Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Vaikuttais siltä, että se syntymätodistus varvitaan vain hakijalta eli sulta, koska packet3:ssa on erikseen mainittu, että Affidavit of Support + todisteet tarvitaan US kihlatulta mutta ei mainintaa erikseen syntymätodistuksesta. Niin ja kihlatun nimeä ei mainita itse DS-156k kaavakkeessakaan.

 

Jos sä Hanna haluat ja tulee tarvetta, niin pistä mulle yksärillä sun maili ja mä voin pistää nuo skannatut kopsut sulle liitteinä (niitä ei näköjään saanut tänne pistettyä, liian isoja) - ne on enkuksi joten sä voit myös lähettää ne M:lle todisteeksi jos haluat :) Mutta siis mä en tosiaan tiedä jos noi ohjeet on muuttuneet tässä välissä.

Link to comment
Share on other sites

Eve, luulen, etta ohjeet on aika samat, olivat ainakin mulla nyt tuossa syksylla 2012.

Ja tosiaan ma en laittanut amerikkalaisen osapuolen syntymatodistusta, omani vain. Eli juuri sen pitkan version virkatodistuksesta. Omalta kihlatulta (nykyiselta aviomiehelta) sain tohon Affidavit of support osioon Kirjeen tyonantajalta, W2 eli verotustodistukset vuosilta 2009, 2010 ja 2011, tiliotteet muutaman kuukauden takaa, palkkakuitit muutaman kuukauden takaa seka kopiot elakesuunnitelmasta ja henkivakuutuksesta. 

Ja mita tulee passikuviin, niin ohjeissa oli etta 5, mutta multa ne otti vain 2. Mutta tietty kannattaa noudattaa niita ohjeita, ja varautua ottamaan mukaan se pyydetty 5 kpl. :)

Link to comment
Share on other sites

Mulla oli myös toi ihan sama lista kuin minkä Eve laittoi. Ja se oli vähän Heidin jälkeen. 

Niitä passikuvia tarvitset kyllä yhteensä sen 5 kpl, koska lääkäri ottaa 3 kpl ja konsulaatissa 2 kpl. Mä otin kuvia yhteensä 8 kpl, koska niissä ohjeissa lukee erikseen valokuvia 5 kpl ja lääkäriin ota 3 kpl kuvia. Mutta luulen, että se 5 kpl oli tosiaan se kokonaismäärä, koska ne otti vain tuon Heidinkin mainitseman 2 kpl... En tiedä, missä asut, mutta mä sain Helsingissä Kasarmitorin lähellä (ihan poliisiaseman vieressä) sijaitsevasta valokuvaamosta tosi hyvän diilin noista kuvista ja 8 kpl kuvia sain halvalla. Yhteensä tais olla noin 20 e ja tosi hyvä laatu.

 

Niin, mulla oli mukana haastattelussa miehen syntymätodistus (virallinen kopio), mutta eivät ne sitä ottaneet. En usko, että sitä tarvii ollenkaan - varsinkin jos Heidillä ei sitä ees ollut mukana. Sehän on kuitenkin lähetetty jo i-129 mukana. 

Muokattu: , käyttäjä: Ea*
Link to comment
Share on other sites

Kiitti! Mä asun suht kaukana Helsingistä, mutta jos ei muuta keksi, niin täytyy sitten lääkärireissulla käydä ottamassa siellä kuvia. Tulis paljon halvemmaksi toi Ean mainitsema kuvaamo, täällä on puolet kalliimpaa! Aloin miettiin, et mulla pitäis kyllä olla tasan 5 kuvaa, kun eihän siinä ekassa paketissa tainnu mennä kun yks. Kaks niistä on tosin miehellä, ja mulla on vähän semmonen oletus, et se on jo hukannu ne... Se muuten mukisematta usko mua, kun kirjotin sille pitkän listan mitä sen täytyy tehdä ja lähettää mulle. Meinas peräti koittaa saada kaiken kuntoon niin, et vois lähettää mulle loppuviikosta. Ei tässä nyt ihan niin kiire kuitenkaan oo, mutta kiva jos tajus, et meitsi oli vähän vihanen sen saamattomuuden vuoksi :D

 

Ja BTW.. Mitä pitkässä virkatodistuksessa on? Osoite ainakin täytyy olla? Äiti haki mulle sillon syksyllä virkatodistuksen kirkkoherranvirastosta, pyysi pitkää ja sai vaan sivun mittasen. Aattelin jo silloin, ettei se nyt kyllä ihan oikeen mallinen ollu.

Link to comment
Share on other sites

^"Pitkassa" virkatodistuksessa pitaisi kait olla kanssa vanhemmista ainakin suppeat tiedot, ja muistaakseni omassani oli aviosaaty, eli "single", kun englanniksi pyysin, "pitka" on harhaanjohtava termi. Mulla oli sivu, plus kakkossivu oli se apostilletodistus. :)

Muokattu: , käyttäjä: PennyV
Link to comment
Share on other sites

Juu, kuten siihen listaan laitoinkin (ja konsulaatin listassa lukee), syntymätodistuksessa pitää olla vanhempien nimet, syntymäajat ja -paikat - eli ymmärtääkseni koska siinä on enemmän tietoja ja näin ollen se on hieman pitempi kuin "perusversio", niin sitä sanotaan pitkäksi versioksi. Vaikka tosiaan eihän se mikään pitkä ole, kuten Penny sanoikin niin apostille vie sen toisen sivun.

 

Jos sulla ei siinä ole vanhempien tietoja, niin maistraatista saa helposti tilattua uuden apostillen kera (niitä kannattaa ottaa saman tien muutama extra varmuudeksi).

Link to comment
Share on other sites

Pabe, me muutetaan Wisconsiniin, mutta K1-hakemus on käsittelyssä Californiassa :)

 

Taitaa toi ylimääräinen matkalaukku kerrallaan olla edullisin vaihtoehto rahdata tavaraa merten ylitse...

 

Postin kautta se max 30kg ja hintaa tais olla 125euroa.

 

Yhden tarjouksen sain tavaroiden lähettämisestä lavalla, meritse tai lentäen, kopioin sen tähän:

 

OPTION 1 / 2:
Removal based on Sea Cargo door to door
- rates are valid up to 3 m3
Base charge 1005 EUR
Sea Cargo USD 653(~ 481 EUR)
Destination Service in USA: USD 1145(~ 844 EUR)

Removal door to door up to 3 m3 as part load 2330 EUR


Please note that VAT will not be added to shipments exported from EU
Please note that invoice will be in Euro according to exchange rates on day of
export and according to volume when loaded into sea crates.
Rate include:
Pick up from client residence, loading into suitable sea crates, export
clearance, Sea Cargo, Import clearance, terminal handling charges and
delivery to residence, unpacking and removal of debris.
Rate exclude:
Packing Service and materials, inventory, piano or similar items handling,
insurance (please see conditions below, otherwise uninsured), exceeding
volume, please see possible extra charges in USA on last page of this quote
and instructions by our removal partner in USA.
 

OPTION 2 / 2:
Removal based on Air Cargo door to door
- rates are valid up to 2 m3 / 334kg
Base charge 250 EUR
Air Cargo terminal to terminal (min. 100kg) 4,90 EUR / KG
Destination Service in USA: USD 1045(~ 770 EUR)

Removal door to door up to 2 m3 as by Air Cargo 2656,60 EUR


Please note that VAT will not be added to shipments exported from EU
Please note that invoice will be in Euro according to exchange rates on day of
export and according to volume when secured on suitable pallets.
Rate includes:
Pick up of ready packed boxes from client residence, securing on palettes,
export clearance, air cargo, import clearance, airport terminal handling
charges, delivery to residence, unpacking and removal of debris according to
instructions by our Removal partner (see last page).
Rate exclude:
Packing service and materials, piano or similar items handling, insurance
(please see conditions below, otherwise uninsured), exceeding volume/weight,
please see possible extra charges in USA on last page of this quote and
instructions by our removal partner in USA.

Link to comment
Share on other sites

HeidiShawn, pyysikö ne noi kaikki luettelemasi liitteet sen I-134-lomakkeen liitteeksi miehesi työnantajalta? Luettelit Kirjeen tyonantajalta, W2 eli verotustodistukset vuosilta 2009, 2010 ja 2011, tiliotteet muutaman kuukauden takaa, palkkakuitit muutaman kuukauden takaa seka kopiot elakesuunnitelmasta ja henkivakuutuksesta.

Mun siipalla ei esim. ole henkivakuutusta, eläkesuunnitelma on. Työt on urakkaluonteisia, eli työnantaja vaihtelee, työskentelee liiton kautta. Hirvittää jos meillä ei olekaan jotain dokumenttia mikä pitäisi olla :(

 

Miten te muutte olette työllistäneet itsenne? Meneeköhän siinä kauan että saa työluvan ja voi alkaa etsiä itselleenkin jotain töitä?

Link to comment
Share on other sites

Eve ja PennyV, kiitti. Oli mulla noi vanhempien tiedot siinä, mutta jotenkin se tuntu silti väärältä heh. Jokatapauksessa pitää tilata uus, niin saapi sit maistraatista.

Munkin piti kysymäni lisää noista affidavit jutuista. Visajourneyltä puhutaan paljon tax transcripeista, olin koko ajan siinä uskossa, et semmonen täytyy hommata. Enemmän tutkailtuani luin W2:sta. Riittääkö W2 + 1040? (Plus tietty kirje työnantajalta ja palkkakuitit) Eli siis mitä ne Suomessa haluaa, W2 vai tax transcript?

Link to comment
Share on other sites

W2-lomakkeesta ilmenee työnantajalta saadut tulot ja maksetut verot koko verovuonna.

 

Kirje työnantajalta voi yksinkertaisimmillaan olla formaatissa "Person X is employed at Company Y in the position of Z. His salary is $xx,xxx per annum." tietysti firman logolla, pomon allekirjoituksella ja yhteystiedoin. Meille toi kelpasi.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli K1:n affidavit of supportin liitteenä ainostaan W2 yhdeltä (vai olikohan kahdelta) vuodelta sekä miehen tiliotteita parilta kuukaudelta. Oltiin jo lähetetty työnantajan kirje I-129:n RFE:nä, joten muuta ei mulla ainakaan ollut todisteena. Mutta luulisin, että se vähän riippuu työnantajasta ym., mitä sinne kannattaa laittaa... Nagoon, en murehtisi kauheesti noista vakuutusjutuista. Mun miehellä kyllä on noi, mutta niitä ei olla missään vaiheessa näytetty. Niistä todisteista pitäis vaan näkyä se, että sun miehellä on tarpeeksi varallisuutta elättää sut, ja siis pitempi aikaisesti. 

Muokattu: , käyttäjä: Ea*
Link to comment
Share on other sites

Juu mekin lähinnä laitettiin asenteella "kaikki mahdollinen" :) Konsulaatissa eivät vilkaiseetkaan (eikä ottaneet sinne arkistoihinsa tai mihin lie) kuin sen sulhasen täyttämän affidavit-lomakkeen, ne W2:t ja kirjeen työnantajalta. Eli ei huolta, mikäli ei löydy kaikenmaailman vakuutus ym. Lippulappusia. Pääasia tosiaan on, että sulhasen tulot riittävät elätykseen ja hän pystyy sen todistamaan. Mikäli se keikkatöistä johtuen on hilkulla ym, voi harkita sen sponsorin hankkimista esim. sulhasen vanhemmista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tämä on aivan karmean hermoja raastavaa! Prosessing time vaihtelee niin hurjasti, välillä 132 ja 182 päivää! Miten te muut kestitte tän ekan vaiheen odotuksen?? Noh, noin 80 päivää jo mennyt, eli ehkä sieltä jotain kuuluu viimeistään sadan päivän päästä :D Meillä on K1-hakemus Californian toimistossa.

Babyhanna, joko te olette kuulleet jotakin? Katseltiin että jonkun K1-hakemus oli hyväksytty reilussa 40 päivässä, aivan epistä! :)

 

Lisämatkalaukun hinta oli muuten tässä kuussa noussut yllättäin 50 eurosta 100 euroon...ainakin SAS:lla... että eipä taida enää sitten sillä tavalla tavaroiden kuljetus hiljalleen USA:han olla halvinta :(

Link to comment
Share on other sites

Nagoon, ne tuntuu olevan ihan jumissa Calissa. Pysyttelin kaukana visajourneylta viime viikkoon asti, mut sitten oli pakko kattoo mikä meininki, kun NOA2:sta ei kuulunu.. Ovat kuulemma jo pari kuukautta sanoneet, et käsittelee July 18 hakemuksia tällä hetkellä, eli siellä ei tapahdu yhtään mitään. VJ:llä on tosi paljon heinä-/elokuun hakijoita, jotka edelleen odottaa päätöstä, eli nyt on pikkasen epätoivoset fiilikset :(
Tosin kävin just tsekkaamassa, ja joku oli postannu et on saanu NOA2 eilen, Calista 5kk2vkoa jälkeen! Täytyy vaan toivoa, et siellä maagisesti alkais yhtäkkii nopeutuun niin, ettei meidän tarvii enää kauaa odottaa. Tsemppiä odotukseen, on tosiaan hermoja raastavaa!

Link to comment
Share on other sites

Huh kun lukee noita teen juttuja, niin oon kyllä niin onnellinen (ja onnekas!!) et laitettiin hakemus sillon toukokuussa.. Kun siinä vatvottiin ja hiottiin kulmia, ja tarkistettiin joka kohtaa miljoona kertaa... Meillä se NOA2 tuli reilussa 80 päivässä sillon. Mut sen jälkeen Cali menikin ihan jumiin.. Todella kurjaa lukea, että vaan kestää kestää.. Onneksi tosiaan tämä Suomen puoli on melko nopea, se edes lohduttanee. Miettii vielä niiden maiden hakijoita, jotka joutuu uudelleen byrokratian rattaisiin omassa maassaan ja joutuvat odottelemaan uusiksi sen joku 5kk. Tsemppiä!!!

Link to comment
Share on other sites

Mä sanoisin, että kannattaa muistaa noita tilastoja katsellessa myös se, että jokainen keissi on omanlaisensa ja siksi jotkut saattaa kestää kauemmin kuin toiset. Meillä siellä samaisessa Calissa kesti viime vuonna pitkään (6 kk) ennen kuin mitään tapahtui (vrt. taas edellä HeidiShawn). 

Tsemppiä odotukseen! 

Muokattu: , käyttäjä: Ea*
Link to comment
Share on other sites

Miten multa nyt on ihan hukassa lista rokotuksista jotka pitäis ottaa... olisiko jollain teistä linkkiä? :)

 

Voisi tässä ajan kuluksia alkaa sen projektin. Tosin ilmeisesti kaikkia listalla olevia rokotuksia ei tarvita, kuten täältä sain infoa ;) Eli vain age-appropiate-rokotteet. Vaan mistäs mä tiedän mitkä ne on? Tietänevätköhän jos kysyn sieltä Eiran tai Hakaniemen lääkärikeskuksista? Otetaanko verikokeet ja röntgen samalla käynnillä vai pitäisikö niihin mennä jo ennen lääkärillä käyntiä? Ilmeisesti kannattaisi mennä tuonne Eiran lääkärikeskukseen?

 

Kiitos taas kaikille :)

 

En taida vähään aikaan seurailla enää noita käsittelyaikoja, olivat taas Calissa 188 päivää...  :girl_mad: 

Link to comment
Share on other sites

Nagoon, USCIS saitilta löytyy lista, googlaamalla löytyi tämä eli tässä alustava listaus (käsittääkseni lista saattaa kuitenkin vaihdella hieman, ja riippuu CDC:stä):

  • Mumps
  • Measles
  • Rubella
  • Polio
  • Tetanus and Diphtheria Toxoids
  • Pertussis
  • Haemophilus influenzae type B
  • Hepatitis B
  • Any other vaccine-preventable diseases recommended by the Advisory Committee for Immunization Practices

 

Eiraan tai Hakaniemeen kannattaa toki yrittää soittaa ja kysyä, jos he voisivat auttaa rajaamaan rokotuslistaa. Verikokeet ja röntgenit otetaan lääkärikäynnillä, joten valmistautumiseksi riittää selvittää rokotukset. Yleisesti kannattaa katsoa, että aiemmat perusrokotukset on voimassa, kuten vaikka jäykkäkouristus.

 

Tsemppiä odotukseen!!

Link to comment
Share on other sites

Suosittelen soittamista Hakaniemeen :):D Mulla on Eirasta vahan ei niin mairittelevia kokemuksia :( Tai eipa muuten mitaan, mutta vahan se tohtori Borgstrom on erikoinen tapaus ja silta tietojen saaminen on hankalaa ja tiedot hieman puutteellisia. Ja tosiaan komppaan Evea, kannattaa tarkistaa nuo perusrokotukset kuntoon ennen vierailua. Monen tyopaikan/opiskelupaikan kautta ne on mahdollista saada ilmaiseksi, mutta mikali ne ottaa laakarikaynnilla, siita joutuu pulittamaan extraa. Minulta puuttui polio ja se kustansi 45 euroa siihen muutenkin aika suolaisen laakarilaskun paalle. 

 

Tsemppia kaikille odotukseen!! 

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Eve listasta! Löysin vielä tällaisen aika kattavan sivun rokotuksista

 

http://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/exams/ti/panel/vaccination-panel-technical-instructions.html

 

Nyt sitten selvittelen omia rokotuksiani, huh huh! Polion saa muuten ilmaiseksi terveyskeskuksesta ;) Uskookohan ne lääkärintarkastuksessa jos kertoo että on jo sairastanut vesirokon`? Ettei sitä rokotusta tarvitse hankkia.

 

Uusia kysymyksiä: kuinkahan paljon etukäteen sen pidemmän virkatodistuksen ja rikosrekisterin poliisilta vois hankkia? Mietin että vois nekin hoitaa alta pois mutta en halua että haastattelussa ne sitten sanovat että ne ei saa olla esim paria kuukautta vanhempia :D

Link to comment
Share on other sites

Mä komppaan Heidiä, en suosittele ainakaan Borgströmiä. Mulle se oli kirjoittanut siihen lomakkeeseen ihan väärin mun syntymäajan ym. Oli muutenkin aika sekava ja epäilyttävä koko tapaaminen. En toisaalta osaa sanoa, kuinka paljon parempia nämä muut tohtorit ovat. Vesirokkorokotusta ei tarvi hankkia, jos oot sen sairastanut (ja sulla on siis luultavasti siihen yhä vastustuskyky).  

 

Rikosrekisteri on voimassa melko lyhyen ajan ja sen saa helposti ja ajallaan, joten sitä ei ehkä kannata ihan hirveen ajoissa hankkia. Rikosrekisterin voi siis tilata netin kautta (Suomessa ei poliisilta) ja se tulee noin 7 päivässä kotiin. Mikäli oot asunut muualla kuin Suomessa yli vuoden, kannattaa varmasti alkaa jo hankkimaan rikosrekisteriotetta siitä maasta. Virkatodistuksen taas saa maistraatista samana päivänä. Se virkatodistushan on sun "syntymätodistus", joten en usko, että se kauheasti haittaa, jos se on muutamia kuukausia vanha. :)

Link to comment
Share on other sites

Juu Borgström oli kyllä erikoinen pappa, ja paperit se täytti totella ylimalkaisesti (hence RFE rokotuksista). Muutoin musta Eiran lääkärikeskus oli tosi hyvä ja nopea ja ystävällinen paikka käydä, mulle se oli myös helppo mennä kun asuin siinä melko nurkilla silloin. Mä silloin löysin netistä aika paljon huonoja arvosteluita Erkki-Pekka Helteestä, ja kun soitin Helteelle niin puhelimessa sain siitä myös hieman epäystävällisen vaikutelman. Tietty se lisäksi, että olisin joutunut näkemään aivan mielettömästi vaivaa rokotustodistusten eteen mikäli olisin mennyt Helteelle, kun taas Eirassa se rokotuskortti kelpasi hyvin todisteeksi rokotuksista. Mun kaveri kävi Helteellä viisumilääkärintarkastuksessa Australiaa varten, ja sanoi että se meni ihan hyvin, mutta että sillä on tosi erikoinen huumorintajua ja että joku olisi voinut ottaa jotkut asiat hieman loukkaavana. Oli kuulemma todella myös perusteellinen - päinvastoin kun Borgström joka tyyliin vaan kysyi, että oletko terve :grin: .

 

Varmista, että lääkäri kirjoittaa vesirokon kohdalle että olet sen sairastanut. Mulla tuli juurikin tuosta se RFE... Borgström jätti suurimman osan rokotuskaavakkeesta tyhjäksi, mikä ei tosiaankaan ole tarkoitus.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...