Jump to content
Naimisiin.info

Alkoholijuomat Tallinnasta


Pinni

Recommended Posts

Mäkin kävin tuolla missä Lia oli käynyt, eli superalkossa. Sijaitsee ihan rannassa Rimi hypermarketin kupeessa osoite Lootsi 4. Olut oli 9,2€ lava, viinitonkat 9-13 € tonkka, konjakki 8€ puoli litraa. Tykkäsin paikasta... Hyvä palvelu ja halvat hinnat. Tuttava pariskuntamme sai jopa maistaa viiniä jota aikoivat ostaa...(toki maksoivat senkin pullon mitä maistoivat)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 895
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Me käytiin ostaa tiukat Feenoksilta, 40 prosenttista, litrahinnaks tuli 5,80e. Ja samasta paikasta metsämansikkaliköörit suunnilleen samalla litrahinnalla.

Muakin kiinnostas toi lantrinkien hinta Tallinnassa, vai tuleeko silti halvemmaks käydä vaan Lidlissä?

Link to comment
Share on other sites

Guest 9.7.2005_V+M

Me haettiin heinäkuuta varten myös tallinnasta boolivärkit.

etukäteen tein tarjouspyynnöt laivamatkasta => seawind oli kaikkein halvin.

sitten sähköpostilla tein kaikkiin suurimpiin ja merkittävimpiin alkoihin tarjouspyynnön käyttäen super-alcon tilauslappua mallina (siihen ostoslista + print screen=> mail to: )

tallinnassa käytiin niissä paikoissa minkä sähköpostia ei ollut, parhaimman tarjouksen kanssa ja pyydettiin panemaan paremmaksi ;D ja kyllähän ne kovasti laskikin .

summa summarum: yllättäen MEREKESKUKSEN alko veti pohjat, sieltä löytyi myös kaikki tarvitsemamme.

eli sieltä ostettiin koko mälli

90L boolia varten:

30plo kuohua

10plo vanatallinnaa

4 tonkkaa punkkua

mäyräkoira 80% saaremaata

17plo mets.mans.likööriä

total 220€

lisäksi tehdään n.30plo 18% kotiviiniä booliin

ps. jos vain kauppa on luotettava niin VISAlla kannattaa maksaa => saa valuutta edun ;)

myös morsiuspuku ostettiin tallinnasta  :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Tähdikki

Osaako joku kertoa minkälainen viinivalikoima Tallinnan kaupoissa yleensä on?

Sunnittelimme sellaisia 3 litran viinilaareja ostaa, mutta

täytyykö siellä sitten vasta tehdä päätös.. varmaan noi "yleisimmät" mitä täällä Alkossa on niin on sielläkin..

Olisi kiva vähän maistella etukäteen että tietää mitä ostaa..

Link to comment
Share on other sites

Me käytiin ostaa tiukat Feenoksilta, 40 prosenttista, litrahinnaks tuli 5,80e. Ja samasta paikasta metsämansikkaliköörit suunnilleen samalla litrahinnalla.

Muakin kiinnostas toi lantrinkien hinta Tallinnassa, vai tuleeko silti halvemmaks käydä vaan Lidlissä?

Tunnetusti Tallinnassa bisse on halvempaa kun limu. Eli lähi lidlessä kun käy niin todennäköisemmin on halvinta... ei ainakaan kovin paljoa kalliimpaa. Litlestä meidänkin pitää ostaa aika paljon blandista... varmaan enimmäkseen jtn kivennäisvettä ja spriteä tai vastaavaa yhteensä varmaan 20-30 litraa pitää ostaa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä viinareissun vastaaviksi valittiin sulho itse ja lankomies, eli mun veli. Tässä muillekin vinkiksi ja infoksi raporttia tämän viikkoisesta viinanhakureissusta Tallinnaan.

Matkaan lähdetiin meidän henkilöauton kanssa, koska pakettiauto-paikka olisi ollut vähän kalliimpi. Menomatka kuljettiin aamukahdeksalta Autoexpressillä, ja takaisin Tallinnasta lähdettiin neljältä Meloodialla. Ostoksien tekemiseen jäi reilusti aikaa, kun haluttiin varautua kaikenlaiseen ylimääräiseenkin sähläykseen, mutta kaikki menikin nopeasti ja helposti. Halvimmaksi matka tulee varmaan mennen tullen hitaammalla laivalla.

Itse matkat menivät muutenkin tosi helposti, papereita ei juurikaan kyselty, vaikka green cardkin oli hommattu matkaa varten. Laivaan oli helppo ajaa, kun opastajia oli aina paikalla, varsinkin Helsingin päässä.

Tallinnasta varasimme viinit ja kuohuviinit etukäteen netin kautta SuperAlkosta (viinarannasta.ee), koska emme halunneet etsiä Citymarketista keräilyeriä sitä sun tätä. Viineiksi otettiin ihan perus-Gato Negroa ja -Blancoa, jotka olivat niitä halvimpia vaihtoehtoja. Viinejä emme maksaneet etukäteen netissä, koska olisihan ollut mahdollista, ettei palvelu olisikaan toiminut...

Kaljoja scouttasimme muutamasta eri paikasta heti matkan aluksi, ja helpoimmaksi osoittautui ostaa sekä koffit että golden capin siiderit Citymarketista, jossa hinnatkin vaikuttivat edullisilta. Auton sai helposti Cittarin parkkipaikalle, johon kaljakärryt oli helppo kärrätä. Cittarista ostettiin myös boolia silmällä pitäen teräviä ja likööriä.

Viinien tilaaminen ja haku SuperAlkosta osoittautui toimivaksi ja hyväksi palveluksi. Tilaamamme viinit ja kuoharit oli kerätty valmiiksi, jotka löytyivät heti, kun vain niitä kysyimme netistä tulostetun tilauslapun kanssa. Kuohuviinejä oli hiukan vajaa setti, koska kyseinen merkki oli loppunut kesken tilauksemme. Loput kuohuviinit löysimme helposti Sadamarketista. Sielläkin olisi mieluusti myyty laatikollinen tarvitun kahdeksan pullon sijaan.  

Ostoksien jälkeen aikaa jäi vielä kaupungilla hengailuun, joten auto oli kätevä jättää Sadamarketin viereiseen maksulliseen paikoitukseen, joka oli (ehkä) vartioitu. 35 kruunua/3 tuntia.

Tässä vielä kokonaisuudessaan ostoksemme ja hiukan hintavertailua Suomen hintoihin (Alkon hinnastosta) :

Viinit 40 pulloa, Gato Negro 4,49/pll =179,60€  (Alko:  6,48/pll= 259,2e)

        20 pulloa, Gato Blanco 4,49/pll=89,80€    (Alko: 6,48/pll=129,6e)

                                 viinit yhteensä:  269,40€ (viinit Alkosta yht. 388,8e)

Kuohuviinit 20xTörley Charmant Rosé 3,14€/pll=62,80€  (Alko,vast. n.6e/pll=120e)

                                                           

Liköörit, Metsmaasika 6x n. 3€/pll = 18€     (Alko: 6,22€/pll = 37,32)

Kirkkaat, Viru Valge    10*0,5l=5litraa = 42,70€  (Alkon hintaa ei nyt heti löydetty)

Oluet, 17ltk(a24kpl), Koff Export 5,2 =n. 177,80€   (Alko: 408tlk x1,22€= 497,76€)

Siiderit, 7ltk(a24kpl) Golden Cap Perry, Green Apple Light =154,50€                                                           (Alko:  264tlk x1,54€=406,56e)

Matkan kustannukset tuli kyllä katettua säästöillä ostoksissa. Päätelmä tästä voisikin olla, että mitä enemmän ostettavaa on, sitä kannattavampaa on lähteä juomat hakemaan lahden toiselta puolelta. Yhden kaljalaatikon takia ei ehkä kannata vaivautua.

   

Link to comment
Share on other sites

Kuulin juuri tuttaviltani, jotka olivat saaneet tuliaisia virosta, että pullosta puuttui prosentteja ja paljon. Itse olen hankkinut samaa ainetta omiin häihini booliin eli kyse on metsämansikkalikööristä. Haluaisin nyt tietää, onko muilla vastaavia kokemuksia. Voihan olla, että tuttávieni pullossa oli käynyt valmistusvirhe...

Link to comment
Share on other sites

Hello!

Onkos kukaan konjakki-asiantuntija? Haluttaisiin ostaa Tallinnasta suht edullista konjakkia, mutta kun ei kumpikaan sitä juoda, niin ei ole mitään hajua ???, mikä voisi olla hyvää...

Auttakaa, please! ::)

En ole kylläkään mikään konjakkien asiantuntija, mutta... Tuolla oli jo mainintaa mm. meukovista, mutta jos parasta hinta / laatusuhdetta etsii niin ylivoimainen on Ibis X.O. brandy. Tosin se on brandyä eikä konjakia. Siinähän on tietääkseni sama homma kun kuohareissa, eli Shampangen maakunnan kuoharit saa käyttää ainoastaan nimeä Shanppanja ja konjakeissa se tais olla joku kongjakin alueella tehty keitto saa vaan käyttää nimeä konjakki. Brandyä voi tehdä melkein missä vaan.  Muuten ne vissiin on aika pitkälle saman tyyppisiä juomia. Ja jos en taaskaan ole ihan väärässä niin konjakeissa ja brandeissa menee se "taulukko" että V.S., V.S.O.P., X.O. ja sit on jotain napolleon konjakkeja. Sen mukaan toi Ibis pitäisi olla aika hyvää.

Itse ostin 8 X ½litran pulloja ettei ihan heti lopu kesken. Hintaa niille tuli vajaa 6€ / pullo. Ja se mitä oon maistellut niin ei yhtään hullumpaa.

niin joo.. ostin se siis siitä Rimistä, mikä oli aikoinaan sittari.

Link to comment
Share on other sites

Guest McKoppakuoriainen

Alkon hinnastosta löytyy juomien jäätymispisteet. Leijona, joka on 32 %:sta, jäätyy -16 asteessa. 38 %:n kossu -21 asteessa. Eli eikö ole ihan mahdollista, että ne jäätyvät kotipakastimessa...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...