ja siellä alkoi olla hyväksyntöjä roppakaupalla, niin arvasin, että meidänkin on liki.. Ja sieltähän se tuli :) Eli 7.8. Suomeen paperit saapuivat muistaakseni 20.8 ja se kuuluisa packet3 saapui mulle kait 23.8. Olin sillon vielä jenkeissä siippaa moikkaamassa, ja palasin vasta 10.9.. Voit uskoo, että mulla oli vähän hölmö olo olla siellä, kun tiesin, että mun paperit on Suomessa, mutta en voi oikein tehdä mitään niiden hyväksi! Toki koottiin se affidavit of support-paketti, ja otin sen ja back up-paketin siitä I-129F:stä mukaan Suomeen. Nyt ensi tiistaina on sitten lääkäri vuorossa, ja koitan saada kaiken muun paperisälän valmiiksi siihen mennessä, niin voin sitten vaan odotella kutsua haastatteluun.. Täytyy vaan toivoa, ettei oo mitään kuppaa tai muuta piilevää sairautta :)

Babyhanna, mihin päin jenkkejä oot suuntaamassa? Ja kyllä mä uskon, että uskallat matkustaa.. Mee vaan vähän lyhkäsemmäks aikaa, tai vaikka vaihda lippuja myöhemmäks sitten paikanpäällä. Ja jos saat kopsut siitä teen ekasta I-129f paketista,NOA1 kopio tms myös sulle, niin voit ottaa ne mukaan todisteeksi, että oot ihan laillinen :) ja tosiaan kannattaa raapia kasaan muitakin todisteita, esim koulusta, vuokrasopimuksesta jne jne. Mun mielestä siinä ei ole mitään rajaa monta kertaa saat olla siellä... Joku sano joskus, että 180pv vuodessa eli se puoli vuotta on ok olla. Mut en tiedä sitten... Sen tiedän, ettei ne kato hyvällä, jos oot Suomessa vaan vaikka viikon ja taas meet 3kk:ksi :) Mutta näistäkin oon kuullut ihan onnistuneita tarinoita, että ei sen puoleen...

Link to comment
Share on other sites

^En mä siltikään taida uskaltaa :D Ja toisaalta ihan hyvä näin, on kihlatulla parempi syy koittaa päästä tänne (töiden takia on vähän avoinna, et pääseekö vai ei). Las Vegasiin oon suuntaamassa. En tienny silloin kun tavattiin ekaa kertaa, et kihlattu oli just muuttamassa sinne. Olin jo valmis lähteen sen perässä johonkin Coloradon pikkukylään, missä se ennen asui :D Asuinpaikan suhteen ei ois voinu mennä paremmin, Vegas on mun lemppari!

Mun osilta paperit pitäs olla ok, kun ne onneks ehdin täyttään ja allekirjottaan ennen jenkeistä lähtööni. En sit tiedä miltä lopullinen paketti näyttää. Tuntuu jo, et kihlatulla menee hermot kun aina varmistelen kaikkia pikkuasioita pakettiin liittyen :D Meillähän on muuten lakimies, kun kihlattu halus sen eikä uskonu kun sanoin, et osattais kyllä ihan omin avuinkin kaikki hoitaa.. Totesin sit et samapa toi, näytti kerran vähentävän hänen stressiään kun ite tarvii kaikkia asioita miettiä. Mun mielestä tässä nyt kestää vaan ylimäärästä aikaa sen takia, kun joutuu ravaamaan toisessa päässä kaupunkia, myöskin kun näköjään käy siellä vaan vapaapäivinään.. Nyt pitäs kuitenki olla paperit allekirjotuksia vailla enää. Ja no, jos ajattelee et kaks viikkoo sitten käytiin ekan kerran ton lakimiehen juttusilla, niin ehkä se ei oo pitkä aika. Mutta kun en oo niin kärsivällinen, vaan kaikki ois pitäny tapahtua heti :D

Hienoa, saat sitten Heidi kertoa tosta lääkäristä. Mä vihaan lääkärissä käyntiä ja neuloja, joten en kovin innolla odota tota kun tiedän ettei mun rokotukset oo ajantasalla. Mä oon koittanu kaiken tärkeen painaa mieleen ja selvittää asioita jo valmiiks, ettei sitten tarvii siinä NOA2 tai packet 3 jälkeen alkaa vasta miettiin. Kaiken pitäis olla suht helppoa, ainut on et tarviin rikosrekisteriotteen myös Englannista, joten toivottavasti siinä ei kestä kovin kauaa.. Kun ei sitä uskaltais tilata ennen kun tulee NOA2.

Link to comment
Share on other sites

Olkaa vaan tosi varovaisia lakimiehen kanssa, niitä mahtuu siellä jenkeissä niin moneen junaan ja oon lukenut, että jengi on saanu RFE:tä ihan tyhmistä jutuista; siis ihan inhimillisiä mitä se lakimies on vaan unohtanut tehdä. Meillä kävi se lakimies myös mielessä, mutta tuolta Visajourneystä ja täältä on saanut niin paljon apua, että tuntui, ettei oikeastaan ole tarvetta. :) Ja oon nyt mailaillut tosi paljon yhden Juha-Pekan kanssa, joka on täälläkin sivustolla, löysin Visajourneyn kautta infon. Hänelle hyväksyttiin K1 heinäkuussa, joten kaikki on vielä tuoreessa muistissa.. Ja kyllä mä oonkin sitten kaikkea kysellyt, melkeinpä vois hällekin jo maksaa palkkaa tästä vaivannäöstä ;) Vaikka kyllä ainakin itse ihan mielellään jaan kokemuksia, kun tiedän miten paljon muiden kokemukset on itseäkin auttanut... Ja on tosi kivaakin lukea muiden onnistumiskokemuksia! :)

Mitä tulee rokotuksiin, niin mä luulen kyllä että ainakaan rokotuksista sun ei kannata huolehtia...? Suomalaiset on aika lailla jo rokotettuja, mäkin just hain koko elämän rokotuskirjon ja ei multa taida puuttuu ku hepatiitti-B, kun en oo sitä laiskuuttani ottanut aiemmin (tyhmä minä!!), mut senkin saa siellä tarkastuksessa. Muilta piikeiltä siel ei kyllä taida välttyä.. Ainakin verikoe, yäk! Mun tarkastus onkin itse asiassa vasta ens viikon torstaina, ne soittivat tänään ja uudelleen aikatauluttivat sen.

Ja Las Vegas! En oo siellä koskaan käynyt, mutta pitää kyllä päästä!! Mun kohtalona on tuo keskilänsi, mutta kyllä mä siellä ihan hyvin oon viihtynyt, sieltä pääsee autoillenkin aika helposti moneen paikkaan.

Link to comment
Share on other sites

Moi! Mä luulen, et se NOA2 nopeuteen vaikuttaa myös se, mitä työtä ym. se tuleva puoliso tekee. Meidän RFE tuli, vaikka oltiin lähetetty kaikki ns. tarvittavat asiakirjat. NOA1 tuli maaliskuun alussa ja RFE oli lähetetty meille vasta elokuun alussa. Ja tämä siis Californian päästä. Mutta nyt vihdoin on mekin saatu NOA2 ja onneks on papruja tässä jo ehditty keräilemään. Työsopimuskin loppuu vasta marraskuussa, joten eipä tässä mikään kiire ole. Mieskin on vielä vähän aikaa työkomennuksella. Hiljaa hyvä tulee. Stressaavaahan tämä on, mutta nyt tulee mieleen, että täytyy todella nauttia tästä Suomesta ja ystävistä täällä kun vielä on! Odottaminen on surullistakin, mutta surullisempaa olisi, jos ei olisi mitään mitä odottaa. Tsemppiä kaikille!

Link to comment
Share on other sites

Heippa Ea! Me ollaan melkein sitten samassa junassa! :) Oot kyllä oikeassa, nyt pitäisi nauttia Suomesta ja ystävistä, kun sitten menee tovi, ennen kun pääsee taas tänne takaisin... Toivoisin vaan, että tää prosessi-osuus olisi jo ohi, niin voisin hyvillä mielin nauttia.. :/ Nyt tää viisumihässäkkä on koko ajan mielessä, ja pelottaa jos jokin meneekin pieleen. Toivottavasti viisumi on kuitenkin kätösissä tuossa lokakuun puolivälissä, sen jälkeen aion kyllä olla vielä Suomessa muutaman viikon ja ottaa ilon irti ruisleivästä ja suomi-suklaasta! :P

Teilläkin tosiaan nyt menee asiat ihan niin nopeesti kun vaan haluatte, Suomen lähetystö näyttää olevan ihan mielettömän nopea liikkeissään.

Link to comment
Share on other sites

Me ei vieläkään pystytty laittaa niitä papereita kun ei Western Unionit tms käynyt, vaan täytyy olla usan shekki usan pankista.. No eihän mun miehellä ole mukana tyhjiä shekkejä hohhoijaa.. no ens viikolla kun hän on usassa, lähtee paperit menemään.. sit alkaa odotus... :( kaikki vielä edessä :(

Link to comment
Share on other sites

Heippa Mrs.Cat, milloin on haastattelu? Ollaan siis melkein samassa vaiheessa. Mulla haastattelu ehkä noin 3vk sisään, riippuen minkälaisella aikataululla lähetystö on kun viikon päästä laitan checklistin menemään. Kuinka nopeasti sait ajan?

Miss_S, tiedän ton tunteen.. Kurjaa, että joudutte vielä odottamaan. Pystyttekö kuitenkin tapamaan tässä välissä? Ja toivottavasti teen hakemukset menee sinne Californiaan!!

Link to comment
Share on other sites

Joopa joo, eipä sitten lähteny hakemus vielä tänään. Maanantaina ehkä. Oon tosin menettäny toivoni koko homman suhteen, yhdet on jotain sekoillu koko shekki homman kanssa. Tai ehkä en nyt ihan vaan tajunnu mitä mies selitti, kun ei sillä oo mitään hajua siitä miten asiat pitäs hoitaa. Täältä päin on vähän vaikea seurata mitä se lakimies puuhaa, ja yhdellä mene meitsiin hermot kun varmistelen koko ajan kaikkia pikku juttuja...

Link to comment
Share on other sites

HeidiShawn mun haastattelu on viikon päästä :girl_dance: :girl_dance: NVC lähetti haastatteluajan n, 2 viikkoa sitten tuli vähän hoppu lääkärintarkastuksen kanssa. Osaisiko joku sanoa, että mikä lentoyhtiö olisi paras tai mikä lentokenttä jenkeissä olisi hyvä, kun visan kanssa sinne menee, mä olen kuullut, että JFK olisi sellainen jota kannattaa vältellä

Link to comment
Share on other sites

Eli kolmisen viikkoa? Mulla on se lääkäri ens viikon torstaina, vähän arvuuttelin et uskallanko jo heti samana päivänä laittaa sen jälkeen checklistin menemään, kun medikaalituloksissa kai menee joku viikko (kaks?) Mut enköhän mä viim. seuraavan viikon alussa uskalla laittaa sen postiin. Joko kävit lääkärissä Mrs.Cat, ja jos joo, missä kävit ja minkälaiset kokemukset? Ja kuinka nopeasti tulokset luvattiin?

Mä oon itse lentänyt sekä Chicagoon, että Dallasiin, (Nykiinkin JFK, mutta jo vuonna 2007) ja ei mulla nyt suurempia ongelmia ole ollut kummassakaan, vaikka oon ollut turistiviisumilla. Siinä vaiheessa, kun sulla on jonkinnäkönen jenkkien immigrant-viisumi kätösissä, niin siellä kait melkein levitellään punasta mattoa. :) Eli ota minne vaan mistä löydät parhaat hinnat ja sulle parhaat jatkoyhteydet, jos tarvitset. Muista vaan varata ainakin se noin 3h jatkolentojen väliin, kun pitää jonottaa ja ehkä vaihtaa terminaalia ja ottaa lasi viiniä ;) Lentoyhtiöistä tykkään eniten British Airwaysista ja Lufthansasta noin niinkun yleensä, mutta AA lentää suoraan Helsingistä Chicagoon joka päivä, mikä on huiman nopea. Minne päin oot suuntaamassa? Ja kerro sitten täällä, miten haastattelu sujui!!

Babyhanna, höh että vaan kestää... Tiiän, että on kurjaa koittaa täältä käsin varmistella onko kaikki kunnossa. Itse just huomasin tänään, että siihen DS-230-lomakkeeseen, joka lähetetään ekana lähetystöön, oon laittanut pikku virheen... Siinä kysytään paikkoja, missä on asunut sen jälkeen kun on täyttänyt 16 ja mun nykyinen kaupunki on Helsinki, ollut marraskuusta 2010 ja siihen lomakkeeseen laitoin epähuomiossa marraskuu 2011. Huomasin sen, ja menin tietty jo ihan paniikkiin. Visajourneyllä vaan neuvoivat, että teen uuden lomakkeen (tai mulla on se extra-paperilla, kun ei lomakkeelle mahtunut) ja vien mukanani vaan haastatteluun ja selitän pikku kämmini. Onko jollain muuten kokemusta tuosta, onko kyseessä vakavakin töppi? Ei nyt uskoisi, mutta silti mietin pitäisikö mailailla lähetystöön ja tiedustella asian laitaa... Mutta oli niin mukavaa, kun Shawnin kanssa yhdessä täyteltiin se I-219F-paketti, ja yhdessä oikoluettiin moneen kertaan, niin ei tullut tollasia typeriä virheitä. Mielestäni luin nytkin, mutta vilkkui kai jo numerot liikaa silmissä :) Ykkönen näytti jo nollalta... :D

Tsemppiä meille kaikille! Kohta me ollaan siellä! :)

Link to comment
Share on other sites

Hei jee, joku muukin suuntaamassa Vegasiin! Mihin päin Vegasia? Mä tuun perässä sit ens vuonna... Kuinka kauan teillä on kestäny hakuprosessissa? Lentokentistä en tiedä, itse en haluu vaihtoa jenkeissä vaan lentää suoraan Vegasiin, eli vaihto tyyliin Lontoossa. Mä tykkään eniten British Airwaysistä kans.

No, nyt on jo vähän parempi olo. Ois vaan hienoa kun sais ne paperit perille asti, jos sit mahdollisesti vähemmän stressais.

Heidi, luulis ettei toi oo kovin paha moka.. Mailasitko lähetystöön ja kysyit siitä? Mulle kans meinas sattuu noita kämmejä, just taisin jonkun asuinpaikan tai työpaikan vuoden laittaa väärin ihan vahingossa kun niitä vuosilukuja siinä niin pyöri. Kolmannella kerralla tais tulla kaikki ihan oikein. Eli kyllä saa oikolukee paperit tarkkaan :D Ja varsinkin kun välillä tulee ihan vaan ajatusvirheitä.

Link to comment
Share on other sites

Jee ja mun pitää sitten tulla vissiin käymään Las Vegasissa, niin voidaan pitää joku tyttöjen suomi-ilta! :) Sieltä minne meen (Springfield/Kansas City MO) on jopa suora lento päivittäin jollain low cost-yhtiöllä...

Mä oon kanssa menossa Borgströmille, piti olla tiistaina mut ne siirsi sen ens torstaille. Pöh. No mut kyllä mäkin sitten uskallan varmaan laittaa checklistin menemään heti samana päivänä tai viim. pe. Kun meneehän siinä postin kulussakin se päivä-kaks. Pitiköhän se viisumimaksu muuten olla myös maksettuna sillon kun sen laittaa postiin? Vai riittääkö, että vie sen maksukuitin vaan mukana haastatteluun...? Tietysti siinä on se kohta, mikä pitää ruksia siitä checklististä, että se on hoidettu.

En laittanut vielä mailia, mutta kyllä mä luulen, että laitan. Ihan varmuuden vuoksi, vaikka veisinkin sitten sen korjatun lapun vasta sinne haastatteluun, mutta ainakin ne tietäs.. Ne kyl tuntuu suhtautuvan aika rennosti täällä Suomen päässä; mulla oli väliaikanen osoitteenmuutos tossa välissä, kun paprut oli jo matkalla Suomeen ja kysyin, että pitäskö siitä johonkin ilmottaa niin ne oli vaan, että no worries, ei tarvii :) Ainoo vaan, että mun piti tehdä se väliaikasena, mutta se olikin jostain syystä mennyt pysyvänä muuttona. Hain mun virkatodistuksen ja siel oli väärä osoite, hups. :) Soitin sinne maistraattiin, ja meen fiksaamaan sen maanantaina ja hakee uuden, toivottavasti ne pystyy siel vaihtamaan sen muuttopäivämäärän takas tai on taas muuttopäivät ihan eri mitä on lomakkeissa :) Mä oon viimisen 2 vuoden aikana muuttanut niin paljon, etten pysy enää kärryillä. Annoin mun asunnon pois kun lähdin vaihtoon 2010, ja sen jälkeen oon enimmäkseen asunut Suomessa ollessa kaverien tai sukulaisten nurkissa, niin oon joutunut välillä vaihteleen osoitteita paikasta toiseen.. Vaikka kaupunki onkin pysynyt samana. Varmaan olis helpompi pitää vaan jotain Poste Restantea, joka mulla olikin hetken, mutta aattelin, että on parempi, että on vakituinen asuinosoite niin ne ei ala mitään ihmettelemään, että mikäs tää tyyppi on :)

Link to comment
Share on other sites

Ma taisin maksaa sen summan ja tuoda kopion maksukuitista viisumihaastatteluun. Mulla oli hakuprosessissa mummola kotiosoitteena, kun vaihtelin tyovuorojen mukaan punkkaa mummolasta ns. "mun" huoneesta mun aidin vierashuoneeseen ja takaisin... <_<

Link to comment
Share on other sites

Guest Epätoivoinen

Heipparallaa "pitkästä aikaa"

Tiedän, että tää ketju on pyhitetty K1-visalle, mutta voisiko joksu fiksu kertoa mitä tapahtuu, jos turistina lennän Jenkkeihin ja sitten siellä kappas kippas yllättäen päätämmekin mennä naimisiin? Saanko jäädä USAan samantien odottelemaan paperisodan valmistumista ilman että täytyy palata Suomeen???

Ja muuten vinkki vitonen kaikille: suosittelen kaikille älypuhelimiin saatavilla olevaa WhatsApp -sovellusta! Ko. sovellus mahdollistaa ilmaiset tekstarit ympäri maailmaa, kunhan puhelimesta löytyy nettiyhteys, kuten nykyään kaikilta löytyy - kyseinen sovellus on ainakin pelastanut meidän elämän! :) Tekstareita meidän suhteessa lähtee rapakon toiselle puolelle ja takaisin varmaan 100 päivässä! Sovellus on ilmainen ensimmäisen vuoden ja sen jälkeen maksaa 0.99 dollaria per vuosi eli äärimmäisen halpa! Suosittelen kaikille! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Epätoivoinen

Heidi kirjoitti: "Olin 2010-2011 J1-viisumilla työharjottelussa, jona aikana tapasin nykyisen kihlattuni (nyt meillä on K1 vetämässä, ja siinä pisteessä ollaan, että haastattelu on toivottavasti noin 3-4 viikon kuluttua)."

Siis täh, mä en tajuu - en oo ajatellutkaan tuota J1-viisumia vaihtoehtona, kun J1-viisumia koskee se 2-vuoden sääntö eli ko. viisumin jälkeen pitää olla kotimaassa 2 vuotta! USA:n Helsingin suurlähetystön sivulta:

"Two-Year Rule

Exchange visitors who receive funding from a national government (US or foreign) are subject to INA 212(e) which restricts them from returning to the US as non-immigrant employees (H, L visas) or immigrants (K, or LPR) for two years from the date of their departure from the US. This requirement does not bar them from traveling to the US for other purposes such as conferences and vacations during that time frame. Although not always directly funded by a national government, many foundations receive support from the government which makes the exchange visitor subject. Also, recipients of KELA opintotuki are subject to the two-year rule. To learn more about the rule, please go to the State Department’s web page."

Siis eikö käytännössä kaikki työharjoittelujärjestöt/koulut ynnä muut saa vähintäänkin Suomen valton avustusta? Tuon 2-vuotis-säännön vuoksi olen sulkenut pois tuon J1-viisumin, koska olen pelännyt, etten sitten 2 vuoteen voi saada K-viisumia! Miten on?

Link to comment
Share on other sites

Heippa Epätoivoinen :)

Jep, tämä sääntö on olemassa... Ja itsekin panikoin, kun eka luin tuosta infoa. Mutta 2-vuoden sääntö tulee siis vain, mikäli oot nostanut Kela:n tukea ym. Mä olin työharjoittelussa elikkäs ihan duunissa, ja koska mulle maksettiin palkkaa enkä nostanut tukia, niin tää sääntö ei päde muhun. Passissa olevassa J1-viisumissa mikä mulla oli, lukeekin ihan jotenkin näin " 2 year rule doesnt apply in this case".

Mutta jos meet kouluun; yliopistoon tms sillon se valitettavasti pätee. Mulla on yksi kaveri vielä karenssissa ens tammikuuhun asti...

Ja mitä tulee tohon naimisiinmenoon turistiviisumilla.. Mulla on yks hollantilainen kaveri, joka teki sen muutama vuosi sitten ihan onnistuneesti. Tää tyttö oli kans ollut J1:llä ja tavannut miehen, ja tuli takaisin jenkkeihin noin vuoden jälkeen ja menivät naimisiin. He onnistuivat, mutten kyllä suosittele sitä, koska periaatteessa se on lainvastaista, ja pahimmillaan sulle voi tulla 5v/ikuinen porttikielto jenkkeihin. Varmempaa on mennä ihan laillisia teitä, joko kihlausviisumin/naimisiinmeno-viisumin kautta :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...