Jump to content
Naimisiin.info

Sulhasen pukeutuminen (kuvia)


Recommended Posts

  • Replies 621
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...

Tämähän on tietysti ihan makuasia.  ;) Meillä oli miehellä kravatti, olisin varmaan purskahtanut nauruun, jos sillä olis ollu rusetti kaulassa.  ;D Sulhaspojilla (9v & 2v) oli kyllä rusetit. Tuo plastron on kyllä tyylikkään js juhlavan näköinen, mutta ei tullut  itselle mieleen ennen häitä. Ja tuollaista asiaa en kyllä aio ruveta harmittelemaan jälkikäteen.  :D Kravatti oli oikein tyylikäs ja päivämme onnistunut!  :-X

Link to comment
Share on other sites

Tai miksei vaikka plastron?! ;)

Meillä oli miehellä mustan puvun alla liivi ja plastron ja hyvältä näytti. :) Oli juhlavampi kuin tavallinen kravatti.

Samaa tulin sanomaan.

Link to comment
Share on other sites

Tässä muutama virallinen ohje pukeutumisoppaista. Eli plastron ja liivi kuuluvat lähinnä saketin kanssa. Ja rusetti ei kuulu tummaan pukuun ollenkaan...

Tumman puvun kanssa käytettävä solmio on silkkiä, tummansininen tai hopeanharmaa. Pienet kuviot ja pilkut sekä hillityt vinot tasaraidat ovat sallittuja. Musta solmio kuuluu vain hautajaisiin. Solmuketta (eli rusettia) käytetään tumman puvun kanssa harvoin.

Miesten juhlapukeutuminen

Frakki

Frakki on alunperin ollut arkinen työasu, mutta nykyisin sitä pidetään arvokkaimpana juhlavaatteena. Frakkitilaisuuksia järjestetään nykyisin varsin harvoin. Kyseeseen tulevat lähinnä suuret iltajuhlat, viralliset vastaanotot tai illallistanssiaiset. Myös sulhanen voi häissään käyttää frakkia. Akateemisissa tilaisuuksissa frakkia voidaan käyttää muista juhlista poiketen myös ennen kello 18:aa.

Asuun kuuluu pitkäliepeinen musta hännystakki, jonka kauluskäänteet ovat silkkiset. Takissa on rintatasku, jossa käytetään valkeaa nenäliinaa, jollei ole kunniamerkkejä. Takkia ei napiteta, ja sen kanssa käytetään yleensä valkoisia tai joskus, mm. akateemisissa tilaisuuksissa, mustia liivejä.

Frakkipaita on valkoinen, ja siinä on kovitettu edusta ja kaulukset. Paidan kalvosimien pitäisi näkyä muutaman sentin takin hihojen alta, mutta hihat eivät saa olla liian pitkät. Housut ovat kokomustat ja käänteettömät, ja niissä on silkkinen sivunauha. Asuun kuuluu solmuke, joita saa ostaa myös valmiiksi solmittuina.

Frakin kanssa käytetään mustia nahkakenkiä; kello 18 jälkeen vaaditaan kiiltonahkainen kenkäpari. Sukat ovat niin ikään mustat, usein ohuet silkkisukat. Päällysvaatteena on musta päällystakki tai viitta, valkoinen kaulahuivi ja käsineet sekä mahdollisesti musta silinterihattu. Talvella sopii myös musta turkislakki. Rannekelloa ei suositella frakin kanssa, vaikkakaan harvalla enää nykyisin on taskukelloa.

Smokki

Miesten juhlapuvuista smokki eli smoking on eniten noudatellut muotivirtauksia. Smokkia on nähty niin yksi- kuin kaksirivisenä, sekä kulma- että shaalikauluksella ja useissa eri väreissä. Smokki on juhlava, mutta frakkia yksinkertaisempi ilta-asu, jota käytetään esimerkiksi ensi-illoissa ja gaalatilaisuuksissa.

Perinteisimmillään smokkitakki on musta, ja takinkäänteet on päällystetty silkillä. Joissakin tilaisuuksissa kyseeseen tulee myös valkoinen smokki, mutta värilliset smokit sopivat lähinnä esiintyjille, eivät yleensä juhlavieraille. Smokkipaita on valkoinen, ja sen edusta on joko sileä tai koristeltu. Asuun kuuluvat mustat liivit tai leveä silkkivyö ja musta silkki- tai samettirusetti. Solmukkeen englanninkielistä nimitystä black tie käytetään kutsukorteissa pukeutumisohjeena.

Smokin kanssa käytetään frakkiasun tapaan yleensä mustia (kiilto) nahkakenkiä ja mustia silkkisukkia. Myös mokkakenkiä näkee. Päällystakki on musta, hattu tumma ja käsineet tavalliset.

Saketti

Saketti on hieno päiväjuhlapuhu, jota ei voi käyttää kello 18 jälkeen. Sakettia käytetään yhä harvemmin, sillä päivätilaisuuksissa suositaan nykyisin vähemmän muodollisia vaihtoehtoja.

Sakettiin kuuluu musta hännystakki ja musta-harmaaraidalliset housut. Saketin kanssa voi käyttää joko valkoista frakkipaitaa ja leveää solmiota tai tavallista paitaa helmenharmaan tai mustan solmion kera. Liivit ovat mustat tai harmaat, samoin sukat. Kenkien on oltava mustat. Kannattaa huomioida, että mustat liivit ja musta solmio kuuluu hautajaisasuun.

Tumma puku

Miehen juhla-asuista yleisin on tumma puku. Kutsuissa se esitetään joskus vaihtoehtona smokille. Siihen liittyy sääntöjä kuten muihinkin juhlapukuihin, mutta valinnanvaraa on enemmän.Tumma puku voi olla sininen, musta tai harmaa. Se on yleensä yksivärinen, mutta liituraitapukukin käy, jos se on himmeästi raidoitettu. Puku voi olla yksi- tai kaksirivinen ja liivit samaa kangasta kuin takki tai puvun väriin sointuvat.

Tumman puvun kanssa käytetään valkoista paitaa (useimmiten kaksoiskalvosimilla), ja solmion väri ja kuosi valitaan puvun värin mukaan. Yleensä kannattaa suosia hillittyjä solmioita, varsinkin jos on kyse surutilaisuudesta. Kengät ovat aina mustat ja ohutpohjaiset, ja sukat sovitetaan puvun väriin.

Päällystakin ja hatun tulee olla tummat ja käsineiden harmaat tai mustat. Hautajaisissa käytetään valkeaa huivia, muuten  mieluiten harmaata.

http://www.turotailor.fi/turotailor/fi/puk...etti/frakki.php

http://www.teja.fi/pukeutuminen/45.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
onks muita mielipiteitä asiaan

Ei. Kravatti on parempi.

Rusetti puvun kanssa saa kantajansa näyttämään lähes aina huvittavalta. Tämä on tietysti ihan OK, jos häissä on sirkuspelleteema. Vaikka morsian pitäisi rusettia fiksuna valintana, niin suurin osa juhlavieraista tuskin pitää. Rusetin käyttäminen ei ole oikea tapa keventää tunnelmaa.

Jos asiasta on epäselvyyttä, kannattaa katsoa ehdokas Arto Lahtea käynnissä olevissa presidentinvaaliväittelyissä.

;)

Link to comment
Share on other sites

Guest memmuska

Meillä on sulhasella solmio, jossa on viininpunaisesta vaaleanpunaiseen liukuen raitoja. Kuulostaa hirveeltä, mutta ei ole. Harmi, etten saa kuvaa tänne. Mutta sitä piti sanomani, että mielestäni viininpunainen solmio kuulostaa hyvältä, varsinkin jos morsiamen puvussa on samaa sävyä. Minun sulhasella on paita samaa viininpunaisen sävyä, kuin minun pukuni kirjailut, joten täysin viininpunainen solmio ei oikeen sopinut, vaikka olisikin upea ollut. Luin muuten tosta vähän ylempää ketjusta, miten miehen tumman puvun kanssa kuuluu pukeutua. Me ilmeisesti teemme taas aivan hirveän etikettivirheen tässäkin  ;) Samapa tuo, kun ollaan molemmat tyytyväisiä!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...