Sign in to follow this  
Followers 0
princessa

Bändiltä biisilista etukäteen?

12 posts in this topic

Mitä mieltä olette, kannattaako bändiltä pyytää lista biiseistä mitä he soittaa, etukäteen?

Vai pilaakohan se tunnelman?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No tottakai kannattaa, jos siltä tuntuu.. selviää samalla minkälaista ohjelmistoa bändi veivaa. Kaikki ei meiltä sitä pyydä, mutta ne, jotka pyytävävät, saavat sen ensi tilassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis voihan biisilistaa pyytää, että tietää, millaista ohjelmistoa bändillä on, mutta se on sitten toinen asia, kun ruvetaan laatimaan bändille soittolistaa, että mitä pitäisi soittaa. Se ei oikeastaan toimi koskaan, eikä palvele ketään.

Sehän on juuri sitä muusikoiden ammattitaitoa, että osaavat elää tunnelman ja fiiliksen mukaan ja soittaa siihen sopivaa musaa  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysymys tuntuu hieman nurinkuriselta - eikö bändi yleensä valita paitsi taitojensa myös soittolistansa perusteella? Siltä listaltahan voi tietysti laatia jos jonkinmoisia settejä, mutta minulle ainakin riittää tällainen yleiskuva. Yksityiskohdista sovimme vain hää- ja vanhempain valssien verran, loppuajan bändi voi sitten soittaa ihan oman näkemyksensä ja juhlan tunnelman mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biisilistahan helpottaa asiakasta kummasti kun näkee suurinpiirtein mikä on bändin linja.Minä pyrin lähettämään aina biisilistan ja jos se miellyttää tilaajaa niin melkein keikka on plakkarissa!

Eikä oikeastaan tarvi lähettää.Kun sivuillamme www.triotimoroutasaari.net se ja pienet.Oikeasti keikalta taltioidut näytteet löytyvät

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä mä ainakin haluaisin meidän bändiltä soittolistan vaan en ole sitä saanu. Ku heillä on ainaki 300 kpl että olisi kuulemma helpompi toivoa heiltä kappaleita. On persiistä. Mun mielestä. Kai bändinkin täytyy jotenkin päättää mitä soittaa niin miksi ihmeessä maksava asiakas niistä ei saisi tietää etukäteen. Sen verran tiedän että bändi on näitä tanssiravintoloita kiertänyt ja sulhasen mukaan osaa kyllä soittaa ja siippa ihmettelee miksi listaa haluan. Ihan vaan siksi ettei homma kuse. Haluan tietyn tunnelman häihin... Ja jos bändiltä ei suomipoppi-finhittsit ym suju niin soikoon ne sitten levyltä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietenkin saat pyytää biisilistan etukäteen. Mä repisin pelihousuni, jos bändi soittelis hääillan vaikka Oasista ja muuta brittijöötiä, mistä en arvatenkaan tykkää yhtään. Pyydä biisilista ja jos ajoissa pyydät, saatat saada esittää toiveitakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kyllä mä ainakin haluaisin meidän bändiltä soittolistan vaan en ole sitä saanu. Ku heillä on ainaki 300 kpl että olisi kuulemma helpompi toivoa heiltä kappaleita. On persiistä....

Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Kaikilla kunnon bändeillä pitää olla luetteloituna lähes koko heidän ohjelmistonsa. Eihän sen luettelon nyt juuri tarvitse kai tämän päivän tarkkuudella olla ajan tasalla, mutta ainakin bändin biisimaailmasta saa käsityksen, vaikka pari kappaletta listasta puuttuisikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En koe sen pilaavan tunnelmaa ja ainakin itselläni on siten varmempi mieli ja parempi fiilis bändin suhteen. Minäkin pyysin (ja syksymmällä saan) katseltavakseni varaamamme bändin biisilistan. Tarkoitus on antaa bändin itse päättää settilistansa, mutta haluamme vetota seteistä tiettyjen (hääparin vihaamien) artistien biisit. Niitä ei ole monta, eikä bändin jo näkemässämme niukemmassa listassa ollut kuin yksi tuollainen, joten en uskoisi tästä syntyvän mitään ongelmaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen samoilla linjoilla laulajan kanssa: ilman muuta voi pyytää listaa kappaleista, joita bändillä noin ylipäänsä on ohjelmistossa. Tällaisella listalla on yleensä enemmän kappaleita kuin mitä illan aikana ehditään soittaa, tai toisaalta sille voi prosessin kestäessä ilmestyä jotain lisääkin, mutta se antaa kuvan valikoimasta. Listalta voi sitten toivoa, mitkä kappaleet ehdottomasti haluaisi kuulla, ja toisaalta karsia pois inhokit.

En kuitenkaan lähtisi vaatimaan täsmällistä listaa, mitkä kappaleet soitetaan ja missä järjestyksessä (tyyliin, 1. setti: nämä ja nämä biisit, 2. setti: nämä ja nämä...), perusteluna se, jonka laulaja jo esitti. Hääkeikat eivät juuri koskaan mene täsmälleen kuten on aiottu. Yleensä kai tehdään suunnitelma seteistä ihan kappaleen tarkkuudellakin - tai näin me teemme, en tiedä, josko muut - mutta suunnitelmasta poiketaan aina. Toki voimme tuon luonnoksen etukäteen näyttää, jos niin halutaan, mutta lopullinen setti voi kuitenkin erota siitä. Tämä vapaus kannattaa muusikoille antaa, sillä he yleensä tietävät, mitä tekevät. Kannattaa myös muistaa, että itse voi aivan vapaasti illan aikana esittää toivomuksia - ja näin hääjuhlijat lähes aina tekevätkin!

Esimerkkejä:

1. Olemme ajatelleet soittaa alkuillasta perinteistä ja illan edetessä bilemusiikkia. Tanssi pääsee kuitenkin alkamaan myöhässä, ja juhlavierailla on jo täysi vauhti päällä, kun siihen asti päästään. Nuorisoa on paljon. Päätämme soittaa vain muutaman "pakollisen" valssin ja siirtyä heti bilemusiikkiin.

2. Sama suunnitelma, mutta nyt meno onkin rauhallisempaa kuin oletimme. Sitä paitsi innokkaimmat tanssijat vaikuttavat olevan paritanssin harrastajia. Jätämme bilebiisit vähemmälle ja soitamme monipuolisemmin paritanssiin sopivia kappaleita, lisäksi slovareita rakastuneen näköisille pareille.

3. Meno on oivallista, mutta hääpari aikoo poistua hääyön viettoon. Tehdään tauko riehumismusiikkiin ja soitetaan heille se "heidän kappaleensa" lähtiäistanssiksi. Tämän jälkeen jatketaan siitä, mihin jäätiin.

Kaikkea tällaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etsiessämme bändiä häihin en olisi edes luultavasti vaivautunut pyytämään tarjousta, jos ei jonkin sortin biisilistaa olisi löytynyt nettisivuilta. Nyt, kun bändi on varattu ja hääpäivä lähenee, niin olemme miehen kanssa kummatkin korostaneet listasta ne biisit, joista tykkäämme, esim. kummasta kahdesta humpasta tykkäämme enemmän -tyyppisesti. Samoin olemme listanneet ne biisit, jotka aivan varmasti haluamme kuulla häissämme. Vaikka olemmekin tehneet listaa bändille meidän pitämistä biiseistä ja niistä "pakko soittaa" -biiseistä, olemme kertoneet bändille, että jos katsovat tunnelman tarvitsevan jotain tiettyä biisiä, niin soittaa saa, on se meidän listalla tai ei. Oma näkemyksemme tästä bändin biisilistan laulujen valitsemisesta on, että näin bändi näkee hieman, minkä tyyppisestä musiikista pidämme. Vieraiden viihtyminen ja tunnelma menee tietysti "meidän biisien" edelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis voihan biisilistaa pyytää, että tietää, millaista ohjelmistoa bändillä on, mutta se on sitten toinen asia, kun ruvetaan laatimaan bändille soittolistaa, että mitä pitäisi soittaa. Se ei oikeastaan toimi koskaan, eikä palvele ketään.

Sehän on juuri sitä muusikoiden ammattitaitoa, että osaavat elää tunnelman ja fiiliksen mukaan ja soittaa siihen sopivaa musaa ;)

Kyllä - nimenomaan! :) Tämä nyt on käytännössä sama asia eri sanoilla, mutta...

On hyvä idea pyytää etukäteen listausta bändin repertuaarista, että selviää, ollaanko musiikin kanssa ollenkaan samoilla linjoilla. Mutta eri asia on vaatia täydellisiä settilistoja illaksi. Se tuskin palvelee edes juhlakansan tarkoitusta.

Ammattitaitoinen bändi pystyy soittaessaan lukemaan yleisöä ja haistamaan oikean suunnan: Mikä saa ihmiset tanssimaan ja mikä ehdottomasti karkoittaa kaikki pöytiinsä. Parhaat fiiliksen nostattajat saatetaan sopia vasta lavalla, mikin ohi kuiskaten tai takahuoneessa.

Tärkeää on löytää oikeanlaiset muusikot soittamaan oikeanlaista musiikkia - suurin osa toteuttaa mielellään toiveita lempikappaleista. Mutta joskus saattaa olla myös hyvä idea antaa muusikoille vapaat kädet. ;)

Edited by Kayleigh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0